Jump to content
Sign in to follow this  
fren-1976

Hoe slapen jullie kindjes? (buik of rug?)

Recommended Posts

Mijn dochtertje is 5 weken oud. An Sich slaapt ze goed, s nachts in ieder geval. Overdag is ze de laatste week erg veel wakker en wil niet in de wieg of de box liggen. Dwz; niet op haar rug. Op haar buik is ze zo vertrokken en slaapt dan echt wel 1,5 tot 2 uur.

 

Nu is het CB vrij duidelijk en direct in hun advies: baby's slapen op de rug. Maar als m'n dochtertje nu zelf aangeeft haar buik fijner te vinden overdag, dan moet dat toch kunnen? Ze kan al zelf haar hoofd van links naar rechts draaien als ze ligt, nekspiertjes zijn al aardig stevig, dus dat kan t bezwaar niet zijn.

 

Hoor graag jullie ervaringen en adviezen!

 

Dank, fren

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had mijn dochter altijd op de zij liggen, dit deden we vanaf het begin. Ze heeft 2,5 week in het ziekenhuis gelegen en vanuit hier zeiden ze dat baby'tjes lekkerder op hun zij liggen te slapen. Je moet dan wel goed opletten of het schoudertje er goed onder ligt en een klein rolletje in de rug. Tevens gebruik ik voor de veiligheid aerosleep, dus als ze met haar neusje op het hoeslaken belandt kan ze toch nog rustig doorademen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest SJSL

Milou lag altijd zonder problemen op haar rug (is nu wel een buikslaper).

Maar als zij als kleintje alleen zou willen slapen op haar buik, had ik dat denk ik wel gedaan. Goed slapen is ook heel belangrijk. Dan zou ik wel een Aerosleep gebruiken (ben ik ook gaan doen toen ze ouder was en op haar buik ging liggen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb een aerosleep. Misschien toch maar eens proberen met een middafslaapje. Kan ze alleen niet in de puckababy denk ik? Maar hoeft ook niet omdat ze zichzelf dan niet wakker kan meppen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest SJSL

Wij hadden de pacco inbakerdoek, maar daar zou ik haar idd niet op de buik in leggen.

 

Succes! Hopelijk slaapt Fiene lekker.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maud ligt op haar zij. We hebben zo'n driehoek kussentje, kleine bij haar buik en de lange bij haar rug. In de kraamweek heeft ze met een rolletje geslapen en daarna een weekje op haar rug, ze kon vrij snel haar hoofdje draaien en keek steeds dezelfde kant op. Het kussentje had ik al liggen en omdat ik door mijn werk iets teveel afgeplatte koppies heb gezien he ik die gelijk tevoorschijn gehaald. maud vind het heerlijk, ze slaapt er goed door.

 

Als fiene lekker ligt op haar buikje zou ik het gewoon doen, als jij je er goed bij voelt natuurlijk. Iede kindje is uniek en dat wordt volgens mij wel eens vergeten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wil even de tip geven van mijn tante (kraamgulp) ivm de aerosleep.

 

Als je ook nog een kruikje in bedje gebruikt gebruik dan aub geen aerosleep.

 

Ze heeft al een paar keer gehad dat de kruik heet water lekt en dat kan door de aerosleep niet wegtrekken. Kindjes hielden er brandwonden aan over.

 

 

Verder zegt zij ook over het slapen. Doe wat je gevoel zegt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fren

Frederique heeft in de eerste weken zelf in bed bij ons op de buik liggen slapen en ook met de kraamhulp hebben we van alles geprobeerd. Buik, zij en zij deden daar niet moeilijk over. Gewoon kijken wat fiene fijn IND. Tip : niet op cb vertellen want dan krijg je een preek....

 

Inderdaad zou ik haar niet in de puckababy op haar buik leggen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks meiden. Heb t gevoel dat de buik ook voor haar krampjes fijn is. Morgen proberen!

 

Moontje, ik moest lachen om je tip!

