Jump to content

Heb een hart onder de riem nodig..


Jamilla

Recommended Posts

Hoi allemaal,

Ik loop zo met mijn ziel onder mijn arm, ik hoop dat ik mijn hart even kan luchten bij lotgenoten.

Ik ben afgelopen vrijdag ongi geworden in mijn eerste IVF poging, 3 dagen voor de test. Ik had me daar helemaal niet op ingesteld. Ik ben 41, al bijna 3 jaar bezig een kind te krijgen. Ongeveer 9 maanden geleden is verhoogd FSH geconstateerd, maar mocht wel door voor IVF. Omdat alles zooo (voor mijn situatie) voorspoedig ging, 4 mooie en goede kwaliteit eitjes uit 5 follikels en daaruit 2 bevruchte emmy's die beiden waren teruggeplaatst. Mijn baarmoederslijmvlies was uitstekend volgens de gyn, dus ik had al een beetje voor mezelf ingevuld dat ik een hele goede kans maakte (ondanks het lage slagingspercentage voor 40+). En nu dus toch mislukt, ik ben al 3 dagen echt ontroostbaar aan het huilen en zooo bang dat kinderloosheid nu echt waarheid gaat worden. Tis net of de spanning van de afgelopen jaren er in 1 keer uit komt! Ik heb behoefte aan wat succesverhalen, een hart onder de riem, begrip van lotgenoten. Ik probeer me te bedenken dat het echt niet uitzonderlijk is dat het niet gelijk bij de eerste keer raak is en dat ik positief moet blijven voor de volgende poging. Maar ik voel me zo verdrietig dat dat dus niet echt lukt..Ik voel me een mislukte vrouw en ben na al die jaren de hoop aan het verliezen dat ik ooit nog een kindje in mijn armen zal hebben..

x Jam

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jarmilla, ten eerste: je bent geen mislukte vrouw omdat je geen kinderen kunt krijgen. Zo moet en mag je niet denken. Je functioneert al 41 jaar zonder kinderen, of dat nou leuk is of niet dus kop op, meis.

 

Kom eens kijken op het 40 plus topic. Daar vind je succesverhalen, maar helaas ook niet allemaal...

 

Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Helemaal met Ellie eens, je bent niet mislukt maar het is wel een soort rouwproces waar verschillende emoties bij komen kijken. Voor het eerst kom je mbv Ivf heel dicht bij zw zijn en als alles voorspoedig loopt ben je nog hoopvoller op de kans dat het slaagt.

De domper is dan ook groot als dit niet het geval is.

 

Er zijn genoeg succesverhalen en ik hoop dat jij daar ook bij hoort. Laat je nog niet uit het veld slaan meid!!!

 

Succes.

Link to comment
Share on other sites

Jamilla,

 

Wat een enorm verdriet. En helaas erg herkenbaar. Soms is het zo moeilijk om realistisch te zijn. Maar ik weet zeker dat in iedere vrouw hier een sterke vrouw schuilt. Ook bij jou, alleen nu even niet. Laat het verdriet toe, en ik weet zeker dat je je beter gaat voelen. Want je kan het! En je bent zeker GEEN mislukte vrouw.

 

:positive energie:

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jamilla,

we ''kennen'' elkaar natuurlijk van het september wachtbankje, ook ik heb een verhoogd fsh, en ben 22, maar ben een keer zwanger geweest! helaas dan bbz, maar tis niet onmogelijk, je bent absoluut niet mislukt!

 

houd moed voor de volgende pogingen meid, ik ga voor je duimen

 

liefs hoopvol07

Link to comment
Share on other sites

He Jamilla,

ik voel je verdriet... na mijn eerste ivf heb ik dit ook gevoeld... Bij mij ging het ongeveer net zo als bij jou, behalve dat het ziekenhuis mij vertelde dat ik beter op kon houden (terwijl ik 4 eitjes had uit 5 follikels, 3 emmy's waarvan 2 teruggeplaatst). Ik voelde me mislukt, wanhopig, leeg, verdrietig omdat ik om verdrietige redenen pas laat ben begonnen aan kinderen en dat nu ook niet zou doorgaan.... Gelukkig stapte ik over naar een andere kliniek waar ze me veel positiever benaderden en ik had het ontzettende geluk toch zwanger te worden. En later weer op mijn 41ste (3e poging voor brusje, dit keer in dusseldorf met assisted hatching, picsi en allerlei vitaminen erbij). Voor de brusje pogingen had ik elke keer eigenlijk maar 2 eitjes die goed rijpten en maar 1 emmy... toch bleef de laatste zitten. Het kán dus!

