Jump to content

Uitgerekend november / december 2015


olijfje_76
 Share
Followers 4

Recommended Posts

 • Replies 277
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

En hier het lijstje van Vlindermama:

 

Wie is wie:

Maureen: 35 jr. 2e kind (1e dochtertje overleden), 2de IVF (1e cryo)

Nynk:

Madelin:

Olijfje: 38 jr. 1e kind, 2e ICSI (vers)

ACJ:

 

Uitgerekende datum:

Maureen: 17 november

Nynk:

Madelin: 18 october

Olijfje: 2 november

ACJ:

 

Afspraken VK/Gyn:

Maureen: 1 mei - termijnecho en gesprek Gyn. 11w3d

Olijfje: 13 mei, 3 jun VK; 17 jun GUO

ACJ: 12 mei 1e echo

Link to post
Share on other sites

Ja sorry... Alles is goed!!! Net ons nieuws op FB gedeeld en voel me helemaal overweldigend door alle reacties. Ik vertel morgen even wat uitgebreider. Ga nu slapen.

 

Welterusten allemaal!

Link to post
Share on other sites

Wie is wie:

Maureen: 35 jr. 2e kind (1e dochtertje overleden), 2de IVF (1e cryo)

Nynk:

Madelin:

Olijfje: 38 jr. 1e kind, 2e ICSI (vers)

ACJ:

 

Uitgerekende datum:

Maureen: 18 november

Nynk:

Madelin: 18 october

Olijfje: 2 november

ACJ:

 

Afspraken VK/Gyn:

Maureen: 12 mei VK (ZKH), 20 mei Gyn

Olijfje: 13 mei, 3 jun VK; 17 jun GUO

ACJ: 12 mei 1e echo

 

Ik heb wat wijzigingen doorgebracht in het lijstje, want ze houden toch al uitgerekende datum 18 november aan.

 

De echo was weer mooi en leuk. En daarna gesprek met de gyn. Fijn gesprek, hij heeft ons al jaren begeleid en heeft ook de operaties uitgevoerd bij mij. Hij is zelf ook superenthousiast dat we nu zwanger zijn.

Ik had toch de keuze of ik naar de VK bij ons on de buurt wilde, maar we willen graag in het ziekenhuis blijven. En nu krijg ik begeleiding van de VK in het ziekenhuis, maar ook soms via de gyn. Ik mag 2 tot 3 wekelijkse controles, want hij wil dat het een zo normaal mogelijke zwangerschap is. Maar hij snap de spanning en de angst die onze vorige bevalling heeft veroorzaakt.

We hebben onze angsten en gevoelens geuit m.b.t. de laatste weken en de bevalling. Maar hij wil daar nu nog geen afspraken over maken. We moeten eerst gewoon genieten van de zwangerschap zoals die nu is.

Hij ziet ook geen enkel risico, want de kans dat ik nog een keer een inwendige bloeding krijg is te verwaarlozen. Maar goed, de angst is er bij ons natuurlijk wel duidelijk aanwezig.

 

Dus nu gaan we eerst gewoon genieten! Buik hoeft niet meer ingehouden te worden... hahaha

Link to post
Share on other sites

Hey dames,

 

Het is rustig op het forum zie ik. Hoe is het met jullie? Hier gaat alles goed. Erg moe maar dat hoort erbij. Gisteren is er iemand langs geweest voor moeders voor moeders. Wat een fijn idee dat ik nu ook wat terug kan doen voor een ander! Ze deed eerst een zwangerszwangerschapstest en die was hartstikke positief. Toch fijn die bevestiging hihi

Link to post
Share on other sites

[TABLE=class: grid, width: 500, align: left]

[TR]

[TD]Naam

[/TD]

[TD]Bijz.