Kruik gebruik ik al weken niet meer, dus dat is geen probleem

 

Violette dank voor je felicitatie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moontje inderdaad een goede tip, wij vertellen ook niet dat maud op haar zij slaapt met een kussentje, heb mijn vriend ook verboden om het te zeggen. Die was verbaasd, maar het is ons kindje en ons besluit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je dochtertje wél slaapt als ze op haar buikje ligt; mooi doen!!

Voor je eigen gemoedsrust is n aero sleep idd. wel fijn.... en je kan ook een

angel-care aanschaffen, heeft m'n vriendin ook gedaan...haar kindjes slapen ook

alleen maar op de buik!! (soort babyfoon, die ademhaling registreerd....als de ademhaling stopt

gaat er een allarm af).

Idd. niet op het CB vertellen, maar er is wel n kans dat ze er achter komen, omdat haar achterhoofdje

ws mooi rond blijft, en niet kaal word.... houd daar dus rekening mee!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tweety, achterhoofd is al kaal, dus we zijn veilig ;-)

Heb haar nu idd op haar buik in bed liggen en ze slaapt als een roos!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erg eigenlijk dat ze het kunnen zien omdat het hoofdje mooi rond blijft.

Hihi hier krijgen we kale plekjes op de zijkant van het hoofdje, hihi vrij duidelijk een zijligger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaat heeft een kale plek op haar achterhoofdje nu, Bram niet. Misschien bij haar een goed teken omdat ze een voorkeur voor rechts heeft en volgens de cb arts al een afgeplat hoofdje had? Ben overigens benieuwd of de andere arts, die we 4 april hebben, daar hetzelfde over denkt want we zien het zelf niet...

 

Kaat lag vanmiddag even op haar buik in de box en begon ook in slaap te vallen, Bram vindt er niet veel aan op z'n buik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

afplatting aan hoofdjes heb je in vele gradaties. je kan het zien als je van bovenaf bekijkt.

Onze kinderarts in het zh gaf aan dat Ruben ook een afplatting heeft, maar dat het tegenwoordig een beetje modegril is om al helmtherapie toe te passen. symetrische hoofdjes zijn in de mode tegenwoodig. Zolang de afplatting niet te erg is waar hij mee bedoelde dat het de ontwikkeling van het kindje in de knoei komt en het hoofd en schedelstukken echt scheef groeien, is er weinig aan de hand. Er groeid immers ook haar overheen en ik zou er zelf niet aan moeten denken dat mijn zoontje 23uur per dag een helmpje op heeft waardoor ik niet cgoed lekker kan knuffelen met hem ,omdat het hoofdje niet perfect mooi rond is, maar het geen problemen op zou leveren. Als het medisch echt nodig is vind ik het wat anders, kijk maar naar de modegril van beugels jaren geleden.

 

Ruben slaapt ook lekker en graag op zijn buik met aerosleep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bram heeft nu ook rechts een afplatting! Ik had al opgemerkt dat ook hij een voorkeur voor rechts heeft en nu heb ik het wel gezien bij hem... We zaten te denken om iets achter hun hoofdjes te leggen zodat ze niet naar rechts kunnen draaien, want al draai ik ze op links, in hun slaap draaien ze terug...

We hebben het adres van 2 kinderfysio's gekregen maar vind ik een beetje overdreven voor babies van nog geen twee maanden... Kennis van mij had een dochter met een helmpje en een spreidbroek! aaah zag er zielig uit, terwijl ze zelf heel vrolijk was, wist niet beter natuurlijk...

 

Iemand een tip wat handig/veilig is?

Share this post


Link to post
Share on other sites

caro haanddoeken achter hoofd leggen is niet handig en volgens mij ook gevaarlijk, wacht gewoon even af wat het cb zegt volgende keer.

Bij Ruben is het ook bijgetrokken uit zichzelf een beetje dan.

Hoofdje draaien als hij veel naar een kant kijkt en hem ook zo veel mogelijk van de moeilijke kant benaderen. Licht aan de moeilijke kant, als je de fles geeft dit afwisselend rechts en links doen. Speeltjes aan moeilijke zijde leggen of zijn zusje zodat hij gedwongen wordt om zijn hoofd naar de moeilijke kant te moeten draaien als hij niks wil missen.

