Jump to content

Icsi voorjaar 2019


Mcleod

Recommended Posts

@Mcleod Ik lees veel over die punctie. Maar metname dat het vaak erg meevalt. En...de dames die het als pijnlijk of vervelend ervaren zijn deze ervaring meestal (op uitzonderingen natuurlijk na) snel na de punctie weer kwijt.

Maar...moet je ook eerlijk bekennen dat ook ik het heel erg spannend vind! 🙈

Mijn punctie staat vooralsnog "gepland" op vlg week maandag de 8ste. 

Heb jij om de dag een fm gehad? Hoe groot waren ze bij de laatste meting en al een beetje een indicatie hoeveel "eitjes" er waarschijnlijk mee gaan doen in de punctie? Nog klachten of bijwerkingen vd medicatie? Ik gelukkig weinig, behalve afgelopen vrijdagavond/nacht behoorlijke buikpijn. Met goede rust en wat paracetamol ging het uiteindelijk redelijk weg.. 😔

Groetjes Vrouwke! 😊

Link to comment
Share on other sites

@Vrouwke77 Dat lees ik idd ook vaak gelukkig. Hopen dat wij het net zo mogen ervaren🙈

Lopen we aardig gelijk! 

Op dag 2, dag 8 en dag 12 fm. Eitjes waren bij dag 8 nog te klein. Moesten nog de helft groeien. Hoeveel heeft ze niet gezegd. Moet zeggen dat deze arts weinig info gaf..

bijwerkingen: af en toe hoofdpijn en moe. Verder lichte krampjes in Mn buik. Ben soms bang dat mijn eisprong zelf gaat springen..🤭

vervelend die buikpijn, hopen dat je daar niet te vaak last van krijgt.. 

groetjes,

Edited by Mcleod
Link to comment
Share on other sites

@mcleod Ik ben maandag 25-03 begonnen met Fostimon en woensdag dus op dag 10 met de eerste FM. Snap niet helemaal waarom jij al op dag 2 een FM hebt gehad.. Dan lijkt mij inderdaad dat er nog helemaal niets te zien is :classic_wacko:. Maar aan de andere kant...beter te veel dan te weinig controle! Bij welk ziekenhuis zitten jullie? Wij in het AMC. Grtjs :-)

Link to comment
Share on other sites

@Vrouwke77 ik gebruik vanaf dag 2 menopur en vanaf dag 6 cetrotide erbij. Arts gaf aan dat ze altijd op dag 2 een echo doen ook om te kijken of er geen bijzonderheden zijn, slijmvlies enzo. Voor ons is alles nog onbekend dus laat het op me afkomen. Wij lopen bij het umcg 😊

Link to comment
Share on other sites

@Mcleod Ik ben gestart met Triptofem (remt de aanmaak van sommige mannelijk en vrouwelijke geslachtshormonen) en moest na 8 dagen Fostimon erbij spuiten (stimuleert de sierstokken tot rijping van de eicellen). Jij bent dus begonnen met Menopur (stimuleren van rijping van eicellen en bevorderen van eisprong) en ben daarna dus Cetrotide (remt aanmaak van vrouwelijke geslachtshormoon). Heel grofweg gezegd lijkt het alsof wij het qua medicatie andersom doen, maar hopelijk met hetzelfde resultaat! ;-) 

Succes vandaag met je 3e FM! Hoop dat de ei-tjes vandaag groot genoeg zijn en je een datum krijgt voor de punctie! :-D

Link to comment
Share on other sites

@Vrouwke77 bijzonder inderdaad , wel een verschil kwa medicatie. Ik heb ook niet eerst de pil gehad. 

