Jump to content

Pregnyl of utrogestan na de terugplaatsing?


Twinklestar

Utrogestan of pregnyl na terugplaatsing?  

75 members have voted

 1. 1. Utrogestan of pregnyl na terugplaatsing?

  • Ik krijg altijd utrogestan.
  • Ik krijg altijd pregnyl.
  • Ik heb beide wel eens gehad.


Recommended Posts

Ik heb tot nu toe altijd utrogestan gekregen voor na de tp. Nu lees ik ook dat vrouwen pregnyl spuiten ipv utrogestan bolletjes inbrengen. De utrogestan gaat me steeds meer tegen staan. Ik word er heel erg moe van en vind het ontzettend onhandig dat je dit drie keer per dag moet inbrengen (met name op het werk). Verder voel ik me altijd erg vies.

Wat krijgen jullie voorgeschreven en wie heeft ervaring met beide? Heeft het nog invloed op de innesteling of maakt dat niet uit? Is het even goed?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb beide gehad, bij Ivf 1 4x na de tp 5000E best veel en met 11 follikels bijna overstim.

Daarna Utro ondanks dat het bewerkelijker is en vies wil ik nooit meer Pregnyl, mijn god wat een klachten en pijn.

Maar goed daar heeft niet iedereen last van.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb beide gehad, bij Ivf 1 4x na de tp 5000E best veel en met 11 follikels bijna overstim.

Daarna Utro ondanks dat het bewerkelijker is en vies wil ik nooit meer Pregnyl, mijn god wat een klachten en pijn.

Maar goed daar heeft niet iedereen last van.

 

Sylvino, dat lijkt me best heftig. Kwam dat door de pregnyl die overstimulatie? Moest je bedrust houden? En wat voel je dan precies?

Kan me voorstellen dat je dan geen pregnyl meer wilt.

Link to comment
Share on other sites

Het was een combi, ik reageer heftig op de hormonen en er wordt bij mij geroepen pcos maar dan net niet???

Door de hoeveelheid Pregnyl was dat dus een pijnlijke combi. De gyn zei dat je met 11 follikels geen overstim. kan hebben maar het vocht in mijn grote opgezette strakke buik, vergrootte eierstokken en moeilijke ademhaling zeiden wat anders. Zat nog net met mijn bloedwaardes goed anders had ik moeten blijven. Meteen stoppen met Pregnyl en verder gaan met de Utro, plat liggen en drinken.

Maar mijn buik....leek wel 5 maanden zw en alles stond strak.

Link to comment
Share on other sites

Volgens mij komt dat omdat mensen wel de enquête invullen, maar niets schrijven. Daardoor lijkt het dat er geen nieuwe reactie is, maar is die er technisch wel.

 

En het inhoudelijke antwoord:

Ik heb ook bij beide verse pogingen Utrogestan gebruikt tot en met dag 12 na TP. Van de tweede verse TP ben ik heel even ene paar dagen zwanger geweest.

Ik word ook erg moe en heel duizelig van de Utrogestan. Ben dus ook zeker geen liefhebber, maar de Pregnyl prikken vind ik ook vreselijk, dan nog liever die vieze Utro-smurrie.

Bij de 4 cryo-TP niets gebruikt na TP.

Link to comment
Share on other sites

Hi twinklestar,

Ik ben ook benieuwd hiernaar. Ik heb nu 4 icsis gedaan met utro, en vind het ook vreselijk onhandig. Ga nu pregnyl proberen, doc zegt dat t niet uitmaakt.

Maarrrrr ik dacht dat pregnyl pas 3 dagen na tp is, terwijl je met die bollen op de punctiedag al begint. Misschien ga ik wel voor allebei.....of een paar dagen utro tot de eerste pregnyl.....

Groet megan

Link to comment
Share on other sites

Kon niet slapen, dus tja dan maar ff op t forum......

 

Ik heb geen van beide gehad na de behandelingen. Ik kreeg van het ziekenhuis de keuze tussen utrogestan en lutinus. Zij vertelde mij dat ik van de utro 3x pd 2bolletjes in moest brengen, of de lutinus 3x pd 1 tablet in moest brengen. Ook schijnt het zo te zijn dat je van de lutinus minder last hebt van eventuele bijwerkingen en/of de vieze afscheiding. Die afscheiding was nog vies hoor, maar volgens mn arts minder dan bij de utro......

