Jump to content

Welke kliniek of ziekenhuis?


bianca1

Recommended Posts

Hoi Meiden,

 

We hebben 4 jaar lang onze behandelingen gedaan in Gouda.

Nu heb ik vandaag een telefoontje van de gyn gekregen en werd mij telefonisch medegedeeld dat ze mij niet meer verder willen behandelen omdat ze het vertrouwen in mij verloren zijn.

Dit omdat ik de laatste poging zelf gestaakt hebt.

Ik had 5 follikels en die waren bijna punctie klaar.3 dagen voor de punctie bleken ze gekrompen te zijn.Dit voelde voor ons niet goed.We werden verplicht door te spuiten omdat ze dit nog nooit mee gemaakt hadden maar waren benieuwd wat er ging gebeuren.

aangezien ik me al een lange tijd als proefpersoon voelde in dit ziekenhuis was ik dat op het moment zat.Als we hier zelf geen vertrouwen meer in hadden moesten we dan wel met deze behandeling verder gaan??Wij zelf hebben gekozen op dat moment niet meer te spuiten.Aangezien het onze laatste behandeling was.De verpleegkundige liet toen wel merken dat ze hier niet blij mee was.Doordat we zelf die beslissing hadden genomen besloten ze dat ze me niet meer verder wilde behandelen.Tuurlijk snap ik dat je naar een arts moet luisteren maar aangezien het voor ons niet goed voelde dachten we we gaan niet door.Maar dat dit de gevolgen zouden zijn vind ik wel heel bizar.En dan word je het ook nog medegedeeld door de telefoon!

 

Eigenlijk wil ik zo snel mogelijk weer van start,Nu zou ik de behandeling voort kunnen zetten bij Medisch Centrum Kinderwens daar had ik de punctie en de tp maar daar hebben ze dezelfde protocollen als in Gouda dus in dat opzichte zal er vrij weinig veranderen.

Nu zou ik eens een gesprek aan willen gaan in Voorburg ik lees daar veel goede berichten maar geen idee wat de wachtlijst is.Plus ik heb endometriose en PCOS geen idee of ze daarin gespecialiseerd zijn.

 

Heeft iemand enig idee wat een goede kliniek is in Nederland en waar er geen lange wachtlijst is.

Ik was erg positief!maar de moed is me nu even flink in de schoenen gezakt.

 

Liefs Bianca

Link to comment
Share on other sites

Ik heb zelf, na een vervelende ervaring in het diak , hele goede ervaringen in het umc Utrecht. Betrokken team, betrokken artsen, je hoeft nooit langer dan 15 minuten op een afspraak te wachten en .... Geen wachtlijst op dit moment ;-)

 

Positief blijven hoor!

Succes

Link to comment
Share on other sites

Voor zover ik weet heeft de IVF afdeling in Voorburg geen wachtlijst. Ze bekijken het per maand, kan zijn dat je een maand moet wachten maar langer eigenlijk nooit. Weet alleen niet of je niet standaard eerst langs de gyn moet voor een intake. Daar kon nog wel eens een wachttijd zijn. Bij mij wilden ze ook nog een aantal onderzoeken opnieuw doen, kostte ook tijd. En je moet sowieso eerst antibiotica beiden, dus gelijk door gaat zeker niet lukken.

 

Denk dat je het beste ook gewoon eens wat rond kunt bellen. Vaak hoor je aan de telelefoon al een beetje of de sfeer bij je past en je kunt gewoon vragen naar wachttijden, specialisaties e.d.

 

Trouwens wel erg bot van Gouda zeg....

Link to comment
Share on other sites

Hoi Bianca

 

Wat een verhaal joh.