Domper vanmorgen. Eitjes waren amper gegroeid. Vrijdag weer een fm om te kijken of ze gegroeid zijn en ander medicatie ophogen.. had verwacht eind deze week de punctie te hebben helaas. En hoe gaat het bij jou?

groetjes 😌

Link to comment
Share on other sites

@Mcleod he gets..dat is inderdaad wel een domper zeg.. :classic_sad: Wat gaven ze in het zkh aan? Misschien komt het wel vaker voor en zijn ze juist erg voorzichtig daar? Natuurlijk kijk je uit naar je punctie/terugplaatsing, maar hopelijk groeien jouw eitjes heel rustig en zijn ze daardoor juist(!) 👊 van goede kwaliteit i.p.v. dat er veel te veel eitjes groeien (overstimulatie) van slechte kwaliteit.. Hoeveel eitjes zijn er in de scope en hoeveel mm zijn inmiddels?

Morgen hoor ik hoeveel eitjes ik voor nu heb en of ze een beetje groeien.. Hoop nog steeds op een functie op 08-04 en een terugplaatsing op 11-04. :classic_unsure:

Link to comment
Share on other sites

@Vrouwke77 dat is ook zo idd, toch ga je in je hoofd een schema maken met werk enzo haha. We gaan gewoon rustig door..  heb niet het gevoel dat ze veel verschillen met afgelopen vrijdag.. ongeveer 5/6 per kant en rond de 10mm grootste 11mm. Moeten dus nog even en niet extreem veel eitjes volgens mij maar er zitten tenminste eitjes Hihi🤭

spannend morgen! Ben benieuwd, misschien eindigen we wel gelijk in een punctie 

Link to comment
Share on other sites

@Mcleod gemiddeld (las ik in de info vh ziekenhuis) "oogsten" ze 8 eitjes. Dus als je er 5/6 per kant hebt is dat echt heeeeul mooi!!! 😃😃😃😃

Vlgs mij moeten ze max ca 18mm zijn om je in te plannen voor een punctie, dus je bent ruim over de helft! 👊🏻 Ik zal het morgenochtend nog wel even vragen ad arts. 

Duimen dat we dus beide vlg week mogen komen voor onze punctie! Dat zou écht super zijn! Komt nu allemaal wel erg dichtbij.. 🙈

Link to comment
Share on other sites

@Mcleod Eerste echo is achter de rug. ca 15 follikels zichtbaar. Voor mijn leeftijd (40+) een resultaat van een vrouw van halverwege de 30. 👊

Gemiddeld 12-15 mm en eentje nu al 20 mm... dus die gaat verloren. Er blijven er vooralsnog ca 8 over die mee gaan doen voor de race naar de punctie 😉tenzij de komende dagen er nog een paar kleintjes een klein groeispurtje krijgen. Dan mogen ze ook mee doen. Vlg echo a.s. vrijdag en planning punctie nog steeds waarschijnlijk maandag en heel misschien zondag of dinsdag. Spannend!! 

Link to comment
Share on other sites

@Vrouwke77 de grootste is 13mm en nog 1 van 11. De rest is allemaal rond de 7. Helaas nog lang niet het gewenste resultaat. Medicatie ophogen durfde onze arts niet omdat ze bang is dat alleen de grootste heel snel gaan groeien. Maandag weer een echo in de hoop dat de kleintjes ook een spurt hebben gemaakt.. ze had het zelfs al over dat mochten ze niet groeien de punctie gecanceld kan worden ivm maar 2 blaasjes..  mweh

het kan zijn dat ze maandag wel gegroeid zijn maar ben er bang voor. Afwachten dus😭

Hopen dat het bij jou fijn zo door gaat😊

liefs 

Link to comment
Share on other sites

Verdorie @Mcleod hier baal ik ook van zeg! Wat een teleurstelling :classic_sad: Ik hoop zo dat er maandag toch een paar kleintjes gegroeid zijn! En dat kan echt hoor! Ik had er woensdag 8 (van de 15 zichtbaar) die in de race waren voor de punctie en inmiddels zijn het er 15 geworden die punctie rijp zijn. Dus 7 stuks extra binnen 48 uur. Dat kan bij jou ook!! 