 

Vergis je niet: 41 is oud, je kansen zijn veel kleiner dan bij de gemiddelde 20 of 30-jarige. je eitjes zijn minder goed doordringbaar door de zaadcellen en de emmys kunnen minder makkelijk innestelen. Maar het kan zeker nog! Geef het nu zeker nog niet op dame! zelfs een gewoon vruchtbaar koppel van in de 20 heeft gemiddeld 6 pogingen nodig (1x pm via de 'normale' weg) om zwanger te raken. Dus dat het je één keer niet is gelukt, zegt nog helemaal niks. Ga vol vertrouwen de 2e ronde in, verdiep je een beetje in de ondersteuning met vitaminen (dat wordt in duitsland en belgie veel gedaan, hier op het forum kun je er veel over lezen) en ga er gewoon voor!

virtuele knuf, Yola

Link to comment
Share on other sites

Jamilla,

 

Zo herkenbaar, het gevoel een mislukte vrouw te zijn, maar dat ben je niet, absoluut niet! Ik snap dat je heel erg verdrietig bent omdat je eerste poging is mislukt, maar je mag nog niet opgeven. Je wilt een succesverhaal? Lees mijn handtekening maar..... het kan echt, dus houd moed! Ik ben 42,5 en sinds 3 maanden de trotse mama van een prachtige dochter.

 

Liefs,

Lot

Link to comment
Share on other sites

Dank je wel allemaal voor de reacties. Lot, mooi verhaal van jou, geeft me zeker moed.

Hoopvol, ja dan zitten we een beetje in hetzelfde schuitje. Dank je wel voor je reactie :).

Ik probeer heel erg mijn best te doen om geen spijt te hebben dat we niet eerder aan kinderen zijn begonnen, toen mijn eierstokken nog goed waren. Dat komt dnk ik ook omdat ik eigenlijk nog 'heel jong voel en doe' en er nooit bij stil heb gestaan dat mijn eierstokken dat niet zijn.. do I make sense?

Vandaag gesprek met de gyn gehad. Tja, t ziet er best somber uit, ze geeft ons zon 10-15% kans op slagen, dat voelt als heel weinig. Ik wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees, soms ben ik heel positief en soms ben ik dat niet.. Voor de volgende poging gaan we geen pil gebruiken, zoals bij de vorige poging. Dus ik mag bij mijn volgende ms alweer verder, zo begin oktober. De gyn wilde me geen hoop geven, maar wilde wel kijken of dit een beter aantal eitjes zou opleveren. Iemand hier ervaring mee?

x Jam

Link to comment
Share on other sites

hey jamilla, nou hier word t wss ook niks... bloed en beetje kramp.... waarom ik iui doe? ivf vind ik eng, omdat je er maar 3 krijgt, plus dat ik op mn 18e een keer ongepland zwanger geweest ben, en een miskraam werd met 8.4 weken, dus dacht dat t een appeltje eitje zou worden.....

 

t gaat nu toch ivf worden, maar ik wacht even een paar maanden tot ik meer weet over verzekeringen, ziekenhuizen, en alternatieve geneeswijze..

 

voel me net zoals jij hierboven nu...bah

Link to comment
Share on other sites

Ach, wat verdrietig Hoopvol :( Maar kan toch nog goed komen, hopelijk zet t niet door. Maar dat voel je he, dat had ik ook. Maar ik blijf nog even voor je duimen.

Gek, UIU..IUI is bij ons nooit ter sprake gekomen, zal me er eens in verdiepen.