 

Ik ben eigenlijk blij voor je dat je daar weg bent, klinkt mij niet goed in de oren dat ze door hadden willen laten spuiten. Als follikels eenmaal gaan krimpen is het volgens mij game over en zij hadden jou het doorspuiten moeten besparen ipv aanmoedigen. Of betalen zij jouw poging en medicatie soms? Maar wel apart dat zij het vertrouwen opgezegd hebben, dat had jij eigenlijk moeten doen. Dat zal inderdaad wel raar gevoeld hebben zo'n telefoontje. Maar waarschijnlijk ben je er blij mee over een tijdje.

 

Ik kan je helaas niet helpen aan de naam van een goede NL kliniek omdat ik zelf in het buitenland behandeld word, maar ik weet zeker dat je veel tips zult krijgen hier en hopelijk voor jou ga je nu naar een kliniek waar je weer alle vertrouwen in hebt.

 

Lieve groet

Noor

Link to comment
Share on other sites

Oh meis wat een verhaal.

Wat raar van Gouda dat ze zo reageren,uiteindelijk het is jou lichaam,dus ik vind niks raars hoor dat jullie gestopt hebben,je wilt niet meer een profkonijn zijn. Wat zal je boos zijn.

Vreselijk.

Voorburg is het beste(hoogste geschreven in Nederland) Ik zal ze gewoon bellen voor een intakte gesprek.

Ik zit in het LUMC-Leiden(dat weet je) en daar ben ik ook mega blij mee.

Ze zitten allebei even ver van je,ik zal gewoon twee gespreken doen.

Nog maals vreselijk wat ze in Gouda doen!

Link to comment
Share on other sites

Bianca,

 

het is erg belangrijk om vertrouwen in je arts te hebben, maar ook in je eigen lijf.

Heb er respect voor dat je die beslissing durft te nemen.

Veel succes met het zoeken naar een fijne kliniek (Ik kan Leuven in Belgie aanraden, maar dat is wel een eind bij je uit de buurt)

 

Groetjes

Francis

Link to comment
Share on other sites

Jeetje lieve Bianca wat een rare gang van zaken. Ik vind dit wel heel erg bot van Gouda en misschien maar goed dat je daar nu weg bent. Ik vind dat je groot gelijk hebt dat je gestopt bent het is jou lichaam en als jullie gevoel niet goed is moet je het niet doen.

Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed welk zh of kliniek goed of beter is, wij hebben besloten een gesprek in het geertgen aan te gaan en vanuit dat gesprek kijken we wat we doen. Vinden we het niks gaan we Utrecht proberen.

Meid heel veel sterkte en succes bij het vinden van een geschikt ziekenhuis.

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Jeetje, wat bot zeg! En dan oon nog per telefoon!

 

Ik ben zelf erg te spreken over het LUMC, en ik las vorige week dat er een wachtlijst is van 3 maanden.

 

Heel veel sterkte / succes

Link to comment
Share on other sites

hallo, mijn dokter raad mij IVF af omdat het een te zware behandeling kan zijn. ook zegt hij dat ronddom de eisprong je dan 2 weken bij de kliniek moet slapen in de buurt?

 

wie kan mij dit vertellen?

 

groet jette

Link to comment
Share on other sites

Jee Bianca wat n aso's zeg!! Die wilden natuurlijk weten wat er was gebeurd als je verder was gegaan..... nou mooi niet, jij bent geen proefkonijn!!

k zou er geen eens meer heen wíllen!!! En k vind het heel onbeschoft dat ze dát ff door de tel. vertellen!!

 

Heel veel suc6 met het zoeken naar n nieuw ziekenhuis!!

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

Hè? Jette dat heb ik nou nog nooit gehoord. Ja, IVF is zwaar dat is waar. Zijn er andere redenen waarom je dokter denkt dat je dit niet aankunt? Fysiek of mentaal? Dat kan natuurlijk. Maar twee weken in de buurt slapen is onzin. Je moet wel vaak naar het ziekenhuis, dus ja, als je op texel ofzo woont..... Is het je huisarts die dit gezegd heeft?

