Jump to content

Menopur


Zaina

Recommended Posts

Graag zou ik jullie ervaringen horen over Menopur. Ik heb 2 IVF-behandelingen met Gonal F gehad en 1 met Menopur. Bij Gonal F vond er geen bevruchting plaats, bij Menopur wel.

 

 

 

Wie heeft er Menopur gebruikt voor IUI-behandelingen en wat waren de resultaten? En wie voor iVF/ICSI?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hoi,

 

 

 

Ik heb menopur gebruikt voor IUI, 3de poging raak, 1ste poging was het zaad zo slecht dat er eigenlijk al geen bevruchting had plaats kunnen vinden, dus eigenlijk na 2 keer.

 

Hoop voor je dat, dat ook een beetje de richtlijn is.

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Ik heb bij de 1e poging ook menopur gehad. Terugplaatsing van 2 embryootjes van topklasse maar helaas niet zwanger.

 

 

 

Wie weet de tweede keer wel..

 

 

 

Succes!

 

 

 

Es.

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Hallo Zaina,

 

 

 

Wij zjin met onze eerste icsi-poging bezig en ik gebruik ook Menopur, bij mij slaat het wel aan maar ik denk dat het gewoon heel erg van persoon tot persoon veschilt, over het algemeen heb ik veel goede berichten gehoord over Menopur.

 

 

 

Ik had na 5 dagen stimuleren in totaal 10 follikels en na 8 dagen waren het er 14, de grootste 4 zijn 13mm, 7 tussen de 11 en 12mm en 3 zijn er beneden de 10mm.

 

 

 

de eerste 5 dagen spoot ik 3 eenheden per dag en vanaf dag 6 spuit ik 4 eenheden per keer.

 

a.s. dinsdag moet ik weer een echho latne maken..

 

 

 

heel veel succes!!!

 

 

 

groetjes

 

meiske74

Link to comment
Share on other sites

Hoi Zaina,

 

 

 

Ik heb bij mijn eerste 2 ivf-pogingen Gonal F moeten spuiten. We zijn afgelopen vrijdag met de arts wezen praten en nu kunnen we weer van IUI naar IVF, maar nu gaan we het met Menopur proberen. Ik kan je dus niet helpen. Bij ons is het met Gonal niet gelukt. De reden dat het nu met Menupur gaat gebeuren schijnt te zijn dat iedere vrouw ergens anders beter op kan reageren.

 

 

 

Ik houd je in de gaten - zo weet ik ook wat ik verwachten kan.

 

 

 

Liefs en succes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use