Jump to content

Overwerken tijdens zwangerschap?


Twinklestar

Recommended Posts

Ik zit met een dillema. Na heel veel teleurstellingen ben ik nu eindelijk zwanger! Het is nog redelijk pril. Ik heb erg veel last van de bekende zwangerschapskwaaltjes. Vooral misselijkheid en extreme vermoeidheid. Zodra ik 's avonds thuis kom uit mijn werk ben ik echt kapot en lig het liefste de hele avond op de bank. Ook word ik rond die tijd altijd erg misselijk en krijg pijn in mijn maag.

Nu kreeg ik (en andere collega's) een mail dat het de komende tijd erg druk is op het werk en of je door kunt geven op welke dagen je tot 22:00 's avonds over kunt werken. Het was niet echt een vraag maar meer een mededeling. Het gaat dus ook niet om 1 avondje maar om meerdere. Ik moet iedere dag 2 uur reizen voor mijn werk en heb daarnaast werk waarbij ik veel moet staan.

Ik zie het dus eigenlijk momenteel niet zitten om over te werken. Ook wil mijn vriend niet dat ik dit nu ga doen.

Wat vinden jullie? Kunnen ze je hier toe verplichten? En hoe breng ik het tactisch dat ik nu liever niet overwerk? Gewoon eerlijk zijn en vertellen dat ik zwanger ben (de meeste zijn hier nog niet van op de hoogte).

Link to comment
Share on other sites

Je kunt zeker je grenzen aangeven hoor, dat is niet meer dan terecht! Voor zo ver je wilt kun je er open over zijn (of naar bepaalde personen) en anders geef je aan dat je rugklachten hebt en het niet teveel mag overbelasten, en dat je nu al elke avond plat ligt omdat een werkdag z'n tol eist?

 

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Allereerst natuurllijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

 

Ik ben het met Meiske eens! Blijf je gevoel volgen en als het niet goed voelt, niet doen meid! Ik heb al voordat ik zwanger was een gesprek met mijn leidinggevende én met de arbo-arts gehad zodat ze wisten waar ik mee bezig was. Toen ik eenmaal zwanger was ben ik er ook heel open over geweest en was er veel begrip. Voor mij was het een fijn gevoel dat ik de arbo achter me had staan. Zij hadden nl. het advies gegeven dat ik m'n gevoel moest blijven volgen, m'n rust moest blijven nemen en vooral niet meer moest doen dan normaal gesproken!

 

Ik wens je veel succes en sterkte!

 

Groetjes Esly!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de felicitaties! Ik denk dat ik het maar ga vertellen. Dat geeft voor mij ook meer rust en hopelijk ook meer begrip van hun kant.

Ik moet me nu af en toe al door de dag heen slepen ivm de vermoeidheid dus overwerken voelt zeker niet goed en ik vraag me ook even af hoe productief ik dan ben ;-). Als het een keertje voorkomt is het niet zo erg. Ik moest vorige week ook een dag om zes uur s ochtends beginnen tot negen uur s avonds (incl reistijd). Toch hakte dat er gelijk in.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Twinklestar,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik zou ook open kaart spelen met je leidinggevende. Maar ik lees dat je dat al van plan bent om te doen. Ik hoop dat hij of zij er positief op reageert. Mijn advies is om alles te doen wat nodig is om je zwangerschap te beschermen. Ik zie dat je een lang traject hebt gehad. Dat heb ik ook gehad en bij mijn laatste tp heb ik ook twee emmy's teruggekregen en dat is een tweeling geworden. Ik was in het begin ook supermoe, zeker na afloop van een werkdag. Ik ging dan meteen naar bed aan het einde van een werkdag om een paar uurtjes te slapen, voordat mijn man 's avonds terugkwam van zijn werk. En jij hebt dan ook nog eens lange reistijden; die had ik niet. Wie weet blijkt er straks dat jij ook een tweeling bij je draagt. De zwangerschapsklachten kunnen dan heftiger zijn dan bij een eenling.

Link to comment
Share on other sites

Hoi chrisH,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat leuk een tweeling. Ik zie dat je niet lang meer hoeft.

Ik weet in ieder geval zeker dat het er eentje is ;-). Met zes weken heb ik al een echo gehad en toen was er 1 Emmy te zien. Maar schijnbaar kun je van eentje ook heel moe zijn. Mijn lichaam is denk ik toch druk aan het werk.

Ik vind het wel lastig om aan te geven hoor. Wil niet overkomen als een zeurpiet. Maar op dit moment is dit gewoon even veel belangrijker dan werk.

Tijdens de mmm ben ik al iets minder gaan werken (van 40 uur naar 36) omdat ik het allemaal erg veel vond worden met alle ziekenhuisbezoeken (in duitsland) erbij. Laatst werd er al gevraagd of dat zo bleef of dat ik straks weer 40 uur zou gaan werken mocht het allemaal niet lukken met IVF. Nogal een rare vraag....

Link to comment
Share on other sites

Chrish, nee zelfs als het allemaal voorlopig niet was gelukt was ik geen 40 uur meer gaan werken! Die ene dag in de twee weken vrij is heerlijk (alhoewel ik tot nu toe steeds op mijn vrije dag naar Duitsland moest voor echo/ bloedonderzoek e.d).

Maar het zal straks alleen nog maar minder worden :-)!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use