Ga naar inhoud

onderweg naar icsi


tamara

Aanbevolen Berichten

Tamara veel succes morgen. Hopelijk heb je net zo'n pijnloze punctie als Syllie. We duime allemaal mee voor veel goede bevruchte eitjes! Laat je ons wat horen als je terug bent.

 

 

 

Syllie gelukkig gaat het weer beter met je en maak je je alweer op voor de volgende poging. Vind het een moeilijke keuze, 1 of 2 embryo's laten terug plaatsen. Bij ons plaatsen ze 1 top embryo terug. Maar zijn de embryo's van mindere kwaliteit dan plaatsen ze er 2 terug. Hopelijk is je evaluatie gesprek positief. Wanneer zou je dan weer verder kunnen?

 

 

 

Ik dacht dat ik bijwekingvrij zou blijven dus niet. Gister echt hele erge hoofspijn gehad, maar kan ook gewoon komen. En de laatste dagen ben ik erg moe, als het heirbij blijft ben ik tevreden. Maandag eindelijk een klein stapje verder dan heb ik de uitgangsecho. Hopelijk kan ik dan starten met Puregon.

 

 

 

Groetjes Linda

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 191
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Hoi Tamara,

 

 

 

Heel veel succes vandaag! Maar dat zal wel helemaal goed komen met zoveel follikels. Heb je nou je eerste poging een IVF poging gedaan of was dat ook meteen een ICSI?

 

Nou ben heel erg benieuwd hoe de punctie is gegaan? Succes!!

 

 

 

Hoi Linda,

 

 

 

Dat kan inderdaad door de decapeptyl komen dat je hoofdpijn krijgt, veel meiden zeggen dat dat weer verdwijnd zodra je Puregon erbij gaat spuiten. Voor jou schiet het ook al op he?! Heel veel succes nog!

 

 

 

Met mij gaat het goed hoor, wel af en toe een depri gevoel, dan heb ik nergens zin in en kan nergens blij van worden. Ik hoop dat dat tijdelijk is en normaal is na een mislukte poging. Verder maak ik mij maar inderdaad weer op voor de volgende poging, ik denk dat dat het beste is. We gaan gewoon met de arts overleggen en ik ga aangeven dat ik een beter gevoel heb bij 2 embryo's. Dan zien we wel hoe ze reageren.

 

 

 

Liefs

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo meiden

 

 

 

Vandaag heb ik mn punctie gehad.Ik was zo zenuwachtig dat ik zal te huilen toen ik mezelf moest uit kleden.De prikken vielen wel mee alleen het aanprikken voelde ik wel goed.Ze waren bezig en elk keer kwamen er weer meer bij ik had nu een totaal van 16 follikels.

 

Ik moest daarna wel even blijven omdat ik niet kon blijven staan.

 

Mn man is naar het emc gegaan en daar zijn werk gedaan.De vorige keer moest hij twee keer omdat het zaad niet goed was dus hij was ook erg zenuwachtig.Na het lange wachten kwam het verlossende woord.......

 

11 eitjes gevonden en het zaad was ook goed.

 

Nu moeten we wachten tot dindag dan mag ik bellen of ik een tp heb maar moet eerlijk zegen ik durf er niet op te hopen aangezien we de vorige keer 7 eitjes hadden en geen tp

 

 

 

Syllie

 

Mn eerste poging was ook icsi maar omdat ik de 4 fasses niet doorlopen had telde hij niet.En toevallig hadden wij de afgelopen twee keer met de echo en vandaag met de punctie ook dokter dreischor.

 

het is echt grappig dat je allemaal in de zelfde kamer heb gezetten zonder elkaat ooit gezien te hebben.

 

 

 

Linda

 

voor jou gaat het ook opschieten he nog twee dagen.. Ik hoop dat je dan ook de puregon mag gaan spuiten.Nog iets van je werk gehoord?

 

 

 

Ik wil ook iedereen nog bedanken dat ze aan me gedacht hebben vandaag en voor de berichtjes het doet je wel goed om te zien dat iedereen hier met elkaar meeleeft.

 

 

 

Nou meiden ga lekker op de bank hangen.

 

Dikke kroel tamara

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Tamara

 

 

 

Nou tot nu toe gaat het goed meid, 11 eicellen is erg mooi!

 

Fijn dat het zaad nu meteen goed was en ik duim voor je op een tp en wie weet als bonus nog een cryo!!!

 

 

 

succes met wachten en zorg goed voor jezelf!

 

 

 

groetjes

 

Meiske74

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Tamara,

 

 

 

Wat goed 11 eitjes!! En dat het zaad goed was is ook een hele geruststelling. Nu weer spannende dagen of er een bevruchting plaats gaat vinden en als dat allemaal goed gaat ben je in ieder geval weer een stap verder dan de vorige keer! Ik ga voor je duimen dat er veel bevrucht worden hoor!

