Jump to content
Jessi79

Poging 4: Gent of Düsseldorf?

Recommended Posts

ICSI poging 3 voor een brusje is helaas geen succes geworden. Voor onze allerlaatste vergoede poging (via UMC verzekering) willen we naar een ander ziekenhuis kijken. Over Düsseldorf en Gent zijn al uitgebreide topics, maar ik ben erg benieuwd waar zij precies in gespecialiseerd zijn. Het enige dat ik zoek is eigenlijk een ziekenhuis dat assisted hatching of een embryoscoop toepast, en bij voorkeur een dag 4 of 5 embryo terugplaatst. Infusen met vanalles ga ik sowieso niet aan beginnen.

 

Ons 'probleem' is verminderde zaadkwaliteit. Mijn cyclus is altijd prima, mijn bms top, ik ben goed te stimuleren met Gonal-F en heb voldoende follikels (15 - 20 stuks), ik heb altijd mooie 8-cellige dag 3 embryo's maar ze blijven alleen niet plakken. Elke keer 1 of 2 cryo's, bij poging 3 helaas geen cryo's. Na poging 2 is mijn AMH, FSH en TSH (schildklier) geprikt en die waren allemaal prima volgens de gyn hier. Ik heb bij poging 2 en 3 het lijstje vitamines die Dr. S altijd adviseert al geslikt.

 

Wat adviseren jullie in onze situatie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dd adviseer ik. Omdat ze daar meer gericht zijn op problemen bij de man en ook imsi doen. Ze doen ook assisted hatching en hebben de embryoscope maar dat heeft Gent ook. De imsi is mogelijk een meerwaarde voor jullie. Ze doen ook picsi, is ook om de rijpe zaadjes eruit te halen.

Ik was ook via UMC in dd behandeld. Je betaalt wel bij.

Assisted hatching kan niet met de embryoscope trouwens. Want ah moet bij drie dagen gebeuren.

Succes met je besluit.

Dd heeft minder wachtlijst dan Gent.

Liefs moes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Jessi,

 

Wij zijn gisteren voor het eerst in Gent geweest en ik kan je nog niet adiviseren in je vraag.

Ik wil graag weten wat voor lijstje vitamines je hebt gebruikt op advies van Dr. S(utter?).

Alvast bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Jessi, als het probleem inderdaad bij de zaadcellen zit, denk ik dat Moes je hele goede tips heeft gegeven. Misschien krijg je daarmee meer cryo's per poging. Aan de andere kant schrijf je ook dat je steeds mooie embryo's hebt maar dat ze niet blijven plakken. Dus misschien is het zaadprobleem al opgelost, en is het ook interessant om er achter te komen waarom ze niet blijven plakken. Dat kan pech zijn (per cryo toch maar zo'n 20% kans) en het ligt in elk geval niet aan je schildklier. Maar het kan ook aan iets anders liggen, bv. bloedstolling of immuunsysteem ofzo. Je zou bijvoorbeeld bij beide ziekenhuizen een intake kunnen afspreken en bloedonderzoek laten doen en kijken wat ze je op grond daarvan adviseren. Dan kun je daarna beslissen waar je het meeste vertrouwen in hebt. Op de site van Gent staat welke technieken ze allemaal zouden kunnen toepassen. Bij ons kozen ze in Gent ook voor dag-5-embryo's. Dat betekent dus wel dat een aantal embryo's die er op dag 3 nog prachtig uitzien, op dag 5 toch zijn gesneuveld, dus bereid je dan wel voor op minder of geen cryo's. Veel succes en ik hoop dat de volgende poging resultaat geeft!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik sluit mij aan bij olijfje en mogelijk een afspraak kunt maken in beide ziekenhuizen om te kijken waar jij je het beste voelt.

Ik heb zelf zowel ervaring in DD als in Gent. Bij ons is de zaadkwaliteit ook het probleem. In DD is er inderdaad de aanvullende technieken zoals imsi en picsi, maar die is er in gent ook. Alleen in gent geloven ze niet echt in de meerwaarde van Imsi. De prof heeft mij ooit uitgelegd waarom de imsi methode niet voor overtuigende meerwaarde zorgde, maar ben haar verhaal een beetje kwijt.

Beiden hebben een embryoscoop, AH, en dag 5 embryo's tp.

DD doet ook aan scratching en imuunafwijkingen. Gent doet de pipelle en het RIF bloedonderzoek en ook een imunoloog. Mogelijk dat er ook eens gekeken kan worden naar de reden waarom ze niet innestelen. Helaas is daar nog niet heel veel over bekend, maar middels bloedonderzoeken, hysteroscopie etc kan er wel het eea uitgesloten worden.

Iig heel veel succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




 • Posts

  • @Zandje succes vandaag. steaks ben je zwanger❤️ Nu ook blijven plakken🤞🏼🤞🏼🤞🏼
  • B12 was bij mij de boosdoener (4 miskramen! En al die tijd een lage b12 gemeten en olvg heeft er niets van gezegd🤨😩). Ik geef dat altijd als tip mee😉 Verder helpt kinderasperines, zeggen ze. Sommige ziekenhuizen schrijven het voor. 🤷🏻‍♀️
  • Ja precies, wat zou het toch fijn zijn als je zekerheid zou hebben... Ik ben benieuwd naar m'n test morgenavond.... Ja dat honger hebben 's nachts is wel echt iets wat erbij kan horen. Mijn eerste zwangerschap ben ik helemaal niet misselijk geweest. Zit ook vanalles te denken.... Hopelijk goed slapen straks, dat zou al fijn zijn.. 
  • 12 mm bms klinkt super! Heb je al een beetje zin om morgen jullie kleine spruitje op te halen?  Geniet morgen en laat de foto's van het embryo-tje maar doorkomen hoor! 😘
  • @Zandje Mijn B12 was 310 pmol/l . Bij een waarde tussen de 140/250 kom je in een grijs gebied aldus de huisarts en kunnen ze verder zoeken welk deel van deze waarde dan het actieve B12 gedeelte is. Gaan ze bij mij dus niet doen. Het was goed. Ijzergehalte van 8,1 was ook goed. Huisarts heeft ook aangegeven dat het preventief slikken van 1000mg B12 in tablet vorm ook geen kwaad kan voor het ongeboren vruchtje. Dat ga ik dus nu toch maar doen. Veder ben ik bezig met achterhalen hoe ik een ReceptIVFity test kan aanvragen. Ook daar nog veel onduidelijkheid bij zowel de huisarts alsmede bij het AMC. In the meantime ga ik alvast Probiotica tabletten bestellen om mijn microbioom te verbeteren. Ga ik overigens pas NA de ReceptIVFity test mee starten denk ik.
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use