Jump to content

Voorgevoelens.... ?


Guest Diane180

Recommended Posts

Guest Diane180

Hallo,

 

 

 

We zitten in het IVF-ICSI traject en overmorgen heb ik een echo en als het goed is hoor we dan ook wanneer de punctie en terugplaatsing is.

 

 

 

Nou hebben mijn man en ik besloten om voor het terug plaatsen van 2 embryo's te gaan (ook in overleg met de gync.)

 

Zelf heb ik heel sterk het voorgevoel dat het (mocht het lukken) een tweeling word.

 

Mijn man heeft dat gevoel ook, dus allebei hebben we dit zonder het eerst van het elkaar te weten.

 

 

 

Nou kan zo'n voorgevoel wel helemaal niet kloppen maar vraag me toch af of er zijn met deze voorgevoelens...

 

 

 

groetjes Diane

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane

 

 

 

soms kloppen je voorgevoelens wel hoor , ik vertouw ook eigenlijk heel goed op mijn eigen gevoel maar moet eerlijk zeggen dat ik dat in het hele Ivf / Icsi-traject erg moeilijk vond...zo van, is dat echt mijn gevoel, of wat ik graag wil???

 

In ieder geval heb ik wel heel sterk het gevoel dat het er bij ons 1 is... waarom? tsja... geen idee hoor!

 

 

 

Ik wens jullie in ieder geval onwijs veel succes!

 

groetjes

 

 

 

meiske74

Link to comment
Share on other sites

Mijn gevoel was tot de betrekking van zijn tese heeel erg goed.

 

Toen ze me kwamen zeggen dat er niks was gevonden was ik ook helemaal geschokt.

 

Dat kan toch niet?:icon_pale:

 

De vooruitzichten waren zo goed.

 

Weet nu dus niet wat ik moet voelen:unsure:

Link to comment
Share on other sites

Tja voorgevoelens.. ook ik had bij de eerste IVF behandeling zo sterk het gevoel dat het nu echt helemaal goed ging komen. Ik ging daardoor relatief zorgeloos door de 1e behandeling. Helaas klopte mijn voorgevoelens niet.

 

Nu sta ik er dus wat 'realistischer' in.. Maar ik geloof wel nog steeds in voorgevoelens.

 

Ik geloof nog steeds dat het goed gaat komen.. en ik heb vroeger altijd geroepen dat ik later een 2-ling zou krijgen..die kans is nu natuurlijk groter en heeft daardoor mijn voorgevoelens versterkt.

 

Groet!

Link to comment
Share on other sites

Ik had juist het gevoel dat het de eerste keer niet raak zou zijn, zag het dan ook een beetje als een oefenronde, tijdens de wachtweken werd dat gevoel nog sterker want ik voelde helemaal niets wat op een eventuele zwangerschap zou kunnen duiden, wat ben ik blij dat mijn voorgevoel totaal de plank mis sloeg :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Nienke79

Hoi Diane,

 

 

 

Ik had de afgelopen cryo poging voor het eerst echt een supersterk voorgevoel dat het gelukt was, en dat het er twee zouden zijn. Helaas is dat niet uitgekomen. Daardoor was de klap voor ons wel iets harder dan de voorgaande keren dat het mislukte.

 

 

 

Maaaarrrrrr.... de voorpret was ook grootser. De wachtweken duurden langer, maar we hebben samen ook lekker gedagdroomd, gefantaseerd over evt namen, kleuren, haha. Achteraf dus lekker suf maar ook mooi.

 

 

 

Hou er dus gewoon lekker aan vast, want voor hetzelfde geld kloppen die van jullie als een bus!

 

 

 

lfs,

 

Nienke

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane,

 

 

 

Het is wat Nienke zegt, voorgevoelens kunnen je beleving van het traject al dan niet positief kleuren. Voorpret bij positieve voorgevoelens, maar ook een grotere dreun als het mis gaat.

 

En ehh ja, grotere blijdschap als het juist goed gaat, terwijl je negatieve voorgevoelens had??

 

 

 

Ik dacht bij mijn eerste ICSI: piece of cake, in 1 keer zwanger, (tenslotte heb ik al twee kinderen, die beiden in een keer verwekt zijn.)

 

Groot was mijn ontgoocheling dus toen dat niet zo was.

