Jump to content
Jessi79

Poging 4: Gent of Düsseldorf?

Recommended Posts

ICSI poging 3 voor een brusje is helaas geen succes geworden. Voor onze allerlaatste vergoede poging (via UMC verzekering) willen we naar een ander ziekenhuis kijken. Over Düsseldorf en Gent zijn al uitgebreide topics, maar ik ben erg benieuwd waar zij precies in gespecialiseerd zijn. Het enige dat ik zoek is eigenlijk een ziekenhuis dat assisted hatching of een embryoscoop toepast, en bij voorkeur een dag 4 of 5 embryo terugplaatst. Infusen met vanalles ga ik sowieso niet aan beginnen.

 

Ons 'probleem' is verminderde zaadkwaliteit. Mijn cyclus is altijd prima, mijn bms top, ik ben goed te stimuleren met Gonal-F en heb voldoende follikels (15 - 20 stuks), ik heb altijd mooie 8-cellige dag 3 embryo's maar ze blijven alleen niet plakken. Elke keer 1 of 2 cryo's, bij poging 3 helaas geen cryo's. Na poging 2 is mijn AMH, FSH en TSH (schildklier) geprikt en die waren allemaal prima volgens de gyn hier. Ik heb bij poging 2 en 3 het lijstje vitamines die Dr. S altijd adviseert al geslikt.

 

Wat adviseren jullie in onze situatie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dd adviseer ik. Omdat ze daar meer gericht zijn op problemen bij de man en ook imsi doen. Ze doen ook assisted hatching en hebben de embryoscope maar dat heeft Gent ook. De imsi is mogelijk een meerwaarde voor jullie. Ze doen ook picsi, is ook om de rijpe zaadjes eruit te halen.

Ik was ook via UMC in dd behandeld. Je betaalt wel bij.

Assisted hatching kan niet met de embryoscope trouwens. Want ah moet bij drie dagen gebeuren.

Succes met je besluit.

Dd heeft minder wachtlijst dan Gent.

Liefs moes

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Jessi,

 

Wij zijn gisteren voor het eerst in Gent geweest en ik kan je nog niet adiviseren in je vraag.

Ik wil graag weten wat voor lijstje vitamines je hebt gebruikt op advies van Dr. S(utter?).

Alvast bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Jessi, als het probleem inderdaad bij de zaadcellen zit, denk ik dat Moes je hele goede tips heeft gegeven. Misschien krijg je daarmee meer cryo's per poging. Aan de andere kant schrijf je ook dat je steeds mooie embryo's hebt maar dat ze niet blijven plakken. Dus misschien is het zaadprobleem al opgelost, en is het ook interessant om er achter te komen waarom ze niet blijven plakken. Dat kan pech zijn (per cryo toch maar zo'n 20% kans) en het ligt in elk geval niet aan je schildklier. Maar het kan ook aan iets anders liggen, bv. bloedstolling of immuunsysteem ofzo. Je zou bijvoorbeeld bij beide ziekenhuizen een intake kunnen afspreken en bloedonderzoek laten doen en kijken wat ze je op grond daarvan adviseren. Dan kun je daarna beslissen waar je het meeste vertrouwen in hebt. Op de site van Gent staat welke technieken ze allemaal zouden kunnen toepassen. Bij ons kozen ze in Gent ook voor dag-5-embryo's. Dat betekent dus wel dat een aantal embryo's die er op dag 3 nog prachtig uitzien, op dag 5 toch zijn gesneuveld, dus bereid je dan wel voor op minder of geen cryo's. Veel succes en ik hoop dat de volgende poging resultaat geeft!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik sluit mij aan bij olijfje en mogelijk een afspraak kunt maken in beide ziekenhuizen om te kijken waar jij je het beste voelt.

Ik heb zelf zowel ervaring in DD als in Gent. Bij ons is de zaadkwaliteit ook het probleem. In DD is er inderdaad de aanvullende technieken zoals imsi en picsi, maar die is er in gent ook. Alleen in gent geloven ze niet echt in de meerwaarde van Imsi. De prof heeft mij ooit uitgelegd waarom de imsi methode niet voor overtuigende meerwaarde zorgde, maar ben haar verhaal een beetje kwijt.

Beiden hebben een embryoscoop, AH, en dag 5 embryo's tp.

DD doet ook aan scratching en imuunafwijkingen. Gent doet de pipelle en het RIF bloedonderzoek en ook een imunoloog. Mogelijk dat er ook eens gekeken kan worden naar de reden waarom ze niet innestelen. Helaas is daar nog niet heel veel over bekend, maar middels bloedonderzoeken, hysteroscopie etc kan er wel het eea uitgesloten worden.

Iig heel veel succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now • Posts

  • Lectori salutem! We hebben ingevroren bevruchte eicellen en nu staan we voor de keuze om te doneren of te vernietigen. Het betreft een Chinees-Nederlands paar, dus mocht u daar in zijn geinteresseerd, stuur dan een persoonlijk bericht.
  • Dank je wel! 😘
  • @Vrouwke77 inderdaad spannend die wachtweken. Maar gelukkig zit de helft er al op. Ik duim voor je! Bij onze eerste ICSI poging brak helaas nog 8 dagen mijn menstruatie door.  Als het goed is krijg ik morgen de medicatie zodat ik hopelijk met pasen kan starten. Deze  keer deca als platlegger vanaf dag 1. En vanaf dag 2 starten met de stimulatie met 225 EH gonal F 's ochtends en 225 EH meriofert 's avonds. En dan op dag 8 de eerste FM.
  • Dat klinkt heel erg positief!!  Fijn dat je zo dicht bij DD woont en hopelijk met snel een mooi resultaat! Wij zitten nu voor het eerst in een ICSI traject en vorige week een terugplaatsing gehad van 2 embryo's. Vlg week mag ik testen! Super spannend en ook weer erg bang om (weer) teleurgesteld te worden...  
  • Hoi Vrouwke   Hebben voor Duitsland gekozen omdat we daar veel positieve ervaringen over lazen van oudere vrouwen met een laag AMH (0,8) en iets verhoogd FSH (12,6).  Met name omdat ze daar meer combinaties van medicijnen inzetten en hogere doseringen. Daarnaast is het team kleinschalig en de aanpak persoonlijk. Zo hebben we na de mislukte poging gisteren in overleg een nieuw schema opgesteld. Nu afwachten tot we kunnen starten. Afstand is voor ons gelukkig geen probleem. Wonen direct aan de grens en zijn er binnen 45 minuten.    Hoe loopt jouw traject?
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use