Jump to content

Wie start er ook in juni/juli 2014


eslief

Recommended Posts

Het liefst had ik dit topic niet aangemaakt.. maar helaas vorige week is ook onze 2de icsi mislukt. Beide pogingen had ik maar 1 bevruchte eicel dus geen cryos.. Ik heb veel gehad aan de vorige topic dus daarom nu een nieuwe:) ik zou eigenlijk in juli starten met icsi-3 maar ben nu gevraagd voor een onderzoek vanwege de weinige eitjes die ik aanmaak.. het gaat om een nieuw medicijn en word volledig vergoed.. dinsdag heb ik een uitstrijkje en wat onderzoeken of ik geschikt ben. Afhankelijk daarvan zal ik dan aankomende ongesteldheid starten met het onderzoek of 1 overslaan en voor normale icsi gaan.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 636
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hi Eslief....ook ik zal je hier gaan vergezellen. Ik zal in juli weer starten vermoed ik. Er komt nog een vakantie tussen, en dat is ook wel lekker eigenlijk!! Ik had nog iemand over je onderzoek getipt en ze had je ge-pbt. Ik ben wel erg benieuwd wat ze gaan onderzoeken en hoe!

Liefs Moes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Awhh was jij dat:) ik heb idd een prive berichtje gehad erover.. ik mag helaas niet teveel zeggen.. het medicijn wat ik krijg mag ik ook niet bespreken met de fertiliteitsarts.. zodra die het weet welk middel ik gebruik stopt de test meteen..alleen in geval van nood kunnen ze het inzien. ik krijg nu dinsdag een uitstrijkje voor geslachtziekte en kanker. En dan een onderzoek aan mijn eierstokken of die nog hun werk doen ofzo.. verder standaard vragen geloof ik..

Link to comment
Share on other sites

Het ging om geloof ik max 3 eicellen bij een normale behandeling en omdat ik dat de eerste keer had werd ik benaderd:) en omdat ik beiden keren maar 1 bevruchting had..natuurlijk is het niet alleen positief zo zal ik bijna dagelijks bloedonderzoek krijgen en heel veel echos en bezoekjes. Plus natuurlijk de bijwerkingen en dat ze niet weten wat er op langere termijn met moeder en kind gebeurd.. maar als ik de wetenschap kan helpen dan doe ik dat graag. Eng vind ik het ook wel

Link to comment
Share on other sites

Misschien maar ff navragen of ik nog kan meedoen. Ik had 2x geen bevruchtingen (ivf en icsi) bij 3 en 4 rijpe eitjes. Slechte kwaliteit.

Nou ik hoop dat je een mooie bijdrage aan de wetenschap kunt leveren

Link to comment
Share on other sites

Disndag weet ik meer over wat er verwacht word etc. Zal laten weten wat ik mag zeggen.. overigens worden er meer benaderd voor het onderzoek..omdat mijn icsi poging afgelopen weekend is mislukt lag ik boven op de stapel omdat ze naar de medicatie gingen kijken.. toen leek ik geschikt;) nu afwachten of ik dat ook ben

Link to comment
Share on other sites

Moes heb je voor de verzameling van jouw en noes nog Yoghurt en geMENgd fruit:p nodig? Ik heb 2 potjes fruit en 2 doosjes yoghurt.. ika kan geen pb sturen wel ontvangen;) als je me een adres stuurd ga ik ze verpakken en verzenden;)

Link to comment
Share on other sites

Vandaag vooronderzoek gehad en een uitstrijkje.. volgende week de uitslag en dan zal ik dag 3 van mijn menstruatie starten.. eerst bloedonderzoeken en er paar weken een medicijn om de boel stil te leggen.spannend:)voor de geintreseerde het gaat om de espart-studie op google te vinden:)

Link to comment
Share on other sites

Zaterdag over 2 weken:) alles is goed alleen nu de vraag of er geen gekke dingen uit het uitstrijkje komt maar daar ben ik niet zo bang voor:) dus nu ff rustig aan doen de komende weken.. anderhalve week geleden zat ik nog vol hoop in de wachtweken

Link to comment
Share on other sites

Je heb vast al eens eerder een uitstrijkje gehad toch?

Inderdaad nu even rust nemen en er dan weer tegenaan. Dan gaat het wel weer snel hè.

