Jump to content

leeftijd foetus klopt niet met termijnecho


olijfje_76

Recommended Posts

Gisteren had ik de termijnecho. Ik was gisteren 10w3d zwanger na ICSI. Volgens het echo-apparaat zou ik echter al op 11w5d zitten. Ons kindje loopt dus 9 dagen voor!! Of anders gezegd: hij/zij zit nogal aan de hoge kant in de groeicurve (voor zover daar nu al sprake van is). Dit leek me eerst wel goed nieuws, maar ik ben er nu toch een beetje bezorgd over.

Is er misschien iemand die hier ervaring mee heeft? Kan dit betekenen dat er iets aan de hand is?

Op internet is er bedroevend weinig over te vinden, behalve veel later in de zwangerschap en dan komt het vaak door zwangerschapsdiabetes (maar dat kan op dit moment dus nog niet). Of doordat moeder zelf nogal groot of aan de zware kant is, dat ben ik niet.

Dit verschijnsel valt normaal gesproken denk ik niet op. Bij een niet-MMM-zwangere was nu gewoon de uitgerekende datum 9 dagen verschoven want de termijnecho is nou eenmaal leidend. Dan had niemand het gek gevonden of zich zorgen gemaakt. Dus de enige mensen die hier ervaring mee kunnen hebben, zijn jullie!

Het enige wat ik kan bedenken is dat ik al bijna 3 wk belachelijk veel rust heb omdat ik te flauw was om ook maar iets te doen en dat het kindje daar lekker van geprofiteerd heeft. Ik voel me langzaamaan iets beter en ben erg benieuwd wat er gebeurt met de groei als ik weer wat actiever word.

Alle ervaringen zijn van harte welkom! Zowel goede als minder goede. Ik ben gewoon heel erg benieuwd of er meer mensen zijn bij wie het kindje voor of achter liep en hoe dat verder is gegaan.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb hetzelfde gehad, mijn zoontje liep ook bij elke meting gemiddeld een week voor. Waarschijnlijk doordat een beetje anders meten al een groot verschil kan maken. Kan ook bijvoorbeeld komen doordat hij met recht rug ligt. Bij alle metingen heeft mijn zoontje voor gelopen en vanaf de 20 weken werd hij bij elke echo op ruim 8 pond geschat. Bij de geboorte bleek hij mooi gemiddeld te zitten, 3630 gram. Dus ik zou me geen zorgen maken als ik jou was. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan, daar ben ik me als geen ander bewust van. Ik heb me de hele zwangerschap zorgen gemaakt, durfde er niet van te genieten, bang voor een teleurstelling. Maar wonder boven wonder is het allemaal goed gegaan en is hij nu alweer bijna 7 weken.

En natuurlijk gefeliciteerd met de goede echo!

Link to comment
Share on other sites

Hier ook al vanaf het begin een voorlopend kindje. Ik zou ook veel vooruit zijn gezet als guppie geen cryo, maar een spontane zwangerschap was geweest. Maar wij zijn wel beide groot.

Hier ook dodelijk moe, dus heel veel gerust en een enorm lage bloeddruk en antifosforlipiden (en een uk uit Gent), dus veel overeenkomsten met jou :-)

 

Bij alle groeiechos ook een groot kind. De groei werd goed in de gaten gehouden vanwege antifosforlipiden. Maar uiteindelijk werd uk geboren met 38wk5d met een gewicht van net geen 3700 gram. Heel keurig dus. Maar wel 53 cm, wel een lang eind dus. Ik denk dat daarom de geschatte gewichten telkens niet helemaal klopten, want die kwamen telkens tussen de P90 en P97 uit.

 

 

ticker.png

Link to comment
Share on other sites

Heel herkenbaar inderdaad, ook ik was de hele zwangerschap ontzettend moe en steeds heel lage bloeddruk. Antifosforlipiden zegt mij niks, had ik vast niet dus. En de kleine werd 54 cm gemeten al geloof ik dat hij iets kleiner was want met vier weken werd hij op het consultatie bureau ook weer 54 cm gemeten. Bij echo's zat hij steeds rond P93.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hope33

Hey olijfje!

 

geen zorgen maken, in mijn beide zwangerschappen liep ik ook 1-1,5 week voor. Alles is goed gekomen! De eerste woog 3185 gram en 50 cm, de 2e ( wel 2 wkn eerder geboren), woog 2930 gram en 49,5 cm. Oja, beide jongetjes : ))

Link to comment
Share on other sites

Vandaag verwend met een onverwachte echo bij de gyn, kindje lag nu 8 dg voor. Hij zei dat ze wel altijd doen alsof tot 12 wk alle kindjes exact hetzelfde ontwikkelen, maar in feite heb je vanaf het begin al groterds en kleintjes. Makes sense

Link to comment
Share on other sites

Ja! Hier ook altijd week voorop in groei. Maar. ..tot nu toe allebei dochters! Dochter 1 geboren 39.6 wkn gewicht 375 en 54 cm. Dochter 2 geboren 41 wkn. Gewicht 4000 geschat lengte 53 cm.

