Jump to content

De kracht van positief denken (affirmatie)


Dee78

Recommended Posts

Hallo meiden,

Hieronder vind je een link naar een website waarop affirmaties staan (voor zo ver ik weet is ie nog niet voorbij gekomen binnen het forum). Behoorlijk zweverig, en om eerlijk te zijn kreeg ik er in eerste instantie best wat jeuk van toen ik het hoorde... ik vond het wel HEEL zweverig. Maar goed, de gedachte erachter vond ik wel heel oké (ben ook wel van de meditatie en visualisatie) en ik heb de affirmatie voor de vrouw opgeslagen (mp3). Die voor de man durfde ik niet eens aan m'n vriend te laten horen (die is er wat minder van) ;-) .

 

Bij de vorige ivf heb ik vrijwel dagelijks de affirmatie beluisterd (was aan het begin echt wel even wennen), en ben toen zwanger geworden. Helaas daarna mis gegaan, maar toch, ik was zwanger. Ook nu, bij de laatste poging heb ik weer dagelijks de affirmatie beluisterd en soms hardop meegezegd en: ben weer zwanger! Laten we alle andere interventies niet uitvlakken ;-) maar wie weet heeft dit positief denken ook een beetje meegeholpen. Het gaf me hoe dan ook een positief, sterk gevoel!

 

Ik heb getwijfeld of ik deze tip zou plaatsen, omdat het zeer smaakgevoelig is en ik kan me voorstellen dat mensen het onzin of overdreven vinden. Maar ik wil jullie 'm toch niet onthouden (zeker nu, omdat het wellicht toch heeft bijgedragen aan een positief verloop van onze laatste 2 ivf-pogingen), wie weet heeft iemand anders er ook iets aan...

 

http://www.palaysia.com/affirmatie/zwangerwordenaffirmaties.html

 

 

Lfs, Dee

Link to comment
Share on other sites

Hihihi... nood breekt wetten zou je zeggen! Ik weet niets van affirmatie, maar ik heb wel heel bewust gevisualiseerd dat ik zwanger was op advies van mijn beste vriedin (zij is yogalerares)

Ik heb geen bewijs dat het werkt, maar ik ben wel zwanger nu... Ik had wel een beetje een hekel aan mijn lichaam gekregen door de jaren heen omdat het maar niet deed wat ik wilde! En nu heb ik met een liefdevol gevoel naar mijn eigen lichaam gekeken in de spiegel en gevisualiseerd...

 

Eerste keer misschien een beetje raar, maar je zit toch helemaal onder de hormonen, dus wat zou het?? Gek voelde ik me toch al!

 

Lfs, Judith

Link to comment
Share on other sites

Ik ben sinds de laatste poging erge fan van Zita West. Zij geeft ook het belang van visualisatie en positief denken aan. En ze legt ook uit waarom die belangrijk is :-) Eigenlijk is het heel simpel. Je kunt jezelf niet zwanger denken en ook niet niet zwanger denken. Maar wel of niet zwanger worden hangt voor een groot deel samen met je hormoonbalans. En die kun je dus beinvloeden met visualisatie en positief denken. Je maakt dan andere hormonen aan. En andersom verhogen stress en onzekerheid de hoeveelheid stresshormonen, die weer een negatieve invloed hebben. Zij geeft bijvoorbeeld ook als advies om muziek te luisteren waar je blij van wordt.....hoe simpel kan het zijn. Ik leg het nu misschien wat knullig uit, wil het boek er wel een keer bij pakken voor betere uitleg hoor. Maar het komt er dus vooral op neer om je lichaam af en toe even helemaal tot rust te brengen (visualisatie, ontspanning) en om de 'positieve' hormonen te laten stromen. Je wordt niet zwanger door het visualiseren, maar je ondersteunt je lijf wel een eind in de mogelijkheid om zwanger te worden.