Link to comment
Share on other sites

Allereerst vind ik het echt een belachelijke gang van zaken. Ik weet dat wij met de eerste IVF ook gestopt zijn omdat ik 3 follikels te weinig vond. Hier stond het ziekenhuis achter en ik kreeg een escape IUI.

Maar... om antwoord te geven op je vraag. Ik was onder behandeling in Nieuwegein. Dit is een satelliet ziekenhuis van het UMC Urecht. Ik kreeg dus de echo's en hormoonstimulatie enz in Nieuwegein en punctie en TP in het UMC.

Dit alles naar volle tevredenheid.

Heel veel succes met je keuze!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi allereerst, Jette, wat een raar verhaal. Het is waar dat de kansen duidelijk kleiner zijn als de vrouw 41 is, en dat de behandeling belastend is, maar je weet het niet hoe jij er voor staat, dat hangt van de reactie op de hormonen, de kwaliteit van de eicellen en de voorraad af. Ik zou ook de vragen stellen die Henne hier opschrijft, krijg de indruk dat je een arts in Utrecht hebt gesproken en zelf op Terschelling woont en afhankelijk bent van openbaar vervoer ; - ) Sterkte maar vooral veel succes

 

Bianca, dankjewel dat je je verhaal hier opgeschreven hebt, het komt mij ook over als een goed doordacht om te stoppen met spuiten bij deze ontwikkeling, het was je laatste behandeling, dat zij dan nu de behandeling stop zetten is n behoorlijk statement wat men maakt. Jammer vooral dat het zo moet gaan.

 

Ik heb zelf wel eens een oproep op Freya gezet voor sec op in Nederland. Wij wilden graag in NL blijven omdat we nog 1 poging wilden doen en op waren, en het niet zagen zitten naar buitenland te gaan. Op de oproep ( ik schreef dat ik behandeld was in LUMC maar dat men daar adviseerde te stoppen) kwam als voornaamste tip toch Voorburg en VUMC. Wij hebben uiteindelijk gekozen voor het VU. We hebben gelukkig een prettige arts getroffen en ik ben tevreden over de behandeling tot dusver. Het valt mij op dat er wel degelijk verschil in ethiek en behandelingswijze tussen verschillende ziekenhuizen, jammer dat je zo weinig tijd en kansen hebt om het goed uit te zoeken; - ))) Doe vooral waar jullie je goed bij voelen. Een gesprek bij een ivf arts aanvragen en voeren is betaalbaar, en je zou desnoods enkele ziekenhuizen kunnen proberen, om te kijken wat jullie het meeste aanspreekt. Heel veel succes toegewenst!

Link to comment
Share on other sites

Bianca,

 

Wat bot om je dit telefonisch mede te delen. Belachelijk hoor!

Zoiets bespreek je in een face to face gesprek, toch niet over de telefoon. Daar kan ik met m'n verstand niet bij.....

Je hebt al een aantal tips gekregen.

Ik wil je zeggen dat wij bij Geertgen ontzettend goed opgevangen zijn en dat je hier geen 'nummer' bent. (Zo heb ik mezelf wel in het CZE gevoeld)

Heel veel succes met het maken van een keuze!!!

Dikke knuf!

Link to comment
Share on other sites

Bianca, wat ontzettend bot zeg!! Krijg je dit er ook nog weer bij en ook nog op deze manier.

Aan de ene kant zou ik denk ik ook denken, beter dat je daar weg bent en hopelijk dat ze ergens anders beter met jullie situatie om weten te gaan.. en ze zeker weten wat

ze doen ipv afwachten wat er gaat gebeuren.

Wij lopen in Nijmegen en zijn erg tevreden, maar dat is wel een eindje weg voor jullie......

Heel veel succes meid met het nemen van de juiste beslissingen!!

 

Liefs Lianne

Link to comment
Share on other sites

Hoi Meiden,

 

Thanks voor alle reacties!

