Jump to content

Waar zijn eigenlijk mijn collega "lotgenoten"?


Guest Rene_1960

Recommended Posts

Guest Rene_1960

Hey, waar zijn eigenlijk mijn collega "lotgenoten"?

 

Lijkt me leuk dat er ook eens wat mannen opduiken, om hun belevenissen en ervaringen te lezen en delen.

 

 

 

Dus dames, eventjes aan de kant en laat jullie mannen eens wat tikken hier hahaha.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Tja... of ik nu al een logenoot ben weet ik niet, maar wordt het wel.

 

 

 

Maar wij hopen volgende week te starten met het prikken voor de eerste IVF behandeling.

 

 

 

Een van de dingen die mij inderdaad zijn opgevallen is dat IVF blijkbaar een echt vrouwending is :icon_geek:.

 

 

 

Als kerel hang je er maar een beetje bij.

Link to comment
Share on other sites

Guest Rene_1960

Hallo collega heren, mag ik jullie welkom heten hier, was even een tijdje out of the picture, daar wij even in de rust stonden tot en met maart van dit jaar.

 

Maar we zijn weer begonnen en maandag a.s. jawel de 2e paasdag hebben wij de 2e terugplaatsing (poging), het is dus een paaseitje hahaha.

 

Maar we zijn wel erg blij, want bij de punctie werden er wel 7 ei blaasjes gevonden, maar helaas waren er maar 2 eitjes goed, en daarvan toch nog gelukkig 1 bevrucht.

 

Kan voldoende zijn.

 

Dus vieren wij 2e paasdag deels in Zwolle met ons eigen paaseitje.

 

En dan worden het weer 2 hele lange weken wachten (met veel onzekerheid), maar wel hopende dat het dit keer gaat lukken.

 

 

 

Verder wens ik beide collega heren alle succes uiteraard samen met hun vrouwen/vriendinnen.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

tja waar blijven de mannen...

 

 

 

somewhere between hoop en vrees denk ik

 

 

 

rene allereerst voor jou en je partner enorrum veel sterkte gewenst in deze donkere zware dagen...

 

 

 

zelf zitten we volop in de medische mallemolen.. mn vrouw inmiddels in de tweede maand van de hormoon-"medicatie" en ikzelf enigzins van de leg door een nie echt geslaagde poging om t potje met levend zaad gevuld te krijgen...

 

 

 

ik moet bekennen dat het voor mij de eerste keer was dat ik "op locatie" in zo'n peeskamertje aan t werk werd gezet...

 

 

 

over een paar weken mag ik op herkansing en als t dan nog steeds tzelfde is, dan is t voor ons einde oefening...

 

 

 

flink balen en van alles en nog wat spookt er door mn kop

 

 

 

we zien t wel hoe we hier doorheen gaan komen.

 

 

 

voor iedereen sterkte en succes met de pogingen...

 

 

 

janneman

Link to comment
Share on other sites

Guest Rene_1960

Hoi Janneman,

 

 

 

Het niet goed leveren is dat door de druk die je opgelegd voelt, of is de kwaliteit niet goed?

 

Dat moeten leveren ken ik, (voor mij al de 2e keer geweest) de 1e keer leveren ging nog wel, maar de 2e was ook voor mij een drama, ruim een half uur gestuntel en gepruts. Het is mij allemaal te klinisch en gedwongen, en je moet proberen gewoon je hoofd leeg te krijgen. De voor mij in Zwolle aanwezige voor-oorlogse lectuur en film, zullen daar niet aan meewerken, en gebruikte ik ook maar niet. Dus als het bij jouw de druk is, kan ik me dat best goed voorstellen, denk dat de meeste mannen hiermee wel kampen.

 

Bij de IUI was het makkelijker, mocht ik thuis produceren (samen), dat maakt het veel makkelijker en prettiger.

 

Maar nu is het voor mij na de punctie, in de auto stappen, box aan de lader en naar Zwolle rijden (40 minuten) en dan begin je al te malen en je druk te maken of het gaat lukken te leveren, en helaas zet je dat niet makkelijk stop. Liever had ik dat je in hetzelfde ziekenhuis (helaas niet ons geval) mag leveren. Maar oke, ik prent me zelf in dat het voor een heel goede zaak is, en dat het niet in vergelijk staat wat mijn vrouw moet ondergaan.

