Jump to content
TSN1982

iui 2018 / 2019

Recommended Posts

Hallo,

Ben je gestart met iui of heb je ondertussen al een aantal behandelingen achter de rug dan wil ik graag met je sparren. 

Groetjes Thérèse 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hoi @Hanniebal eea is nu afhankelijk van wanneer de menstruatie doorbreekt, kan ieder moment zijn. Moest eigenlijk het weekend, maar denk dat het eerder komt. Morgen heb ik een afspraak staan bij de huisarts voor uitstrijkje en bloed onderzoek wat ik moet laten doen. De medicijnen uit Letland heb ik gister ontvangen en de zaadjes worden morgen vanuit ESB verzonden en komen daar dan vrijdag aan. Op de eerste dag van de menstruatie moet ik dan de medicijnen gaan slikken volgens het protocol dat ze me gestuurd hebben en de donor moet dan gaan prikken. Op de 13/14e dag na menstruatie moet ik dan een echo laten maken voor het bms te meten, de donor krijgt dan op de 17e dag de punctie en op de 22e dag krijg ik dan de tp. Vluchten zijn op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen. Maar weet alle data pas precies wanneer menstruatie doorbreekt. Dan kan ik ook vlucht en hotel gaan boeken. Afwachten nu dus voor mij. Probeer niet al te druk te maken Hanan, snap dat het af en toe spookt, maar keep the faith. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Wanneer heb je de echo? Groetjes
  • Hoi! Heeft iemand toevallig nog kaartjes van Sandoz liggen voor het Estradiol evenement? Ik kom te kort voor mijn gezelschap, zou heel graag kaartjes overnemen! Voorkeur gaat wel uit naar de Sandoz omdat we die nu ook al hebben en we wel op dezelfde plek willen zitten. Bedankt alvast! 
  • @Kitje fijn dat je een goed gesprek hebt gehad! Wanneer ben je nu van plan af te reizen ?    Hier spookt het af en toe heel erg door mijn hoofd. Zoooo moeilijk om te wachten op de echo.    Hoop dat het met de anderen ook goed gaat. Leuk om van jullie te horen af en toe meiden ! 
  • Oww... Nora... Meen je! En ik moet dat spul ook gaan gebruiken... 😬 En ik ben al niet zo dunnnnnn. Morgen ook maar eens de sportschool gaan bezoeken dan... 😩 want ik wil echt niet aankomen... En het plan van Onzefamilie.... Ik kan je vraag over de miskraam en wanneer alles weer op gang komt helaas niet beantwoorden, ik heb er (gelukkig) nog nooit mee te maken gehad. Ik hoop echt voor je dat het vlug allemaal weer op gang komt zodat je weer verder kunt, want ik snap heel goed dat je dat graag zsm wil. Hopelijk zit er niet al te lang tussen dan nu. Mijn cyclus is vrij kort (helaas) 25-29 dagen (meestal 26 of 27 met enkele uitzonderingen). Het is idd zoals Onzefamilie zegt, je lichaam bepaald en helaas kunnen we er geen invloed op uitoefenen.... Afwachten (en dat doen we al zoveel.... 🙁)
  • Lieve nora,   Nu na mijn miskraam was ik ruim 7 weken later pas weer ongesteld. Bij mijn vorige zat er een week verschil in. Zwanger 4 weken 3 dagen was ik een week later ongi dan gemiddeld Zwanger 5 week 1 dag zat 10 dagen langer  Dit is de eerste  keer dat ik 5 week 5 dagen zwanger was, en dat tot nu pas ongi geworden. Licht echt aan jezelf. Want jouw lichaam bepaald het. Ik zit tussen  de 27 en 34 dagen mijn cycle is niet echt regelmatig. Wat wij hopen is een tp rond 10 15 april. Dat is wat ik beetje schat als mijn ongi weer rond 30 dagen vanaf nu komt  Door dit maaltijd plan ben ik al 4 kilo kwijt Denk dan weet je beetje hoe wat waar  
 • Topics