 

 

 

Hoe voel je je verder? Heb je veel pijn van de punctie? Fijn hoor dat die in ieder geval achter de rug is.

 

 

 

Nou heel veel succes voor dinsdag, ga duimen voor een terugplaatsing!!

 

 

 

Liefs Syl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Tamara,

 

 

 

Ik ben echt blij voor jullie dat er in ieder geval 11 eitjes zijn en dat het zaad ook goed was.

 

Je hebt nu in ieder geval de punctie gehad, en dan nu maar hopen op het belangrijkste; de terugplaatsing en evt cryo's.

 

Ik hoop echt dat je dinsdag GEWELDIG nieuws krijgt, want het is je zo gegund!

 

Ik wens je in ieder geval veel sterkte met wachten en met het krijgen van de uitslag!

 

Ik zal voor je duimen, succes!

 

 

 

Hermien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Allemaal,

 

 

 

Vandaag weer een 1e gesprek gehad voor de 2e icsibehandeling.

 

Helaas is er een wachtlijst en waarschijnlijk wordt het maart of april.

 

Ik krijg binnen 14 dagen bericht, welke maand het wordt en een afspraak voor een 2e gesprek, om even alles goed door te nemen en alles weer op te frissen.

 

Ik zal jullie nog wel blijven volgen, maar ik denk wel iets minder, even een beetje afstand nemen.

 

Ik vind het zo balen dat ik moet wachten, maarja als de feestdagen zijn geweest, dan duurt het niet meer zo lang!

 

Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte toe en ik hoop dat jullie rond de tijd dat ik ga starten allemaal zwanger zijn!!!!

 

 

 

Liefs Hermien

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Dames,

 

 

 

Vandaag heb ik de uitgangsecho gehad. Alles was rustig (een cysten of zo) en zag er goed uit. A.s. woensdag mag ik beginnen met Puregon 100 eenheden. Gelukkig mag ik de Deca en de Puergon samen mengen, zodat ik iedere dag maar 1 spuit hoef te zetten. Volgende week woensdag heb ik dan de 1e fm. Ben benieuwd hoeveel en hoe snel de follikels groeien. Eindelijk langzaam een stapje dichterbij.

 

Hopelijk gaan de bijwerkingen minder worden als ik start met de puregon. Heb de laatste dagen bijna continu last van hoofdpijn en ben erg moe.

 

 

 

Wat een s#it nieuws dat je nog moet wachten tot maart/april volgend jaar. Kan je niet naar een ander ziekehuis bij jullie in de buurt of hebben ze daar ook lange wachtlijsten? Wel lief dat je ons in de tussentijd blijft volgen.

 

 

 

Tamara voor jou is het helemaal spannend nu. Ik duim echt heel hard voor jou en je man dat ze alle 11 mooi gedeeld zijn. Hopelijk kan je vanavond nog een beetje slapen. Op naar de TP!!!

 

 

 

Groetjes Linda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo meiden

 

 

 

Ik heb vandaag een tp gehad

 

Van de 11 eitjes hebben ze er 9 bevrucht en 5 daarvan waren goed doorgedeeld.

 

De beste hebben ze vandaag terug geplaatst en die andere 4 kijken ze morgen of die evt ingevroren konden worden.

 

We hebben ook de echo meegekregen van een wit stipje nu hopen dat het wit stipje meer word.

 

 

 

Syllie

 

Hoe is het met jou?

 

 

 

Linda

 

Wat spannend dat je de puregon mag gaan gebruiken hopelijk heb je dan wel minder hoofdpijn.

 

 

 

Hermien

 

 

 

Wat vervelend dat er een wachtlijst staat maar vind het wel lief dat je ons blijft volgen en hoop dat je sneller mag gaan beginnen.

 

 

 

Meiden fijne avond

 

liefs Tamara

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Tamara,

 

 

 

Wat goed zeg 5 doorgedeeld!! Ik had hetzelfde aantal.

 

En de beste teruggeplaats, helemaal top! En nu maar afwachten en hopen dat dat witte stipje gaat groeien, hahaha

 

Voor jou hele spannende 2 weken maar heel fijn dat je zover bent gekomen gezien je vorige poging.

 

 

 

Ik ga heel hard voor je duimen!!!Wanneer mag je testen?

 

 

 

Hermien, wat balen voor je dat je zo lang moet wachten. Dat is zo vervelend he?! Je wilt zo graag door! Ik hoop voor je dat je eerder terecht kunt en dat de tijd lekker snel gaat. Succes ermee!!

