Jump to content

Even voorstellen...


Liesjuh

Recommended Posts

Hallo allemaal,

 

 

 

Bij deze wil ik me even voorstellen. Ik ben Lisette, sinds oktober getrouwd en ben 30 jaar. In juni 2008 hebben we helaas een miskraam gehad, bij de 12 weken echo bleek dat het vruchtje helaas al met 9 weken was afgestorven, een hele teleurstelling dus. We hebben geprobeerd om de natuur zijn gang te laten gaan maar het kwam niet op gang...

 

Op maandag zou ik gecurreteerd worden en ik moest de nacht ervoor 2 tabletten inbrengen die mijn baarmoedermond soepel zouden maken. Zo gezegd, zo gedaan, maar dit bleek dus het begin van een bloedbad...

 

's Nachts hevige krampen en ik bloedde erg, gebeld met het ziekenhuis, maar ik moest het maar even aanzien en paracetamol voor de pijn slikken. Het bloeden ging maar door, uiteindelijk zijn we naar het ziekenhuis gereden, maar nog werd ik niet direct geholpen. Toen mijn onderdruk uiteindelijk daalde naar 40 en ik in shock verkeerde werd ik ineens wel met spoed geholpen, dus gecurreteerd, dit was behoorlijk heftig.

 

Sinds 2008 dus bezig met zwanger worden, maar het lukte maar niet op de normale manier. Toch maar naar de gynaecoloog gegaan, een kijkoperatie wees uit dat er niets bijzonders aan de hand was. Helaas is mijn FSH waarde veels te hoog waardoor ik al in de beginnende overgang zit. Hierdoor besloten om met IVF te starten, ik ben nu bezig met Menopur en op 5 mei krijgen we de follikelmeting. Het is onze 1e poging en alles is onbekend, dus ik was erg blij toen ik dit forum tegenkwam en ik mijn vragen kan stellen en informatie kan opdoen.

 

Iedereen alvast bedankt en allemaal succes!

 

 

 

Groetjes Lisette

Link to comment
Share on other sites

Lisette, Van harte welkom! Ik denk dat je hier idd. veel antwoorden op je vragen kan krijgen. Ik wens je heel veel succes en natuurlijk dat je grootste wens verhoord wordt! Joy1

 

ps. Ik vond het wel heftig om te lezen van je miskraam en hoe het verloop is gegaan. NIet echt fijn begeleid zeg, m.i. hebben ze de situatie onderschat. Dat is vast niet makkelijk voor je/jullie geweest. Ik hoop dat het traject wel voorspoedig gaat!!!!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Lisette

 

 

 

welkom op dit forum, jeetje wat een verhaal zeg, en wat erg dat het ziekenhuis het bij jullie miskraam zo enorm onderschat hebben!

 

Heel veel succes met deze poging!!

 

 

 

groetjes

 

Babeth

Link to comment
Share on other sites

Allemaal bedankt voor jullie reacties! Ik heb het forum een beetje doorgekeken, maar zal er nog even mijn weg moeten vinden waar alles staat. Het is fijn te merken dat je hier een groep lotgenoten hebt die weten waar je het over hebt, met vriendinnen of op mijn werk praat ik er ook wel over, maar op de één of andere manier snappen ze het niet helemaal. Ik heb 2 vriendinnen die nu zwanger zijn en mijn zus is ook zwanger en verder zo'n beetje iedereen om me heen (lijkt echt zo.. laatst geteld, kon er zo 25 opnoemen die zwanger zijn) dit doet me soms best veel verdriet. De geboortekaartjes stromen binnen en voor iedereen maak ik dan zelf een leuk kaartje, maar het voelt zo dubbel, ik ben erg blij voor degenen en ik gun het ze echt, maar soms denk ik ... waarom zij wel en ik niet? Ben blij dat ik op dit forum terrecht ben gekomen en eindelijks kan praten met mensen die in hetzelfde schuitje zitten!

 

 

 

Groetjes Lisette

Link to comment
Share on other sites

Ken je gevoel helemaal!

 

Heb drie collega's die zwanger zijn, eentje is ook een goede vriendin en die is vorige maand bevallen... Verder drie nichten die zwanger zijn en ook in onze buurt schieten de geboortebordjes de tuin uit.

 

Hou mezelf goed bezig met de geboortecadeautjes, maak ze allemaal zelf, zodat ik daar in ieder geval me lekker bezig kan houden met babyspulletjes, maar het knaagt ook wel een beetje. Zeker de verhalen van: het ging zo snel, gestopt met de pil en meteen zwanger, grrr. Gun het ze allemaal, maar is niet leuk om te horen als je er zelf zoveel moeite voor moet doen en het nog niet werkt...

