Jump to content
Dublin

Hoe lang utrogestan gebruiken na verse tp?

Recommended Posts

Dames, ik ben zeer benieuwd naar de adviezen van het utrogestan gebruik bij tp van een versie IVF/ICSI poging. Wij zijn bezig met een poging voor een brusje en in het zkh waar wij lopen is het nu (sinds een jaar) gebruikelijk om vanaf de dag van tp te starten met de utro en dan 10 dagen 3 maal daags 2 bolletjes te gebruiken. Mijn vorige poging heeft geleid tot een zwangerschap, maar ook een VMK die startte na het stoppen met de bolletjes.

Mijn gevoel zegt dat ik de utro langer moet gebruiken dan 10 dagen, maar de arts geeft aan dat dit niet hoeft. Zwangerschapshormonen moeten voldoende zijn om een goede zwangerschap te houden.

 

Iemand tips?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai,

 

Er zijn vrouwen met een lage progesteron-waarde en die gebruiken Utrogestan tot 12 weken. (ook hier op het forum) Misschien kun je die waarde eerst laten prikken? Heel veel succes iig!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

 

In ons ziekenhuis start je met de Utrogestan op de avond van de Pregnyl. Dan 3 maal daags 2 bolletjes tot aan de zwangerschapstest. Is deze positief dan nog 1 tot 2 weken blijven gebruiken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik moest beginnen op de dag van de punctie en kon stoppen bin de positieve test. Maar ben zelf nog door gegaan tot aan de eerste echo dat voelde voor mijbeter en het kan geen kwaad dus waarom niet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dublin,

 

Bij mij in het ZH was het protocol dat je startte met de utrogestan op de dag van de punctie. Hiermee gewoon doorgaan, bij een positieve test kreeg je dan meteen een herhalingsrecept om iig door te gaan tot een week of 8. Bij mijn eerste IVF was ik zwanger, maar na een goede echo op 6w3d is het hartje gestopt eigenlijk vlak na het stoppen met de utrogestan. Vandaar dat ik daarom toen ik zwanger was bij IVF3, langer 'mocht' doorgaan. Tot een week of 11 3x2 bollen per dag, daarna heel langzaam afgebouwd tot ik bijna 13 weken zwanger was. Er is nooit een progesteron spiegel geprikt maar gevoelsmatig was er toch een verband.

Ik zou zeggen: gewoon aankaarten en vragen of je er mee door kunt gaan tot een week of 12. Als ze niet meer willen voorschrijven is het misschien mogelijk om via meelezeressen nog wat op de kop te tikken... Of anders je HA te vragen om een herhalingsrecept?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guusje

Dublin, jullie gaan voor een brusje, wat spannend weer allemaal!

 

Heel veel succes!

 

Liefs Guusje

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Dublin,

 

Wat leuk dat jullie voor een brusje gaan, heel veel succes!

 

In het VU moest ik met de bollen beginnen op de dag van de tp en moest ik doorgaan tot de testdag. Ik heb in totaal 11 dagen bollen gebruikt. Bij de cryo tp in natuurlijke cyclus heb ik helemaal niks gebruikt na de tp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Dublin,

Bij een cryo in kunstmatige cyclus heb je geen geel lichaam dus dan wordt er geen progesteron door een geel lichaam aangemaakt en 'moet' je tot ongeveer 12 weken Utrogestan gebruiken, tot de placenta de hormoonproductie heeft overgenomen (dat is rond 10 weken). Bij een verse zijn de theorieën verschillend. In principe zijn er gele lichamen van de eicellen, en zorgen de eierstokken dus voor voldoende hormoonproductie, maar er zijn ook theorieën dat er in de follikels is geprikt en dat de productie daardoor en door alle medicatie gerstoord kan zijn. Ik heb het twee keer tot 12 weken gebruikt, terwijl mijn ziekenhuis het niet voorschrijft, maar ze vonden het ook niet erg dat ik het langer wilde gebruiken. 'Als het jou een rustig gevoel geeft dan doen we het toch?!' was de reactie.

Je kunt het met enige moeite via internet krijgen, maar er zijn ook wel andere wegen om aan een paar extra doosjes te te komen. Het is in ieder geval niet gevaarlijk voor de baby ofzo, dus als je liever langer gebruikt, dan zou ik het gewoon doen!

Mij wens je een mooie, doorgaande zwangerschap!

