Jump to content

Poging 4: Gent of Düsseldorf?


Jessi79

Recommended Posts

ICSI poging 3 voor een brusje is helaas geen succes geworden. Voor onze allerlaatste vergoede poging (via UMC verzekering) willen we naar een ander ziekenhuis kijken. Over Düsseldorf en Gent zijn al uitgebreide topics, maar ik ben erg benieuwd waar zij precies in gespecialiseerd zijn. Het enige dat ik zoek is eigenlijk een ziekenhuis dat assisted hatching of een embryoscoop toepast, en bij voorkeur een dag 4 of 5 embryo terugplaatst. Infusen met vanalles ga ik sowieso niet aan beginnen.

 

Ons 'probleem' is verminderde zaadkwaliteit. Mijn cyclus is altijd prima, mijn bms top, ik ben goed te stimuleren met Gonal-F en heb voldoende follikels (15 - 20 stuks), ik heb altijd mooie 8-cellige dag 3 embryo's maar ze blijven alleen niet plakken. Elke keer 1 of 2 cryo's, bij poging 3 helaas geen cryo's. Na poging 2 is mijn AMH, FSH en TSH (schildklier) geprikt en die waren allemaal prima volgens de gyn hier. Ik heb bij poging 2 en 3 het lijstje vitamines die Dr. S altijd adviseert al geslikt.

 

Wat adviseren jullie in onze situatie?

Link to comment
Share on other sites

Dd adviseer ik. Omdat ze daar meer gericht zijn op problemen bij de man en ook imsi doen. Ze doen ook assisted hatching en hebben de embryoscope maar dat heeft Gent ook. De imsi is mogelijk een meerwaarde voor jullie. Ze doen ook picsi, is ook om de rijpe zaadjes eruit te halen.

Ik was ook via UMC in dd behandeld. Je betaalt wel bij.

Assisted hatching kan niet met de embryoscope trouwens. Want ah moet bij drie dagen gebeuren.

Succes met je besluit.

Dd heeft minder wachtlijst dan Gent.

Liefs moes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi Jessi, als het probleem inderdaad bij de zaadcellen zit, denk ik dat Moes je hele goede tips heeft gegeven. Misschien krijg je daarmee meer cryo's per poging. Aan de andere kant schrijf je ook dat je steeds mooie embryo's hebt maar dat ze niet blijven plakken. Dus misschien is het zaadprobleem al opgelost, en is het ook interessant om er achter te komen waarom ze niet blijven plakken. Dat kan pech zijn (per cryo toch maar zo'n 20% kans) en het ligt in elk geval niet aan je schildklier. Maar het kan ook aan iets anders liggen, bv. bloedstolling of immuunsysteem ofzo. Je zou bijvoorbeeld bij beide ziekenhuizen een intake kunnen afspreken en bloedonderzoek laten doen en kijken wat ze je op grond daarvan adviseren. Dan kun je daarna beslissen waar je het meeste vertrouwen in hebt. Op de site van Gent staat welke technieken ze allemaal zouden kunnen toepassen. Bij ons kozen ze in Gent ook voor dag-5-embryo's. Dat betekent dus wel dat een aantal embryo's die er op dag 3 nog prachtig uitzien, op dag 5 toch zijn gesneuveld, dus bereid je dan wel voor op minder of geen cryo's. Veel succes en ik hoop dat de volgende poging resultaat geeft!

Link to comment
Share on other sites

Ik sluit mij aan bij olijfje en mogelijk een afspraak kunt maken in beide ziekenhuizen om te kijken waar jij je het beste voelt.

Ik heb zelf zowel ervaring in DD als in Gent. Bij ons is de zaadkwaliteit ook het probleem. In DD is er inderdaad de aanvullende technieken zoals imsi en picsi, maar die is er in gent ook. Alleen in gent geloven ze niet echt in de meerwaarde van Imsi. De prof heeft mij ooit uitgelegd waarom de imsi methode niet voor overtuigende meerwaarde zorgde, maar ben haar verhaal een beetje kwijt.

Beiden hebben een embryoscoop, AH, en dag 5 embryo's tp.

DD doet ook aan scratching en imuunafwijkingen. Gent doet de pipelle en het RIF bloedonderzoek en ook een imunoloog. Mogelijk dat er ook eens gekeken kan worden naar de reden waarom ze niet innestelen. Helaas is daar nog niet heel veel over bekend, maar middels bloedonderzoeken, hysteroscopie etc kan er wel het eea uitgesloten worden.

Iig heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use