 

 

 

Tweede ICSI was ik heel negatief (ervaarde het ook als zwaarder en belastender) en jahoor, ook mislukt.

 

 

 

En nu sta ik voor mijn derde ICSI.... het liefst zou ik niets willen denken en voelen hierover.... maar een beetje fantaseren over een lief babybolletje tegen me aan...dat kan ik toch niet laten!

 

 

 

Groetjes, Nine

Link to comment
Share on other sites

Voorgevoelens...tja...

 

Ik heb een paar jaar geleden al regelmatig tegen mijn mannetje gezegd dat ik het gevoel had dat we geen kinderen zouden gaan krijgen. We zaten toen nog niet in de mmm maar waren al wel een jaar of vier aan het 'proberen'. Toen we tijdens het eerste gesprek in het zh te horen kregen dat icsi onze enige mogelijkheid zou zijn waren was ik eigenlijk niet eens heel erg verrast. Toch zijn we eraan begonnen omdat we niet later wilden denken...wat als. En het afgelopen jaar was een jaar van leven tussen hoop en vrees. En wat hebben we gehoopt zeg!!! Toch is mijn voorgevoel uitgekomen. Vandaag hebben we de evaluatie van onze derde icsibehandeling gehad en we gaan ermee stoppen. Medisch gezien zullen wij geen kinderen gaan krijgen.

 

Dus voorgevoelens...die van mij klopten. Maar ik weet niet goed hoeveel waarde je eraan moet hechten. Het kan namelijk zo anders lopen, toch?

Link to comment
Share on other sites

Ach Esther, wat een naar bericht... Je had het natuurlijk al een beetje aangekondigd maar nu heb je dus echt besloten? Sterkte de komende tijd, dat moet moeilijk voor jullie zijn... Je zegt medisch gezien? Wat bedoel je daar precies mee?

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

Tja...voorgevoelens... Ik heb altijd geroepen: we krijgen een tweeling. Toen we bij de 1e icsi mmaar één embryo hadden en het niet lukte zei ik nog heel opgewekt: dan klopt ook wel, want het was er maar eentje. Maar tot nu toe is dat helaas zo gebleven.

 

 

 

Tegelijk heb ik net als Esther ook al heel lang het gevoel dat het niet zal gaan lukken, dat wij gewoon geen kinderen zullen krijgen. Dus welk gevoel moet ik nu volgen?

 

 

 

Het ene gevoel komt voort uit een diepe wens en uit hoop. Het helpt je moed te houden. Het andere gevoel is heel reeel en is een soort zelfbescherming. Afhankelijk van onze fase in het traject e.d. overheerst één van die twee gevoelens. En op die manier zal 'ons gevoel' altijd wel uitkomen.

 

 

 

Zo, dat was heel filosofisch ;-) Kern van het verhaal: hoop doet leven, maar niemand kan in de toekomst kijken.

Link to comment
Share on other sites

Ik vind het voorgevoelens-gebeuren ook lastig. Ik kan me nog herinneren dat toen ik mijn man pas kende (dus toen kinderen nog helemaal niet aan de orde waren), dat ik het gevoel had dat ik alleen kinderen zou kunnen krijgen via IVF.

 

 

 

Toen ik stopte met de pil en na een jaar nog niet zwanger was, dacht ik "zie je wel". Maar toen gingen we starten met IUI en daar had ik zo'n goed gevoel bij. Daar dacht ik ook echt van dat het daarmee ging lukken en dat heeft 0 resultaat gehad. En zelfs het gevoel dat ik eerder altijd had (ooit gaat het lukken!) was helemaal weg. Bij de start van de IVF had ik ook echt zoiets van, het kan wel, maar het zal zeker niet bij de eerste behandeling gebeuren. En zie, dus wel. Dus ik probeer er maar niet teveel aandacht aan te geven. Ik denk dat voorgevoelens misschien meer je onderbewuste is dat je laat zien waar je mee bezig bent.

Link to comment
Share on other sites

Ook ik heb altijd het gevoel gehad dat het niet gemakkelijk zou gaan bij ons maar heb altijd wel sterk het gevoel gehad dat het uiteindelijk zal gaan lukken! Dit gevoel maakt het voor mij allemaal wat hoopvoller en draaglijker. Mijn man en ik staan er beide positief in. Natuurlijk weten we in ons achterhoofd dat het evt. niet zou gaan lukken. Maar het positieve gevoel geeft hoop en kracht en dat hebben we nodig. Als het uiteindelijk niet lukt komt de klap toch net zo hard aan..... Dan voel ik me liever happy en sterk en zie ik de toekomst vol vertrouwen tegenmoet....