Alleen krijg je de lutinus niet standaard vergoed, maar ik kon het wel declareren via mn aanvullende verzekering (cz)

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

Laatste 2 keer heb ik ook lutinus " pillen " gekregen ipv die vette kleine rot bolletjes utro incl inbrenghuls ... Helemaal top ... Ook minder onnodige afscheiding (leegloop). Ik kreeg ze dacht ik ook vergoed vd verz. Mij ivm aanvullende verzekering. Dan nog , als je n 2 tientjes kan missen beveel ik lutinus aan voelt gewoon stukken schoner :-)

 

Eer

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Vandaag in het ziekenhuis geweest voor de eerste fm meting. Het gaat zo snel dat ik niet eens een tweede meting krijg maar dinsdag al de punctie. En ik heb een recept voor pregnyl gekregen. Ben er zo blij mee. Niet die vieze bolletjes waar ik doodmoe van word.

Ik ben alleen vergeten te vragen hoe laat de pregnyl gespoten moet worden op de dag van de tp. Weet iemand dat? Ik heb 3 injecties van 1500.

Link to comment
Share on other sites

Ja het lijkt me echt heel veel. Vandaar ook die afkeer natuurlijk. Het zijn niet echt fijne prikken maar gelukkig hoeft het maar drie keer. Ik heb inmiddels een aardige afkeer van de utro. Maar ik heb dan ook al vier pogingen gehad waarbij ik dit moest gebruiken (2x verse en 2 x cryo).

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Ik moet deze poging beide hormonen gaan gebruiken. Ik moet nl decapeptyl spuiten en mijn ervaring is dat ik telkens 10 dagen na de punctie/ inseminatie al ongesteld werd. ( en alle keren met cetrotide werd ik pas na 2 weken ongesteld)

In een normale cyclus word ik pas dik 2 weken later ongesteld.

Vraag me af of het nut heeft om nu beide hormonen te gebruiken, heb nl nog nooit gehoord dat emand dit gedaan heeft...

Heb btw altijd die bolletjes gebruikt.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Miranda,

 

Ik heb nog nooit gehoord dat je beide tegelijk moet gebruiken. Volgens mij heeft het dezelfde werking. Ik werd nooit ongesteld als ik de bollen gebruikte. Ik dacht juist dat dit het tegen hield.

 

Ik heb gigantische last van verstopping en een enorme opgeblazen buik (ik lijk wel minstens 3 maanden zwanger...). Ik weet gewoon niet wat ik aan moet trekken. Ik denk dat dit door de pregnyl komt. Ik heb altijd al last van obstipatie maar nu is het echt extreem. Iemand tips? Ik heb net lactulose gehaald bij de drogist en hoop dat dat iets gaat helpen...

Link to comment
Share on other sites

op de nuchtere maag eerst een glas lauw water en dan 2 kiwi's en een plak ontbijtkoek en 2 activia's. Vooral activia helpt mij maar eerst paar dagen gebruiken. Vervelend he ik ken het... Is van pregnyl idd. Of samen met echte zwangerschap dat kan natuurlijk ook! Ik het laatste!!

Link to comment
Share on other sites

Ik weet Nathalie28 een keer beide heeft gebruikt. Er is een ouder topic hierover vlgs mij. Tegen haar gezegd dat het geen kwaad kon en als het haar een beter gevoel gaf dat het misschien goed was. Heeft toen niet geholpen.

Ik ga nu ook 3x pregnyl spuiten. Twinklestar hoeveel ie moest jij ? Ik 3x 5000ie. Weet alleen niet wanneer eigenlijk 😁

Grtz megan

Link to comment
Share on other sites

Noor, bedankt voor de tips. Lauw water drinken doe ik al maar zal van het weekend kiwi's halen en activia. Probleem is dat ik er normaal ook al heel vaak last van heb maar dan nog bepaalde medicatie kan nemen. Dit gaat nu echter niet (mag niet tijdens zw).

 

Megan, ik moest drie keer 1500 spuiten op dag van tp, 3 dagen later en 6 dagen later. 3x 5000 lijkt me wel veel. Kijk uit voor overstimulatie ( zie ook verhaal een stukje terug van iemand die ook zoveel moest spuiten). Waarom krijg jij pregnyl?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use