We hebben 27 Juni een afspraak in Voorburg met mevrouw Vink.

Ben erg benieuwd.Ze konden me niet zeggen hoelang de wachtlijst was.Dit hang af van de aanmeldingen en ik geloof dat het lab in de zomer ook een paar weken gesloten is.

 

Heb het even laten bezinken en ik vind het ook achterlijk dat ze het mij telefonisch vertelde.

Maar misschien heeft het gewoon zo moeten zijn!!

We hebben er zo vaak over nagedacht om over te stappen en sowieso al te willen kijken in Voorburg.

Maar we hadden steeds geen zin om weer alle onderzoeken te ondergaan want je begint weer onderaan.En vooral omdat ik moeilijk te stimuleren ben

door mijn endometriose en mijn PCOS.

Nu moeten we wel!!Wie weet heeft het juist wel een hele positieve werking!

Ik kreeg steeds veel stress van de ziekenhuis bezoeken.Steeds weer de twijfels bij de verpleegkundige en de Gyns.

Waardoor ik op den duur zelf ook gestrest in het ziekenhuis zat.Dit komt een behandeling niet ten goede.

Dus wie weet als ik er alle vertrouwen in heb en het fijne artsen zijn dat ik gewoon zo ontspannen ben dat het gewoon gaat lukken :D!!!

 

Nogmaals thanks Lady's!!

Link to comment
Share on other sites

Met vink zit je wel gelijk al bij een van de IVF artsen Bianca, dus dan kun je gelijk zien of het een beetje klikt. Het lab is van het zomer alleen dicht voor Iui, niet voor IVF. De wachtlijst wordt per maand bekeken. Je meld je aan en hoort smiddags of je door mag. Zo niet, dan heb je de maand daarop voorrang. Ik had me de vorige keer aangemeld op m'n trouwdag en moch toen als kadootje meteen door ;-) maar ook de andere keren konden we altijd gelijk starten maar dat kan mazzel zijn geweest. Succes de 27e!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne,

 

Oke dat is mooi!!Morgen even een brief posten dat ik mijn dossier wilt hebben.Benieuwd wat de kosten hiervan zijn.Meestal iets van 25 euro toch??

Dan kan ik er voor me eigen ook een kopie van maken,Je weet maar nooit.

O okee dat is goed om te weten.Dus als ik gewoon van het positieve uit ga start ik misschien wel in Augustus!! haha.

Dat is wel fijn dat je steeds gelijk door mocht!Ik was niet anders gewend in Gouda.Lijkt me echt balen als je soms gewoon moet wachten omdat ze vol zitten.

Is Mevr Vind wel een aardige vrouw??Kan ik me alvast voorbereiden ;)!

Link to comment
Share on other sites

hoi hier ben ik weer,

 

ik zit in een heel lastige situatie.

eigenlijk heb ik volgens mij hier niets te zoeken maar het is altijd goed als mensen met je meedenken.

 

Ik heb 4 kinderen, mijn oudste dochter is zeer ernstig ziek. ze heeft waarschijnlijk een stamceltransplantatie nodig. Deze had ze al gehad, als 1 van haar broertjes dezelfde HLA type hadden gehad. Maar dat hebben haar broertjes niet (de kans hierop was 25% per kind).

Haar broertje was dan haar verwante donor geweest met stamcellen.

Nu krijgt ze dus een niet verwante donor, maar dit kan complicaties en afstotingsverschijnselen opleveren.

 

Het mooiste is dat ze een broertje of zusje heeft met dezelfde HLA typering.

Dit mag niet in Nederland maar wel in Belgie. Dan gaan ze via IVF de embryo terugplaatsen met dezelfde HLA typering.

 

Ik ben al in Brussel geweest en dit kan in werking worden gezet. Maar nu is de arts in nederland ontzettend tegen dit besluit.