 

Mijn cryo gaat door vrijdag. Er is voor de enkel namelijk geen operatie mogelijk.

Link to comment
Share on other sites

Nee nog nooit eerder een uitstrijkje gehad.. zag er mega tegenop door wat je erover leest.. toen ik klaar was dacht ik waaaaaattt is dit alles? Voelde er niks van.. hebben we ook weer gehad;) het gaat nu idd erg snel ik moet wel even een pas op de plaats nemen en een beetje aan mezelg denken.. ik leg het snel naast me neer en ga verder.. maar verwerken is ook nodig.. merk ook dat ik nu mega enorm moe ben en het erin gehakt heeft.. maar ik ben super blij met deze kans dus we gaan ervoor

 

Wat vervelend van je enkel omdat je er zoveel last van hebt.. aan de andere kant fijn dat er geen operatir nodig is en het vanzelf over kan gaan.. irritant dat dat zolang duurd.. maaaaaar super tof dat de tp nu vrijdag gewoon door kan gaan!! Spannend.. nu lekker rusten en dan vrijdag jullie ienieminie ukkie ophalen die gewoon 9 maanden gaat groeien!

Link to comment
Share on other sites

O wat gek dat je dat nog nooit hebt gehad. Ik heb dat gehad voordat ik aan de behandelingen mocht beginnen. Ik vond het ook wel meevallen, zeker als je zo als wij al puncties hebt gehad.

 

Ik vind het ook super dat we vrijdag weer een emmie mogen ophalen en nu maar duimen dat het goed gaat. Ik hoop op drie maal is scheepsrecht.

Link to comment
Share on other sites

Hai meiden! Vinden jullie het goed als ik hier ook mee kom schrijven? Ik hoop de komende maand een cryo terugplaatsing te krijgen. Na een traject dat alles bij elkaar 5 jaar heeft geduurd, ben ik in oktober 2012 zwanger geraakt van mijn eerste ICSI behandeling. Ik ben vorig jaar (veel) te vroeg bevallen van een zoontje van slechts 670 gram. Gelukkig gaat het nu heel goed met hem.

 

We willen nu graag gaan voor een brusje... Van onze ICSI behandeling hebben we nog 5 cryo's en daarvan wordt er komende maand hopelijk een teruggeplaatst. Ik ben gisteren ongesteld geworden en heb volgende week vrijdag de eerste echo. Ik krijg de cryo terugplaatsing in mijn eigen cyclus (alleen pregnyl).

Link to comment
Share on other sites

Hai carrie welkom.. wat spannend voor jullie en wat een heftige tijd hebben jullie meegemaakt!! Fijn om te lezen dat het nu goed gaat met je zoontje! Nu op naar een brusje voor hem:) spannend he om weer de molen in te gaan.. heel veel succes en op naar de eerste echo

Link to comment
Share on other sites

Dankjewel Eslief! We hebben idd een hele heftige tijd doorgemaakt met ons zoontje, maar we zijn superblij dat het nu zo goed met hem gaat. Daarom durven we nu ook voor een 2e te gaan, al is dat om meerdere redenen erg spannend (sowieso al vanwege het ICSI-traject, maar ook vanwege kans op herhaling zwangerschapsvergiftiging en vroeggeboorte).

 

Bij jou ook spannend zeg, met die studie!

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal, ik ga ook weer beginnen binnenkort! In juli 2012 hebben we een mooie dochter gekregen. Zij is ontstaan door PESA-ICSI en het was meteen de eerste ronde raak.

 

Inmiddels zijn we al een klein jaar bezig met proberen voor de volgende. De cryo's van de eerste poging zijn niet blijven plakken en eentje was niet goed ontdooid. Daarna weer een verse ICSI-poging, maar helaas weer geen resultaat, ook niet bij de cryo's.

 

Het gekke is dat ik steeds vier dagen na de terugplaatsing al ongesteld wordt. Ik heb al extra pregnyl gekregen, extra utrogestan in de natuurlijke cyclus (cryo) en ook een keer een gestuurde cyclus. Maar helaas hielp dat allemaal niks.

 

Maar we gaan toch weer een poging wagen, niet geschoten is tenslotte altijd mis :-) 12 juni verwacht ik weer te starten.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use