Jump to content
Aftellen naar Kerstmis...Mcleod

Icsi voorjaar 2019

Recommended Posts

Hoi dames,

Zijn er meer meiden die net gestart zijn met het icsi traject? Misschien fijn om ervaringen te delen:) 

 

Liefs 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hoi @Mcleod,

Ik (wij) zitten ook in het ICSI traject. 🐣

As woensdag heb ik mijn eerste FM (follikel meting). Hoe ver zit jij in het traject?

Groetjes :classic_biggrin:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hoi @Vrouwke77

Spannend! Ik heb dinsdag mijn 3e fm. Denk eind deze week onze eerste punctie. Dat vindt ik het engst. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Mcleod Ik lees veel over die punctie. Maar metname dat het vaak erg meevalt. En...de dames die het als pijnlijk of vervelend ervaren zijn deze ervaring meestal (op uitzonderingen natuurlijk na) snel na de punctie weer kwijt.

Maar...moet je ook eerlijk bekennen dat ook ik het heel erg spannend vind! 🙈

Mijn punctie staat vooralsnog "gepland" op vlg week maandag de 8ste. 

Heb jij om de dag een fm gehad? Hoe groot waren ze bij de laatste meting en al een beetje een indicatie hoeveel "eitjes" er waarschijnlijk mee gaan doen in de punctie? Nog klachten of bijwerkingen vd medicatie? Ik gelukkig weinig, behalve afgelopen vrijdagavond/nacht behoorlijke buikpijn. Met goede rust en wat paracetamol ging het uiteindelijk redelijk weg.. 😔

Groetjes Vrouwke! 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Posted (edited)

@Vrouwke77 Dat lees ik idd ook vaak gelukkig. Hopen dat wij het net zo mogen ervaren🙈

Lopen we aardig gelijk! 

Op dag 2, dag 8 en dag 12 fm. Eitjes waren bij dag 8 nog te klein. Moesten nog de helft groeien. Hoeveel heeft ze niet gezegd. Moet zeggen dat deze arts weinig info gaf..

bijwerkingen: af en toe hoofdpijn en moe. Verder lichte krampjes in Mn buik. Ben soms bang dat mijn eisprong zelf gaat springen..🤭

vervelend die buikpijn, hopen dat je daar niet te vaak last van krijgt.. 

groetjes,

Edited by Mcleod

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@mcleod Ik ben maandag 25-03 begonnen met Fostimon en woensdag dus op dag 10 met de eerste FM. Snap niet helemaal waarom jij al op dag 2 een FM hebt gehad.. Dan lijkt mij inderdaad dat er nog helemaal niets te zien is :classic_wacko:. Maar aan de andere kant...beter te veel dan te weinig controle! Bij welk ziekenhuis zitten jullie? Wij in het AMC. Grtjs :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Vrouwke77 ik gebruik vanaf dag 2 menopur en vanaf dag 6 cetrotide erbij. Arts gaf aan dat ze altijd op dag 2 een echo doen ook om te kijken of er geen bijzonderheden zijn, slijmvlies enzo. Voor ons is alles nog onbekend dus laat het op me afkomen. Wij lopen bij het umcg 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Mcleod Ik ben gestart met Triptofem (remt de aanmaak van sommige mannelijk en vrouwelijke geslachtshormonen) en moest na 8 dagen Fostimon erbij spuiten (stimuleert de sierstokken tot rijping van de eicellen). Jij bent dus begonnen met Menopur (stimuleren van rijping van eicellen en bevorderen van eisprong) en ben daarna dus Cetrotide (remt aanmaak van vrouwelijke geslachtshormoon). Heel grofweg gezegd lijkt het alsof wij het qua medicatie andersom doen, maar hopelijk met hetzelfde resultaat! ;-) 

Succes vandaag met je 3e FM! Hoop dat de ei-tjes vandaag groot genoeg zijn en je een datum krijgt voor de punctie! :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Vrouwke77 bijzonder inderdaad , wel een verschil kwa medicatie. Ik heb ook niet eerst de pil gehad. 

Domper vanmorgen. Eitjes waren amper gegroeid. Vrijdag weer een fm om te kijken of ze gegroeid zijn en ander medicatie ophogen.. had verwacht eind deze week de punctie te hebben helaas. En hoe gaat het bij jou?

groetjes 😌

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Mcleod he gets..dat is inderdaad wel een domper zeg.. :classic_sad: Wat gaven ze in het zkh aan? Misschien komt het wel vaker voor en zijn ze juist erg voorzichtig daar? Natuurlijk kijk je uit naar je punctie/terugplaatsing, maar hopelijk groeien jouw eitjes heel rustig en zijn ze daardoor juist(!) 👊 van goede kwaliteit i.p.v. dat er veel te veel eitjes groeien (overstimulatie) van slechte kwaliteit.. Hoeveel eitjes zijn er in de scope en hoeveel mm zijn inmiddels?