 

 

 

 

 

Linda, jij ook nog heel veel succes met spuiten, wanneer heb je ongeveer de punctie? Hoe lang moet je in totaal spuiten?

 

 

 

Hier alles oke, ik kan ook even alleen maar afwachten tot 26 november en dan hoor ik of ik half december weer mag starten of niet? Ik had het liefst in november weer willen starten maar bij ons in het ziekenhuis willen ze er 1 cyclus tussen houden zodat je lichaam weer kan herstellen.

 

 

 

Nou meiden, allemaal heel veel succes!!

 

Liefs Syl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tamara wat goed dat je vandaag je eerste terugplaatsing hebt gehad! De beste is terug geplaats dus dat moet wel een blijvertje zijn. Nu ff duimen dat de andere 4 ingevroren kunnen worden, voor de zekerheid, want deze keer heb je ze niet nodig. Moet je over 2 weken een thuistest doen of meot je naar t z'huis? Ik ga nu nog harder voor je duimen dan ik al deed!!

 

 

 

Syllie gelukkig gaat het weer wat beter met je. kan me voorstellen dat je ff nergens zin in hebt en misschien veel aan het piekeren bent. Een maandje rust is wel goed voor je, ook al wil je dat eigenlijk niet. Het is zo 26 november.

 

 

 

Morgen starten met de Puergon. Ik kan de Deca en de Puergon samen mengen, dus ik hoef maar 1 prik te zetten per dag, scheelt weer een klein beetje. Hopelijk neemt de hoofdpijn en de moeheid dan ook wat af.

 

Helaas vandaag wel wat minder nieuws gekregen. De man van de OR kan neit veel meer voor me betekenen. Ik moet toch akkoord gaan met de 50-50 regeling van mijn manager. De dag van de punctie telt dan niet mee, maar de uren dat ik afwezig ben door de echo's moet ik dus opschrijven en krijg ik maar half "vergoed". Als ik het hard wilde spelen zou ik misschien wel gelijk krijgen, maar daar wil ik mijn energie niet insteken en wil nog graag gewoon kunnen werken. Dus helaas.

 

 

 

Groetjes Linda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo dames,

 

 

 

Het is een beetje stil hierzo. Hoe gaat het met idereen?

 

De Puregon heeft helaas niet geholpen tegen de hoofdpijn, heb er nog steeds veel last van. Ook ben ik nog veel moe, lang leve de Deca. A.s. woensdag heb ik de 1e fm. Ben benieuwd hoeveel follikels en hoe groot ze zijn. Misschien weet ik dan meer over de gang van zaken; volgende echo's en evt de punctie.

 

 

 

Groetjes Linda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Linda,

 

 

 

Het is inderdaad stil hier, haha ik ben ook niet zo veel meer op het forum.

 

Hoe gaat het met je? En hoe is je fm gegaan vandaag?

 

 

 

Hoi Tamara,

 

 

 

Ik heb je al even niet meer gehoord, gaat alles nog goed met je?

 

Hoe voel je je? Trek je het een beetje het wachten.....

 

 

 

Liefs Syl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Dames,

 

 

 

Vandaag mijn 1e fm gehad: links 4 follikels en rechts 6 of 7, niet allemaal even groot maar ze zouden zeker kunnen meegroeien. Goed nieuws dus. A.s. vrijdag moet ik voor de 2e fm, eens kijken wat de follikels dan uitgespookt hebben. De arts zei dat ik wrs volgende week vrijdag de punctie heb, duurt nog ff en eerst de volgende echo afwachten.

 

De hoofdpijn iser nog steeds, wal af en toe wat minder gelukkig. Ook ben ik constant moe, maar dat hoort er blijkbaar bij.

 

Hoe gaat het met jou Syllie? De 26e komt gelukkig a dichterbij. Wanneer kan je aan de volgende poging beginnen denk je?

 

 

 

Groetjes Linda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Linda,

 

 

 

Oh wat goed zoveel follikels!! Dat moet helemaal goed komen hoor...

 

En volgende week vrijdag de punctie, spannend hoor!

 

Tja die hoofdpijn is vervelend he? Ik denk dat dat voor jou dan de bijwerkingen zijn. Zodra je stopt met spuiten zal het hopelijk wel over gaan. Moet je ook die bolletjes inbrengen na de punctie? Daar kan je namelijk soms ook hoofdpijn van krijgen.

 

 

 

Ja nog 2 weken en dan heb ik de evaluatie, ik kan niet wachten....

 

Ik hoop zo dat ik de cyclus er op kan starten dus dat zou dan half december zijn ongeveer.