[/TD]

[TD]Afspraken

[/TD]

[TD]Uitgerekend

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Maureen

[/TD]

[TD]35 jr. 2e kind (1e dochtertje overleden), 2de IVF (1e cryo)

[/TD]

[TD]12-5 VK (ZKH), 20-5 Gyn

[/TD]

[TD]18-11

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Nynk

[/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Madelin

[/TD]

[TD]34jr. 2e kind (allebei IVF)

[/TD]

[TD]28-5 VK; 11-6 GUO

[/TD]

[TD]28-10

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Olijfje

[/TD]

[TD]38 jr. 1e kind, 2e ICSI (vers)

[/TD]

[TD]13-5, 3-6 VK; 17-6 GUO

[/TD]

[TD]02-11

[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]ACJ

[/TD]

[TD][/TD]

[TD]12-5 1e echo

[/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

Link to post
Share on other sites

Hoi, ik zit eindelijk een keer achter mijn pc dus ik kon even mijn gegevens aanvullen in het lijstje, iets te enthousiast misschien maar ik heb er even een tabelletje omheen geflanst.

 

Meiden, hoe gaat het hier verder, 't is idd lekker rustig hier maar ik heb zelf ook weinig last van iets en dus ook weinig te melden lijkt het. Deze tijd is wel superlekker met al die gebroken weken. Ik vind het voorjaar ook zo geweldig lekker en alles voelt zo lekker en goed, ook lichamelijk dus ik geniet enorm eigenlijk. Deze week mag ik mijn laatste blauwe MVM bussen vullen, dan ben ik al weer 16 wk en is dat ook weer voorbij. Ik heb er zelf geen problemen mee om te doen maar vind het ook wel lekker dat ik m'n 10 weken weer volgeplast heb. Mijn zoontje heeft zde bussen ook ineens in de gaten en vind ze interessant dus het wordt tijd dat ze verdwijnen.

 

Hoe is het met jullie en met de kleintjes?

Link to post
Share on other sites

Hey allemaal,

 

hier weer even een berichtje van mij. Ik ben een weekje op vakantie geweest, daardoor geen mogelijkheid om te reageren. wel heerlijk even er tussenuit. Ik groei ondertussen lekker door, dus mijn buik is nu goed zichtbaar ;-)

ik doe ook mee aan moeders voor moeders. Heb veel gebruik gemaakt van pregnyl dus fijn idee dat ik nu iets terug kan doen. Ik weet niet hoe ik het schema aan kan vullen, maar hieronder mijn gegevens.

 

31 jaar, eerste twee kindjes, 5e ivf poging. Eerder een keertje een miskraam gehad. Uitgerekende datum is 5 november.

Link to post
Share on other sites

[TABLE=class: cms_table_grid, width: 500, align: left]

[TR]

[TD]Naam[/TD]

[TD]Bijz.[/TD]

[TD]Afspraken[/TD]

[TD]Uitgerekend[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Maureen[/TD]

[TD]35 jr. 2e kind (1e dochtertje overleden), 2de IVF (1e cryo)[/TD]

[TD]12-5 VK (ZKH), 20-5 Gyn, 26-06 GUO[/TD]

[TD]18-11[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Nynk[/TD]

[TD]31 jr. 1+2e kind, 5e IVF, MK gehad[/TD]

[TD]

[/TD]

[TD]05-11[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Madelin[/TD]

[TD]34jr. 2e kind (allebei IVF)[/TD]

[TD]28-5 VK; 11-6 GUO[/TD]

[TD]28-10[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]Olijfje[/TD]

[TD]38 jr. 1e kind, 2e ICSI (vers)[/TD]

[TD]13-5, 3-6 VK; 17-6 GUO[/TD]

[TD]02-11[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=bgcolor: #FEFDFD]ACJ[/TD]

[TD=bgcolor: #FEFDFD]

[/TD]

[TD=bgcolor: #FEFDFD]12-5 1e echo[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

 

Wat fijn dat jullie met MvM mee kunnen doen. Ik heb dat in mijn eerste zwangerschap ook gedaan en ik vind het heel jammer dat ik nu niet meer kan mee doen (heb bloedtransfusie gehad).

 

Ik merk dat de misselijkheid minder wordt en mijn buik al dikker... hihi. Dus alleen maar positief.

 

Gisteren de voorlichting gehad over nekplooimeting en we hebben besloten dat we dit niet gaan doen. Hebben we bij onze eerste zwangerschap ook niet gedaan.