Wb alternatieve geneeswijzen, wat weet jij hiervan? Wat mij vandaag tijdens het gesprek met de gyn erg tegenviel is dat ze daar het nut totaal niet van inzag. Het is een loterij, niks meer en niks minder.. heb je geen enkele invloed op als je verder gezond leeft. Ik ben erg geinteresseerd in de Diethild methode, maar daar hoef ik bij mijn gyn niet mee aan te komen

Succes meis, hou me op de hoogte

 

@Yola, ik had je bericht over het hoofd gezien. dank je wel voor je oppepper! Je verhaal over uitstellen van kinderen klinkt herkenbaar..wat erg hoe dingen soms lopen he? Ik heb het vandaag nog over assisted hatching gehad, maar ook daar had mijn gyn geen vertrouwen in. Mag ik vragen bij welke kliniek jij bent? Ik wil namelijk wel verder gaan dan alleen de wetenschappelijke benadering.

x jam

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jamilla,

Ik ben begonnen bij radboud nijmegen (meteen icsi vanwege zaadkwaliteit vriend. 1e poging, geen goede ervaring. ze gaven ons minder dan 5%! dus jouw vooruitzicht is nog prima haha. En ze wilden ons eigenlijk niet verder behandelen). Daarna bij Geertgen in Elsendorp: zwanger van mijn dochter die nu 2 is. Voor brusje begonnen mei juni 2010, 2x bij Geertgen. Ook Geertgen ziet niet heel veel in ah, omdat het niet klinisch bewezen is. Wel stelde de arts mijn vriend voor om l-carnitine (voedingssupplement) te gebruiken om de kwaliteit van het zaad te verbeteren. Hij was er erg voorzichtig mee, omdat ook dit niet klinisch is bewezen. zaadkwaliteit is wel giga verbeterd vanaf dat moment!

Wij besloten voor de allerlaatste alles of niets poging naar Dusseldorf (http://www.ivf-duesseldorf.de/index.php?lang=nl\)te gaan.

daar hebben we een icsipoging gedaan met assisted hatching, hele hoge dosis hormonen (2x225 menopur), ondersteuning voor zowel mij als mijn vriend met div vitaminen en zaadselectie door picsi.

Dit leverde tot onze teleurstelling niet meer emmy's op (weer maar 1), we hadden het al bijna opgegeven. Maar deze besloot te blijven zitten en staat dus nu op t punt om er uit te komen!

Dr Scholtes heeft uitgelegd (als ik me het goed herinner) dat er geen goede klinische onderzoeken zijn met assisted hatching, omdat het moeilijk is om een representatieve groep vrouwen bij elkaar te krijgen en omdat de artsen die wel iets zien in a.h. het niet ethisch vinden om de controlegroep een verminderde kans op innesteling te geven. De theorie erachter vind ik echter wel steek houden. Het is nl wel bewezen dat emmy's naarmate de eitjes ouder zijn, een hardere schil hebben, waardoor het embryootje moeilijker erdoorheen kan breken om in te nestelen. Met ah maken ze een sneetje of inkeping in de harde schil, waardoor de emmy er makkelijker uit kan. Natuurlijk zullen we nooit weten of het hierdoor kwam of door de vitaminen of de picsi of dat het idd een lot uit de loterij was.

 

Ik vind dat in Nl, m.n. bij de gewone ziekenhuizen nogal makkelijk wordt gezegd 'lot uit de loterij', 'het lukt of het lukt niet'. Als je jong bent en redelijke kansen hebt, is dat prima. Maar als je een wat moeilijker geval bent, dan werkt die aanpak niet/niet altijd. In Dld en Belgie wordt toch meer uitgeprobeerd en ook gevarieerd in bv medicijnen. Welke hormonen gebruik jij? Bij Geertgen gaven ze me Fostimon omdat dat bij sommige oudere vrouwen betere resultaten zou geven. In Dld kreeg ik menopur, dat voor een betere kwaliteit eicellen zou zorgen (mn bij oudere dames ook weer). fostimon en menopur zijn natuurlijke hormonen (en duurder). In Nl krijg je meestal synthetische hormonen (puregon of gonal-f) voorgeschreven.

Bij welk ziekenhuis loop jij? welke hormonen heb je gekregen en in welke hoeveelheid?

groetjes, Y

 

ps: Ik realiseer me heel goed dat ik een enorme bundel geluk heb gehad, want de vooruitzichten waren echt heel slecht. Op t forum (kijk maar eens bij de 40+) zijn er genoeg die dit geluk niet hebben...Als ik gelovig was zou ik de voorzienigheid op blote knietjes danken voor de twee wonderzwangerschappen die mij gegund zijn...