 

Scheelt idd enorm dat hier iedereen weet hoe het voelt en je er lekker over kan praten!

 

Succes meid!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lisette,

 

 

 

Welkom op dit forum.

 

Ik zag je ook al staan bij IVF in Enschede.

 

 

 

Ik ben ook onder behandeling in Enschede, en nu voor de tweede keer zwanger. En...we hebben dezelfde naam :-)

 

 

 

Hoe was je FM vandaag?

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Hoi naamgenoot,

 

 

 

Maandag krijg ik de punctie in Enschede, had in beide eierstokken 8 follikels zitten. Allemaal erg spannend! Jij bent voor de 2e keer zwanger lees ik, Gefeliciteerd!

 

Welke arts behandeld jou in Enschede, ben wel benieuwd...

 

 

 

Iedereen bedankt voor de reacties en succes met de behandeling en/of zwangerschap!!!

Link to comment
Share on other sites

Hee,

 

 

 

Dat is een mooi aantal, 16. Ik heb al heel wat artesn van het fertiliteitsteam gezien. Dr. Oosterhuis heeft de laatste puntie gedaan (TP in Zwolle), ben verder onder controle bij Haselbach. Vorig jaar was het Van Boven en Michgelsen. Oh ja, ook Dr Turnhout heb ik wel eens :-)

 

 

 

Ik hoop dat je puntie voorspoedig verloopt en dat je eind van de week een goeie TP hebt. Zelf ga ik morgen voor de eerste echo. Spannend dus :-)

 

 

 

Groet!

Link to comment
Share on other sites

Morgen de echo wat spannend zeg, ik zal voor je duimen! Voel je je goed?

 

 

 

Ik ben ook onder behandeling van Dr. Hazelbag en de kijkoperatie werd uitgevoerd door Dr. Oosterhuis, wel vriendelijke artsen vind ik zelf. Heel veel succes morgen!!!

Link to comment
Share on other sites

Ja heel spannend, ik voel me op zich 'best zwanger'. Weinig klachten en kwaaltjes, wel een zwaarder gevoel in m'n borsten en de taille lijkt zo langzamerhand ook te verdwijnen.

 

 

 

Maar ik ben voorzichtig, je hoort toch regelmatig dat er op zo'n eerste echo toch niet iets te zien is, dus dat vind ik wel een beetje eng.

 

Maar ik ben positief, dus ik zie er ook naar uit.

 

 

 

Oosterhuis en Haselbag, en ook alle andere, echt prima mensen! Mijn man en ik zijn echt supertevreden over Enschede.

 

 

 

Jij heel veel succes morgen met de punctie. Het is even doorbijten, maar over het algemeen is het ook goed te doen. Daarna lekker rustig aan en veel water. Weet je al wanneer je TP is?

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Fijn dat je weinig klachten/kwaaltjes hebt, hoeveel weken ben je nu zwanger dan?

 

Kan me voorstellen dat je voorzichtig bent en het eng vind, is ook normaal toch!

 

 

 

Mooi te horen dat het hele team in Enschede jullie goed bevalt, dit is toch fijn te horen, ik ken het hele team nog niet. Ik weet nog niet wanneer de TP is, denk dat ik dat morgen te horen krijg. Ik hoorde al dat ik veel water moest drinken, zal me hier ook goed aan houden. Viel de punctie jou mee? Ik hoor hier veel verhalen over, waardoor ik best bang ben dat het echt pijn doet...

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

 

 

Nou vandaag de echo gehad. Ben zwanger van een eenling (tp was 2), nu 9 weken. Het groeit goed en is prima op lengte, nu 2,2 cm. Mooi om zo'n hartje zo snel te zien kloppen :-)

 

 

 

Hoe is jouw punctie gegaan Is het je meegevallen? Ik heb twee keer een punctie gehad. Een keer met een oogst van 20 follikels en die was heel goed te doen. De tweede keer met 30 follikels en die was veel heftiger. Toen heb ik zowat een week op de bank gelegen daarna. Maar....uit die TP is wel deze zwangerschap ontstaan, dus de moeite waard :-)

 

 

 

Ik hoop dat het goed met je gaat!

 

 

 

Groet

 

Lisette

Link to comment
Share on other sites

Hey,

 

 

 

Fijn dat de echo goed was, Gefeliciteerd nogmaals!

 

 

 

De punctie was behoorlijk pijnlijk, ik had 16 follikels. Hieruit zijn 12 goede eitjes gekomen, dus we zijn hier erg blij mee. Woensdag belt Zwolle of de bevruchting gelukt is en zo ja, dan moeten we vrijdag naar Zwolle voor de TP. Erg spannend allemaal.

 

 

 

Ik wens je veel succes met je zwangerschap!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use