Jump to content
Sign in to follow this  
marchan

Er achter komen dat je geen zaad heb

Recommended Posts

2jaar gelden leerde ik mijn vrouw kennen. na nog geen maand besloten wij dat we een kind wilde, aangezien mijn vrouw al een kind heeft uit een vorige relatie dacht ik bij me zelf dat zal niet zo lang duren.

 

Helaas voor mij, na 8 maanden proberen besloot ik samen met mijn vrouw om een sperma onderzoek te doen. Ik kreeg de uitslag met pasen binnen dat ik te weinig volume had en ook geen zaadcellen gevonden. Ben toen naar mijn dokter gegaan en na 5 keer nog z'n k*t potje te hebben gevuld gingen ze eindelijk verder kijken.

 

Bij de eerste arts waar ik kwam kreeg ik te horen er is niets aan de hand alles zit goed daar maar misschien zit er wel wat ik stuur u door naar een andere arts voor een echo.

 

Zo gezegd zo gedaan ik naar die andere arts toe,kreeg ik te horen dat ze onder andere ook via mijn plasbuis zullen gaan kijken daar werd ik al niet vrolijk van maar ook via anus willen wij gaan kijken want dan kunnen wij het beter zien en toen had ik het al helemaal gehad. Maar ja het moet want je wilt het toch weten. Afspraak gemaakt, ik kom op die afspraak krijg ik een verdovende vloeibaar iets in mijn plasbuis gespoten tranen in mijn ogen want het was echt niet fijn. Dokter komt binnen oww dat verdovende spul had niet gehoeven we gaan alleen maar kijken via de anus ik was toe necht vert*ft omdat ik gewoon voor niks dat spul in mijn plasbuis had laten spuiten (nog ineens sorry). Onderzoek klaar kreeg ik tehoren dat ik maar 1 zaadleider had okay een klap maar toen zei de vriendelijke arts ook nog even "je kan niet alles hebben in je leven"op dat punt wou ik hem even vriendelijk door het raam slaan en dan even dat tegen hem zeggen.Dit was allemaal in het Lange Land ziekenhuis.

 

Wij zijn toen over gestapt naar Rotterdam, daar kreeg ik weer z'n vriendelijk rectaal onderzoek en toen kreeg ik te horen dat ik geen zaadleiders had. Dus ik begon bij 2 en eindig met lege handen.

 

Het volgende onderzoek was op taaislijm ziekte hier is niks gevonden bij mij want ik heb geen taaislijm ziekte dus ik ben een raadsel voor ze en ze gooien het bij mij erop dat ik het waarschijnlijk wel heb maar nog geen mutatie gevonden. Het zal wel wat er niet is, is er niet helaas voor sommige dingen.

 

Hierna volgde er een pesa plaatselijk verdoofd GEEN PRETJE ik ben niet iemand die snel au zegt maar dit was niet fijn. Maar uitslag was negatief aan allebei mijn bijballen zitten geen zaad cellen.

 

Volgende optie was operatie een bal biopsie (tese)laten doen.Je wilt het toch weten van je zelf of het er is of niet dus laten doen.

 

Onder narcose hebben ze mijn balzak open gemaakt en toen nog een keer een mesa geprobeerd zodat ze geen bal biopsie hoefde te doen. En toen had ik eindelijk naar een kleine Jaar geluk ze hadden zaad gevonden.IK was echt blij mijn vrouw niet die zat er maar met een chago gezicht omdat zij wist dat het volgende onderzoek bij haar moest zijn.Maar dat mocht bij mij de pret niet drukken wel als een boer met kiespijn maar ja.

 

 

 

Nu zijn wij/zij bezig met isci de eerste isci is mislukt en de 2de gaat in september van start als het goed is.

 

Ik kijk er al naar uit hoe zij met haar lieve en leuke buien zal zijn.

