Jump to content

Nieuweling


Hilly1980
 Share

Recommended Posts

Hallo! Ik had al een 'wachtbankje' topic gemaakt, maar zie nu dit onderdeel en zal me hier ook even netjes voorstellen ;)

Ik ben Hilly1980, 31 jaar en probeer al ruim anderhalf jaar zwanger te geraken. Na vele onderzoeken en uiteindelijk een kijkoperatie is begin december duidelijk geworden dat mijn beide eileiders dicht zitten. Zodanig dat er van een natuurlijke bevruchting geen sprake kan zijn. IVF is dus onze enige optie.

Ik ben er af en toe nog erg verdrietig over, maar tegelijkertijd kijk ik er naar uit om met de IVFaan de slag te gaan...

Ik zie wel op tegen de hormonen, want ik heb PMD en wil liever niet nog meer uit het lood slaan dan ik normaal al doe...

 

Nog iets meer over mezelf (in een notendop)

Stiefmoeder van een puber en een pre-puber die halve weken bij ons wonen.

Verloofd en de geplande trouwerij is in juli dit jaar.

Herstellende van een flinke burn-out.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hilly,

 

Welkom!

 

Ook ik kwam er vorig jaar achter dat mijn beide eileiders dicht zitten. Na een kijkoperatie werd ons een half jaar gegeven voor eventueel ivf gestart zou worden. Idd na een half jaar zwanger, helaas een bbz, dus 1 eileider vereijdert. Niet gelijl begonnen met ivf omsat mijn man een burn out kreeg. Nu in oktober met de eerste ivf begonnen en ben nu 12 weken zwanger ;)

 

mijn gyn zei dat ivf er eigenlijk is voor meiden met dichte of geen eileiders dus het slagingspercentage ligt dan hoger. Of dit waar is weet ik niet maar ik ben er blij mee ;)

 

Hoop dat het bij jullie net zo "makkelijk" zal gaan!

 

Xx

Link to comment
Share on other sites

Dank jullie wel! En @Sandra81 ondanks de eerste bbz nu een voorspoedige zwangerschap, wat heerlijk voor jullie! Onze gyn zei idd ook dat we een goede kans zouden moeten hebben... Ik hoop het zo!

:-)

 

Hier ook dichte eileiders met lekkend bocht dus eileiders verwijderd en zwanger na eerste IVF!! Ik hoorde idd ook dat dichtzittende eileiders goede IVF slagingspercentages geeft omdat je probleem dmv IVF omzeilt en je dus je eileiders niet nodig hebt.

 

 

Veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hilly, hier nog iemand die dichte/niet werkende eileiders had en bij mij zijn ze eerder dit jaar allebei verwijderd. Wonder boven wonder was daarna onze eerste IVF meteen positief.

Dus alvast heel veel succes gewest!

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Wij mogen het gaan proberen. Ondanks het vocht in een van de eileiders mogen we een eerste IVFpoging op gaan starten. Over een week of 4 starten met de pil en dan begint t circus... Ik ben heel blij dat we mogen gaan starten en toch ook wel nerveus....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use