Morgen hoor ik hoeveel eitjes ik voor nu heb en of ze een beetje groeien.. Hoop nog steeds op een functie op 08-04 en een terugplaatsing op 11-04. :classic_unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Vrouwke77 dat is ook zo idd, toch ga je in je hoofd een schema maken met werk enzo haha. We gaan gewoon rustig door..  heb niet het gevoel dat ze veel verschillen met afgelopen vrijdag.. ongeveer 5/6 per kant en rond de 10mm grootste 11mm. Moeten dus nog even en niet extreem veel eitjes volgens mij maar er zitten tenminste eitjes Hihi🤭

spannend morgen! Ben benieuwd, misschien eindigen we wel gelijk in een punctie 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Mcleod gemiddeld (las ik in de info vh ziekenhuis) "oogsten" ze 8 eitjes. Dus als je er 5/6 per kant hebt is dat echt heeeeul mooi!!! 😃😃😃😃

Vlgs mij moeten ze max ca 18mm zijn om je in te plannen voor een punctie, dus je bent ruim over de helft! 👊🏻 Ik zal het morgenochtend nog wel even vragen ad arts. 

Duimen dat we dus beide vlg week mogen komen voor onze punctie! Dat zou écht super zijn! Komt nu allemaal wel erg dichtbij.. 🙈

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Mcleod Eerste echo is achter de rug. ca 15 follikels zichtbaar. Voor mijn leeftijd (40+) een resultaat van een vrouw van halverwege de 30. 👊

Gemiddeld 12-15 mm en eentje nu al 20 mm... dus die gaat verloren. Er blijven er vooralsnog ca 8 over die mee gaan doen voor de race naar de punctie 😉tenzij de komende dagen er nog een paar kleintjes een klein groeispurtje krijgen. Dan mogen ze ook mee doen. Vlg echo a.s. vrijdag en planning punctie nog steeds waarschijnlijk maandag en heel misschien zondag of dinsdag. Spannend!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Vrouwke77 Zoo! Top score😁. Fijn zeg, hopen dat ze allemaal mee doen en je gauw de punctie mag hebben. 

Ik hoop dat ik met je mee doe en Mn eitjes flink groeien nu. 

Ik heb vrijdag ook weer een echo

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Mcleod Laat je weten hoe je echo morgen is gegaan? Alvast heel veel succes! Ik ga duimen! :classic_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
 

@Vrouwke77 de grootste is 13mm en nog 1 van 11. De rest is allemaal rond de 7. Helaas nog lang niet het gewenste resultaat. Medicatie ophogen durfde onze arts niet omdat ze bang is dat alleen de grootste heel snel gaan groeien. Maandag weer een echo in de hoop dat de kleintjes ook een spurt hebben gemaakt.. ze had het zelfs al over dat mochten ze niet groeien de punctie gecanceld kan worden ivm maar 2 blaasjes..  mweh

het kan zijn dat ze maandag wel gegroeid zijn maar ben er bang voor. Afwachten dus😭

Hopen dat het bij jou fijn zo door gaat😊

liefs 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Verdorie @Mcleod hier baal ik ook van zeg! Wat een teleurstelling :classic_sad: Ik hoop zo dat er maandag toch een paar kleintjes gegroeid zijn! En dat kan echt hoor! Ik had er woensdag 8 (van de 15 zichtbaar) die in de race waren voor de punctie en inmiddels zijn het er 15 geworden die punctie rijp zijn. Dus 7 stuks extra binnen 48 uur. Dat kan bij jou ook!! 

Doe dit weekend rustig aan en probeer je niet te veel zorgen te maken. (ook al weet ik dat je je gedachte waarschijnlijk moeilijk kan sturen hierin) Als er maandag misschien een stuk of 5 punctie-rijp zijn, kan het maar zo gebeuren dat je eind vlg week toch opgeroepen wordt voor het "oogsten"! Ik ga zo voor je duimen!!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Vrouwke77 ik ga rustig aan doen dit weekend! Gek genoeg gaat niks bij ons in 1 keer goed. We dien icsi ivm man zijn kwaliteit van zaad maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook aan mij ligt..

ik hoop dat ze het nog even gaan doen dit weekend🤔 afwachten maar weer.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Guest

Hi dames, wat spannend jullie punctie.