 

Maar ja, hoe vaak ik wel niet het absolute gevoel heb gehad zwanger te zijn en het uiteindelijk niet was........:tongueP:

Link to comment
Share on other sites

Hoi Esther,

 

 

 

Natuurlijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit! De kwaliteit van mijn vriends zaad is ook bar slecht, maar ik ben wel 1 x natuurlijk zwanger geworden! Dus inderdaad: je weet het maar nooit.

 

 

 

Iedereen sterkte met alle gevoelens...

 

 

 

Caroline

Link to comment
Share on other sites

tja.. je moet natuurlik "oppassen" dat je voorgevoel niet verwisselt met heeel heel erg graag willen....

 

Wat natuurlijk logisch is.

 

 

 

Wel had ik na de eerste icsi een positieve zwangerschapstest en bleod verlies, mijn gevoel zei toen dat het niet klopte.. en idd, ik kreeg een miskraam. Bij de cryo had ik wederom een positieve test, én bleod verlies.. maar ik was er toch wel heel positief over, iets in me zei dat alles goed kwam.. en dat was ook zo.

 

dus... voorgevoel.. intuïtie.. het kan toch zomaar waar zijn.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
Guest Diane180

Hallo,

 

 

 

Nou tot nu toe heeft mijn (voor)gevoel me niet in de steek gelaten ,

 

een punctie en terugplaatsing verder heb ik nu met 2 emmies in mijn buik.

 

 

 

Inmiddels op wachtdag 2 (al, pfff haha)

 

op naar 23 nov de testdag !!

 

 

 

groetjes Diane

Link to comment
Share on other sites

hoi hoi

 

 

 

wat spannend allemaal mijn voorgevoel is tot nu toe ook uitgekomen.

 

dat we de eerst verste tp hadden wisten we allebei dat het niet zou lukken.

 

pas bij de 1ste cryo en ja hoor het is gelukt .

 

toen we met de behandelingen begonnen droomde ik vaak dat ik een tweeling zou krijgen en nog steeds . ik heb maar 1 cryo terug laten plaatsen . het zou toch wel heel raar gaan als dat er 2 werden.haha

 

diana ik hoop voor jou dat je voorgevoel uitkomt.

 

groetjes silvia

Link to comment
Share on other sites

Guest Diane180

Hoi Sylvia,

 

 

 

Nou het kan wel natuurlijk als je cryo een eeneiige tweeling wordt.....

 

 

 

Wij hebben 2 emmies terug laten plaatsen, en bij zowel mijn man als mij zitten tweelingen in de familie.... dus het kunnen er in het uiterste geval ook 4 worden,

 

maar daar gaan we nog maar niet van uit....

 

 

 

groetjes Diane

Link to comment
Share on other sites

Hoi Diane,

 

 

 

Ik had de afgelopen cryo poging voor het eerst echt een supersterk voorgevoel dat het gelukt was, en dat het er twee zouden zijn. Helaas is dat niet uitgekomen. Daardoor was de klap voor ons wel iets harder dan de voorgaande keren dat het mislukte.

 

 

 

Maaaarrrrrr.... de voorpret was ook grootser. De wachtweken duurden langer, maar we hebben samen ook lekker gedagdroomd, gefantaseerd over evt namen, kleuren, haha. Achteraf dus lekker suf maar ook mooi.

 

 

 

Hou er dus gewoon lekker aan vast, want voor hetzelfde geld kloppen die van jullie als een bus!

 

 

 

lfs,

 

Nienke

 

 

 

 

 

Nienke............jouw voorgevoelens bleken toch wel te kloppen??

Link to comment
Share on other sites

Hey Diane, ik heb 23 nov. 2007 2 emmy's teruggekregen, toen ik zwanger bleek zei ik meteen, ik wet het zeker, ze zijn allebei blijven plakken!! Ik werd een beetje bang voor de risico's van een tweelingzwangerschap en tot de echo heb ik mezelf helemaal gek gemaakt, komen we in het zh, was het maar 1 vruchtje, hahhaa, zat ik er dus helemaal naast, hahahaha!

 

 

 

Liefs Marielle

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use