Jump to content

waar kun je snel terecht als je zelf moet betalen?


Veertje39
 Share

Recommended Posts

allen,

 

De vraag is: weet iemand bij welke kliniek we op zeer korte termijn met de zelf betaalde behandeling kunnen starten?

 

Ineens slaat de schrik me om het hart, ik heb a.s. donderdag een evaluatiegesprek met mijn fertiliteitsarts na de 4e mislukte poging (totaal 8 mooie embryo's niet ingenesteld). Poging 4 kregen we cadeau omdat we meededen aan een onderzoek van AMC.

In Gent geweest, Allan Beer-achtige tests gedaan maar geen immuun- of stollingsproblemen.

Wij willen nu poging 5 zelf betalen, en wil dat graag bij OLVG/AMC blijven doen, omdat we dan direct door kunnen en stress voorkomt ivm reistijd e.d. Maar nu realiseer ik me opeens dat OLVG wellicht gaat zeggen dat ze niet mee willen werken omdat het bij mij geen zin heeft (na onze 2e poging zei een andere OLVG-arts dat al, en toen ik erg boos was geworden mochten we toch poging 3 en 4 bij hen doen. En ik nam eigenlijk aan dat als je het zelf betaalt ze het wel ok vinden, maar ik twijfel nu ineens. Ik ben bijna ongesteld en wil deze cyclus niet misse.

Bij veel ziekenhuizen/klinieken duurt het maanden voor je kunt starten. We hadden gedacht bij Geertgen zo te kunnen starten, maar die zijn failliet gegaan en nu overgenomen (Nij Geertgen), en hebben nu andere procedures en andere prijzen (de lage prijs was voor ons een van de redenen om deze in de picture te houden.

Ik ben bijna 40 en ik wil geen cyclus meer missen, we willen poging 5 en 6 graag snel doen, en als het dan niet gelukt is afsluiten.

 

kortom, weet iemand bij welke kliniek we op zeer korte termijn met de behandeling kunnen starten mocht OLVG onverhoopt niet willen meewerken?

 

bedankt voor de tips!

Link to comment
Share on other sites

Veertje wat vervelend dat jullie na 4 pogingen nog met lege handen staan.

Heb je verder ook een gesprek met een arts gehad in Gent? En hebben jullie wel altijd cryo's?

Persoonlijk zou ik niet bij hetzelfde ziekenhuis verder willen na 4 mislukte pogingen. Wellicht dat een ander protocol en andere medicatie wel gaat zorgen voor een positief resultaat. Persoonlijk zou ik dan liever even wachten op bijvoorbeeld plek in Gent (of een ander ziekenhuis).

Ik heb overigens wel positieve verhalen gehoord over Nij Barrahus in Wolvega. Het is een privékliniek die samenwerkt met Dusseldorf. Geen idee of ze een wachtlijst hebben. Ben zelf erg tevreden over Dusseldorf. maar als de reistijd een probleem is dan is dit misschien een goede optie?

Link to comment
Share on other sites

Ik sluit me volledig bij Twinklestar aan!

In jullie situatie zou ik kijken naar een kliniek die echt " maatwerk" levert.

 

in Nl hoor ik goede dingen over Voorburg en Mck kinderwenscentrum

in het buitenland over Gent en Zelf zijn wij onder behandeling geweest in Düsseldorf, bij dr. Scholtes ( Ned.arts is een lange wachttijd, maar indien je voor een Duitstalige arts gaat kun je snel terecht.

Gent kent ook een lange wachttijd.

 

igv problrmen met het zaad dan zou ik voor DD gaan ivm de extra technieken ( picsi, Imsi )

 

heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi, ik heb zelf 2 zoontjes uit een eerste poging in Ivfcentrum Vu mogen krijgen. Ik heb al 2 vriendinnen die uitbehandeld waren in AMC doorverwezen naar het Vu omdat de resultaten daar aanzienlijk beter zijn dan in AMC en ze echt heel persoonlijk kijken en meedenken. Beide vriendinnen zijn nu zwanger... Kortom, ik ben helemaal VU fan...