Het wordt bij iedereen ook wel weer een beetje anders gedaan volgens mij.
Ik moet zeggen dat ik het ook wel mee vond vallen. Het is niet fijn, maar het duurt gelukkig niet lang en het is ook wel weer heel bijzonder.
Je kan op de echo alles meekijken als je dat wilt, ik vond dat heel fijn en liet me ook zien wat er gebeurde en waar het gevoel vandaan kwam.
Heel veel succes ik duim voor jullie! 
Liefs Kim

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Posted (edited)

Hoi @Kims !

Welkom! 😃😃

Jij hebt dus al een keer een punctie achter de rug? Had je veel eitjes en van welke kwaliteit?

Ik lees dat je geen verse terugplaatsing hebt gehad, enkel een cryo. Zou je willen uitleggen hoe dat zit? Het hoeft natuurlijk niet. Voel je niet verplicht! 😘 Zijn jullie nu nog met een behandeling bezig?

Groetjes Vrouwke!

Edited by Vrouwke77

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

@Kims Welkom😁. Wat fijn dat je jou verhaal deelt en ons gerust stelt. Hoe ver zijn jullie?  Voor mij is het eerst maandag afwachten of ik überhaupt deze maand een punctie heb😕

fijne zondag dames🌞

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Guest

Hi Vrouwke en Mcloud!

Klopt! Ik was zo dom geweest mijn medicatie niet goed te gebruiken. Ik geloof dat het de ustrogeencapsules waren die ik te vroeg had gebruikt. Daardoor kon de verse terugplaatsing niet doorgaan.
Uiteindelijk ook nog een eileider moeten laten verwijderen maar bij de derde terugplaatsing was het dan toch raak.
Ik had 14 eitjes, 11 embryos en konden er uiteindelijk 10 ingevroren worden.

De punctie heb ik gehad, het is niet iets wat ik dagelijks zou willen doen, maar het was kort en tandenbijten enkele seconden tijdens het eruit halen van de eitjes en het was voorbij.

Wat onzeker Mcloud, maar ik hoop toch dat het doorgaat voor je.
In het begin is het altijd even zoeken met die medicatie wat werkt en wat niet.
Mag ik vragen hoe oud je bent?

Groetjes! En fijne avond beiden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
 
Op 6-4-2019 om 12:34, Mcleod zei:

@Vrouwke77 ik ga rustig aan doen dit weekend! Gek genoeg gaat niks bij ons in 1 keer goed. We dien icsi ivm man zijn kwaliteit van zaad maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook aan mij ligt..

ik hoop dat ze het nog even gaan doen dit weekend🤔 afwachten maar weer.

Hey meis, 

Hoe is je echo vandaag gegaan. Zijn de kleintjes nog wat gegroeid?!?

Lfs 💋

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Hee! 

Ik ben wat verdrietig😰. Alles is stop gezet. Heb net de Pregnyl spuit gezet zodat mijn ei springt en ik over 2 weekjes ongesteld word. Er was maar 1 ei rond de 17mm. Arts denkt dat mijn menopur een te lage dosis is geweest dit gebeurt bij ongeveer 10% van de vrouwen😞. Positieve is dat ik gelijk weer mag beginnen in mijn volgende cyclus. 

En hoe is het bij jou? Punctie goed gegaan?😀

 