 

Enne...elke avond als ik die sessie luister, voel ik me weer belachelijk hoor. Maar toch werkt het op een bepaalde manier. Ik ben rustiger en heb veel meer vertrouwen in een goede afloop.... we zullen zien....

Dee en Judith trouwens heel erg gefeliciteerd!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ben toch wel heel benieuwd na hè bericht en het zweverige effect. Ga er morgen eens voor zitten.

 

Hihi, deze is trouwens wel echt zweverig ja. Maar toch, who cares? Ik lig me ook elke avond voor te stellen dat m'n baarmoederslijmvlies dik is en m'n baarmoeder ontspannen om zo mijn mooie gezonde embryo's moeiteloos te ontvangen :-D

Link to comment
Share on other sites

@ Henne: Dat is ook wat die vriendin van mij bedoelde: je lichaam wordt voorbereid en je bent meer ontspannen enzo. Verder vind ik gewoon dat je alles moet doen waar je je beter van gaat voelen!

 

Fijn voor je trouwens dat je eindelijk weer verder kan nu, het komt vast helemaal goed met de cryo's die nog op je liggen te wachten!

Link to comment
Share on other sites

Henne, klinkt interessant! Ik wil het boek van zita west via internet gaan bestellen maar zie meerdere boeken van haar. Welke heb jij? Zat daar ook een cd bij?

Zie trouwens dat jij volgende week hopelijk een tp krijgt? Ik heb vandaag punctie gehad (12 eicellen) en als het goed gaat vrijdag de tp dus dan kunnen we samen op t wachtbankje gaan visualiseren, haha.....

Link to comment
Share on other sites

Wow, het is inderdaad een beetje zweverig. Maar ik heb er net twee keer naar geluisterd en het heeft toch wel iets. Ik merk dat ik de laatste dagen heel veel negatieve gedachten heb. En dat merk ik meteen aan mijn lijf. De onrust en de knoop in de maag. Wie weet kunnen deze positieve gedachten deze negatieve gedachten doorbreken. Ik ga er de komende dagen vaker naar luisteren.

Link to comment
Share on other sites

Henne, klinkt interessant! Ik wil het boek van zita west via internet gaan bestellen maar zie meerdere boeken van haar. Welke heb jij? Zat daar ook een cd bij?

Zie trouwens dat jij volgende week hopelijk een tp krijgt? Ik heb vandaag punctie gehad (12 eicellen) en als het goed gaat vrijdag de tp dus dan kunnen we samen op t wachtbankje gaan visualiseren, haha.....

 

 

Ik heb dit boek: http://www.bol.com/nl/p/engelse-boeken/zita-west-s-guide-to-fertility-and-assisted-conception/1001004007113870/index.html Dit is de nieuwste en speciaal gericht op IVF/ICSI. Het is wel in het engels, maar heel toegankelijk geschreven. Via haar website heb ik de CD besteld. http://www.zitawest.com/products.php?section=0#CDs Die is ook speciaal voor IVF/ICSI. Er staan drie ontspanningssessies op: eentje voor voor de tp, eentje voor erna en eentje voor de wachtweken. De laatste twee kun je afwisselen. Ik heb trouwens lekker optimistisch ook die voor zwangerschap al gekocht haha...betaal je maar één keer verzendkosten tenslotte ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ben heel benieuwd hoe 't jullie gaat bevallen! Ik voel me er iig wel prettig bij...

 

Henne: dank je wel!! Ik zie dat jullie tp in zicht komt, fijn joh, dat wachten had ook wel lang genoeg geduurd....... Ik ga heel hard voor je duimen!

Link to comment
Share on other sites

Nou ik heb net geluisterd en ik vind het meevallen hoor, het is open staan voor positieve vibes en injezelf geloven.

Ik persoonlijk ben altijd nogal sceptisch maar wat ze zegt klopt. Misschien ben ik wel zweveriger dan ik dacht!

