Jump to content

Kwaliteit cryo


Ilse03

Recommended Posts

Eigenlijk ben ik een beetje pissig over het volgende:

 

 

 

Wij zijn bezig met onze 4e cryo poging. Nu vroegen ze gisteren in het ziekenhuis of we 1 of 2 cryo's willen terugplaatsen.

 

Nu hebben wij de beslissing genomen om er 1 terug te plaatsen en ik weet dat daar discussie's over zijn, maar daar gaat het even niet over.

 

Dus ik vertel dat we er 1 willen terugplaatsen, zegt de verpleegkundige: Maar je weet dat de kwaliteit van je vorige cryo's matig waren?

 

 

 

Ja dus???

 

 

 

Nou zegt ze dat is dus niet zo best.

 

 

 

Waarop ik dus antwoord: maar in het ziekenhuis zeiden ze dat het goede waren?

 

 

 

Ja zegt ze, maar dat zeggen ze om je positief gestemd te houden. Er zijn namelijk 4 gradatie's en dat is: perfect, goed, matig of slecht. Dus eigenlijk waren ze niet goed.

 

 

 

Dus eigenlijk voel ik me een beetje erg genept, want anders hadden we misschien wel een beslissing genomen om er 2 terug te plaatsen.

 

Ik weet wel dat de kwaliteit niets zegt en dat je van een slechte cryo ook zwanger kunt raken en van een goede cryo het nog niet zeker is of hij zich wil innestelen, maar ik merk dat het me behoorlijk bezig houdt.

 

 

 

Ik vind dat ze in het ziekenhuis eerlijk moeten zijn over de gradatie.

 

 

 

Zijn het mijn hormonen of stel ik me aan???

Link to comment
Share on other sites

Ik vind niet dat je overreageert of dat de hormonen spreken. Je hebt recht op eerlijke, objectieve en betrouwbare informatie. En blijkbaar wordt dat niet aan je gegeven; dat is niet echt een lekkere basis voor een goede vertrouwensrelatie tussen arts en patient...

 

 

 

Succes met deze poging en ik zou een gesprek aanvragen voor hierna; mbt de kwaliteit van de cryo's én ik zou vragen naar hun advies over het aantal te ontdooien cryo's per keer. Gezien de reactie van de verpleegster (?) aan de telefoon hebben zij nl. een heel eigen standpunt...

 

 

 

Michelle

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor jullie reactie's.

 

Mijn baby, deze cryo's waren wel goed (tenminste dat zeiden ze voor de tp) toen ze de vriezer in gingen, maar na het ontdooien is het even de vraag of ze goed doordelen en dat deden ze wel.

 

Michelle, mijn vertrouwen in het zh is inmiddels wel gedaald, aangezien ze ook een "foutje" haden gemaakt met de aantallen cryo's die we nog hadden.

 

Op het uittreksel wat ze naar het JBZ hadden gestuurd, stond dat we nog 4 cryo's hadden in 3 rietjes. Toen ik zei dat het er 6 waren, zijn ze gaan bellen met Tilburg en bleek dat het er wel 6 waren, typfoutje. Ik weet wel dat het mensen werk is, maar dit bij elkaar maakt wel dat het vertrouwen dus niet echt beter erop wordt.

 

 

 

Zondag heb ik dus de tp...

Link to comment
Share on other sites

He Ilse, je stelt je absoluut niet aan! Op deze manier kun je toch nooit een goede overweging maken? En wat raar dat de verpleegkundige dat gewoon rechtuit zegt over haar collega's. Ik zou er zeker in het evaluatiegesprek op terug komen. Je hebt er gewoon recht op om te weten hoe je embryo's eruit zien, pas dan kun je een goede beslissing maken.

 

 

 

Succes met deze terugplaatsing!!

Link to comment
Share on other sites

rare situatie hoor! Als arts en vpk ben je verplicht om de juiste informatie te verschaffen aan een patient. Last van hormonen heb je dus momenteel niet, terecht dat je pissed off bent. Aan gaan kaarten straks hoor!

 

In elk geval wel tof dat je een tp hebt! Heel veel succes.

Link to comment
Share on other sites

Wat een verwarring, dat er verschillende 'deskundige' adviezen worden gegeven. Alleen de besten worden ingevroren, het is de vraag of en hoe goed ze nog zijn na ontdooiing.

 

Hoeveel jij er wilt terug laten plaatsen is helemaal aan jou. Je moet het immers zien zitten, de mogelijkheid om een tweeling te krijgen (bij tp van 2).

 

Wij zijn dolgelukkig dat wij voor tp van 2 hebben gekozen. Kies wat goed voor jou is, dat is het belangrijkste.

 

 

 

liefs, Stéphanie

Link to comment
Share on other sites

Het zit ons deze poging niet mee...

 

Belt het ziekenhuis vanmorgen om 10.45 uur op: Goedemorgen, u zat al op een telefoontje van ons te wachten? We hebben u vergeten te bellen en de tp staat voor 11 uur gepland, maar dat gaat u vast niet meer halen?!?!?

 

Kunt u met spoed komen?

 

Dus wij snel snel de auto in en rijden...komen we in de file!

 

Het is toch niet te geloven. Uiteindelijk is de cryo om 12 uur teruggeplaatst.

 

 

 

Kon het niet laten om duidelijk naar de kwaliteit te vragen in de termen: perfect-goed-matig-slecht, en deze zou toch echt goed zijn.

 

Een echt gesprek was het niet, want ze waren al duidelijk aan het schoonmaken en poetsen...

 

 

 

Hopelijk is al deze tegenslag ergens goed voor geweest en hebben we over 2 weken een positieve uitslag in handen.

 

Duimen maar weer!

 

 

 

 

 

PS Stephanie, als wij nog geen wondertje hadden gehad, dan waren we ook zeker voor 2 gegaan, maar tot nu toe hebben we steeds voor 1 gekozen. Misschien dat we als we het IVF traject weer ingaan, toch een andere keuze gaan maken. Maar eigenlijk hoop ik met 12 cryo's dat er nog een wondertje tussen zit.

Link to comment
Share on other sites

Hoi ilse03,

 

 

 

Ik lees net je stukje over het terugplaatsen van de cryos, wij hadden helemaal geen keuze in het ziekenhuis, wij moesten een papier ondertekenen dat we ermee instemden dat er per keer maar 1 cryo werd teruggeplaatst, 2 of meer werd niet meer gedaan zeiden ze, we hadden dus gewoon geen keus, nu is onze eerste ivf poging mislukt en hebben we nog 2 cryos, dus ben heel benieuwd hoe dat gaat.

 

Moet er eerst een cyclus tussen zitten of wordt er meteen over 2 weken een teruggeplaatst? Ik ga het beleven....

 

Jij ook heel veel succes!!

 

Liefs Marielle

Link to comment
Share on other sites

Ilse, Het is niet te geloven zeg. Wat een rare toestanden rondom de cryo's. En dan zo'n terugplaatsing erachteraan. Ik ben het met eerder reactie's eens dat je bespreekbaaar kan maken wat er gebeurd is en wat het met je doet. Heel veel sterkte en natuurlijk succes!!! Joy

Link to comment
Share on other sites

Hoi Ilse,

 

 

 

Nou, dan zitten we in hetzelfde schuitje, bij ons is de eerste ivf ook gelukt, we hebben een zoon van 13 maanden, dus wij hebben ook nog nooit met cryos te maken gehad, tot nu dan, haha, nou we laten het maar over ons heen komen!!

 

Om half 3 kan ik bellen, dus dan hoor ik wanneer ik t.p. heb, spannend!!

 

Liefs Marielle

Link to comment
Share on other sites

Hey Ilse,

 

Ik had vanmorgen een gesprek en krijg dus nog deze cyclus een t.p. dat mag normaal niet maar het ging vlug en er is tijd, dus meteen doen zei de arts, maandag heb ik een echo en hoor ik wanneer ik pregnyl moet spuiten, dus ik denk rond 2 of 3 oktober.

 

Dan mag jij al bijna testen hè, spannend!!!

 

Liefs Marielle

Link to comment
Share on other sites

Hey mariëlle,

 

De dag dat jij de tp hebt, is mijn testdag!

 

Met mij gaat alles eigenlijk wel goed. Nergens last van.

 

En volgens mij is dat een goed teken, want dat had ik ook niet toen ik de vorige keer zwanger was, maar het wil allemaal niets zeggen.

 

Dus we wachten netjes af...pffffft...misschien toch zondag testen???

 

 

 

Nu duimen draaien dat er maar een mooie embryo wil ontdooien en dan die "leuke" wachtweken! Hou je me op de hoogte?

Link to comment
Share on other sites

Hey Ilse,

 

 

 

Nou, ik zal aan je denken hoor, echt spannend nu.

 

Gisterenavond om half 10 heb ik de pregnyl gespoten, maandag tussen 10 en 11 worden we gebeld of het ontdooien gelukt is, ppfff, ja en dan die wachtweken, ik hou je op de hoogte!

 

Laat je mij ook ff weten als je getest hebt? Succes!!

 

Liefs Marielle

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use