 

Misschien heb je hier wat aan.

 

 

 

Ik kan jullie verder alleen maar sterkte wensen, heel veel sterkte.

 

 

 

Wij hebben samen dit weekend e.e.a. doorgesproken en besloten te gaan voor een 3e poging. Onze kinderwens is erg groot, daarom willen we graag doorgaan, ondanks wat het allemaal met zich meebrengt.

Link to comment
Share on other sites

Hallo mannen,

 

 

 

hier nog een lotgenoot. Zoals ik net ook al in het 'wie is wie' heb geschreven, hebben mijn vrouw en ik de weg naar IVF/ICSI moeten inslaan vanwege mijn slechte zaad.

 

 

 

Inmiddels lijkt dit sneller dan verwacht goed uit te pakken en is mijn vrouw inmiddels 9 weken zwanger van een tweeling na onze eerste ICSI behandeling. Het is nog steeds erg pril geluk, maar we zijn er niet minder blij om. Alleen blijven de zenuwen voorlopig ook nog wel. Als je al een hele periode bezig bent om kinderen te krijgen en het lijkt dan te komen, dan voelt het ook heel erg breekbaar. We zijn tenslotte ook van de doktoren afhankelijk om zwanger te worden en hopelijk kinderen te krijgen.

 

 

 

Ik wens jullie mede lotgenoten dan ook alle succes bij de toekomstige pogingen en ik vind het ook erg moedig om over die prille stadia al zo te praten. Ik moet toegeven dat ik de drempel van de 2e echo nodig had om toch over te gaan tot een meer actieve bijdrage in het forum.

 

 

 

Groeten, Gerard

Link to comment
Share on other sites

Hoi Gerard,

 

 

 

Een beetje aan de late kant maar toch nog van deze kant een warm welkom.

 

Ik heb er nog geen ervaring mee (Wij zitten nu in de wachtweken, vrijdag testen) maar ik kan me zo voorstellen dat het hoe dan ook steeds spannend blijft.

 

 

 

Ik wens jullie in ieder geval de rust om te genieten van de zwangerschap.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Hier ook een berichtje van een nieuw lid. Afgelopen vrijdag te horen gekregen dat ook bij mij mijn sperma niet de goede kwaliteit heeft en icsi de enige oplossing is. Ben benieuwd wat ik hier allemaal kan vinden. Over 3 weken moeten we weer naar het ziekenhuis voor een proef icsi onderzoek. Spannende tijden dus.

 

 

 

Groet Daan

Link to comment
Share on other sites

Hoi Daan,

 

 

 

er is hier flink veel informatie te vinden, mocht je nog met specifieke vragen zitten, dan kan je die altijd stellen. Ik zelf heb het traject in het buitenland doorlopen, maar veel dingen zijn volgens mij hetzelfde. En je hebt alvast 1 voordeel, want wat ik zo merk is dat als het probleem alleen bij de man ligt, maar er is iets om mee te werken, dat er dan redelijk goede kansen zijn. Wijzelf hebben het geluk dat de eerste poging meteen goed ging en we inmiddels 21 weken zwanger zijn.

 

 

 

Groeten,

 

Gerard

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

wachtweek 2 al bijna bereikt....

 

afgelopen maandag was t eindelijk tijd voor onze eerste poging ecd... en nu is t grote wachten en stressen in volle gang..

tis jammer dat de meeste van mijn eerdere berichten de forum-verhuizingen niet hebben overleefd, khad ze graag nog eens terug gelezen... maar goed, shit happens.. morgen over een week mogen we gaan testen....

 

groeten jan

Link to comment
Share on other sites

Jan heel veel succes je vrouw mag bijna testen neem ik aan:D

Hoop dat ze zwanger is!!

 

Vind het trouwens wel goed dat er mannen zijn wat hier schrijven, de mijne krijg ik echt niet zover ;)

Maar zo kunnen wij vrouwen wat beter begrijpen soms, hoe jullie dit alles aanvoelen.

 

Ik zie trouwens jan dat jullie via ecd bezig zijn, hoe gaan jullie als paar hiermee om.

Hier via kid ( donorzaad) zwanger geraakt en soms is het nog wel eens tijdelijk gevoelig maar we zijn toch echt in de wolken.

Ik gun het jullie zo

groetjes Arzu

Link to comment
Share on other sites

 • 8 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use