liefs😘

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Dat is lief @Johanna82, soms is het fijn he, te babbelen met "gelijkgestemden" Mensen die ongeveer eenzelfde traject doormaken en weten waar je het over hebt. Al die zwangerschappen in je omgeving is dan idd wel dubbel en confronterend. Ook al heb je zelf al wel een kind, dan nog blijft er verdriet omdat het niet lukt wat je zo graag wil. Blijdschap voor een ander en verdriet voor jezelf kan idd naast elkaar bestaan, maar valt niet altijd mee. Je hebt wel veel eitjes idd, wel balen dat er dan uit 18 eitjes maar 5 bevruchtingen komen. Waar ligt dat dan aan zou je denken he? Ik heb niet veel eitjes, maar waren allemaal bevrucht de laatste keer, terwijl jij dan uit 18 eitjes maar 5 hebt. Ah, ok, dus jullie zijn wel echt afhankelijk dan van de medische wereld, 10% per jaar is wel heel klein kansje... Dan doen jullie ook ISCI denk ik? Ja, klopt, dat wist ik van die theeine en dat het niet goed is. Ik drink geen koffie, maar altijd op mijn werk zo'n theeglas met groene thee dus (vind die het lekkerste). Zo'n theeglas is gelijk aan 2 kopjes koffie qua hoeveelheid. Nu dronk ik dan maar van die Kamillethee (zit geen theeine in) maar die is niet te nassen. Maar nu ik van het bankje gepleurd ben geniet ik toch wel weer van mijn groene thee smorgens op het werk. Al had ik met liefde nog maanden Kamillethee gedronken hoor. Sauna vind ik sowieso al niks, veel te warm. Maar met koud weer vind ik een warm bad wel lekker soms, naja, dat ook maar niet dan tijdens pogingen... Aftellen nu voor je, hoop dat je cryo goed ontdooit en dat die veilig met je mee naar huis kan zondag. Hier weinig te melden verder, wachten tot het gesprek de 31e....
  • Hoi hoi.  Ik heb ook menopur gebruikt.  tijdens ivf Gent.  Dit werkte goed, maar uiteindelijk bleek dat mijn eitjes toch te oud zijn. En de celdeling verliep te traag.  ik had echter al wat ingeslagen voor de volgende poging.  dit is nu dus niet meer nodig.  dus als jij of iemand die je kent/spreekt en die moet dit zelf bekostigen..  stuur mij dan ff een pb dan kan ik vast wat voor je betekenen!    en hopelijk komt er iets moois uit voort!   
  • Goedemorgen allemaal!Bij onze eerste IVF poging drie weken terug zijn er geen bevruchtingen opgetreden, dit omdat er geen rijpe eicellen waren.De arts zegt dat er twee opties zijn: of ik reageer niet goed genoeg op de medicatie (1 x daags 150 gonal-f, 1 x daags decapeptyl en eenmalig 5000 pregnyl). Dan zal ik bij de volgende poging menopur erbij krijgen en een dubbele dosis pregnyl. Of dit hoort nou eenmaal bij mij en dan is er niks aan te doen.Zijn er hier dames die met gonal-f geen rijpe eicellen hadden maar in combinatie met menopur wel rijpe eicellen?Het komt maar heel weinig voor en kan er zo weinig (niks) op internet over vinden.
  • @Kitje Hee! wat mij betreft blijf je welkom hier hoor om te praten. Wat balen dat je van het bankje afgevallen bent 😢 Altijd weer teleurstellend. Sterkte! En ik had in het eerste jaar dat wij probeerden 10 zwangerschappen in onze omgeving. Het is ook dubbel, natuurlijk ben je superblij voor anderen, maar je wilt zelf ook heel graag. En dat kan naast elkaar bestaan, maar je mag er ook best om huilen hoor, het is ook nogal wat. Wat vervelend dat je aan het einde van je eitjes bent. Hoe oud ben je? Zou een nieuw traject nog een optie zijn? Welke weg wil je nu bewandelen? Ik heb mazzel denk ik, ik was 35 toen ik het icsi traject in ging. Ik was wel erg gevoelig voor de medicatie, dus zat tegen overstimulatie aan. Ik vond het best tegenvallen, uit 18 eitjes, maar 5 bevruchtingen, maar dan hoor ik verhalen over 1 of 2 eitjes en dan ben ik vooral heel blij. De kwaliteit van mijn mans zaad is prima, het is alleen weinig, rond de 1 a 2 miljoen. Dus de kans dat wij natuurlijk zwanger worden is rond de 10% per jaar ipv 90% bij "normale" stellen. In groene thee zit theïne, net als cafeïne wordt dat afgeraden. En een warm bad verwarmd je hele lijf, het is beter om dat in de eerste 3 maanden van je zwangerschap niet te doen, ivm hogere kans op afwijkingen en miskraam. Net als de sauna. Al kan ik me niet voorstellen dat je zwanger naar de sauna wilt, ik had het vaak warm toen ik zwanger was, haha, ik was mijn eigen kachel. Acu is wel fijn inderdaad. Het bracht vooral mijn lijf weer in balans en dat gaf mij meer ruimte en rust. Tja, uiteindelijk moet er toch een vonk van leven zijn en geloof ik dat je zwanger wordt als dat de bedoeling is. Dat klinkt mss wat zweverig. En ik troost me bij de gedachte dat we al een dochter hebben, zeker. Ik ben zelf enig kind en ik gun haar vooral een broer of zus. Lief dat je duimt, zondag 🙂 vind het weer heel spannend. Het was wel even lekker rustig de afgelopen maanden. Het komt ook allemaal weer terug van de vorige 2 jaar proberen en wensen. Vind dat wel pittig, kennelijk heb ik daar nog wel wat in te verwerken ook.  
 • Topics

