Jump to content

Recommended Posts

Dag lieve vrouwen (en hopelijk aanstaande moeders!),

Ik ben op zoek naar vrouwen die (ongeveer) gelijktijdig met mij zullen starten met IVF/ICSI, in de hoop steun en moed te kunnen vinden bij elkaar.

Ik ben nieuw hier en daarom even mijn verhaal in een notendop. Aangenaam ūüôā

Ik ben 29 jaar en ik woon in Arnhem. In augustus 2016 stopte ik met de anticonceptiepil vanwege onze zwangerschapswens. Een aantal maanden een regelmatige natuurlijke cyclus gehad. Vervolgens duurde het steeds langer; de langste cyclus uiteindelijk 96! dagen. Zo kwamen wij in 2017 terecht bij de gyn en werden wij doorverwezen naar de voortplantingspoli in Rijnstate Arnhem.

Ik startte met Clomid en kreeg daardoor weer een regelmatige cyclus. Zaad kwaliteit van mijn vriend is erg goed. Een zwangerschap bleef uit na 12 goede 'kansen' met Clomid. In een van de laatste maanden van 2018 ben ik begonnen met spuiten; Gonal F en Ovitrelle voor de eisprong. Na 4 maanden op een 'natuurlijke' manier te hebben geprobeerd zijn wij in febr'19 gestart met IUI. Op mijn verzoek is er nog een HSG onderzoek gedaan; uitslag was goed. Beide eileiders toegankelijk. 

Inmiddels hebben wij 5 IUI's gehad en nog altijd niet zwanger. Vermoedelijk zal in augustus een laaste IUI worden ingezet. Wij staan op de wachtlijst voor IVF. Vanaf september begin ik met alle nodige medicatie en hopelijk zijn er rond oktober voldoende eitjes om écht te beginnen. De bevruchting en de terugplaatsing zullen in UMC Utrecht zijn  die nauw samenwerkt met Rijnstate Arnhem (waar ik de controle echo's en de punctie zal hebben). 

Hoe het gaat? Ik kijk vooral uit naar de start van IVF. Het is letterlijk het eindstation en de kansen liggen daar het hoogst. Hopelijk kan dan eindelijk onze grootste wens in vervulling gaan. Het vertrouwen en de moed zijn zo langzaamaan verdwenen bij ons en zijn dus echt toe aan deze nieuwe (en laatste) stap. 

Ik wens jullie allemaal heel veel succes en sterkte. Hopelijk zijn er een aantal vrouwen die momenteel in een zelfde fase zitten. Ik kom graag met jullie in contact, hier op het forum.

Liefs, Louise.

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Louise,

Wij zijn net begonnen met het ivf traject, morgen moeten de eerste hormonen gespoten worden. Onze arts heeft een ivf behandeling aangeraden omdat mijn amh waarde laag is. Ook wij zijn onder behandeling in het Rijnstate en UMC. 

Liefs,

Lieke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai lieke,

Wat aardig dat je reageert op mijn bericht. Wat mooi dat er zoveel overeenkomsten zijn; ziekenhuizen én de periode. Wat houdt het in dat je een te lage amh waarde hebt? Mag ik je vragen of en wat je hiervoor voor behandelingen hebt gehad? Ik kom graag met je in contact, als jij dat ook leuk vindt en denkt er iets aan te kunnen hebben. Een beetje medeleven en steun kan ons wellicht helpen. Ik wens je in ieder geval alvast heel veel succes en sterkte en ik hoop dat je wens snel in vervulling mag gaan. 

Liefs, Louise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Louise,

een lage AMH waarde betekent dat ik nog weinig eitjes heb. Ze kunnen niet precies zeggen hoeveel, maar in ieder geval wel weinig. Om de kansen optimaal te benutten beginnen wij daarom met ivf. Hier zijn geen behandelingen voor omdat een vrouw gewoon geboren wordt met een bepaalde hoeveelheid eitjes. Op is op zeg maar... Wij lopen pas sinds juni in het ziekenhuis dus het gaat allemaal erg snel. Lijkt me leuk om met elkaar in contact te komen! 

