Jump to content
Sign in to follow this  
marchan

Er achter komen dat je geen zaad heb

Recommended Posts

2jaar gelden leerde ik mijn vrouw kennen. na nog geen maand besloten wij dat we een kind wilde, aangezien mijn vrouw al een kind heeft uit een vorige relatie dacht ik bij me zelf dat zal niet zo lang duren.

 

Helaas voor mij, na 8 maanden proberen besloot ik samen met mijn vrouw om een sperma onderzoek te doen. Ik kreeg de uitslag met pasen binnen dat ik te weinig volume had en ook geen zaadcellen gevonden. Ben toen naar mijn dokter gegaan en na 5 keer nog z'n k*t potje te hebben gevuld gingen ze eindelijk verder kijken.

 

Bij de eerste arts waar ik kwam kreeg ik te horen er is niets aan de hand alles zit goed daar maar misschien zit er wel wat ik stuur u door naar een andere arts voor een echo.

 

Zo gezegd zo gedaan ik naar die andere arts toe,kreeg ik te horen dat ze onder andere ook via mijn plasbuis zullen gaan kijken daar werd ik al niet vrolijk van maar ook via anus willen wij gaan kijken want dan kunnen wij het beter zien en toen had ik het al helemaal gehad. Maar ja het moet want je wilt het toch weten. Afspraak gemaakt, ik kom op die afspraak krijg ik een verdovende vloeibaar iets in mijn plasbuis gespoten tranen in mijn ogen want het was echt niet fijn. Dokter komt binnen oww dat verdovende spul had niet gehoeven we gaan alleen maar kijken via de anus ik was toe necht vert*ft omdat ik gewoon voor niks dat spul in mijn plasbuis had laten spuiten (nog ineens sorry). Onderzoek klaar kreeg ik tehoren dat ik maar 1 zaadleider had okay een klap maar toen zei de vriendelijke arts ook nog even "je kan niet alles hebben in je leven"op dat punt wou ik hem even vriendelijk door het raam slaan en dan even dat tegen hem zeggen.Dit was allemaal in het Lange Land ziekenhuis.

 

Wij zijn toen over gestapt naar Rotterdam, daar kreeg ik weer z'n vriendelijk rectaal onderzoek en toen kreeg ik te horen dat ik geen zaadleiders had. Dus ik begon bij 2 en eindig met lege handen.

 

Het volgende onderzoek was op taaislijm ziekte hier is niks gevonden bij mij want ik heb geen taaislijm ziekte dus ik ben een raadsel voor ze en ze gooien het bij mij erop dat ik het waarschijnlijk wel heb maar nog geen mutatie gevonden. Het zal wel wat er niet is, is er niet helaas voor sommige dingen.

 

Hierna volgde er een pesa plaatselijk verdoofd GEEN PRETJE ik ben niet iemand die snel au zegt maar dit was niet fijn. Maar uitslag was negatief aan allebei mijn bijballen zitten geen zaad cellen.

 

Volgende optie was operatie een bal biopsie (tese)laten doen.Je wilt het toch weten van je zelf of het er is of niet dus laten doen.

 

Onder narcose hebben ze mijn balzak open gemaakt en toen nog een keer een mesa geprobeerd zodat ze geen bal biopsie hoefde te doen. En toen had ik eindelijk naar een kleine Jaar geluk ze hadden zaad gevonden.IK was echt blij mijn vrouw niet die zat er maar met een chago gezicht omdat zij wist dat het volgende onderzoek bij haar moest zijn.Maar dat mocht bij mij de pret niet drukken wel als een boer met kiespijn maar ja.

 

 

 

Nu zijn wij/zij bezig met isci de eerste isci is mislukt en de 2de gaat in september van start als het goed is.

 

Ik kijk er al naar uit hoe zij met haar lieve en leuke buien zal zijn.

 

 

 

 

 

:shootme::occasion16:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi hoi, misschien is het een idee om een eigen nickname aan te maken. Want nu staat er dat je moeder van een dochter bent :occasion18::toothy2:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha ja idd. Maar we zijn druk bezig alles inpakken voor vakantie dus dat komt wel na de vakantie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

oke haha, goede vakantie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nou prima idee dit, de eerste vader heeft zich al gemeld en inderdaad een heel bijzondere vader :2strangle:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, wat een verhaal....

