Jump to content

Wie start er in okt/nov 2014 met IVF?


Gootje77
 Share

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

na 1 jaar zelf proberen en daarna 2 jaar MMM starten mijn vriend (38) en ik (36, bijna 37) eind oktober met het IVF traject.

Zijn er meer meiden die rond deze periode starten en het leuk vinden elkaar op de hoogte te houden?

 

Afgezien van mijn onregelmatige cyclus en het zaad van mijn vriend dat onderaan de norm zit,

zijn er bij ons geen grote aanwijsbare redenen gevonden waarom een zwangerschap uitblijft.

 

25 oktober start ik met Decapeptyl in een lang protocol en we hopen eind november / begin december de 1e punctie en terugplaatsing te kunnen doen.

 

Ik heb tot nu toe wel fora gelezen, maar me nooit ergens aangemeld.

Nu ben ik op het punt dat ik het zo fijn zou vinden om dit traject met meiden te kunnen delen die het écht begrijpen.

 

x

Margot

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 53
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hoi Margot,

 

Wij zitten 2 jaar in de medische molen en starten november met onze 6e ivf poging in Gent.

De punctie zal voor ons laatste week november zijn.

We hebben intussen al een hoop ervaring opgedaan.

Ik ben net 37 geworden, we hebben een zoontje van 4 die op de natuurlijke manier is gekomen.

Door 2 buitenbaarmoederlijke zwangerschappen en het hierdoor verliezen van mijn eileiders, kwamen we in het ivf traject terecht.

 

Groetjes Wendy

Link to comment
Share on other sites

@waiting77, jij bent ook al flink lang in de molen, shit zeg. Hopelijk gaat deze poging m worden!! Zijn de tussenliggende pogingen wel een keer op iets uitgelopen?

Ik heb door twee bbz ook geen eileiders meer en vraag mij soms af of ze tijdens de operaties niet mijn eitjes beschadigd kunnen hebben?? Wat denk jij daarbij? De artsen zeggen dat dit niet waarschijnlijk is. Maar eerst ook normaal zwanger geweest en nu dit.....herkenbaar helaas voor mij.

Succes!!

Moes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Jeetje Moes, jij hebt ook aardig wat voor je kiezen gehad zeg.

Het oneerlijke vind ik ook gewoon dat we zo makkelijk zwanger waren voor de bbz.

En nu met IVF niks.

Ik heb wel het idee dat het tot 3 keer toe iets heeft willen doen.

Licht positieve test, maar toch ongesteld geworden.

We hebben 5 pogingen in nederland gedaan. Nu gaan we naar Gent, naar professor de Sutter.

Ik hoop echt dat dit hem gaat worden, al ben ik er ook mee bezig dat de kans er in zit dat we met z'n 3tjes verder gaan.

Ondanks alle tegenslagen ben ik nog positief gestemd.

Hoe zit met jou?

 

Groetjes Wendy

Link to comment
Share on other sites

Nog even over je vraag of je eitjes beschadigd kunnen zijn, ik denk dat je arts gelijk heeft.

In principe hoeven ze niet aan je eierstokken te komen bij het verwijderen van de eileiders.

Deze liggen wel bij elkaar, maar niet aan elkaar.

Dus de kans is klein dat de eierstokken zelf beschadigd zijn geraakt.

Frustrerend he.

Link to comment
Share on other sites

Hi, zoals velen van jullie dat mooi zeggen: ik breek even in:

@ Moes: ik heb ook 2x bbz gehad waarin beide eileiders zijn verwijderd. Onze 4e poging hebben we in Dusseldorf gedaan waar dr. Scholtes vertelde dat hij het waarschijnlijk acht dat door de verwijdering van de eileiders er een soort 'kanaal' is verdwenen tussen eileider en eierstok waardoor er tijdelijke even minder 'contact' was met eierstokken en hersenen (?) waardoor mijn AHM waarde waarschijnlijk is gedaald. Sorry voor deze hele vage uitleg, hahah maar zo kregen we hem ook. Kon me er ergens wel wat bij voorstellen en was toch wel 'blij' met deze uitleg. Super kut natuurlijk maar ik vond t fijn eindelijk een soort verklaring te krijgen voor t feit dat ik niet zoveel eitjes had en deze ook niet van zulke goeie kwaliteit leken te zijn terwijl ik voor de bbz's redelijk snel zwanger raakte..