Link to comment
Share on other sites

Als je in Amsterdam wilt blijven zou je ook nog het Sint Lucas Andreas kunnen overwegen. Werkt samen met de VU. Niet onbelangrijk: hele aardige en goede fertiliteitsarts. Lijkt wat stug maar als ze je eenmaal kent. .. Wij hebben drie pogingen in het SLAZ gedaan en uit de derde poging ons zoontje mogen krijgen. Uiteraard zijn we dus super tevreden! We konden trouwens zelf meedenken en daardoor is er volledig van het protocol afgeweken tijdens mijn laatste poging.

 

Veel succes iig!

Link to comment
Share on other sites

Ik ben tevreden over Maasstad in Rotterdam. Fijne arts die zijn eigen paden bewandelt en buiten de kaders denkt. En ik had er geen wachttijd dus je kunt bellen. Plus hogere hormoon eenheden dan ik in Amsterdam kreeg en dat scheelde enorm!

Succes!

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik ben super erg tevreden over Voorburg! De slagings percentages liggen er ook redelijk hoog en ze kijken echt naar jou als individu.

 

Alleen denk ik dat t lastig gaat worden om ergens direkt te starten. Je zit 1 midden in de vakantie periode en 2 veel ziekenhuizen willen toch zelf wat onderzoeken doen.

Ik zelf zou dan ook echt mn tijd ervoor nemen. Wat zijn dan die drie a vier maanden wachten. Ik weet t klinkt lang en je leeftijd speelt ook een rol maar ik zou je kansen dan wel optimaal benutten als ik jou was! Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ook in het Lucas wilden ze de hormonen hoger doseren dan gangbaar is in Nederland (ik spoot 450 iE de laatste 2 pogingen, en de laatste keer, waaruit mijn zoontje geboren is, heb ik een combinatie van gonal-f en menopur gespoten). Verder is bijv. een pipelle bespreekbaar (tenminste, ik was de eerste die daar mee kwam en kreeg medewerking van een gynaecoloog in een ander ziekenhuis. Daar is dus ook de pipelle gedaan).

Overigens, als het niet een overactief immuunsysteem is, dan is het zeker het overwegen waard om een pipelle te laten doen. Lees dit maar eens: http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/1365674/2011/12/20/Verrassend-buisje-verdubbelt-de-kans-op-zwangerschap.dhtml

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal,

Bedankt voor de tips! Ik zal zeker snel het Lucas bellen, want die pipelle lijkt me wel wat en dat doet OLVG inderdaad niet, maar om diverse redenen zal een ander ziekenhuis in ons geval nauwelijks verschil maken. Om die reden vind ik snelheid belangrijker dan verandering van ziekenhuis, en levert extra wachten of onnodige reistijd alleen maar onnodig stress op.

Ik heb maandelijks maar een heel klein cohort aan follikels klaarliggen, een stuk of 5 (ipv 10-20-30) en het daalt zeer snel (we zien een duidelijk dalende trend sinds anderhalf jaar de eerste antrale follikeltelling gedaan is). Om die reden wil ik dus niet een paar maanden wachten.

Ik ben ook nog een zeer low responder: 1 a 2 gegroeide follikels bij puncties. Alleen de eerste poging een jaar geleden een cryo gehad, daarna niet meer. We hebben ondanks de weinige groeiende eitjes wel een super-bevruchtingsscore, bijna 100%, en zeer mooie kwaliteit embryo’s. Er zijn ook geen zaadproblemen dus geen speciale technieken nodig. Dus een ander ziekenhuis met een wellicht beter lab maakt voor ons geen verschil.

We zijn erg tevreden met OLVG/AMC. Ze leveren behoorlijk maatwerk buiten de protocollen om. Na een keer lang protocol zijn we overgestapt naar korte protocollen. Ik kreeg vrij hoge dosissen Menopur (eerst 450 IE, nu 300 omdat het weinig uit schijnt te maken zei Geertgen ook). Andere klinieken raden ook deze doseringen Menopur aan in onze situatie dus dat is ook geen reden om voor een ander ziekenhuis te kiezen.

