Jump to content
Mcleod

Icsi voorjaar 2019

Recommended Posts

Hoi dames,

Zijn er meer meiden die net gestart zijn met het icsi traject? Misschien fijn om ervaringen te delen:) 

 

Liefs 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @Mcleod,

Ik (wij) zitten ook in het ICSI traject. 🐣

As woensdag heb ik mijn eerste FM (follikel meting). Hoe ver zit jij in het traject?

Groetjes :classic_biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi @Vrouwke77

Spannend! Ik heb dinsdag mijn 3e fm. Denk eind deze week onze eerste punctie. Dat vindt ik het engst. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod Ik lees veel over die punctie. Maar metname dat het vaak erg meevalt. En...de dames die het als pijnlijk of vervelend ervaren zijn deze ervaring meestal (op uitzonderingen natuurlijk na) snel na de punctie weer kwijt.

Maar...moet je ook eerlijk bekennen dat ook ik het heel erg spannend vind! 🙈

Mijn punctie staat vooralsnog "gepland" op vlg week maandag de 8ste. 

Heb jij om de dag een fm gehad? Hoe groot waren ze bij de laatste meting en al een beetje een indicatie hoeveel "eitjes" er waarschijnlijk mee gaan doen in de punctie? Nog klachten of bijwerkingen vd medicatie? Ik gelukkig weinig, behalve afgelopen vrijdagavond/nacht behoorlijke buikpijn. Met goede rust en wat paracetamol ging het uiteindelijk redelijk weg.. 😔

Groetjes Vrouwke! 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@Vrouwke77 Dat lees ik idd ook vaak gelukkig. Hopen dat wij het net zo mogen ervaren🙈

Lopen we aardig gelijk! 

Op dag 2, dag 8 en dag 12 fm. Eitjes waren bij dag 8 nog te klein. Moesten nog de helft groeien. Hoeveel heeft ze niet gezegd. Moet zeggen dat deze arts weinig info gaf..

bijwerkingen: af en toe hoofdpijn en moe. Verder lichte krampjes in Mn buik. Ben soms bang dat mijn eisprong zelf gaat springen..🤭

vervelend die buikpijn, hopen dat je daar niet te vaak last van krijgt.. 

groetjes,

Edited by Mcleod

Share this post


Link to post
Share on other sites

@mcleod Ik ben maandag 25-03 begonnen met Fostimon en woensdag dus op dag 10 met de eerste FM. Snap niet helemaal waarom jij al op dag 2 een FM hebt gehad.. Dan lijkt mij inderdaad dat er nog helemaal niets te zien is :classic_wacko:. Maar aan de andere kant...beter te veel dan te weinig controle! Bij welk ziekenhuis zitten jullie? Wij in het AMC. Grtjs :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 ik gebruik vanaf dag 2 menopur en vanaf dag 6 cetrotide erbij. Arts gaf aan dat ze altijd op dag 2 een echo doen ook om te kijken of er geen bijzonderheden zijn, slijmvlies enzo. Voor ons is alles nog onbekend dus laat het op me afkomen. Wij lopen bij het umcg 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod Ik ben gestart met Triptofem (remt de aanmaak van sommige mannelijk en vrouwelijke geslachtshormonen) en moest na 8 dagen Fostimon erbij spuiten (stimuleert de sierstokken tot rijping van de eicellen). Jij bent dus begonnen met Menopur (stimuleren van rijping van eicellen en bevorderen van eisprong) en ben daarna dus Cetrotide (remt aanmaak van vrouwelijke geslachtshormoon). Heel grofweg gezegd lijkt het alsof wij het qua medicatie andersom doen, maar hopelijk met hetzelfde resultaat! ;-) 

Succes vandaag met je 3e FM! Hoop dat de ei-tjes vandaag groot genoeg zijn en je een datum krijgt voor de punctie! :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 bijzonder inderdaad , wel een verschil kwa medicatie. Ik heb ook niet eerst de pil gehad. 