Mij gaf het een soort rust te weten dat het verwijderen van de eileiders toch impact kan hebben op je eicelvoorraad. Het lag voor m'n gevoel minder aan mij, als je snapt wat ik bedoel....? In NL kregen we namelijk nooit een verklaring. Ivf was de enige oplossing na de 2 bbz en toen bleek ook nog eens dat ik een lage eicel voorraad had. Alsof dat twee losstaande problemen waren. Na de uitleg bleek het verband met elkaar te hebben, wat ik 'fijn' vond t weten...

 

Ik wens je iig heel veel succes!! Ik geloof dat het goed gaat komen, echt!!!

Veel liefs!

Link to comment
Share on other sites

Wat fijn dat je dit berichtje plaatst. Ik vroeg me namelijk ook af in hoeverre dit impact kan hebben op je vruchtbaarheid. Ben jij uiteindelijk zwanger geraakt ?

Link to comment
Share on other sites

@minime24, bedankt voor je reactie! Het klinkt zeer aannemelijk maar ik vind het apart dat ik dat niet hoor dan van onze dr. S. Terwijl ik aan hém vraag hoe dat met de eitjes kan zitten.....suf.

Ik werd voor de bbz heel makkelijk zwanger en erna heb ik inderdaad een heel lage AMH en ingewikkelde eitjes....het klinkt echt wel logisch dat het in je lijf een reactie geeft dat er geen eileiders meer zijn.

Ik vind het ook heel fijn om te weten dus thx dat je het deelt. Het is niet vaag hoor hoe je schrijft! Maar dr. S. is dat vaak wel...murmel murmel...

Hoe is het verhaal bij jou verder gegaan?? Heeft poging vier een zwangerschap gebracht? En welke en hoeveel meds kreeg je in DD?

 

Liefs Moes

Link to comment
Share on other sites

Hahaha Moes, idd: murmel.. Murmel! Dat is dr. S!

wel gek idd dat hij je dat niet heeft gezegd... Misschien eens vragen hoe hij denkt over de link tussen verlaagde AMh en verwijdering van de eileiders? Bij ons gaf hij die uitleg volgens mij ook pas toen we er soort van naar vroegen...

 

@waiting en Moes: ik durf t nog niet goed te geloven maar ik ben op dit moment 16 weken zwanger! I know, moet t wel gaan geloven maar vind t nog onwerkelijk hahah! T is dus uiteindelijk gelukt in Dusseldorf. 4e poging. We hebben die keer ook pIcsi gedaan (eerste 3x ivf).

Qua medicatie kreeg ik Suprefact, Menopur icm Puregon. En erna Utrogestan. Tm 12 weken. Aanvankelijk reageerde ik erg traag op de combi Menopur en Puregon (150/150) ik heb na de eerste fm gevraagd om verhoging Menopur omdat ik van de vorige pogingen wist dat ik meer eitjes kon aanmaken (dan de 4 follikels die toen klaar lagen) Toen is de verhouding 300/75 geworden: 300 Meno en 75 Puregon. Toen ging het beter. Uiteindelijk 8 eitjes gevonden. Record voor ons! 'Helaas' bleken er slechts 4 goed genoeg voor bevruchting. Daarvan 3 bevrucht en 2 Blasto's uiteindelijk teruggeplaatst.

Heel verhaal weer! Haha!

Was uiteindelijk enorm blij met dokter S! Maar moet wel eerlijk zeggen dat ik door het forum en ons eerdere traject wel heel erg naar m'n eigen lichaam heb geluisterd en 2x tegen zijn advies ben in gegaan... ️ (1e keer dus vhoging van medicatie en 2e keer wilde ik de punctie 2 dagen later omdat ik geloofde dat er nog een paar mee konden groeien in die 2 dagen.. Ben slechts beetje eigenwijs )

 

Ik ga heel hard voor jullie duimen ladies! Maar ik geloof er in!