 

Die fysio kan natuurlijk echt wel ingeschakeld worden, die kunnen je tips geven over hoe hem het beste op te pakken en benaderen. Daar zijn ze voor, hun kunnen goed beoordelen hoe "ernstig" zijn voorkeurshouding is. De schedeltjes zijn tot een jaar erg zacht en vormbaar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Caro, Imke had ook een tijdje een voorkeur voor een bepaalde zijde, ze draaide haar hoofdje al van begin af aan dus de truc met een beertje in de wieg werkte niet. Ik ben het (op advies van het cb) gaan compenseren door haar andersom in bed te leggen, daardoor draaide ze met haar andere zijde naar het licht, en voeden op eende andere arm, andersom op het aankleedkussen etc. Echt de momenten dat ik bewust en gecontroleerd met haar bezig was haar andersom aankedn, verschonen, voeden. Vanaf ongeveer 4 maanden was de voorkeur voorbij en ze heeft een mooi rond bolletje ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Caro, ook het nekje masseren, zou goed helpen. De spiertjes aan de kant waar ze niet heen kijken worden wat stugger waardoor ze nog minder vaak die kant op willen kijken. Dus dan de niet gebruikte kant masseren.

Maud heeft ook een voorkeur voor rechts, maar in bed ligt ze altijd op haar zij en dat wissel ik af, dus een afplatting zal ze niet zo snel krijgen (hoop ik)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Fren,

 

Mijn zoontje sliep NIET op zijn rug. Helemaal niet, 8 weken lang en dat was geen pretje. Uiteindelijk draaide ik hem midden in de nacht een keer wanhopig en huilend op zijn buik en toen was het stil. De rest van de nacht hebben mijn man en ik met grote ogen naar hem zitten kijken. Sommige kindjes maken zichzelf steeds wakker met hun moro-reflex (dat ze hun armpjes steeds omhoog gooien) en ook schijnt het zo te zijn dat op hun buik liggen meer een beschermd gevoel geeft. Maar daar ben je dan mooi klaar mee met alle verhalen over wiegendood en de bangmakerij van het CB. Ik was echt wanhopig.....

 

Tot ik een buurvrouw sprak die vroeger op neonatologie heeft gewerkt en mij vroeg waarom ik geen apneumatje kocht. Die matjes werden daar vroeger gebruikt. Toen ben ik op internet gaan zoeken en er zijn twee fabrikanten die sensormatjes (zoals ze het nu noemen) maken (Luvion maakt ze en zelf heb ik de Nanny Care). Dat matje leg je onder het matrasje en registreert de ademhaling. Als de ademhaling onregelmatig wordt, dan gaat er een alarm af. Het matje werkt op een batterijtje en die moet je een keer per jaar vervangen, er zit ook een indicator op. Noem het overdreven, maar ik heb heb dus zo'n matje besteld en heb mijn zoontje daarna met de aerosleep op zijn buikje laten slapen, met alleen een slaapzakje en een katoenen dekentje als het koud is en zo slaapt hij nu nog. De Nanny Care is tot twee jaar en dat wordt hij in augustus, dan stoppen we er mee.

 

Het flauwe was nog dat de Jeugdverpleegkundige met wie ik het slaapprobleem had besproken tegen mij had verwegen dat die matjes bestaan. Maar toen ik het haar vertelde zei ze doodleuk: 'ja, ik wilde het niet zeggen, maar mijn kleinzoon slaapt er ook mee.' Sommige kindjes hebben gewoon een voorkeur voor hun buik en dat is heel vervelend. De hele familie van mijn man slaapt op zijn buik, dus het zit er misschien gewoon in. Als het echt niet anders gaat, dan kan je in ieder geval iets doen door zo'n matje te gebruiken. Wij slapen sindsdien heerlijk met zijn drietjes.