 

Ik wilde toch even zeggen dat ik het geweldig vind dat je alle onderzoeken en behandelingen hebt doorstaan. Het is niet niks, petje af!!

 

Veel succes met jullie 2e icsi!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat goed dat de eerste 'ivf-papa' zich heeft gemeld! Wat een verhaal zeg...

 

 

 

Heel veel succes gewenst en op naar een succesvolle afloop!

 

 

 

Enne, waar blijven de andere (bijna-)papa's? ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Marchan:

 

Herkenbaar verhaal. Mijn man is in afwachting van pesa.

 

Ook getest op taaislijmziekte uitslag negatief.

 

Hoe was jou hormoonwaarde? Was die ook normaal?

 

Is bij jullie vergoed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een verhaal zeg... erg goed dat je het allemaal doorstaan hebt. Maar gelukkig is het allemaal niet voor niets geweest :-D

 

 

 

groet

 

Patrick

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo man van Marchan

 

 

 

jeetje wat heftig om te lezen! En ik vind het echt niet te bevatten hoe lomp artsen soms kunen zijn, daarvoor zou zelfs een topic geopend kunnen worden!Bij mijn man werd ook nagenoeg geen zaad gevonden, na 1x analyse door naar de fert.arts + uroloog, via de fert. en uroloog ook nog een keer of 5 monsters aangeleverd, slechts 1x werd er iets gevonden maar was niet geschikt om in te vriezen. Mijn man liet nog een spatader dmv. een coli stilleggen maar zonder resultaat.

 

Ik moet zeggen dat ik dolgelukkig ben dat hij niet van die drama onderzoeken heeft gehad als jij hebt moeten ondergaan!

 

Bloedwaarden / chromosoomonderzoeken ed. waren bij mijn man goed, ook waren beide zaadleiders aanwezig. Voor ons hield het op in brabant, we zouden alleen een kleine kans hebben via TESE + ICSI.

 

Wij kozen voor Brussel, zij hebben al ruim 10 jaar ervaring op dat gebied + zij voeren de tese + icsi punctie op dezelfde dag uit( werken dus met vers materiaal indien aanwezig)

 

24-12-08 was de intake, de arts vroeg tijdens ons gesprek nog om een vers monster, onderweg naar huis kregen we bericht: er was levend materiaal gevonden en 70 stuks direct voor de zekerheid ingevoren. We hebben onze auto toen echt aan de kant moeten zetten!

 

We konden het niet geloven!!! vol goede moed keken we naar de 1ste icsi uit, helaas geen zwangerschap maar wel 1 top emmy en 4 cryos... Nu was afgelopen zondag de punctie voor de 2de icsi. en ongeloofelijk 4% vitale / beweeglijke zaadcellen, wat voor hem neekomt op ongeveer 10.000 stuks. De totale hoeveelheid was nog niet veel vergeleken met de gemiddelden maar ruimschhoots genoeg voor

 

mijn 9 eicellen...

 

We snappen er niets van dat in NL zo vaak analyses zijn gedaan en in Brussel 3x op rij gevonden wordt...

 

 

 

ik denk dat het erg goed is dat hier verschillende mannen ook hun verhaal doen op dit gebied want het is al heftig genoeg en niets is zo erg als je niet weet wat je te wachten staat...

 

 

 

Ik wens jullie in ieder geval heel veel succes en geluk toe en volgens mij is het jouw ellende en pijn uiteindelijk waard geweest, al je beproevingen zijn beloond,

 

 

 

Top!

 

groetjes

 