Domper vanmorgen. Eitjes waren amper gegroeid. Vrijdag weer een fm om te kijken of ze gegroeid zijn en ander medicatie ophogen.. had verwacht eind deze week de punctie te hebben helaas. En hoe gaat het bij jou?

groetjes 😌

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod he gets..dat is inderdaad wel een domper zeg.. :classic_sad: Wat gaven ze in het zkh aan? Misschien komt het wel vaker voor en zijn ze juist erg voorzichtig daar? Natuurlijk kijk je uit naar je punctie/terugplaatsing, maar hopelijk groeien jouw eitjes heel rustig en zijn ze daardoor juist(!) 👊 van goede kwaliteit i.p.v. dat er veel te veel eitjes groeien (overstimulatie) van slechte kwaliteit.. Hoeveel eitjes zijn er in de scope en hoeveel mm zijn inmiddels?

Morgen hoor ik hoeveel eitjes ik voor nu heb en of ze een beetje groeien.. Hoop nog steeds op een functie op 08-04 en een terugplaatsing op 11-04. :classic_unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 dat is ook zo idd, toch ga je in je hoofd een schema maken met werk enzo haha. We gaan gewoon rustig door..  heb niet het gevoel dat ze veel verschillen met afgelopen vrijdag.. ongeveer 5/6 per kant en rond de 10mm grootste 11mm. Moeten dus nog even en niet extreem veel eitjes volgens mij maar er zitten tenminste eitjes Hihi🤭

spannend morgen! Ben benieuwd, misschien eindigen we wel gelijk in een punctie 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod gemiddeld (las ik in de info vh ziekenhuis) "oogsten" ze 8 eitjes. Dus als je er 5/6 per kant hebt is dat echt heeeeul mooi!!! 😃😃😃😃

Vlgs mij moeten ze max ca 18mm zijn om je in te plannen voor een punctie, dus je bent ruim over de helft! 👊🏻 Ik zal het morgenochtend nog wel even vragen ad arts. 

Duimen dat we dus beide vlg week mogen komen voor onze punctie! Dat zou écht super zijn! Komt nu allemaal wel erg dichtbij.. 🙈

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Mcleod Eerste echo is achter de rug. ca 15 follikels zichtbaar. Voor mijn leeftijd (40+) een resultaat van een vrouw van halverwege de 30. 👊

Gemiddeld 12-15 mm en eentje nu al 20 mm... dus die gaat verloren. Er blijven er vooralsnog ca 8 over die mee gaan doen voor de race naar de punctie 😉tenzij de komende dagen er nog een paar kleintjes een klein groeispurtje krijgen. Dan mogen ze ook mee doen. Vlg echo a.s. vrijdag en planning punctie nog steeds waarschijnlijk maandag en heel misschien zondag of dinsdag. Spannend!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 Zoo! Top score😁. Fijn zeg, hopen dat ze allemaal mee doen en je gauw de punctie mag hebben. 

Ik hoop dat ik met je mee doe en Mn eitjes flink groeien nu. 

Ik heb vrijdag ook weer een echo

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 de grootste is 13mm en nog 1 van 11. De rest is allemaal rond de 7. Helaas nog lang niet het gewenste resultaat. Medicatie ophogen durfde onze arts niet omdat ze bang is dat alleen de grootste heel snel gaan groeien. Maandag weer een echo in de hoop dat de kleintjes ook een spurt hebben gemaakt.. ze had het zelfs al over dat mochten ze niet groeien de punctie gecanceld kan worden ivm maar 2 blaasjes..  mweh

het kan zijn dat ze maandag wel gegroeid zijn maar ben er bang voor. Afwachten dus😭

Hopen dat het bij jou fijn zo door gaat😊

liefs 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verdorie @Mcleod hier baal ik ook van zeg! Wat een teleurstelling :classic_sad: Ik hoop zo dat er maandag toch een paar kleintjes gegroeid zijn! En dat kan echt hoor! Ik had er woensdag 8 (van de 15 zichtbaar) die in de race waren voor de punctie en inmiddels zijn het er 15 geworden die punctie rijp zijn. Dus 7 stuks extra binnen 48 uur. Dat kan bij jou ook!! 

