Jump to content

Ik ben ook nieuw op het forum


Maureen

Recommended Posts

Ook ik ben nieuw op het forum en wil me even voorstellen.

 

Mijn naam is Maureen en mijn man en ik hebben een kinderwens vanaf 2005 maar er gebeurde niets. Eind 2006 werd mijn man enstig ziek. Dat er toen nog steeds niet gebeurde kwam eigenlijk wel goed uit. Begin 2009 zat ik er helemaal doorheen. De gevolgen van de ziekte van mijn man, het drukke leven, iedere maand die onzekerheid en niet de medische molen in willen werd met allemaal teveel. Mijn man heeft toen de stap gezet en is naar de huisarts gegaan. Meteen een verwijsbrief gekregen voor de gynecoloog (zonder mij gezien te hebben) en een potje voor zaadonderzoek. Er bleek geen zaad te zijn, dus ook een verwijsbrief voor de uroloog. Na nog een semenonderzoek, een bezoek aan de uroloog een derde semenonderzoek weer het resultaat dat er geen zaad is. De uroloog heeft daarop een brief naar UMCN (Radboud) in Nijmegen geschreven waar we begin december een intakegesprek hebben gehad voor TESE. Na wat bloedonderzoeken en een DNA onderzoek bij mijn man zijn we begin januari op de wachtlijst voor TESE/ICSI geplaats. De laatste maanden zat ik weer lekker in mijn vel. Het feit dat er nu aan gewerkt wordt werkt waarschijnlijk erg geruststellend. Nu is het afwachten wanneer de TESE is en hoe snel daarna we kunnen beginnen met ICSI.

 

Dit is in het kort mijn verhaal en ga rustig het forum doorpluizen.

 

Groetjes,

 

Maureen

Link to comment
Share on other sites

Guest Nienke79

Hoi Maureen,

 

 

 

Heel veel succes met de TESE, hopelijk zijn jullie snel aan de beurt. Fijn dat je weer tot rust gekomen bent en heel knap dat je man zelf die stap gezet heeft!

 

 

 

Groetjes,

 

Nienke

Link to comment
Share on other sites

Dag dames,

 

 

 

Ik ben zoals zovelen ook nieuw...

 

 

 

We zijn nu 2 jaar bezig; man had zich laten steriliseren, dit ongedaan laten maken en toen lang gewacht of het zaad beter werd. Mijn man is 41, dus de kwaliteit is minder geworden... We gaan nu voor de 5e ronde IUI, maar heb er een zwaar hoofd in. Ik ga liever meteen voor ICSI (al zie ik daar enorm tegenop)

 

 

 

Ik wil iedereen veel succes wensen en heb nu al er veel aan jullie verhalen!

 

 

 

Lieve groet,

 

 

 

Bodi

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use