Jump to content

Toestemming zorgverzekering voor IVF/ICSI..???


Hanneke

Recommended Posts

Hallo,

 

 

 

Misschien kan iemand me helpen. Wij zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar en nu las ik vandaag opeens in de polisvoorwaarden dat ik toestemming moet vragen voor de ICSI behandelingen. En dat terwijl ik dinsdag al startgesprek heb...!!!! Begin wel pas in week 10 met decapeptyl geloof ik maar dan nog. Ik heb meteen het ziekenhuis gebeld om te vragen wat ik hiermee moet en of zij de medische verklaring kunnen geven maar de ivf-verpleegkundige had nog nooit gehoord dat je toestemming zou moeten krijgen voor de behandelingen. Ik hoop dat iemand weet of dit een standaardprocedure is en of ik niet al te laat ben. Raak er enigszins gestresst van, maar is stom ook want ik had het eerder na moeten kijken... Alvast bedankt.

 

 

 

Groetjes,

 

Hanneke

Link to comment
Share on other sites

Hoi Mamalou,

 

 

 

Nee het is de Amersfoortse. Ik heb ze wel gebeld toenstraks maar toen bevestigden ze inderdaad dat ik een medische verklaring op moest sturen en die zou dan door de medische afdeling beoordeeld worden en dan zou ik wel of geen toestemming krijgen. Het stomme is dat ik juist van zorgverzekering veranderd ben om beter verzekerd te zijn voor een (hopelijk) eventuele zwangerschap. Dat ze een medische verklaring willen is ook wel een beetje vreemd, alsof je voor de lol die behandelingen ondergaat en net alsof een ziekenhuis je behandelt als het eigenlijk niet nodig is. Maar bedankt voor de info in elk geval. Hoop dat nog meer mensen hier ervaring mee hebben.

 

 

 

Groetjes,

 

Hanneke

Link to comment
Share on other sites

ik vind het ook een heeel rare gang van zaken hoor! en volgens mij staat in de basisverzekering toch echt niet dat er toestemming nodig is. ik zou het nog een keer vragen. bij mij kwam het er ook pas na 3 keer uit en toen had mijn arts al een brief opgesteld. alsof ze geen belangrijkere dingen te doen heeft!

 

succes!

Link to comment
Share on other sites

Wat raar. Ik ben ook verzekerd bij De Amersfoorste en heb dit echt niet hoeven doen. Wel moest de apotheek een aanvraag voor vergoeding invullen, maar daar merkte ik verder niks van. Moet zeggen dat ik zelf de nieuwe voorwaarden nog niet heb nagelezen op ivf en icsi, maar dit is echt vreemd. Ik heb voor poging 2 gewoon m'n receptjes ingeleverd en klaar. Geen enkel probleem (kan nog komen natuurlijk hihi)

 

 

 

Overigens vind ik De Amersfoorste verder wel een fijne en goede verzekering. Misschien wist degene aan de telefoon toch niet helemaal hoe het zat? Het zal iig wel goed komen want ze zijn gewoon verplicht om in de basisverzekering drie pogingen te vergoeden.

 

 

 

Succes!

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

nee hoor, ik vind het niet zo vreemd.

 

Ik moet ook schriftelijke toestemming hebben van de verzekering (Unive). Ben naar deze verzekering overgestapt omdat zij een 4e poging vergoeden (heb er al 3 gehad) en wacht nu op antwoord van Unive.

 

Vorig jaar zat ik bij FBTO en die dienden ook toestemming te geven.....

Link to comment
Share on other sites

Zie het nu idd in de nieuwe voorwaarden staan. 't Is wel even vervelend dat je dit soort dingen er nog bij krijgt, je hebt al genoeg aan je hoofd en je doet het inderdaad niet voor de lol ofzo. Maar ze zullen voor de eerste drie pogingen echt wel toestemming geven. Waarom zouden ze niet? Gewoon de boel opsturen en ondertussen doorgaan zoals gepland.

 

 

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

 

 

 

Ben inderdaad bang dat ik gewoon voor zo'n indicatie moet zorgen. Nu vind ik dat op zich niet zo'n probleem, ben alleen bang dat de beschikking niet op tijd binnen is. Heb zo nog even een afspraak bij de apotheek misschien kunnen die me nog iets vertellen. Zal anders in de aanvraag ook wel zetten dat het enige haast heeft. Zie me al zitten dadelijk dat ik de beschikking niet op tijd binnen heb en dus de behandeling niet op tijd kan beginnen. Had al gehoord van het ziekenhuis dat ik dan tot april moet wachten.. Iemand dan misschien nog ervaring met hoelang het ongeveer duurt voordat de toestemming er is???