Meiske74

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Posts

  • Jeetje wat een moeilijk verhaal.. Ik zie dat je geen antwoorden hebt ontvangen dus ik wil je veel liefs en sterkte wensen. Ik ben ook net nieuw hier. Een eerste ivf poging gehad. Ik had 20 follikels maar 13 waren leeg. Uiteindelijk 3 bevrucht... maar geen terugplaatsing gehad omdat ik overstimulatie had.  Nogmaals... veel sterkte
  • Ja, wat moet je anders doen als het hele dag regent @Onzefamilie 😂De tuin heb ik hier nog niet bekeken.... Hopelijk wordt het eens een keertje lente, dan kan ik ook aan de slag, want dit weer nodigt niet uit om buiten wat te doen. Daarom binnen maar aan het ruimen, overbodige spulletjes verkopen enzo, dan heb ik vast ruimte voor (hopelijk) een babykamertje. De 4 musketierettes klinkt idd goed, die houden we erin 😃 Dat klinkt dan idd alsof alles er nu uit is @Nora90 ik hoop het ook dat het nu allemaal weg is en dat je weer vlug ongi wordt. Stom ja, dat we daar op sommige momenten in dit traject juist naar uitkijken,terwijl we het normaal gesproken liefst niet zien. Maar ja, na een (helaas) mislukte poging wil die ongi zeggen dat we weer verder kunnen. Ik hoop zo dat jij ook in april de tp kunt gaan hebben. Dan zijn we weer alle 3 in de race. Hier vandaag superveel buikpijn gehad, echt niet normaal, heb sowieso altijd wel wat last, maar deze keer was wel heel erg. Niet veel gedaan dus. Morgen maar weer dan. Ja, rit is begonnen hier 😃, heb alles doorgegeven aan de kliniek, ze komen me halen op het vliegveld en brengen me dan naar het appartementje dat ik geboekt heb. Voor de terugreis zouden ze dan een taxi regelen voor me omdat dat heel ver buiten hun normale werkuren valt (terugvlucht is om 06.45 uur). Ook moet ik nu doorgeven welk programma ik kies, omdat ik de helft van de behandeling moet gaan betalen. Dus dat moet ik dan dit weekend doorgeven.... Overboeking wordt toch pas maandag bij hun bijgeschreven en weekend antwoorden ze de mail meestal niet, maar ja, het beslismoment is nu wel daar. Ohja, en de male donor is ook gearriveerd daar vandaag, ze hebben het daar opgeborgen, transport was goed verlopen, dus die ligt te wachten op de eitjes... 😊 Bedenk me ineens nu dat over 3 weken de tp al is geweest, jeetje, wat gaat het vlug!  
  • @Kitje @Onzefamilie @Marsukar De vier musketiers 😄 Dat klinkt leuk !!  Ik heb dus na die ene nacht geen bloeding meer gehad... Ik denk dat mn lichaam dacht: ZO ff na 5 weken alles in 1 keer eruit gooien haha. Ik heb daarna 2 of 3 dagen heeeeeeel klein beetje bruin verlies gehad, gisteren even in bad geweest en ja misschien een beetje gek maar heb het van binnen gespoeld met water en er kwam toen een klein bloedsliertje mee en dat was het en vandaag heb ik helemaal geen bruinverlies gehad. Ik hoop dat dat zo blijft want ik word gek van die inlegkruisjes elke dag al 5 weken lang 😞  Ik heb dus begrepen dat als ik ongesteld word ik moet beginnen met de pil voor minimaal 14 dagen (mag ook langer) en daarna moet ik stoppen en dan dag 2 moet ik beginnen met een medicijn ben zo even de naam vergeten. En die moet ik dan 15 dagen slikken en dan is de terugplaatsing.... Heel spannend weer allemaal, het is echt even wachten op de menstruatie. Ik hoop dat die snel komt en niet zo lang op zich laat wachten. Ik hoop dat ik in April al de terugplaatsing van de cryo's mag hebben 😄  Heb nog nooit zo graag ongesteld willen zijn hahahaha Wat een kinderwens wel niet met je kan doen 😛  En @Kitje wat super spannend voor jou dat de "rit" al is begonnen 😄 Ben zo blij voor je x @Onzefamilie Wij zijn ook bijna aan de beurt 😄 
  • Zeker weten we zijn een top stel, @Nora90 @Marsukar @Kitje de 4 musketierettes Spannend ja voor ons pas eind april dat we dan weten ja of nee of gelukt is.  We duimen mega dat alles goed gaat, nou druk bezig achtertuin zomer  klaar maken(wat moet je anders doen hahaha) Nee we zijn de tuin aan het omzetten gewoon even weer fris en fruitig en beter ingedeeld. Speelhuisje verhuizen enzo ach je blijft zo bezig.  Krampen en rugpijn door de ongi soms moordend maar gaan gewoon door hahah   Nou als het lukt dit weekend poortdeur maken en erin hangen en huisje van onze zoon verhuizen dat din is loodzwaar echt zwaar! Achja als ik iets bouw dan is het voor jaren hahaha proest. 
  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use