Doe dit weekend rustig aan en probeer je niet te veel zorgen te maken. (ook al weet ik dat je je gedachte waarschijnlijk moeilijk kan sturen hierin) Als er maandag misschien een stuk of 5 punctie-rijp zijn, kan het maar zo gebeuren dat je eind vlg week toch opgeroepen wordt voor het "oogsten"! Ik ga zo voor je duimen!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Vrouwke77 ik ga rustig aan doen dit weekend! Gek genoeg gaat niks bij ons in 1 keer goed. We dien icsi ivm man zijn kwaliteit van zaad maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook aan mij ligt..

ik hoop dat ze het nog even gaan doen dit weekend🤔 afwachten maar weer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi dames, wat spannend jullie punctie.

Het wordt bij iedereen ook wel weer een beetje anders gedaan volgens mij.
Ik moet zeggen dat ik het ook wel mee vond vallen. Het is niet fijn, maar het duurt gelukkig niet lang en het is ook wel weer heel bijzonder.
Je kan op de echo alles meekijken als je dat wilt, ik vond dat heel fijn en liet me ook zien wat er gebeurde en waar het gevoel vandaan kwam.
Heel veel succes ik duim voor jullie! 
Liefs Kim

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hoi @Kims !

Welkom! 😃😃

Jij hebt dus al een keer een punctie achter de rug? Had je veel eitjes en van welke kwaliteit?

Ik lees dat je geen verse terugplaatsing hebt gehad, enkel een cryo. Zou je willen uitleggen hoe dat zit? Het hoeft natuurlijk niet. Voel je niet verplicht! 😘 Zijn jullie nu nog met een behandeling bezig?

Groetjes Vrouwke!

Edited by Vrouwke77

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kims Welkom😁. Wat fijn dat je jou verhaal deelt en ons gerust stelt. Hoe ver zijn jullie?  Voor mij is het eerst maandag afwachten of ik überhaupt deze maand een punctie heb😕

fijne zondag dames🌞

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Vrouwke en Mcloud!

Klopt! Ik was zo dom geweest mijn medicatie niet goed te gebruiken. Ik geloof dat het de ustrogeencapsules waren die ik te vroeg had gebruikt. Daardoor kon de verse terugplaatsing niet doorgaan.
Uiteindelijk ook nog een eileider moeten laten verwijderen maar bij de derde terugplaatsing was het dan toch raak.
Ik had 14 eitjes, 11 embryos en konden er uiteindelijk 10 ingevroren worden.

De punctie heb ik gehad, het is niet iets wat ik dagelijks zou willen doen, maar het was kort en tandenbijten enkele seconden tijdens het eruit halen van de eitjes en het was voorbij.

Wat onzeker Mcloud, maar ik hoop toch dat het doorgaat voor je.
In het begin is het altijd even zoeken met die medicatie wat werkt en wat niet.
Mag ik vragen hoe oud je bent?

Groetjes! En fijne avond beiden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Op 6-4-2019 om 12:34, Mcleod zei:

@Vrouwke77 ik ga rustig aan doen dit weekend! Gek genoeg gaat niks bij ons in 1 keer goed. We dien icsi ivm man zijn kwaliteit van zaad maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook aan mij ligt..

ik hoop dat ze het nog even gaan doen dit weekend🤔 afwachten maar weer.

Hey meis, 

Hoe is je echo vandaag gegaan. Zijn de kleintjes nog wat gegroeid?!?

Lfs 💋

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hee! 

Ik ben wat verdrietig😰. Alles is stop gezet. Heb net de Pregnyl spuit gezet zodat mijn ei springt en ik over 2 weekjes ongesteld word. Er was maar 1 ei rond de 17mm. Arts denkt dat mijn menopur een te lage dosis is geweest dit gebeurt bij ongeveer 10% van de vrouwen😞. Positieve is dat ik gelijk weer mag beginnen in mijn volgende cyclus. 