 

 

 

Succes allemaal.

 

 

 

Groetjes,

 

Hanneke

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Ik heb ook toestemming moeten vragen en ik ben het helemaal met je eens dat het gewoon grote onzin is dat ze dit willen. Maar ja.....ze willen het nu eenmaal.

 

 

 

Bij mij ging dat wel vrij snel. Ik had een medische verklaring van het IVF-centrum, opgestuurd naar de verzekering en binnen een week had ik een reactie.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Chablis,

 

 

 

Ja bij mij ging het achteraf gezien ook supersnel. Had erin gezet dat ik graag snel een reactie wilde en die kreeg ik dus ook. Na een paar dagen kreeg ik al een mail dat ze het wilden vergoeden en dat ik de daarvan nog zou krijgen. Dus denk dat het bij mij ook ongeveer een week duurde. Was het alleen vergeten hier te posten.

 

 

 

En toen ik de medicijnen ging ophalen bij de apotheek moest ik betalen voor de progestan maar zelfs dat krijg ik nu terug van de verzekering. Moet het alleen ff zelf declareren. Goed geregeld dus!

 

 

 

Groetjes,

 

Hanneke

Link to comment
Share on other sites

Ik zit bij Avero en ik moest ook toestemming vragen. Ik heb een formulier ingevuld die ik kon downloaden op de website van Avero. Ingevuld en opgestuurd. Formulier was meer, waar en bij welke gyneacoloog. Binnen een paar dagen had ik antwoord.

 

 

 

Het is gewoon een formaliteit. Ik kan me best voorstellen dat ze het vragen. Stel je betaald je maandelijkse premie niet of niet naar behoren en je gaat het hele traject in.....en je zorgverzekeraar ontvangt maanden later peperdure facturen.......ik kan me daar wel iets bij voorstellen.

 

 

 

Zoals ik al aangaf het is puur een formaliteit. Overige gegevens hebben ze, denk ik, gewoon opgevraagd in het ziekenhuis.

 

 

 

XXX

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi,

 

 

 

 

Ik wil toch even wat kwijt over de zorgverzekering.

 

Over Unive ben ik op zich heel tevreden, zij vergoeden een groot deel van de 4e IVF poging. En als je de basis en aanvulling 4 tegelijkertijd neemt (dan krijg je 3500 van poging 4 vergoed), wordt je ook altijd geaccepteerd.

 

Bij Unive hoef je het ook niet vantevoren aan te vragen hoor. Ik heb hier wel 5x over gebeld, omdat ik het ook niet geloofde, maar dat was het antwoordt wat ik kreeg.

 

Er staat overigens ook bij “veelgestelde vragen”, als je zoekt op ivf 2009 het volgende:

 

 

Verwijzingsvereisten/voorschriftvereisten

 

 

 

· Voor het verkrijgen van vergoeding van de kosten voor IVF/ICSI behandelingen inclusief de hormoonmedicatie is vanaf 1 april 2007 geen toestemming meer van Univé vereist.

 

 

 

Het gaat om de bij de verzekerde vrouw plaats te vinden IVF/ICSI behandeling en de daarbij behorende geneesmiddelen.

 

 

Dus je hoeft echt niets aan te vragen

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoi sen,

 

 

 

Volgens mij geldt voor alle maatschappijen daarin hetzelfde:

 

ze vergoeden behandeling in het buitenland tot de nederlandse bedragen (dit zijn ze verplicht). Het probleem is dat een behandeling in Belgie aanzienlijk duurder is dan in Nederland en je zult dus een deel zelf moeten betalen.

 

 

 

Waarschijnlijk kun je idd het beste unive bellen en vragen wat je vergoed krijgt, dan weet je wat je bij moet betalen in Belgie.

 

 

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Kreeg vorige week de rekening binnen van de behandeling 4de icsi. (Datum van okt. 2009) Deze wordt dus mooi niet vergoed ook al had ik duidelijk van tevoren( 2 maal) nagevraagd of ik geen toestemming nodig had.( Dat de damen geirriteerd raakte.) Dit was volgens de service niet nodig. Nu dus mooi wel en heb hier nergens geen bewijs van.

 

Dus damens laat je niet beet nemen en niet oplichten door klantjes winning daarna krijg je de hoofd prijs gepresenteerd.

 

Rechts bijstand geeft me ook weinig hoop of er een zaak in zit, maar ga dit toch proberen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use