Doe dit weekend rustig aan en probeer je niet te veel zorgen te maken. (ook al weet ik dat je je gedachte waarschijnlijk moeilijk kan sturen hierin) Als er maandag misschien een stuk of 5 punctie-rijp zijn, kan het maar zo gebeuren dat je eind vlg week toch opgeroepen wordt voor het "oogsten"! Ik ga zo voor je duimen!!! 

Link to comment
Share on other sites

@Vrouwke77 ik ga rustig aan doen dit weekend! Gek genoeg gaat niks bij ons in 1 keer goed. We dien icsi ivm man zijn kwaliteit van zaad maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook aan mij ligt..

ik hoop dat ze het nog even gaan doen dit weekend🤔 afwachten maar weer.

Link to comment
Share on other sites

Hi dames, wat spannend jullie punctie.

Het wordt bij iedereen ook wel weer een beetje anders gedaan volgens mij.
Ik moet zeggen dat ik het ook wel mee vond vallen. Het is niet fijn, maar het duurt gelukkig niet lang en het is ook wel weer heel bijzonder.
Je kan op de echo alles meekijken als je dat wilt, ik vond dat heel fijn en liet me ook zien wat er gebeurde en waar het gevoel vandaan kwam.
Heel veel succes ik duim voor jullie! 
Liefs Kim

Link to comment
Share on other sites

Hoi @Kims !

Welkom! 😃😃

Jij hebt dus al een keer een punctie achter de rug? Had je veel eitjes en van welke kwaliteit?

Ik lees dat je geen verse terugplaatsing hebt gehad, enkel een cryo. Zou je willen uitleggen hoe dat zit? Het hoeft natuurlijk niet. Voel je niet verplicht! 😘 Zijn jullie nu nog met een behandeling bezig?

Groetjes Vrouwke!

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Hi Vrouwke en Mcloud!

Klopt! Ik was zo dom geweest mijn medicatie niet goed te gebruiken. Ik geloof dat het de ustrogeencapsules waren die ik te vroeg had gebruikt. Daardoor kon de verse terugplaatsing niet doorgaan.
Uiteindelijk ook nog een eileider moeten laten verwijderen maar bij de derde terugplaatsing was het dan toch raak.
Ik had 14 eitjes, 11 embryos en konden er uiteindelijk 10 ingevroren worden.

De punctie heb ik gehad, het is niet iets wat ik dagelijks zou willen doen, maar het was kort en tandenbijten enkele seconden tijdens het eruit halen van de eitjes en het was voorbij.

Wat onzeker Mcloud, maar ik hoop toch dat het doorgaat voor je.
In het begin is het altijd even zoeken met die medicatie wat werkt en wat niet.
Mag ik vragen hoe oud je bent?

Groetjes! En fijne avond beiden


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Op 6-4-2019 om 12:34, Mcleod zei:

@Vrouwke77 ik ga rustig aan doen dit weekend! Gek genoeg gaat niks bij ons in 1 keer goed. We dien icsi ivm man zijn kwaliteit van zaad maar ik heb altijd het gevoel gehad dat het ook aan mij ligt..

ik hoop dat ze het nog even gaan doen dit weekend🤔 afwachten maar weer.

Hey meis, 

Hoe is je echo vandaag gegaan. Zijn de kleintjes nog wat gegroeid?!?

Lfs 💋

Link to comment
Share on other sites

Hee! 

Ik ben wat verdrietig😰. Alles is stop gezet. Heb net de Pregnyl spuit gezet zodat mijn ei springt en ik over 2 weekjes ongesteld word. Er was maar 1 ei rond de 17mm. Arts denkt dat mijn menopur een te lage dosis is geweest dit gebeurt bij ongeveer 10% van de vrouwen😞. Positieve is dat ik gelijk weer mag beginnen in mijn volgende cyclus. 

En hoe is het bij jou? Punctie goed gegaan?😀

 

liefs😘

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use