We gaan er gewoon vanuit dat alles goed is en anders komt het zoals het komt. We kunnen niet de spanning gebruiken dat als er toch een verhoogde kans zou zijn.

 

De 20-weken echo hebben we ook meteen gepland; 26 juni. Dat is al gewoon eind volgende maand... :-)

 

Fijn weekend en fijne moederdag morgen!

Link to post
Share on other sites

Wij hebben ook afgekeken van de nekplooimeting. Bij een tweeling is de meting minder nauwkeurig en we kregen het advies dat als we verder geen onderzoeken (vruchtwaterpunctie etc.) wilden, we het beter niet konden doen, anders geeft het alleen maar onzekerheid en stress. Nu ben ik al zo snel ongerust, dus leek ons niet zo verstandig ;-)

 

Wij hebben maandag 18 mei weer een afspraak, ben zo benieuwd. Wil eigenlijk wel een doptone aanschaffen, zodat we zelf ook de hartjes kunnen beluisteren, maar twijfel nog. Ben bang dat als ik de hartjes niet kan vinden ik heel ongerust wordt, of juist heel dwangmatig twee keer per dag ga luisteren. Hebben jullie hier ervaringen mee?

Link to post
Share on other sites

Hoi allemaal, ben ook een weekje op vakantie geweest dus kom weer even kijken hoe het hier gaat! Met mij inmiddels gelukkig stukken beter, alleen nog spugen als ik de dag ervoor te druk ben geweest maar ik kom dus weer het huis uit Morgen weer beginnen met werken, dan ben ik 15wk, deze vakantie voelt als een soort keerpunt.

ACJ succes met plassen! Ik mag nog maar een paar dagen en vind het wel fijn om niet meer boven zo'n kannetje te hoeven hangen, al viel het me verder best mee.

Nekplooimeting hebben wij wel gedaan, op mijn leeftijd wordt dat vergoed en ik wil sowieso graag alles weten wat er te weten valt. Al is het maar om me er nu al in te kunnen verdiepen als er toch wat is en niet pas in de kraamtijd als je al genoeg aan je hoofd hebt. Wij zouden trouwens in aanmerking zijn gekomen voor NIPT-test als er een verhoogde kans op Down/Edwards/Patau was gevonden. Dan nemen ze alleen bloed bij de moeder af, het kindje merkt er dus niets van en het is veel nauwkeuriger dan een vr.w.punctie of vlokkentest. Dat gekke Nederland loopt daar natuurlijk weer mee achter en zegt dat het nog in de onderzoeksfase zit, terwijl ze in landen om ons heen het al gewoon toepassen.

Doppler thuis mis ik niet, maar snap wel jullie nieuwsgierigheid! Ik hoop dat ik snel schopjes kan voelen. Dat lijkt me zo bijzonder!

Hebben jullie al nagedacht over namen...? Wij beginnen langzaam aan eens, maar denk dat we v/a de 20-wk echo pas serieus gaan kijken als we weten of we een jongens- of meisjesnaam zoeken. Maar hoe pak je zoiets aan??? Er bestaan zooooo veel namen!

Link to post
Share on other sites

Dat lijkt me ook heel bijzonder om te voelen maar dat duurt vast niet lang meer bij je :-D En namen pfff lastig he. Wij weten al een meisjesnaam. Ooit gezegd dat als we een meisje mogen krijgen we die naam héél mooi vinden. Maar een jongensnaam?? Ik kijk wel eens bij de geboorte advertenties inde regionale krant maar kom nooit een leuke tegen eigenlijk..

Link to post
Share on other sites

Eh... lekenvraag... wat is een bellypaint?

Wat fijn dat je zo verwend bent en wat mooi dat je het ook van je dochtertje hebt gekregen. Denk je nu vaak aan haar, door de zwangerschap?

Jij en ACJ morgen echo, toch? Veel plezier, allebei! ACJ wat spannend, jouw eerste echo toch? Ben heel benieuwd! Ik mag woensdag weer Dan ben ik 15w2d, zou je dan al kunnen zien of het kindje een jongen of een meisje is.......??? Ben zo nieuwsgierig! Heb wel een vermoeden maar kan er natuurlijk ook helemaal naast zitten.