 

Liefs,

 

Floor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog even voor de duidelijkheid: ik wil echt buikslapen niet promoten en ik heb ook geen aandelen in die matjes! :-) Voor ons was het alleen een uitkomst, want ons zoontje wilde echt niet slapen op zijn rug en dan heb je echt een groot probleem. We liepen na 8 weken echt als zombies door het huis en ik zag niet eens meer of het stoplicht rood of groen was. Dat is ook niet echt veilig.... Natuurlijk verdient de rug de voorkeur, maar als het echt niet gaat, is er wel een handig hulpmiddel dat je een veilig(er) gevoel kan geven!

 

Wij zijn nu bezig voor een tweede en als nog een wonder ons gegeven is zal ik ons kindje weer met zo'n matje laten slapen, of het nu op zijn of haar buikje of ruggetje slaapt. Ik vind het een veilig gevoel.

 

Het voordeel bij het nadeel van het buikslapen was dat ons zoontje geen problemen heeft gehad met voorkeurshouding en afplatting, etc.

 

Liefs en allemaal heel veel sterkte met slapen!

 

Floortje

Share this post


Link to post
Share on other sites

ps. Ik zie nu eigenlijk pas dat jij het probleem alleen overdag hebt... Gelukkig maar, dan heb je in ieder geval goede nachten!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Levi sliep ook altijd onrustig, tijdje geprobeerd met de inbakerdoek en dit ging wat beter. Maar uiteindelijk toch op de buik gaan leggen, wel met aerosleep, en vanaf toen sliep die en heel rustig en goed door. Ik merkte ook idd dat zijn hoofdje heel goed en sterk was dus zijn we dat gaan doen. En zelfs op het CB gezegd maar die zeiden me toen ook er zijn kindjes die rug slapen emm ook kindjes die buik slapen. Hebben daar dus nooit moeilijk over gedaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Posts

  • Hallo lieve mensen, Na 7 miskramen die vroegtijdig waren afgebroken, waarvan de 1e een buitenbaarmoederlijke was hierbij is de eileider verwijderd. En de langste zwangerschap duurde  13 weken. Hebben we hulp gekregen van de fertiliteitskliniek. Inmiddels 5 behandelingen IUI gehad zonder resultaat. En nu dan de eerste Ivf gehad. 8 dagen na de terugplaatsing kreeg ik licht bruine bijna grijze afscheiding. Op de 9e dag werd het al heel donker rood. Heb er voor gekozen toch nog utrogestan nog in te brengen, 3x daags 2x 100mg. Misschien heel slecht maar we hebben geslachtsgemeenschap gehad, hierna kwam er helderrood bloed uit. Heb 2 weken Geen geslachtsgemeenschap gehad terwijl we eerder echt als konijntjes waren.  Ben vandaag ook niet verder gegaan met de utrogestan omdat ik dacht dat ik ongesteld zou zijn. Normaal gesproken heb ik veel krampen en pijn vooral bij een miskraam of menstruatie. Maar ik voel helemaal niks, maar heb wel helderrood bloedverlies, maar ook niet zo veel als bij een menstruatie..  Morgen bel ik de kliniek op, want dinsdag zou ik mogen testen.  Bedankt voor jullie tijd, hopelijk kan iemand mij voort helpen! Groetjes Chell  
  • Gebruik je nog medicatie @Shadow1987 ? Hoeveel daagse embryo heb je teruggeplaatst gekregen? 
  • IVM (In Vitro Maturation) is een procedure waarbij weinig vruchtbare medicijnen worden gebruikt om onrijpe eieren te produceren die worden verzameld door middel van kleine operaties en vervolgens gerijpt met hormonen. Ik heb over dit IVM-proces in deze onderstaande link gelezen en ik hoop dat dit nuttig voor u zal zijn. https://www.swcic.com/treatments/ivm-in-vitro-maturation.php
  • Lage AMH-niveaus worden over het algemeen beschouwd als een indicator van een lage ovariële reserve. Een lage AMH-vruchtbaarheidsbehandeling kan bestaan uit IVF samen met hormoonbehandeling.
  • Hallo Ik heb vanmorgen op wd 9 negatief getest na een cryo terugplaatsing. Wie heeft hier ervaring mee? 
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use