 

 

 

 

 

:shootme::occasion16:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi, misschien is het een idee om een eigen nickname aan te maken. Want nu staat er dat je moeder van een dochter bent :occasion18::toothy2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha ja idd. Maar we zijn druk bezig alles inpakken voor vakantie dus dat komt wel na de vakantie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou prima idee dit, de eerste vader heeft zich al gemeld en inderdaad een heel bijzondere vader :2strangle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, wat een verhaal....

 

Ik wilde toch even zeggen dat ik het geweldig vind dat je alle onderzoeken en behandelingen hebt doorstaan. Het is niet niks, petje af!!

 

Veel succes met jullie 2e icsi!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat goed dat de eerste 'ivf-papa' zich heeft gemeld! Wat een verhaal zeg...

 

 

 

Heel veel succes gewenst en op naar een succesvolle afloop!

 

 

 

Enne, waar blijven de andere (bijna-)papa's? ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Marchan:

 

Herkenbaar verhaal. Mijn man is in afwachting van pesa.

 

Ook getest op taaislijmziekte uitslag negatief.

 

Hoe was jou hormoonwaarde? Was die ook normaal?

 

Is bij jullie vergoed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een verhaal zeg... erg goed dat je het allemaal doorstaan hebt. Maar gelukkig is het allemaal niet voor niets geweest :-D

 

 

 

groet

 

Patrick

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo man van Marchan

 

 

 

jeetje wat heftig om te lezen! En ik vind het echt niet te bevatten hoe lomp artsen soms kunen zijn, daarvoor zou zelfs een topic geopend kunnen worden!Bij mijn man werd ook nagenoeg geen zaad gevonden, na 1x analyse door naar de fert.arts + uroloog, via de fert. en uroloog ook nog een keer of 5 monsters aangeleverd, slechts 1x werd er iets gevonden maar was niet geschikt om in te vriezen. Mijn man liet nog een spatader dmv. een coli stilleggen maar zonder resultaat.

 

Ik moet zeggen dat ik dolgelukkig ben dat hij niet van die drama onderzoeken heeft gehad als jij hebt moeten ondergaan!

 

Bloedwaarden / chromosoomonderzoeken ed. waren bij mijn man goed, ook waren beide zaadleiders aanwezig. Voor ons hield het op in brabant, we zouden alleen een kleine kans hebben via TESE + ICSI.

 

Wij kozen voor Brussel, zij hebben al ruim 10 jaar ervaring op dat gebied + zij voeren de tese + icsi punctie op dezelfde dag uit( werken dus met vers materiaal indien aanwezig)

 

24-12-08 was de intake, de arts vroeg tijdens ons gesprek nog om een vers monster, onderweg naar huis kregen we bericht: er was levend materiaal gevonden en 70 stuks direct voor de zekerheid ingevoren. We hebben onze auto toen echt aan de kant moeten zetten!

 

We konden het niet geloven!!! vol goede moed keken we naar de 1ste icsi uit, helaas geen zwangerschap maar wel 1 top emmy en 4 cryos... Nu was afgelopen zondag de punctie voor de 2de icsi. en ongeloofelijk 4% vitale / beweeglijke zaadcellen, wat voor hem neekomt op ongeveer 10.000 stuks. De totale hoeveelheid was nog niet veel vergeleken met de gemiddelden maar ruimschhoots genoeg voor

 

mijn 9 eicellen...

 

We snappen er niets van dat in NL zo vaak analyses zijn gedaan en in Brussel 3x op rij gevonden wordt...

 

 

 

ik denk dat het erg goed is dat hier verschillende mannen ook hun verhaal doen op dit gebied want het is al heftig genoeg en niets is zo erg als je niet weet wat je te wachten staat...

 

 

 

Ik wens jullie in ieder geval heel veel succes en geluk toe en volgens mij is het jouw ellende en pijn uiteindelijk waard geweest, al je beproevingen zijn beloond,

 

 

 

Top!

 

groetjes

 

Meiske74

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  ×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use