En hoe is het bij jou? Punctie goed gegaan?😀

 

liefs😘

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hoi allemaal,  Heeft iemand misschien ook een behandeling die half ivf en half icsi word gedaan?   
  • Hallo allemaal, Ik zag dat verschillende onderwerpen op het forum op onlogische plaatsen stonden. Vermoedelijk is dit tijdens de migratie ontstaan en daarna niet opgevallen 🙄. Je zult even moeten kijken waar je forum nu staat; heb je suggesties voor het (ver) plaatsen van onderwerpen, nieuwe onderwerpen of verbeteringen aan de website reageer dan op deze post.
  • PGD is een afkorting voor preïmplantatie genetische diagnostiek. Dit is een methode waarmee we embryo's onderzoeken op een ernstige genetische aandoening en daarmee de kans op de geboorte van een aangedaan kind kunnen beperken. PGD wordt uitgevoerd bij paren die een sterk verhoogd risico hebben op het krijgen van een kind met een erfelijke aandoening, bijvoorbeeld een chromosoomafwijking, taaislijmziekte, hemofilie, de ziekte van Huntington of een ernstige spierziekte. Voor PGD is een IVF-behandeling noodzakelijk. Hierbij worden - na bevruchting van eicellen met zaadcellen buiten het lichaam - één of enkele cellen afgenomen van embryo's die drie tot vijf dagen oud zijn. Deze cel of cellen worden in het laboratorium onderzocht op de aan- of afwezigheid van de betreffende ziekte. Op basis hiervan wordt besloten welke embryo's in aanmerking komen voor plaatsing in de baarmoeder. Alleen embryo's, waarvan de onderzochte cel of cellen de genetische ziekte, waarop het onderzoek was gericht, niet hebben, worden in de baarmoeder geplaatst. De kans op zwangerschap na terugplaatsing is ongeveer 25%. Als de vrouw na PGD zwanger wordt, is de kans groot dat er een kind zonder de genetische ziekte wordt geboren.
  • Hoi, Ik ben nieuw hier dus zal me even voorstellen. Ik ben Angela, 31 jaar en probeer nu ruim 4 jaar zwanger te worden, waarvan de laatste 1,5 jaar met behulp van ICSI. Mijn man is 32 en bij hem is een slechte zaadkwaliteit vastgesteld. Bij mij lijkt alles in orde te zijn. Tot nu toe is het bij ons als volgt verlopen: Poging 1 verse terugplaatsing: mislukt 1 cryo niet goed ontdooid Poging 2 verse terugplaatsing: mislukt 4 cryo's waarvan 1 goed ontdooid en teruggeplaatst: mislukt Poging 3 verse terugplaatsing: zwanger! Helaas stijgt mijn HCG niet goed en moet ik me nu voorbereiden op een miskraam. 3 cryo's Het laatste heb ik vorige week donderdag te horen gekregen. Ik ben er helemaal kapot van, het was eindelijk zover, ik was zó gelukkig. Maar helaas maar voor een paar dagen. Ik ben nu een paar dagen thuis en ga morgen weer werken. Ik probeer nu wel positief te denken, ik weet nu dat ik wel zwanger kán worden. Maar tegelijkertijd ben ik nu al bang dat het de volgende keer weer niet lukt. Ik maak mezelf helemaal gek door te denken dat er iets mis is met mij waardoor ik een miskraam krijg. Ook zie ik nu al op tegen het ontdooien, dit gaat bij ons heel vaak niet goed. We willen sowieso een vierde poging in Gent doen, maar hopelijk is dit niet nodig. Eigenlijk wilde ik hier even mijn ei kwijt maar ik zoek ook een beetje hoop. Zijn er vrouwen met vergelijkbare verhalen die uiteindelijk wel zwanger zijn geworden? Ik merk dat ik vertrouwen uit deze verhalen haal, heb ik nu echt even nodig.. Liefs, Angela
  • Ik zoek een ritje naar preg nyande en meno land en gonalliende ik wil best een deel bed benzine betalen 😊
 • Topics

 • Similar Content

  • By Kaatje86
   Hoi allemaal, 
   Heeft iemand misschien ook een behandeling die half ivf en half icsi word gedaan? 
    
