Jump to content

Aanprikken eitjes


Guest lindaah

Recommended Posts

Ik kreeg fortral en dormicum. Vond het geen pretje want ik had veel follikels en de puncties duurden lang, maar het is wel te doen hoor. Ik zag er enorm tegenop net als Moon maar je laten je niet ondraaglijk lijden ofzo :-) Elk ziekenhuis heeft een ander beleid vwb pijnstilling en elke persoon reageert weer anders op de punctie en de medicatie. Het kan zelfs per punctie verschillen. Succes met de voorbereidingen!

Link to comment
Share on other sites

Ik heb twee puncties gehad en ze konden niet meer van elkaar verschillen.

De 1e x dirmicum gehad en die punctie was verschrikkelijk. Ik had 30+ follikels en m'n eierstokken lagen iets naar achter waardoor de verpleegkundige op m'n buik moest duwen terwijl de arts prikte. Heb 20 min op de stoel liggen huilen van de pijn.

 

De 2e keer kreeg ik morfine, had ik ook 35 follikels, maar deze arts was in 5 min klaar. Tuurlijk, het was gevoelig, maar dag rn nacht verschil.

 

Kortom: je weet t dus niet. Wat wel helpt is proberen er ontspannen in te gaan, als jij daar gespannen ligt, danil de kans groter dat t pijn doet.

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi

 

Zelf vond ik het ook heel eng. Je hoort en ziet (tv), de meest verschrikkelijke verhalen.

De punctie viel mij 100 procent mee.

Daarin tegen had ik weer veel meer last van de terugplaatsing. Wat ik totaal niet had verwacht.

 

maar een advies... Laat het op je afkomen. Wat gebeuren moet, moet gebeuren! Iedereen is anders, reageert anders, ervaart pijn ook anders...

 

Het lukt je wel....

 

gr shanna

Link to comment
Share on other sites

1e x wat pijn bij het aanprikken, maar was te doen 1 dag napijn (soort mentruatiepijn)

2e x heel veel pijn ook na de tijd een paar dagen veel pijn

3e x niks geen pijn ook geen napijn gehad

alle keren diclofenac 50 mg pilletje en tijdens puncite remifentanyl infuus

Link to comment
Share on other sites

Hoi Lindaah,

 

Heb de eerste paar puncties (in zkh) Paracetamol en Diazepam gekregen. Deze puncties vond ik niet zo prettig en had ook wel wat napijn.

De laatste puncties (bij Geertgen) Paracetamol en tijdens de punctie kreeg ik Dormicum. Deze puncties waren veel beter te doen en weinig tot geen napijn gehad.

 

Gemiddeld genomen heb ik bij alle pogingen zo'n 15 follikels gehad.

Medicatie heeft niet altijd bij iedereen hetzelfde effect.

Hoop dat je hier later kan melden dat het je mee is gevallen, succes!

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Ook ik had deze vraag kunnen stellen, wat zag ik op tegen dit onderdeel, dit was voor mij het hoogtepunt, daarna zou ik het wel zien. Maar het is reuze mee gevallen. Ik kreeg valium vooraf, en vlak ervoor een prik in mijn pil, geen idee wat het was. Ze hebben heel wat follikels aan geprikt, had er aardig wat liggen die rijp waren. De ene follikel was een stuk gevoeliger dan de ander en 2 of 3 pijnlijk. Ik heb mijn ogen gesloten en me totaal op mezelf geconcentreerd. Ze gaven veelcomplimenten en vroegen steeds of het nog ging. Nadien had ik pijn aan mijn billen. Denk van op een rare manier in de stoel liggen. Je ligt op je stuitje. Had weinig napijn maar, de dag erna weer gewerkt. Al was ik wel onzeker of dat verstandig was, het ging prima. Het was meer mentaal zwaar, de spanning die daarna ontstaat of er bevruchting ontstaat en of ze doordelen, etc.

 

Succes! Als wij het kunnen, kan jij het ook. Diep ademen en op jezelf gericht blijven!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Het aanprikken van eitjes klinkt ook als horror, zeker na alle verhalen die je leest op fora en internet. Heb ik dus ook gedaan en zag er als een berg tegenop.

Ik kan je zeggen dat het me erg meegevallen is, alleen is dit helaas geen garantie. Een ieder beleeft het weer anders.

 

Bij mijn eerste punctie moesten ze zelfs dwars door mijn baarmoeder heen prikken om bij mijn rechtereierstok te komen. Lekker is anders, maar goed te doen vond ik.

Hier in Nederland kreeg ik vooraf een tabletje Valium, zodat je rustig de ingreep tegemoet gaat. Belangrijk om te ontspannen. Een prik in mijn bil ( Pethedine). Allemaal goed te doen.

 

Vanaf de 4e icsi zijn wij naar het buitenland gegaan waar de punctie met een roes gebeurt en dan voel je helemaal niks. Wel had ik toen veel meer last van napijn.

 

Meid, probeer het over je heen te laten komen, hoe moeilijk het ook is......je weet waar je het voor doet. Ik wens je veel succes!

En zeg maar dat je er als een berg tegenop ziet, de verpleegsters stellen je over het algemeen erg gerust en zorgen goed voor je.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use