 • Similar Content

  • By sofie
   Lieve wensmama's,
   Ik ben Sofie. Mijn verhaal hier op het forum gaat terug naar 2008-2009 toen ik na 3 inseminaties van start ging met IVF. Na 2 mislukte IVF pogingen was het op en besloot ik in de lente van 2009 om een hele lange pauze te nemen. Eentje waar ik nooit uit terugkeerde. Mijn man en ik besloten om te kiezen voor adoptie en werden mama en papa van 2 prachtige kinderen. Een jongen en een meisje uit Ethiopië.
   Twee jaar geleden liep ik tegen de muur. Kei hard, frontaal. Ik was op en leeg. Ik had alles om gelukkig te zijn maar er was een verdriet diep vanbinnen wat altijd was verborgen gebleven maar nu zwaar begon te wegen. Mijn buik heeft nooit mogen dragen, mijn lichaam werd verpakking en ik ben al die tijd alleen maar doorgegaan. Vallen, overeind krabbelen, doorgaan. Op naar de volgende poging, op naar adoptie, doorgaan altijd opnieuw.
   In 2008 kreeg mijn verdriet een naam, schaduwverdriet. Ver verborgen. Dat ik mama was van 2 prachtige parels maakte het een beetje meer taboe. Voor mij is het dat niet. Dat ik mijn kinderen graag zie met elke vezel van mijn lichaam staat los van het verdriet dat ik al die jaren heb verstopt. Het verliezen van mezelf, de liefde voor mijn lichaam, dat intimiteit anders werd ...
   Sinds die periode ben ik beginnen praten en schrijven. Eerst op een blog http://afscheidvaneenwens.blogspot.com/ en later op de nu nog actieve blog https://simpelwegsofie.blogspot.com/
   En dan deed ik nog gekker, ik trok mijn stoute schoenen aan en stapte naar een uitgeverij. Ze zeiden JA ...
   In april zal uitgeverij Borgerhoff&Lamberigts mijn boek uitgeven. Het boek met de titel "Later wil ik mama worden" - "Wanneer verlangen naar een kind een litteken wordt"
   Er zijn een paar redenen die me gesterkt hebben om het boek te schrijven. Het taboe doorbreken want dat is en blijft het nog steeds een beetje en kinderwensouders een hart onder de riem steken. Praat erover, verstop je verdriet niet, blijf leven en geloof in jezelf. Aan hun omgeving wil ik zeggen "stuur een bloemetje, een knuffel, wees niet stil ook al weet je niet wat zeggen".
   Ik schrijf het hier omdat dit forum en de meidengroep van toen mij overeind hield. Dag in dag uit waren hier luisterende oren, virtuele knuffels en zoveel warmte.
   Mocht je meer willen weten of het boek volgen kan dat via de blogs of op facebook en Instagram onder @laterwilikmamaworden
   Heel veel sterkte, liefde en warmte wens ik jullie allen
   Sofie 
    

  • By Louise1990
   Dag lieve vrouwen (en hopelijk aanstaande moeders!),
   Ik ben op zoek naar vrouwen die (ongeveer) gelijktijdig met mij zullen starten met IVF/ICSI, in de hoop steun en moed te kunnen vinden bij elkaar.
   Ik ben nieuw hier en daarom even mijn verhaal in een notendop. Aangenaam 🙂
   Ik ben 29 jaar en ik woon in Arnhem. In augustus 2016 stopte ik met de anticonceptiepil vanwege onze zwangerschapswens. Een aantal maanden een regelmatige natuurlijke cyclus gehad. Vervolgens duurde het steeds langer; de langste cyclus uiteindelijk 96! dagen. Zo kwamen wij in 2017 terecht bij de gyn en werden wij doorverwezen naar de voortplantingspoli in Rijnstate Arnhem.
   Ik startte met Clomid en kreeg daardoor weer een regelmatige cyclus. Zaad kwaliteit van mijn vriend is erg goed. Een zwangerschap bleef uit na 12 goede 'kansen' met Clomid. In een van de laatste maanden van 2018 ben ik begonnen met spuiten; Gonal F en Ovitrelle voor de eisprong. Na 4 maanden op een 'natuurlijke' manier te hebben geprobeerd zijn wij in febr'19 gestart met IUI. Op mijn verzoek is er nog een HSG onderzoek gedaan; uitslag was goed. Beide eileiders toegankelijk. 
   Inmiddels hebben wij 5 IUI's gehad en nog altijd niet zwanger. Vermoedelijk zal in augustus een laaste IUI worden ingezet. Wij staan op de wachtlijst voor IVF. Vanaf september begin ik met alle nodige medicatie en hopelijk zijn er rond oktober voldoende eitjes om écht te beginnen. De bevruchting en de terugplaatsing zullen in UMC Utrecht zijn  die nauw samenwerkt met Rijnstate Arnhem (waar ik de controle echo's en de punctie zal hebben). 
   Hoe het gaat? Ik kijk vooral uit naar de start van IVF. Het is letterlijk het eindstation en de kansen liggen daar het hoogst. Hopelijk kan dan eindelijk onze grootste wens in vervulling gaan. Het vertrouwen en de moed zijn zo langzaamaan verdwenen bij ons en zijn dus echt toe aan deze nieuwe (en laatste) stap. 
   Ik wens jullie allemaal heel veel succes en sterkte. Hopelijk zijn er een aantal vrouwen die momenteel in een zelfde fase zitten. Ik kom graag met jullie in contact, hier op het forum.
   Liefs, Louise.
  • Guest
   By Guest
   Hi allemaal!
   Ik zat een jaar geleden hier ook op het wachtbankje voor mijn 1e kindje.
   Dat is inmiddels een gezonde dochter geworden van inmiddels 10 maanden.
   Omdat wij een aardige tijd over deze zwangerschap hebben gedaan en toch de wens hebben voor een groter gezin, zit ik nu in de laatste wachtweek voor ons tweede kindje.
   Ik vind het weer heel erg spannend, als is het wel echt anders nu we al een gezonde kleine hebben mogen verwelkomen.
   Ik ben benieuwd of er nog meer in de wachtweken zitten?
   groetjes!
   Kims
  • By Mcleod
   Hoi dames,
   Zijn er meer meiden die net gestart zijn met het icsi traject? Misschien fijn om ervaringen te delen:) 
    
   Liefs 
  • By Dakje
   Hoi allemaal,
   Na een onzekere 3maanden en vele echo's kan ik nu eindelijk zeggen dat ik zwanger ben van ons 1ste kindje.  We zijn via ivf zwanger geraakt bij poging 1 terug plaatsing  6 en hebben nog 6 liggen. En zijn uigerekend 30-08-19 We zijn erg blij maar merk dat ik ook erg onzeker ben
×

Important Information

Terms of Use