Link to post
Share on other sites

Olijfje, een Bellypaint is een buikschildering. Als je buik op zijn mooist is. Dan er iets op laten schilderen. ik zie dat ik het fout had getypt, want nu leek het of ik al een 4D echo had gehad, maar deze had ik gewonnen.

 

Ik herbeleef ook weer haar zwangerschap en merk dat de confrontatie er soms wel inhakt. Dankbaar dat we weer zwanger zijn, verdrietig dat we haar hier niet bij ons hebben.

 

En daarom wil ik in deze zwangerschap toch al meer dingetjes doen die je in een zwangerschap kan doen. Tastbare herinneringen maken.

 

Acj, veel plezier bij je eerste echo! Hoe laat moet je?

 

Wij vanmiddag ook weer. Wil ook vragen of ze hartje wil luisteren.,

 

Olijfje, ik denk dat ze het bij jullie nu wel moeten kunnen zien wat het gaat worden. Ze zeggen normaal denk ik vanaf 16 weken. Maar lijkt me dat je het nu ook al moet kunnen zien. Spannend!

Link to post
Share on other sites

Ik had afgelopen maandag wederom een beetje oud bloedverlies. Mocht gelukkig dezelfde dag nog even langs komen in het ziekenhuis. Alles zag er goed uit. Baby'tjes deden het goed, placenta's leken goed en beide hadden voldoende vruchtwater. Was erg opgelucht, maar de stress zat er weer even goed in. Vind het toch best lastig om er op te vertrouwen dat alles goed komt. Denk dat ik door alle trajecten zo gewend ben aan het vooraf indekken en rekening houden met een teleurstelling, dat ik de switch nog niet zo goed kan maken.

 

wij hebben al heel lang een meisjesnaam, de andere meisjesnaam vonden we ook niet zo lastig. Hebben meer moeite met het vinden van leuke stoere jongensnamen. Dus we mogen nog even flink aan de slag ;-)