Laat het alleen niet aan mijn man horen, die is daar niet "ontvankelijk" voor.....

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel dat je dit wilt delen Dee! Alles wat maar enigzins kan helpen, is welkom. Ik ga hem morgenochtend gelijk beluisteren. (Is manlief namelijk aan het werk. Die heeft al stress genoeg van dit hele traject zonder dat ik hier naar ga luisteren... :-)

Voor iedereen heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

interessant het boek heb ik al een tijdje liggen. Heb er de vorige keer aardig wat in gelezen. Niet uit. Maar omdat we nu even pauze in gelast hebben heb ik er even geen zin in maar ik vind die cd's wel een goeie.

Link to comment
Share on other sites

Leuke link over die affirmaties!!

Haha ik heb het vanmorgen al een beetje uit geprobeerd. Moest vanmorgen om 9:00 bellen voor de ontdooiing van ons cryo. Heb toen 10x tegen mezelf gezegd dat zometeen de telefoniste positief nieuws had. was toch best bang voor weer negatief nieuws. En ja!!! Ons cryo is goed ontdooid en vanmiddag mochten we hem ophalen.

 

Vanavond heb ik het stukje op mijn i-pod gezet. Ben van plan dit elke avond eventjes af te luisteren. Na dit stukje heb ik een nummer van onze bruiloft gezet. (the calling-wherever you will go) Daar wordt ik altijd vrolijk van. We gaan dus voor een positieve test over 2 weken!( nu ga ik dit 10x tegen mezelf zeggen...)

Link to comment
Share on other sites

Heb hem gisteravond ook geluisterd en na de berichten hier, viel hij me eigenlijk mee. Heb er tegelijkertijd een ontspannend muziekje bij gedraaid en heel lekker geslapen ;-)

Ik ben nog maar een beginner op het gebied van positief denken maar ik kan me voorstellen dat er "iets" in zit. Waar ik alleen niet zo goed weg mee kan, is het feit als het dan mis gaat. Heb je dan niet genoeg positief gedacht??? Of mensen die ernstig ziek zijn, hebben die dat over zichzelf afgeroepen? Snappen jullie een beetje wat ik bedoel?

 

Dee, hoe is het met je?

 

Wannabemom, ik duim mee voor je! Heb ook nog een vraag voor je. Jij zegt die affirmaties 10x. Is dat de bedoeling of een aantal dat je zelf gekozen hebt? Tsja, ben nog een leek en wil het graag goed doen. Vorige keer zijn alle 8 onze cryo's niet goed ontdooid of doorgedeeld dus ik sta nu al angsten uit voor dinsdag... Bedankt alvast!

Link to comment
Share on other sites

Leuk om te lezen dat jullie er ook voor open staan! Hopelijk gaat de affirmatie helpen.

Zara, ik snap wat je bedoelt, hier is helaas de zwangerschap alweer misgegaan, na mooie 2e streepjes en een paar dagen overtijd helaas toch weer bloedverlies. Ik denk niet dat dat kwam doordat ik niet positief genoeg was maar dat het een andere oorzaak had (geen idee wat dan, kan vanalles zijn natuurlijk). Tegen bepaalde medisch-fysieke dingen kunnen we nou eenmaal niet op met positief denken.

 

Ben zelf nu even niet zo positief maar als we weer in de running zijn voor onze cryo's dan ga ik zeker de affirmatie weer luisteren!

Wannabemom, hier staat ie ook op een mp3-speler, superhandig, hoef je niet steeds de comp aan te zetten. Goed idee van je om er een favoriet liedje achter te zetten. Heel veel succes met wachten de komende 2 weken!

Link to comment
Share on other sites

Heb hier sinds gisteren trouwens ook een goed boek van Zita West in huis. Het heet "Ik wil zwanger worden". Bevat ook veel practisch toepasbare tips. Moeten misschien ook nog ergens een boekentiphoekje maken ;-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use