 • Similar Content

  • By Nora91
   Goedemorgen allemaal,
   Ik ben hier nieuw! Ik ben al een tijdje lid van Babybytes, maar daar vind ik niet echt informatie over mijn situatie op dit moment.
   Ik was wat aan het rondsurfen en toen kwam ik op deze site terecht. Her en der wat gelezen, maar allemaal oude berichten (2010).
   Wij zijn 3.5 jaar bezig met onze kinderwens. Tot onze eerste ivf behandeling was iedereen ervan overtuigd dat alles prima werkte zowel bij mij als bij vriendlief.
   Twee weken terug onze eerste ivf behandeling gehad na 6 niet gelukte iui's. 11 eicellen en 60 miljoen zaadcellen. Ik was nog bang dat ze zouden zeggen geen eicellen dus super blij. Met zo een aantal verwacht je toch wel bevruchting maar twee dagen later kregen we een telefoontje dat er géén één bevruchting was ontstaan! 
   Nu hadden we afgelopen donderdag een gesprek en vertelde ze ons dat er geen rijpe eicellen tussen zitten. 
   Deze donderdag hebben we nog een vervolg gesprek zodat we alles even konden laten bezinken.
   Hun plan is nu dat ik naast de decapeptyl, gonal-f 150 en pregnyl 5000, menopur ga gebruiken. En dat er een dubbele dosis pregnyl gegeven wordt. Want het kan zijn dat ik te weinig reageer op de medicatie. En menopur en dubbel pregnyl helpt bij de rijping. Ze zullen dan wel icsi gaan doen om geen risico te nemen dat de zaadcellen eventueel niet door de wand komen.
   Dit komt maar heel weinig voor dus ze kon ook geen slagingskansen geven. De kans is er ook dat dit 'bij mij past" en dan hebben we vette pech want dan moet je naar eiceldonatie gaan kijken. 
   Zijn er hier meiden die geen rijpe eicellen hadden maar met menopur wel rijpe eicellen? Of met een andere behandeling?
  • By Kaatje86
   Hoi allemaal, 
   Heeft iemand misschien ook een behandeling die half ivf en half icsi word gedaan? 
    
  • By Milou35
   Momenteel zijn wij aan het wachten tot het eind november is..
   Dan wordt mijn man geopereerd doormiddel van Tese.
   Als er zaadcellen gevonden worden mogen we door voor icsi.
   (3x semenanalyse  0, 00 zaadcellen) onverklaarbaar.
   Verder is alles goed qua gezondheid.
   Ik vroeg me af of er meer mensen zijn die ook deze pad bewandelen?
   Wij lopen in het AMC Amsterdam.
   ( In onze vriendenkring/familie is er niemand die hier mee te maken heeft,of er mee te maken heeft gehad)
  • By Ejo
   Hoi allemaal,
   Wij zijn nieuw(man 41 vrouw 42) hier, maar zijn inmiddels in Gent beland voor onze 4de ivf behandeling 
   . Hierbij is iom Gent gekozen voor icsi en een zwaardere dosering hormonen tov Nederland. Ons probleem was steeds de innesteling die niet plaats vond. Nu gaan we ervoor, mogelijk de laatste poging. We vinden het heel spannend,  maar heeft iemand van jullie nog tips voor ons voor waar we rekening  mee kunnen houden bij de innesteling? Eventueel qua voeding? Ik lees dat te veel zuivel eventueel niet goed is maar wat is te veel? Verder alleen maar goeds over hoe we ontvangen zijn in Gent. Hoor graag van jullie.
   Groetjes E&E
  • By Nele0107
   Dag dames,
   Sinds maart 2019 ben ik gestopt met mijn Antidepressiva die ik nam. We hadden samen een kinderwens en ik wou het beste voor ons kindje. Ondertussen 2iUi en 1icsi terugplaatsing verder merk ik dat de hormonen en negatieve resultaten zorgen dat ik opnieuw aant glijden ben. Nu ben ik serieus terug aant nadenken om terug op te starten. Zijn er hier mensen die ervaring hebben. Die AD nemen en waarbij de icsis poging toch lukt? Ik ben bang dat AD op de poging ook invloed heeft.
    
   Graag jullie ervaringen aub
   Alvast bedankt
   Groetjes 
   Nele

Copyright IVF Moeders Powered by Invision Community

AdBlock Extensie Gedetecteerd

Deze website bevat advertenties van onze sponsoren.

Deactiveer de AdBlock browser extensie, om dit forum te kunnen gebruiken.

×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use