we willen het geslacht nog niet weten, dus blijft nog even spannend.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Ow dat meen je! Wat k*t zeg. Krijg je nu iets voor de vocht in je buiken/overstimulatie? Je hoort natuurlijk altijd op meer embryo's maar het zijn toch weer 3 kansen 🙂 ga voor je duimen dat je snel opknapt en de terugplaatsing zult hebben.  
  • Hoi meiden., Bedankt voor jullie motiverende berichtjes. Het gaat alleen helaas niet zo lekker. Ik kom net terug uit het ziekenhuis. Heel het weekend al pijn in mijn buik, vocht vasthouden en kortademig. Bloedwaarden waren niet helemaal goed en ik heb veel vocht in mijn buik. Overstimulatiesyndroom. Van de 14 eicellen zijn er 3 goed bevrucht. Ik vind dat niet veel maar volgens de gynaecoloog is dit een goeie score met icsi. Deze week alleen geen terugplaatsing. Ik moet eerst herstellen. Volgende maand dan een terugplaatsing in mijn natuurlijke cyclus. Ik hoop met succes 🤞🏻. Liefs Loes 
  • Wat een mooie score Loes! Hopelijk vandaag net zo goed nieuws 🤞 Ik denk aan je!
  • @Loes1986 ik duim voor goed nieuws vandaag! 🤞🤞🤞
  • Hoi @Aslyn, dat klinkt niet dom want dat beloven ze echt. Maar let op! ze beloven een ZWANGERSCHAP en dat is niet je doel, je doel is een BABY en dat beloven ze NIET. Dus daar is de adder. Als je namelijk zwanger bent is het volgens hun gelukt en krijg je geen geld terug. Ook moet je je laten onderzoeken door hun doktoren en je precies houden aan de voorschriften om ervoor in aanmerking te komen. Verder is er ook een leeftijdsgrens op, voor zowel de eigen eitjes als eiceldonatie, waarvan de leeftijdsgrens voor eiceldonatie beduidend hoger ligt dan de eigen eitjes. Je zou dan binnen 3 IVF cycli (inclusief de cyro plaatsingen) zwanger moeten zijn. Er zijn ook klinieken die een combinate doen, dus bijvoorbeeld 1x met de eigen eitjes en 2x met donor eitjes. Ik heb in mijn zoektocht heeeeeeeeeeeeeel erg vreselijk veel gespeurd en uitgezocht op internet en ook deze kliniek heb ik benaderd, deze zit idd in Spanje, heeft meerdere vestigingen, het is een goede kliniek verder, een van de toppers wel. Er zijn bij mijn weten 2 klinieken die 100% garantie beloven, waarvan slechts eentje dus een LIVE BIRTH garandeerd, deze zit in Rusland. Zijn wel vooraanstaande klinieken en heb er ook contact mee gehad. Ze zetten heel slim de prijzen niet op de website, die kun je opvragen. Maar ik heb wel eea voor je aan info daarover, ik heb eind 2019 contact gehad met alle klinieken, ik heb me toen wel meer gericht op eiceldonatie. Van Bernabeu heb ik geen informatie over de prijs voor het garantieprogramma, maar het gewone programma met donoreitjes dus kost 6500 Euro PLUS nog alle kosten voor medicatie voor zowel donor als jou, invriezen van overgebleven embryo's en bewaren ervan, de kosten hiervoor zijn ongeveer 2000 euro en komen dus nog bovenop die 6500 Euro. Programma's met eigen eitjes zijn iets minder kostbaar uiteraard. Verder heeft Olga in Rusland (Sint Petersburg) een programma met garantie op een baby dus, een live birth. Ze gaven destijds 80% terug als het niet lukte, maar is nu dus 100%. Let wel op, je betaald dus het volledige bedrag ineens en als het dus in 1x lukt krijg je het (teveel) betaalde niet terug. En het kost veel geld! Met de eigen eitjes ben je daar al 'te laat' mee helaas voor dat garantie programma, want Olga hanteert voor de 35e verjaardag voor het gewone programma en PGT-A voor de 39e verjaardag voor een IVF programma met 3 IVF pogingen. PGT-A en 4 IVF pogingen kan tot de 41e verjaardag, dat ben jij nog niet dacht ik? Het kost wel 24.000 Euro.... Je kunt ook nog een 4 IVF pogingen doen met combinatie, 2x eigen eitjes en 2x donor eitjes, dit kan tot je 44e verjaardag. 25.000 Euro.... En een garantie voor een baby volledig donor eitjes kan tot je 49e verjaardag voor 3 IVF cycli kost ook 25.000 Euro. Bij alles komen er nog wel de kosten bij voor jouw medicatie, dat is niet inbegrepen in de prijs. Als je het geld hebt en ook echt kunt missen.... Ja, dan zou ik het doen. Als je er net als ik jaren voor moet sparen om zo'n bedrag te kunnen betalen.... Tja... Ik had het geld niet iig en voordat ik dat gespaard heb ben ik een jaar of 3-4 verder. Hier vind je informatie van Olga, het is wel een goede kliniek verder hoor, heb telefonisch contact gehad met deze kliniek eind 2019. https://olgafertilityclinic.com/en/prices/ Verder is deze site ook wel handig:  https://www.eggdonationfriends.com/ivf-refund-money-back-guarantee-programs/ Daar vind je ook heel veel info over money back garantie programma's en kun je met diverse klinieken in contact komen. Ze zijn wat meer gericht op eiceldonatie, maar al deze klinieken die erop staan die doen ook 'gewone' IVF behandelingen, is wellicht een handige site als je een buitenlandse behandeling overweegt. Dat zou ik dan wel eerst met je verzekering overleggen of het vergoed wordt, meestal wel, maar als de behandeling duurder is dan in NL (meestal niet) dan moet je het verschil bij betalen en uiteraard reis en verblijfkosten. Dus, als je voor zoiets gaat, dat kan hoor, kost je een bom duiten en vraag goed de garanties na! Ook goed navragen wat zij aan eisen hebben en of jij daar aan kunt voldoen. Want als je het niet precies volgens de regels doet of niet precies aan hun gezondheidsonderzoek voldoet dan vervalt de garantie.  
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use