Link to comment
Share on other sites

hoi jamilla, lees aub maar ff bij septemberwachtbankje.. gaat niet goed hier

wbt alternatieve geneeswijzen, weet ik niet zo heeeel veel, alleen wat keuken en tuin tips, zoals aspirine nemen, tarwekiem olie, walnoot olie, vitamines...

heb wel een mooi boek gekocht op b o l punt krom (je snap m wel) dat heet : als zwanger worden niet vanzelf gaat

kostte 5 weken geleden maar 5 eurie, en staat best een boel informatie in, wat ook fijn aan t boek is, is dat t geschreven is door een vrouw die haar zoontje met ivf gekregen heeft. en dus niet door een specialist of ivf arts ofzo

 

Yola jij bent dus niet erg tevreden over radboud? ik wilde daarheen gaan....

 

xx

Link to comment
Share on other sites

@Hoopvol Ach ja...ik heb t gelezen, wat erg voor je en wat zul je je verdrietig voelen. Wat is het toch oneerlijk soms he? /hug

Ik ben vanochtend voor het eerst niet huilend wakker geworden sinds vrijdag. Wel weer gekke IVF dromen gehad..Pijn verdwijnt dus wel langzaam, hoewel je dat niet kunt geloven als je er midden in zit

Ik lees dat je een opleiding doet en dat je vind dat IVF niet te combineren is. Weet je dat zeker? En denk daar goed over na. Ik dacht dat namelijk ook (werk in mijn geval) maar ik heb toch besloten dat ik mijn IVF en evt toekomstige kindje heel veel belangrijker vind. Wat ik heb gedaan is best brutaal en toch wel spannend. Ik heb mijn baas de keuze gelaten: of je accepteert mijn IVF en de bijbehorende afwezigheid ivm echo's etc of je ontslaat me. Hij heeft voor het eerste gekozen waardoor ik zonder schuldgevoel en gedoe tijd kan besteden aan mezelf en aan mijn traject. Als ie me had ontslagen was dat jammer geweest, maar nog steeds van ondergeschikt belang. Succes met je voorbereiden op keuze van ziekenhuis en alles.

@Yola. Ik kreeg ook Menopur, volgens gyn hoogste dosis, namelijk 4 ampullen = 300. Jij 2x 225, dus das meer...hoezo zou ze dan 300 als max gebruiken? Ik ben in Blaricum, fertiliteitskliniek. Op zich ben ik zeer tevreden, maar was toch een beetje teleurgesteld dat ze niet open stond voor Assisted Hatching en andere methoden.

Link to comment
Share on other sites

ff heel kort: ah is in nl niet toegestaan.

300 is de hoogste dosis in Nl, maar heel zelden wordt meer voorgeschreven.

 

Radboud is heel goed op zich. maar als je niet in het doorsneeplaatje valt, dan zijn ze gewoon niet flexibel. ik vond ze ook een beetje hypocriet: er moest een verklaring komen van mijn huisarts dat ik psychisch helemaal gezond was omdat ik en mijn partner elkaar nog maar zo kort kenden en al meteen kinderen wilden ... Anders zouden ze geen behandeling starten. daar ben ik ontzettend kwaad over geweest. Volkomen belachelijk. Ze hadden zelf nog niet eens een normaal gesprek met mij gevoerd en ik voelde me ontzettend klem gezet om toe te stemmen. ook hun redenen om mij na de 1e poging te adviseren niet door te gaan vond ik hypocriet.

Maar goed, ik heb ook een vriendin die 2x heel tevreden is geweest over hun icsi. Dus het is toch aan jullie om uit te proberen.

Link to comment
Share on other sites

jammilla,

 

Ik ken het gevoel. Wij zijn na 3 ivf behandelingen gestopt. We hebben de 1e behandeling in blaricum ter gooi laten doen. Daarna bij het VU zelf. Ik haal niet uit je verhaal, behalve dat er een eierstok niet goed is en je boven de 40 bent niet uit het verhaal wat er nu precies aan de hand is.

IUI hebben wij ook overgeslagen. Maar als ik jou was zal ik eerst een precies uitzoeken wat de oorzaak is dat je niet zwanger raakt Misschien heb ik het mis hoor.

Menopur heb ik niet gehad. Alleen gonal F met deca.

Ik heb endometriose en dat is het probleem dat wij geen kinderen krijgen. Wij zijn helaas ongewild kinderloos. Zijn nu op het punt dat we beseffen dat we een heleboel dingen wel kunnen doen, die we met een kleintje niet kunnen doen.

Ik wil jou heel veel succes wensen en hopelijk heb jij binnen afzienbare tijd zo'n lief klein baby'tje in je armen.

 

Digitale knuffel van mij.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use