Jump to content

Overwerken tijdens zwangerschap?


Twinklestar
 Share

Recommended Posts

Ik zit met een dillema. Na heel veel teleurstellingen ben ik nu eindelijk zwanger! Het is nog redelijk pril. Ik heb erg veel last van de bekende zwangerschapskwaaltjes. Vooral misselijkheid en extreme vermoeidheid. Zodra ik 's avonds thuis kom uit mijn werk ben ik echt kapot en lig het liefste de hele avond op de bank. Ook word ik rond die tijd altijd erg misselijk en krijg pijn in mijn maag.

Nu kreeg ik (en andere collega's) een mail dat het de komende tijd erg druk is op het werk en of je door kunt geven op welke dagen je tot 22:00 's avonds over kunt werken. Het was niet echt een vraag maar meer een mededeling. Het gaat dus ook niet om 1 avondje maar om meerdere. Ik moet iedere dag 2 uur reizen voor mijn werk en heb daarnaast werk waarbij ik veel moet staan.

Ik zie het dus eigenlijk momenteel niet zitten om over te werken. Ook wil mijn vriend niet dat ik dit nu ga doen.

Wat vinden jullie? Kunnen ze je hier toe verplichten? En hoe breng ik het tactisch dat ik nu liever niet overwerk? Gewoon eerlijk zijn en vertellen dat ik zwanger ben (de meeste zijn hier nog niet van op de hoogte).

Link to comment
Share on other sites

Je kunt zeker je grenzen aangeven hoor, dat is niet meer dan terecht! Voor zo ver je wilt kun je er open over zijn (of naar bepaalde personen) en anders geef je aan dat je rugklachten hebt en het niet teveel mag overbelasten, en dat je nu al elke avond plat ligt omdat een werkdag z'n tol eist?

 

Veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Allereerst natuurllijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

 

Ik ben het met Meiske eens! Blijf je gevoel volgen en als het niet goed voelt, niet doen meid! Ik heb al voordat ik zwanger was een gesprek met mijn leidinggevende én met de arbo-arts gehad zodat ze wisten waar ik mee bezig was. Toen ik eenmaal zwanger was ben ik er ook heel open over geweest en was er veel begrip. Voor mij was het een fijn gevoel dat ik de arbo achter me had staan. Zij hadden nl. het advies gegeven dat ik m'n gevoel moest blijven volgen, m'n rust moest blijven nemen en vooral niet meer moest doen dan normaal gesproken!

 

Ik wens je veel succes en sterkte!

 

Groetjes Esly!

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor de felicitaties! Ik denk dat ik het maar ga vertellen. Dat geeft voor mij ook meer rust en hopelijk ook meer begrip van hun kant.

Ik moet me nu af en toe al door de dag heen slepen ivm de vermoeidheid dus overwerken voelt zeker niet goed en ik vraag me ook even af hoe productief ik dan ben ;-). Als het een keertje voorkomt is het niet zo erg. Ik moest vorige week ook een dag om zes uur s ochtends beginnen tot negen uur s avonds (incl reistijd). Toch hakte dat er gelijk in.

Link to comment
Share on other sites

Hoi Twinklestar,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik zou ook open kaart spelen met je leidinggevende. Maar ik lees dat je dat al van plan bent om te doen. Ik hoop dat hij of zij er positief op reageert. Mijn advies is om alles te doen wat nodig is om je zwangerschap te beschermen. Ik zie dat je een lang traject hebt gehad. Dat heb ik ook gehad en bij mijn laatste tp heb ik ook twee emmy's teruggekregen en dat is een tweeling geworden. Ik was in het begin ook supermoe, zeker na afloop van een werkdag. Ik ging dan meteen naar bed aan het einde van een werkdag om een paar uurtjes te slapen, voordat mijn man 's avonds terugkwam van zijn werk. En jij hebt dan ook nog eens lange reistijden; die had ik niet. Wie weet blijkt er straks dat jij ook een tweeling bij je draagt. De zwangerschapsklachten kunnen dan heftiger zijn dan bij een eenling.

Link to comment
Share on other sites

Hoi chrisH,

 

Gefeliciteerd met je zwangerschap! En wat leuk een tweeling. Ik zie dat je niet lang meer hoeft.

Ik weet in ieder geval zeker dat het er eentje is ;-). Met zes weken heb ik al een echo gehad en toen was er 1 Emmy te zien. Maar schijnbaar kun je van eentje ook heel moe zijn. Mijn lichaam is denk ik toch druk aan het werk.

Ik vind het wel lastig om aan te geven hoor. Wil niet overkomen als een zeurpiet. Maar op dit moment is dit gewoon even veel belangrijker dan werk.

Tijdens de mmm ben ik al iets minder gaan werken (van 40 uur naar 36) omdat ik het allemaal erg veel vond worden met alle ziekenhuisbezoeken (in duitsland) erbij. Laatst werd er al gevraagd of dat zo bleef of dat ik straks weer 40 uur zou gaan werken mocht het allemaal niet lukken met IVF. Nogal een rare vraag....

Link to comment
Share on other sites

Chrish, nee zelfs als het allemaal voorlopig niet was gelukt was ik geen 40 uur meer gaan werken! Die ene dag in de twee weken vrij is heerlijk (alhoewel ik tot nu toe steeds op mijn vrije dag naar Duitsland moest voor echo/ bloedonderzoek e.d).

Maar het zal straks alleen nog maar minder worden :-)!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use