 

 

 

Groetjes Syl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ook terug van de 2e fm. De follikels waren mooi gegroeid. Nu heb ik er 5 van rond de 15mm en 1 van 19mm. Het slijmvlies is zich ook goed aan het opbouwen. De komende 2 dagen doorspuiten en dan zondagavond de Pregnyl zetten. A.s. dinsdag de punctie. Ik was positief verrast met dit nieuws, omdat ze 2 dagen geleden nog zeiden dat ik niet eerder als volgende vrijdag de punctie zou hebben.

 

Zie toch wel een beetje tegen de punctie op moet ik eerlijk zeggen. Ook ben ik een beetje bang voor het aantal bevruchte eitjes. We doen ons best en doen het voor een goed doel.

 

 

 

Liefs Linda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Linda,

 

 

 

Fijn hoor dat je dinsdag al de punctie hebt, dat is heel positief denk ik zo.

 

Tja een punctie is niet fijn maar ook weer zo voorbij voordat je het weet. Dat komt echt wel goed!

 

 

 

Alvast suces gewenst voor dinsdag!

 

Liefs Syl

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo meiden

 

 

 

Ff een update

 

Het is nu twee weken geleden dat ik een tp heb gehad en ik kon mn eigen niet bedwingen en heb een test gedaan en had een lichte streep in het venster. Ik heb nog eens goed de papieren doorgelezen en daar in stond als je een lichte streep ziet dan ben je zwanger.......

 

Ik kon het niet geloven dus ik ben zwanger!!!

 

We hebben gisteren ook nog een brief gehad en hellaas dr konden geen eitjes ingevroren worden.

 

Ik ga deze week mezelf nog een keer testen en hoop dan dat de streep nog beter te zien is.

 

 

 

Linda

 

 

 

Spannend dat je dinsdag al de punctie heb hoop dat het allemaal goed gaat en dat je er veel bevrucht krijg

 

 

 

Syllie

 

 

 

Hoe is het met jou?

 

Gaat nu wel opschieten he de 26e.

 

Ik hoop dat je snel mag beginnen

 

 

 

Nou meiden dit was het weer

 

dikke kroel Tamara

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo meiden

 

 

 

Vandaag was mn testdag en had nu echt een dikke vette streep dus nu is het echt goed te zien.

 

Ik heb vanmiddag naar het ziekenhuis gebeld en heb 7 dec de echo ben erg benieuwd naar het wondertje.

 

 

 

Linda

 

 

 

Hoe is het gegaan vandaag?

 

 

 

Syllie

 

 

 

Bedankt voor je felicitatie ik hoop dat ik je ook snel kan feliciteren!!!!!

 

 

 

Dikke kroel Tamara

Link naar reactie
Delen op andere sites

De puctie zit er gelukkig op. Het viel eigenlijk wel mee, de prikken voel je wel maar veel pijn doet het niet. Uitendelijk waren er 10 eitjes gevonden, dus dat is een mooi resultaat. Ze kwamen ons zeggen dat het zaad goed was, maar later kwamen ze zeggen dat de laborant zich vergist had. De laborant dacht nl dat we ICSI deden, daar was het zaad wel goed voor maar voor IVF niet. Mijn man moest dus nog een potje vullen. Dat is dan extra moeilijk om in korte tijd een nieuw potje te vullen zeker onder deze druk. Boven verwachting bleek het 2e potje wel geschikt voor IVF! Morgen worden we voor 11 uur gebeld of er bevruchting heeft plaatsgevonden. Het aantal vertellen ze ons pas donderdagn tijden de tp. Heb momenteel nog last van mijn

 

onderbuik en ben nog steeds erg moe, maaaaar geen hoofdpijn meer!

 

 

 

Tamara super gefeliciteerd met je vetteplus!! Misschien kan/mag ik jouw voorbeeld volgen samen met de andere dames hier. Heb je ergens last van, van kwaaltjes of zo? 7 December de echo, net na sinterklaas, een beetje verlaat cadeau dus.

 

 

 

Syllie nog een week en dan heb je je gesprek. We gaan voor goed nieuws.

 

 

 

Diana gaat de tijd een beetje om? Nog een dikke week te gaan. Moet je thius of in het zhuis testen?

 

 

 

Groetjes Linda

Link naar reactie
Delen op andere sites

Pffff Tamara, wat een domme fout van de laborant, wat stressen voor jullie en vooral voor je man.....

 

Maar gelukkig toch goed gegaan. Spannend

 

morgen om te horen hoe het met de bevruchting is gegaan.

 

 

 

De tijd gaat best redelijk om, wachtdag 8 zit er bijna op. nog 6 teg aan.

 

We mogen thuis testen, de 23e..... spannend hoor.

 

 

 

groetjes Diane

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden