Jump to content

Weer geen punctie


katiepoe

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Zijn er mensen die ervaring hebben met voortijdig staken van de behandeling omdat je estradiolgehalte te hoog is (angst voor mogelijke overstimulatie)?

 

 

 

Wij zijn nu een jaar bezig en onze eerste behandeling moesten wij stoppen in verband met een mogelijke overstimulatie (> 25 eiblaasjes en Estradiol te hoog), tweede behandeling ging goed, 13 eitjes, 1x terugplaatsing, de overige te slecht om in te vriezen. 1ste en 2de behandeling met Gonal-F. 3de behandeling 2 eitjes (Menopur 75), beide teruggeplaatst omdat ze maar 2x waren gedeeld. 4de behandeling (= nu) 14 eiblaasjes, maar helaas vandaag te horen gekregen dat we weer moeten stoppen omdat mijn estradiolgehalte weer te hoog is (gebruikte Menopur 112,5). Vanaf afgelopen vrijdag elke dag naar het ziekenhuis om bloed te laten prikken in de hoop dat het estradiolgehalte zou zakken, maar helaas het doek is echt gevallen. Nu Deca blijven prikken tot alle eiblaasjes weg zijn.....

 

 

 

Ben nu verdrietig en wil graag "compensatie gedrag" vertonen (mag niet van mijn man) dus dacht het is beter om hier te schrijven.

 

 

 

Ik ben benieuwd of er mensen zijn met soortgelijke ervaringen.

 

 

 

Groeten, Karin

Link to comment
Share on other sites

hallo karin

 

 

 

wat een enorme teleurstelling zeg!!! jeetje , ik ben er nite bekend mee moet ik zeggen.

 

Zelf ben ik net begonnen met stimuleren, ook met menopur, net als de eerste keer spuit ik per dag 225 in totaal.

 

Ow meid, ik hoop dat jij je vragen beantwoord krijgt en dat jullie op de een of andere manier verder kunnen..

 

 

 

heel veel sterkte en succes en schrijf lekker van je af!!!

 

groetjes

 

Meiske74

Link to comment
Share on other sites

Welk ziekehuis zit je Karin? Ontzettend balen. Kan me je compensatie-behoefte heel erg voorstellen! Misschien gewoon 1 wijntje al 'voldoende'?

 

 

 

Vraag me overigens af in welk ziekenhuis je zit. Ik weet van het VU dat die minder snel afblazen ivm risico op overstimulatie. Vriendin van mij zat op 40 stuks en was gewoon doorgegaan. Wat haar bloedwaarde was weet ik niet, misschien wel binnen de veilige waarden. Maar wellicht iets om te onderzoeken voor jullie voor een volgende keer?

 

 

 

Sterkte. xxx, -M

Link to comment
Share on other sites

Wat vervelend... Ik had zelf ook veel follikels maar geen overstimulatie het ging toen toch door.. Wel zei de arts dat veel follikels ten kosten gaan van de kwaliteit van de follikels. Veel sterkte ik hoop dat je snel verder kunt.

 

 

 

Liefs peggy

 

 

 

6x iui mislukt

 

aug. 1ste ivf mislukt

 

nu begonnen met icsi

Link to comment
Share on other sites

Mijn eerste IVF poging is bij de eerste FM meteen afgeblazen, ivb met kans op overstimulatie, ik moest bloedprikken en kreeg in de middag bericht dat het er niet best uitzag en dat de poging METEEN stop gezet werd.

 

 

 

Poging 2 ging goed maar WEER veel follikels, gelukkig zat ik dit keer net op de grens, na de punctie moest ik rustig aan doen ze waren bang dat ik anders als nog last kon hebben van overstimulatie maar gelukkig heb ik daar geen last van gehad!

 

 

 

 

 

Suc6, voor mij was het de eerste keer een enorme klap dat ik na al die weken zomaar moest stoppen....

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie voor jullie reacties!

 

 

 

Wij zijn onder behandeling Den Haag.

 

 

 

De arts was ook zeer verbijsterd dat mijn E2 waarde zo hoog was omdat er maar 14 follikels zaten. De waarde mocht 15.000 zijn maar was op zijn hoogst 22.700 (zondag) en is nu gezakt naar 20.500. Wat ze nu heeft gedaan heet coasten (stoppen met stimuleren en hopen dat de waarde zakt en dan alsnog een punctie). De eerste keer moesten wij direct stoppen.

 

 

 

We hadden net 3 maanden rust gehad om even helemaal "schoon" te zijn. Vol goede en nieuwe moed zijn we weer begonnen (en voor het laatst in Nederland). Helaas moet ik nu doorprikken met de Deca, voel ik me als een zeekoe en kunnen we pas weer opnieuw beginnen als alle follikels weg zijn...

 

 

 

Ik vind het ook zo raar dat elk ziekenhuis anders omgaat met behandelingen. We hebben ook aan onze arts gevraagd of ze niet tussendoor de dosis kon aanpassen, maar ze zei dat dat niet kon. Maar ik lees zo nu en dan toch echt dat er bij mensen tussentijds de dosis aangepast wordt.......

Link to comment
Share on other sites

Hoi Katiepoe,

 

 

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik kan me voorstellen hoe frustrerend het is als je hoort dat ondanks al je moeite met spuiten en medicatie ze je niet gaan puncteren!

 

En dan toch nog door moeten gaan met Deca...

 

 

En met het aanpassen van de dosis heb ik wederom geen ervaring, maar ik moest wel altijd na 16.00 spuiten, omdat als ik dan op controle was geweest en de dosis aangepast moet worden ik dat meteen kon toepassen op dezelfde dag, anders zou ik een dag achter lopen.

 

Dus het gebeurt dus inderdaad wel.

 

 

Veel sterkte!

 

x

 

 

Link to comment
Share on other sites

He bah,

 

Wat een ontzettende domper voor jullie zeg!

 

Ik zou zeker eens wat meer gaan informeren bij andere ziekenhuizen over het beleid hierover. Ik kan me ook voorstellen dat je denkt; ben eindelijk ergens "binnen" en in de molen, anders moet je weer zolang wachten. Maar misschien is het wel de moeite waard!

 

Sterkte!

 

 

 

Groetjes, Erika

Link to comment
Share on other sites

Wat vervelend dat je dan moet stoppen. Ik heb geen ervaring met overstimulatie (ik heb er eerder te weinig dan te veel), maar wel met het aanpassen van de dosis. Bij mij is de dosis namelijk gedurende het traject wel degelijk verhoogd en het had ook effect. Ik spoot eerst met 150IE Gonal-F en ben na 10 dagen opgehoogd naar 225IE Gonal-F. En het had effect want uiteindelijk zijn er nog 3 follikels bijgekomen. Het lijkt me dat als je kan ophogen, je dus ook kan verlagen, of zie ik dat verkeerd?

 

 

 

Wat ik even niet goed begrepen heb: krijg je nu wel of geen punctie?

 

 

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use