OLVG/AMC heeft zelfs buiten hun eigen protocollen om 2x een punctie gedaan terwijl er maar 1 resp. 2 eicellen gegroeid waren bij ons (normaal bij minder dan 3 follikels geen punctie), maar omdat wij geen alternatief hebben vanwege volledig verstopte eileiders, deden ze het toch. Ik denk dat weinig andere klinieken meer maatwerk hebben.

In Gent kunnen we zo terecht voor behandeling omdat we daar bloedonderzoeken hebben gedaan, maar het biedt ons geen meerwaarde door eerder genoemde redenen en omdat er, gezien er geen immuun-of stollingsproblemen uit hun onderzoek zijn gekomen, ook geen reden om daar te behandelen (anders hadden we dat zeker wel gedaan).

Het is bij ons blijkbaar gewoon pech, steeds de verkeerde kant van de dobbelsteen gooien. Ik denk niet dat het ziekenhuis daar verdere invloed op heeft om genoemde redenen. Het is meer een kwestie van nog een aantal keer gooien, maar helaas kunnen we maar heel weinig keren gooien met zo weinig eitjes.

Na deze 4 mislukte pogingen ben ik er best wel klaar mee, ook naar diverse alternatieve therapeuten geweest, voedingssupplementen, sportpatroon aangepast, eetpatroon aangepast etc. En dat terwijl ik mezelf nog steeds als vrij nuchter zie, en we vinden het leven zonder kind ook erg leuk. Maar we willen er wel alles aan gedaan hebben, vandaar dat we nog wel 2x zelf willen betalen maar niet ten koste van de kwaliteit van leven, die naar mijn idee achteruitholt als ik nog langer moet wachten of vaak moet verzuimen van werk/vrij moet nemen.

Dan kennen jullie mijn argumenten, maar ik ga zeker een rondje bellen! Nogmaals heel erg bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Veertje, heb je je AMH waarde al eens laten meten? En ik weet dat er hier meiden zijn die goede resultaten hebben behaald met DHEA (meiden met weinig eitjes die na dit te hebben geslikt ineens toch meer eicellen/ follikels bleken te hebben).

Ik weet niet of het AMC dit ook doet maar sommige ziekenhuizen laten de embryo's doorgroeien tot dag 5 en plaatsen dan pas terug (o.a in Dusseldorf, Gent maar ook het vu bijvoorbeeld) waardoor ze beter kunnen zien hoe de celdeling gaat. Dan weet je ook of het probleem bij de innesteling ligt of bij de ontwikkeling van het embryo.

Succes met het zoeken naar een ziekenhuis wat bij jullie past.

Link to comment
Share on other sites

Veertje even mbt de medicatie, ik had ook steeds niet al te veel

Follikels ( half jaar voor ik aantelde was mijn amh waarde 0.42!)

Ik volgde kort protocol en op advies van de arts de eerste 4 dagen 450 menopur en daarna 300.

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook een low-responder... Daarom kreeg ik idd 450 Menopur (poging 2) waarbij ik maar 3 follikels had. Bij de laatste poging heb ik op eigen verzoek 225/225 Menopur/Gonal f gespoten in een kort protocol met een ruime maand pil vooraf (als ik het goed begrepen heb krijg je door het slikken van de pil en dan weer stoppen een FSH boost wat het aantal eicellen weer ten goede kan komen). Dit laatste was overigens het voorstel van de FA zelf: mn bij oudere dames (ik was toen 40) die ook nog low-responder zijn zou dit een positief effect kunnen hebben op het aantal eicellen (wat Meiske ook aangeeft dus). Deze laatste keer had ik 5 eicellen, 4 bevrucht, 2 terug laten plaatsen. Ik heb nooit cryo's gehad.

Over de pipelle: die heb ik niet in het SLAZ laten doen, maar in het Amstelland in Amstelveen. Daar zijn inmiddels aardig wat dames geweest, je kunt daar de poli gyn bellen en er een afspraak voor maken. Omdat daar het verzoek vaker komt hebben ze er een protocol voor. In Amstelveen is geen fertiliteitspoli maar ze werken graag mee aan de behandeling omdat ze er de positieve effecten van hebben gezien!