  • By Milou35
   Momenteel zijn wij aan het wachten tot het eind november is..
   Dan wordt mijn man geopereerd doormiddel van Tese.
   Als er zaadcellen gevonden worden mogen we door voor icsi.
   (3x semenanalyse  0, 00 zaadcellen) onverklaarbaar.
   Verder is alles goed qua gezondheid.
   Ik vroeg me af of er meer mensen zijn die ook deze pad bewandelen?
   Wij lopen in het AMC Amsterdam.
   ( In onze vriendenkring/familie is er niemand die hier mee te maken heeft,of er mee te maken heeft gehad)
  • By Ejo
   Hoi allemaal,
   Wij zijn nieuw(man 41 vrouw 42) hier, maar zijn inmiddels in Gent beland voor onze 4de ivf behandeling 
   . Hierbij is iom Gent gekozen voor icsi en een zwaardere dosering hormonen tov Nederland. Ons probleem was steeds de innesteling die niet plaats vond. Nu gaan we ervoor, mogelijk de laatste poging. We vinden het heel spannend,  maar heeft iemand van jullie nog tips voor ons voor waar we rekening  mee kunnen houden bij de innesteling? Eventueel qua voeding? Ik lees dat te veel zuivel eventueel niet goed is maar wat is te veel? Verder alleen maar goeds over hoe we ontvangen zijn in Gent. Hoor graag van jullie.
   Groetjes E&E
  • By Nele0107
   Dag dames,
   Sinds maart 2019 ben ik gestopt met mijn Antidepressiva die ik nam. We hadden samen een kinderwens en ik wou het beste voor ons kindje. Ondertussen 2iUi en 1icsi terugplaatsing verder merk ik dat de hormonen en negatieve resultaten zorgen dat ik opnieuw aant glijden ben. Nu ben ik serieus terug aant nadenken om terug op te starten. Zijn er hier mensen die ervaring hebben. Die AD nemen en waarbij de icsis poging toch lukt? Ik ben bang dat AD op de poging ook invloed heeft.
    
   Graag jullie ervaringen aub
   Alvast bedankt
   Groetjes 
   Nele
  • By Louise1990
   Dag lieve vrouwen (en hopelijk aanstaande moeders!),
   Ik ben op zoek naar vrouwen die (ongeveer) gelijktijdig met mij zullen starten met IVF/ICSI, in de hoop steun en moed te kunnen vinden bij elkaar.
   Ik ben nieuw hier en daarom even mijn verhaal in een notendop. Aangenaam 🙂
   Ik ben 29 jaar en ik woon in Arnhem. In augustus 2016 stopte ik met de anticonceptiepil vanwege onze zwangerschapswens. Een aantal maanden een regelmatige natuurlijke cyclus gehad. Vervolgens duurde het steeds langer; de langste cyclus uiteindelijk 96! dagen. Zo kwamen wij in 2017 terecht bij de gyn en werden wij doorverwezen naar de voortplantingspoli in Rijnstate Arnhem.
   Ik startte met Clomid en kreeg daardoor weer een regelmatige cyclus. Zaad kwaliteit van mijn vriend is erg goed. Een zwangerschap bleef uit na 12 goede 'kansen' met Clomid. In een van de laatste maanden van 2018 ben ik begonnen met spuiten; Gonal F en Ovitrelle voor de eisprong. Na 4 maanden op een 'natuurlijke' manier te hebben geprobeerd zijn wij in febr'19 gestart met IUI. Op mijn verzoek is er nog een HSG onderzoek gedaan; uitslag was goed. Beide eileiders toegankelijk. 
   Inmiddels hebben wij 5 IUI's gehad en nog altijd niet zwanger. Vermoedelijk zal in augustus een laaste IUI worden ingezet. Wij staan op de wachtlijst voor IVF. Vanaf september begin ik met alle nodige medicatie en hopelijk zijn er rond oktober voldoende eitjes om écht te beginnen. De bevruchting en de terugplaatsing zullen in UMC Utrecht zijn  die nauw samenwerkt met Rijnstate Arnhem (waar ik de controle echo's en de punctie zal hebben). 
   Hoe het gaat? Ik kijk vooral uit naar de start van IVF. Het is letterlijk het eindstation en de kansen liggen daar het hoogst. Hopelijk kan dan eindelijk onze grootste wens in vervulling gaan. Het vertrouwen en de moed zijn zo langzaamaan verdwenen bij ons en zijn dus echt toe aan deze nieuwe (en laatste) stap. 
   Ik wens jullie allemaal heel veel succes en sterkte. Hopelijk zijn er een aantal vrouwen die momenteel in een zelfde fase zitten. Ik kom graag met jullie in contact, hier op het forum.
   Liefs, Louise.
×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use