Floor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier ook gebruikt tot ruim 9 weken zwangerschap, in Duitsland is het normaal om langer door te gaan. Als je je daar beter bij voelt, gewoon doen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dublin, ik heb bij mijn dochter de Utro ook tot 12 weken gebruikt. Ook een beetje eigen initiatief eigenlijk, omdat het voor mij goed voelde. De zwangerschap ervoor werd het ook geadviseerd, vandaar eigenlijk.

kwaad kan het zeker niet en als het je gerust stelt, zou ik het zeker doen.

overigens haalde ik de Utro steeds weer als herhaalrecept, dus geen briefje van de gyn nodig, alleen de eerste keer vanaf de punctie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dankje voor jullie reacties. Ik heb morgen een tp (jippie!!!) en ben gestart met de bolletjes. Zal het nogmaals met de arts bespreken, maar anders gaat het op eigen initiatief.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb tot 12 weken in de zwangerschap de bollen gebruikt. Advies vanuit de kliniek in Spanje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Advies DD was t/m 12 weken, op eigen initiatie heb ik heb gebruik t/m 16 weken (afgebouwd in 16 weken).

Heel veel suc6 gewenst!

 

Groetjes Nathalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Ja, dat rekenen doen we hier allemaal wel, zijn we experts in geworden intussen.. 😉 Het gaat idd supersnel allemaal, kan het soms amper bijhouden, maar het is ook wel heel bijzonder en leuk. Ja, over 3 weekjes vlieg ik al gewoon die kant op. Ben zo benieuwd hoe het allemaal gaat. In de wacht duurt de tijd idd lang, vooral die wachtweken zijn vreselijk. Maar nu als ik dan terug kijk is het allemaal toch weer snel gegaan. Helemaal mee eens ja, zijn een leuk stel geworden zo, delen lief en leed, ben blij met jullie allemaal! Het is heel fijn om zo'n proces niet volledig alleen te hoeven doen, maar dit te kunnen delen met meiden die precies weten wat het is en hoe het voelt. Ik heb toch wel een wolkje gereserveerd hoor, naast jouw wolkje @Marsukar eentje die groot genoeg is om ook @Onzefamilie en @Nora90 te kunnen vervoeren... 💞💞💞💞  
  • Snap dat je al aan het rekenen bent hoor @Kitje.😃 En qua eitjes.. tja... als je het geld hebt en je krijgt nu deze kans... maar goed.. je kunt idd een hoop andere dingen doen voor het geld..Volg je gevoel!  Wat komt het dichtbij nu. De 19e gewoon vliegen! Dat is echt al snel! Zo spannend!!!  @Onzefamilie Ook april is het zo. Tijd gaat zo snel (al voelt het niet zo als je wacht natuurlijk). Wel fijn dat je er naar toe kunt leven. Proef weer hoop bij iedereen en dat is wel heel fijn!  We zijn ook wel een leuk stel allemaal zo samen. Steunen elkaar in goede en slechte tijden. Heel mooi en heel fijn 😊. Hoop dat jullie allemaal straks lekker op de wolk komen. Dat verdienen jullie echt zo!!
  • Ja, haha, dat blijft leuk he? Dat rekenen....  De laatste kans voor dit jaar is het dan, jij tjoept alweer naar 2021... Dus  dan loop je een week of 4 achter op mij dan, als alles hier lukt tenminste. Dan ben ik of heel blij of in zak en as als jij je tp hebt. 10 Dagen ongi ja? Pff, heftig zeg. Hier 4/5 dagen, ligt er beetje aan hoe laat het doorbreekt. Nu was het gister in de avond, dus dan is het 5 dagen, komt het in de ochtend dan 4. Dag 2 hier. Hahaha, ja, zal het ze doorgeven, die vallen van de stoel dan. Kon er wel om lachen, grapjes houden het luchtig. 😃 Vind het fijn om te horen dat jullie er weer voor gaan en dat het beter met je gaat. Hopelijk sluit Nora dan ook vlug aan.  
  • Hahah Ja dat voorrekenen  wanneer uitgerekend ben je dan. Ik ben nu ongi dag 4, ben meestal 10 dagen ongi.    Moet dan weer wachten tot eerste dag volgende  ongi. Zodat ik dan die ronde mee mag. Dus tp in april geschat door mijzelf rond 14 april  en dan test rond 30 april. Wat spannend  allemaal lijkt wel of jij nora marsukar en ik zei de gek een stelletje zijn.   Dus zeg maar tegen je collegas dat je een relatie hebt met 4 vrouwen waarvan 1 zwanger 1 met kids 2 die zwanger gaan worden     Hahaha even grapje we gaan er voor
  • Oh, trouwens, dat wat jij zegt Onzefamilie dat zei de arts in NL ook, ik zou de eerste keer eentje doen en mocht het niet lukken kun je altijd nog 2 doen de keer daarna zei ze, maar dat hoef ik nu nog niet te beslissen gelukkig, heb nog eventjes tijd daarvoor. Net ff gekeken welke datum ik dan uitkom als het lukt... 6-12-2020...  Zwangerschapstest moet ik dan doen op 2 april, met een bloedtest.
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use