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

 

Wat fijn dat er en topic geopend is voor de periode waarin ook ik voor een ronde ga. Ik lees verschillende aantallen pogingen.

Voor mij is dit de tweede ronde. Mijn eerste ronde is gestopt wegens 40 follikels, een dreigende overstimulatie, zeer teleurstellend als je voor je gevoel al zover bent.

De tweede ronde hoop ik verder te komen.

22 oktober start ik met decapeptyl en de controle echo staat gepland op 5 november, als deze goed is mag ik dan de Gonal F toevoegen alleen dan een lagere dosis dan de vorige keer. Hopelijk kom ik nu verder dan de Gonal F.

 

Groetjes,

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

 

Vandaag de test gedaan, geeft aan niet zwanger, dus gaan rekenen en schrappen, en wanneer ik mijn menstruatie krijg dan starten wij met onze tweede en tevens laatste IVF poging in Gent.

We zaten op het wachtbankje september en vond het heel fijn dat iedereen elkaar er doorheen sleepte. Hoop wel dat dit een vruchtbaarder bankje is.

Liefs Hope&Faith

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,Vandaag de test gedaan, geeft aan niet zwanger, dus gaan rekenen en schrappen, en wanneer ik mijn menstruatie krijg dan starten wij met onze tweede en tevens laatste IVF poging in Gent.We zaten op het wachtbankje september en vond het heel fijn dat iedereen elkaar er doorheen sleepte. Hoop wel dat dit een vruchtbaarder bankje is.Liefs Hope&Faith
Hope&FaithWat erg voor je dat het niet gelukt is! Een vreselijke teleurstelling.Goed van je dat je weer gaat voor de volgende poging. Niet opgeven! Wens je alle geluk bij de volgende poging. Liefs
Link to comment
Share on other sites

hallo allen, Vraagje, ik ben nu gestart met mijn tweede poging. ( eerst afgekapt wegens dreigende overstimulatie ) De eerste ronde ging mij het spuiten van de decapeptyl goed af. Maar deze ronde is het net of het zoveel gevoeliger is.. Ik ben normaal echt niet kleinzerig maar zie er iedere keer erg tegenop omdat verre van ongevoelig is, herkennen jullie dit? Of zit het tussen m'n oren?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb weleens een poging gehad met scheve naalden bij de decapeptyl. Het schijnt dat er wel verschillende kwaliteit naalden op kan zitten.

En verder hoofdpijn ervan gehad en een andere poging weer geen last, stom!

Sterkte! Ik las ook van iemand dat je eerst met een ijsblokje kunt verdoven..

Groetjes moes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

hallo allen, Vraagje, ik ben nu gestart met mijn tweede poging. ( eerst afgekapt wegens dreigende overstimulatie ) De eerste ronde ging mij het spuiten van de decapeptyl goed af. Maar deze ronde is het net of het zoveel gevoeliger is.. Ik ben normaal echt niet kleinzerig maar zie er iedere keer erg tegenop omdat verre van ongevoelig is, herkennen jullie dit? Of zit het tussen m'n oren?

Hoi Faith,

bij mij was dit per dag verschillend, weet ook niet waarom. Het helpt om langzaam in te spuiten en even te masseren nadat je hebt ingespoten. De linker of rechterkant was ook nog een verschil.

succes, wij beginnen vandaag met het schema voor de tweede poging.

Hoop dat je nu geen overstimulatie hebt xx Hope&Faith

Link to comment
Share on other sites

Hebben jullie ook van die vreselijke berichten in je inbox gekregen?

Een tekst met Behind every kid is a mum who's pretty sure screwing it up !

Ik vind dit ziek. Echt waar

Link to comment
Share on other sites

Hebben jullie ook van die vreselijke berichten in je inbox gekregen?

Een tekst met Behind every kid is a mum who's pretty sure screwing it up !

Ik vind dit ziek. Echt waar

 

 

breekt even in......

Bij de dames in het wachtbankje oktober ook.

En ik heb ze ook ontvangen (schrijf momenteel alleen mee bij mommys 2013 en UZ Gent).

Schijnt dat een hoop meiden die heeft gekregen. Ik had ze bij mijn profielboodschappen oid.

 

Breekt weer uit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use