Hij vind het niet goed omdat het kind niet op de natuurlijke manier op de wereld wordt gezet. Daarnaast vind hij dat er veel meer complicaties kunnen plaatsvinden met het kind.

Hij vindt de belasting van IVF te hoog!

 

Mijn vraag is aan jullie:

Hoe hoog is die belasting lichamelijk. Als ik op jullie forum lees dan vallen de bijwerkingen van de hormonen best mee, en doet de punctie ook geen pijn.

Nou ik hoop dat iemand mij nog wat kan vertellen.

Bedankt, jette

Link to comment
Share on other sites

Bianca reken erop dat ze onderzoek willen doen nav de miskraam en dat dit drie maanden duurt. Kan het alleen maar meevallen. Mijn man vindt dr Vink 'een schatje' haha, maar dat zegt natuurlijk niks. Ik vind haar kundig en vriendelijk, maar ik heb een dergelijk gesprek nooit met haar gehad. Ik weet wel dat ze in Vb streng zijn en dat ze het ook zeggen als e het niet zien zitten. En dat schijnt dan soms wel weer bot te gaan. Maar dat is mijn ervaring zeker niet.

Link to comment
Share on other sites

Jette dit is wel een hele bijzondere situatie... moeilijk om daar een goed reactie op te geven..

 

Maar gewoon praktisch wat betreft de ivf: of je last hebt van de hormonen verschilt per persoon en zelfs per behandeling. Ik heb wel eens helemaal niet kunnen werken maar er ook wel eens totaal niks van gemerkt. Of de punctie (veel) pijn doet hangt ook af van veel factoren: jouw pijngrens, de pijnstilling die je krijgt, het aantal follikels, de ligging van je eierstokken, de arts die de punctie uitvoert.... Pijnloos is het zeker niet, de dag zelfs en meestal een paar dagen erna kun je niet wat je normaal kunt. En dan zijn er natuurlijk ook nog de 'wachtweken', na de terugplaatsing. Bij jullie moet er 1) een embryo zijn met de juiste HLA typering en dat moet dan 2) blijven plakken. Die verantwoordelijkheid en druk lijken me heel erg zwaar en ik kan me voorstellen dat je arts in Nederland dat als een te zware belasting ziet....?

 

Misschien is het trouwens slim om een apart topic te openen als je meer reacties wilt. Dit onderwerp leest lang niet iedereen.

 

Veel succes met het nemen van een moeilijke beslissing.

Henne

Link to comment
Share on other sites

Lieverd, je hebt al een aantal goede reacties! Zo te horen doe je er goed aan om naar Voorburg te gaan.

En als het waar is wat Henne zegt ( onderzoeken nav je miskraam) zou ik het er wel voor over hebben om nog eens 3 maanden te wachten.

Dan weet je in ieder geval of er een aanwijsbare reden is, zodat het niet weer hoeft te gebeuren.

 

Ik hoop dat je de klik hebt met Dr. Vink... en dat zij jullie wel op een kundige manier verder wil helpen.

Want als dat zo is, dan is dat het wachten wel waard.

Er is al genoeg geklooid nu, tijd voor een frisse start!!

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Even voor jette, meid wat n verhaal, heb weinig verstand van deze materie, als ik het zo lees krijg ik n beetje de indruk dat de arts ook doelt op het totaalplaatje, dat de omstandigheden het moeilijk maken. Sluit me bij henne aan wb omschrijving belasting hormonen. Probleem hier is de niet alleen stressvolle omstandigheden van ivf, maar ook de stress dat er zo ongelooflijk beel van af hangt, terwijl de kanssn door de leeftijd en de tecniek doe gebruikt wordt, klein is.

Link to comment
Share on other sites

Jette, hij werd afgebroken, wilde je heel beel kracht, sterkte toewensen bij deze moeilijke keuze, moet heel moeilijk zijn voor jullie als gezin, en begrijp heel goed je wens hier voor te gaan, hoe zwaar het ook moge zijn xxx eef

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use