Link to comment
Share on other sites

hoihoi, Mijn AMH is 0,42, dus erg laag. En laatste keer 5 follikels maar slechts 1 bevrucht! Omdat we voorheen 100% bevruchting hadden, hebben ze het sperma onderzocht maar dat was goed. Het gaat echt hard achteruit met de eicelhoeveelheid en kwaliteit!

Maar goed nieuws, ik heb het OLVG kunnen overhalen nog een poging te mogen doen. Heb er wel flink voor moeten argumenteren, want ze vinden het eigenlijk niet ethisch om bij zo'n kleine kans dit te doen, maar ik heb hem weten overtuigen dat we heel goed weten hoe klein de kans is.

We hadden trouwens de eerste x meegedaan aan een onderzoek, waarin de 3 bevruchte eicellen alle drie werden ingevroren en doorgedeeld tot blastocyst van 5 dagen, dus dat hielp ook niet. Dat is alweer een jaar geleden, dus toen was de kwaliteit wat beter.

Link to comment
Share on other sites

Veertje, fijn dat het gelukt is om verder te kunnen gaan!

mijn AMh was in juni 2013 ook 0.42, wellicht is Dhea iets voor jou? Moet de kwaliteit van de eicellen ten goede komen, dat was nij mij het advies in Düsseldorf, en daarbij een verse tese bij mijn man

 

veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Lieve dames! Ik ben een hele tijd afwezig geweest. Ik heb echt een pauze genomen was alles, zelfs toen mijn man en ik in februari hebben besloten nog 1 laatste poging in Brussel te willen ondernemen heb ik besloten er tot ik weer aan de hormonen ging er echt niet mee bezig te zijn. En dus ook hier niet te komen. Dat is best aardig gelukt moet ik zeggen, niet alleen het hier niet komen maar ook echt even los koppelen. Maar daardoor heb ik van alles gemist!! @Kitje zo fijn dat jij en je meisje elkaar steeds beter leren kennen, ze is inmiddels al 8 maanden ongeveer? Ik hoop dat je heerlijk van je meisje geniet 😍 en de combinatie met werken ook een beetje gaat. Ik kan mij voorstellen dat je er niet naar uit keek. Maar hopelijk heb je inmiddels wel een fijne balans. is die stomme collega er nog? Die je zo slecht trok aan het einde? 😉 of hadden de hormonen en vermoeidheid ook wat invloed? @Chrissy Van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter! Het blijft fantastisch dat jij "gewoon" via IUI dit wondertje hebt gekregen. Ik hoop dat het goed gaat met jullie @Heleen79 Wat ontzettend verdrietig!! Ik begrijp wat voor ontzettende rollercoaster het is geweest. Van ongelofelijk blij en opgelucht dat je zwanger kan worden tot ongelofelijk verdrietig dat het mis is gegaan. Helaas heb ik, en vele op dit forum vergelijkbare ervaring. Lukt het om ook kracht te putten uit het feit dat je zwanger kan raken? Of is dat nog te vroeg of misschien werkt dat voor jou niet zo? Ik hoop dat je inmiddels eventueel weer verder kan.  @Mini123 welkom, haha het recht om dat te zeggen heb ik bijna niet. Aangezien ik er nogal even tussenuit ben geweest. Maar.... misschien ben ik wel een relevante op dit moment voor je. Want ik ben in juli met mijn 4de ICSI traject gestart. Na 3 keer in NL, nu in België Brussel, Jette). Ik ben benieuwd waar je staat in je eerste ICSI traject en de resultaten tot nu toe zijn! Als je het leuk vindt hierover dingen te delen, of vragen te stellen. Dan lijkt mij dat gezellig. @Bailey2021 wat heerlijk dat je zwanger van twee meisjes bent! Inmiddels ben je denk ik al bevallen? Hopelijk is alles helemaal goed verlopen, is toch extra spannend met een Tweeling zwangerschap. Het lijkt mij heel bijzonder een tweeling, en op onze leeftijd extra top (als het medisch allemaal goed gaat) omdat het dan misschien lukt om 2 kinderen te krijgen waar onze leeftijd kan zorgen dat het na elkaar lastiger is. Ik hoop dat de meisjes lekker tot week 38 zijn blijven zitten en gezond en wel nu in je armen liggen. Korte status update van mijn kant. Misschien weten jullie nog dat ik in NL mijn 3 ICSI pogingen heb benut in 2020 en 2021. Ik heb twee keer een miskraam gehad (1 keer na een verse Terugplaatsing van ICSI 2), en 1 keer een Missed Abortion bij een natuurlijke zwangerschap 3 jaar geleden.  Mijn laatste ICSI poging in NL in december 2021 eindigde met een enorme domper, aangezien na een mislukte terugplaatsing van de twee verse embryo's de enige cryo die ik in december wilde laten terugplaatsen is niet goed ontdooid. Mijn man en ik hebben echt even de ruimte genomen om te overwegen wat we gingen doen. We hebben ook echt nagedacht om te stoppen na 5 jaar proberen en bijna 3,5 jaar medische molen en alle teleurstellingen. Maar we hebben ook gesproken om nog 1 laatste keer een poging te wagen. En omdat het totale traject zo stom eindigde met dat niet goed ontdooien en omdat we in de toekomst geen spijt willen hebben dat we het niet een keertje in het buitenland hebben geprobeerd. We hebben ook heel serieus gesproken over eventueel werken met donor materiaal (eitje of volledige embryo) maar daar heel bewust niet voor gekozen. Ik twijfel er niet aan of we net zo veel van een kindje hadden gehouden als dat wel succesvol zou zijn maar voor ons allebei bleek dat niet de route te zijn. We wilden het nog 1 keer met ons eigen materiaal proberen. En na een beetje onderzoek gekozen voor België, Jette in Brussel.  Ik kan niet zeggen dat ik het een war bad vind in België, dat had ik wel eens op een forum gelezen maar ik vond het vooral groot en onpersoonlijk. Eigenlijk veel meer dan het Nederlandse Ziekenhuis. En wat een ellende met file. ALTIJD file bij Antwerpen, vaak bij Breda en 1 keer al bijna twee uur vast gestaan tot we in Utrecht waren vanuit Amsterdam😒. We zijn bijna elke keer de nacht ervoor al in Brussel gaan slapen om geen file stress te hebben en we meestal ook al vroeg de afspraak hadden. Dus we hebben nu een 4de ICSI ondernomen en ik mag vrijdag een bloed test doen. Vreselijk spannend dus weer!!  IK heb allerlei extra onderzoeken ondergaan, en eigenlijk blijft de conclusie dat alles er goed uit ziet, mijn bloedwaarden, vorm baarmoeder, hoge AMH voor mijn leeftijd, sperma. Dus geen nieuwe inzichten. En eigenlijk bijna hetzelfde gedaan als in NL. Alleen een kort protocol waar ik in NL altijd eerst met de pil ben gestart en daarna relatief lang prikken en hormonen gebruiken. Hier begon ik gewoon met Gonal F (300, dat is ook een verschil) op dag 2 van mijn cyclus en had ik op dag 11 al een punctie. Er zijn 13 eicellen geoogst, 7 rijp, 5 bevrucht en op dag 3 nog 4 in de race. Eigenlijk was het plan tot dag 5 door te ontwikkelen maar het lab heeft er voor gekozen toch op dag 3 de verse TP te doen. Het was een A kwaliteit, 8 cellig en geen fragmentatie. De overige 3 lieten ze wel tot dag 5 door ontwikkelen. Ik moet nog te horen krijgen of en hoeveel dat gered hebben (ik verwacht 1 of 0). Ik heb wel veel meer pijn gehad dan in NL, omdat ik tegen over stimulatie aanzat. Maar gelukkig met rust, veel drinken en paracetamol was het beheersbaar..... Dit gaat onze laatste poging zijn. Ik merk dat ik dat ongelofelijk spannend vind. Aan de ene kant wil ik graag weten wat de status is, om het eventueel ook een plek te gaan geven. Aan de andere kant vind ik het zo eng dat ik dan met lege handen sta en ook de hoop een einde heeft. Dus lieve dames... weer spannend!! Liefs    
  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use