 

Nu zwanger van tweeling...en... weer beiden week voorop groei . Nu 25 wkn zwanger, geslacht nog onbekend

Link to comment
Share on other sites

Mijn jongste liep vanaf de 20e week al voor op groei, vanaf week 28 werd dit elke keer meer. Uiteindelijk liep hij 5-6 weken voor op sommige metingen.Hij is met 37,5 weken geboren met 56 cm en 4,5 kg.Zware bevalling geweest vanwege schouderdystocie.

Link to comment
Share on other sites

Ah ook grote meisjes, dus, Simha! Ben benieuwd of ze nog 2 zusjes krijgen!

Melis, oei dat klinkt pittig, flinke groeispurt gemaakt zeg.

Vanmorgen liep ons kleintje nog steeds 8 dg voor. Ik vind t inmiddels prima; zolang dat stabiel blijft zal het wel goed zijn.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi,

 

Mijn Duitse arts had uit praktische overweging mijn uitgerekend datum een dag naar voren geschoven en mijn zoon voldeed altijd exact aan het aantal weken. Wel viel op dat hij langere benen en armen had. In Nederland viel op dat hij een dikker buikje had en dus 2x Suikertest, beide negatief. volgende echo had hij ook een groter hoofd....verrassing....😜 met 41 weken geboren onze zoon van 54 cm en bijna 4,5 kg....

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Bij mij wilde de verloskundige de termijn opschuiven omdat ze een week voor zou lopen. Maar met icsi is toch wel duidelijk sinds wanneer je zwanger bent ;)

De hele zwangerschap heeft ze rond de P95 gezeten en uiteindelijk had ik met 41w1d een dochter van 54 cm en 3400 gram gekregen. Overigens was ik nog getest op suiker maar dat wat negatief. Verder had mijn moeder ook 4 grote kinderen gekregen dus ik had het al wel verwacht dat mijn dochter ook groot zou zijn.

Link to comment
Share on other sites

Mijn zoontje liep ook gelijk al voor, ze wilde het termijn ook verder zetten, maar dat kon niet omdat over de dag van bevruchting en terugplaatsing geen twijfel over mogelijk was natuurlijk.

Mijn zoontje liep dus alle echo's 2 weken voor en heb zelfs een extra echo in het AMC gekregen 'omdat hij zo groot zou zijn'. Daar vonden ze het onzin (alles was ook goed, wel een flinke jongen) en of ik al getest was op suiker, nee dus. Week later zat ik voor een suikertest in het RKZ. Die test was negatief en had dus geen suiker. Kreeg om de week groei echo's ( heel vervelend :) en telkens liep hij voor. Uiteindelijk na 20u weeën een spoed ks, hij past niet en is hij geboren met een gewicht van 4145 gr bijna 3 weken te vroeg. Grappig om te lezen dat het bijna allemaal jongetjes zijn die 'wat' voor lopen.

Ons mannetje is helemaal gezond, hij doet het super goed is inmiddels al weer 2,5 jr en ben nog dolverliefd :)

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi allemaal, al jullie reacties hebben me heel erg geholpen! Maar nu is er weer wat nieuws: ik was gisteren met de groeiecho 34w2d zwanger. Hoofd en benen zijn gemeten op dik 35w dus dat is normaal, netjes tussen de P90-P97 groeicurve. Maar buikje zit nu op 40wk!!! En schiet dus voorbij alle groeicurves. Moet ik me zorgen maken?? Waar kan dit op duiden, naast misschien toch zwangerschapsdiabetes? Daarvoor kan ik pas volgende week vrijdag de glucose tolerantietest doen en dan ben ik dus 35w4d. Ik maak me zorgen of het buikje tegen die tijd niet nog veel groter geworden is en of er dan nog iets aan te doen is. Ik ben in elk geval accuut gestopt met snoepen en zoet eten. Wat raden jullie aan? Kan het ook zijn dat we gewoon een dikkerdje krijgen met een goede voorraad babyvet...? Of kan er nog iets anders mis zijn? Alle tips zijn welkom!!

Link to comment
Share on other sites

PS met 24 weken ben ik glansrijk geslaagd voor de GTT, geen zwangerschapsdiabetes geconstateerd toen. Maar type II komt wel voor in de familie, dus het kan natuurlijk dat ik het alsnog heb ontwikkeld (al heb ik daar zelf dan totaal geen last van, nooit een suikerdip ofzo).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use