Liefs Lieke 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai lieke,

Ik zie nu ook net het topic dat je zelf bent gestart. Jeetje wat spannend allemaal! Ik kan mij voorstellen dat alles nog even bij jullie moet 'landen'. Een tweede ziekenhuisafspraak en voor je het weet zit je ineens aan de hormonen. Dat is pittig en echt even schakelen, lijkt mij.

Zoals je hebt kunnen lezen kan ik niet wachten om te starten. Bij ons duurt het juist heel lang en wij hebben daardoor al langer aan het idee kunnen wennen. Toch hebben wij uiteindelijk ook geen idee waar wij aan beginnen, hoe goed je je ook kunt inlezen en laat voorlichten. Ik kan mij er wel een voorstelling van maken maar het zal waarschijnlijk toch heel anders zijn dan je verwacht.

Ik ben deze website nog aan het ontdekken dus ik weet (nog) niet wat de mogelijkheden zijn om met elkaar in contact te komen los van deze openbare berichten. Ik ga eens even speuren..

Ik duim voor je!

Liefs, Louise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo dames, een paar weken geleden zijn wij ook met ivf begonnen. Door cystes in mijn eierstokken, buikvlies ontsteking, blinde darm ontsteking en 4 operaties  in 2012 is gebleken dat mijn eileiders door verklevingen /littekenweefsel geblokkeerd zijn. Morgen, eerlijk gezegd vandaag, om half 8 heb ik punctie. Ik had op de echo van vrijdag 16 follikels en een paar kleintjes. Zaterdag was ik echt beroerd en veel overgegeven. S'avonds om 9 uur moest ik pregnyl spuiten. Zondag ochtend gelukkig normaal kunnen ontbijten, maar nog wel een weeeg gevoel in mn buik. Helaas 's avonds en zonet weer moeten overgeven. Ik voel me zo beroerd! Kan geen slok water binnenhouden, dus ook geen paracetamol.. Ik ben nu echt voor mijn gevoel aan het overleven tot het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan. En mijn eierstokken doen pijn, alsof ze op knappen staan. Iemand ook misselijk geweest kort voor de punctie? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hallo dames, 

ik ben nieuw op dit forum en het lijkt me erg leuk om ervaringen met elkaar te delen. Ik heb jullie verhalen gelezen en vind het allemaal heel herkenbaar. Ook geeft het mij een klein beetje moed. 

Wij zijn namelijk ruim anderhalf jaar bezig en toen bleef mijn periode uit, we dachten yes het is zover... nou nee niet wat we verwachten, ik schijn ook een heel eind door mijn eitjes te zijn en ben in een vervroegde overgang. Dus ook bij mij een hele lage AMH waarde. 

Het Radboud ziekenhuis heeft aangegeven niets meer voor ons te kunnen betekenen.  

Dat laten wij er natuurlijk niet zomaar bij zitten. We zijn druk op zoek naar mogelijkheden en gelukkig wil de huisarts ons doorverwijzen voor een second opinion. Hij stelde rijnstate voor en zelf hebben we veel gelezen over D√ľsseldorf. We moeten nu een keuze maken welk ziekenhuis we een second opinion willen vragen.¬†

Dan doet het goed om te lezen dat jullie eenzelfde situatie hebben maar nog wel geholpen worden. Ik hoop voor jullie dat de behandelingen gaan werken! 

Groetjes Eevje 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Fox1988 beste Fox, 

wat vervelend zeg dat je je zo slecht voelt door de behandelingen en wat ontzettend knap dat je volhoudt. Ik ben benieuwd hoe je punctie zelf is verlopen en hoe je je nu voelt nu de punctie uitgevoerd is. 

Groetjes Eevje 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo zou leuk zijn als ik hier mee mag praten ben voor het eerste doorverwezen voor een ivf/pgd en zal een uitnodiging thuisgestuurd krijgen vind het erg spannend. Hoe lang duurt het voor dat je daadwerkelijk aan het traject mag beginnen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Eevje¬†de punctie was hels. Ik had zoveel pijn! Niet alleen tijdens de punctie, maar ook de dagen erna. Paracetamol en Diclofenac boden mij onvoldoende pijnverlichting. Helaas na telefonisch contact met het ziekenhuis kreeg ik te hkren dat ze niets voor mij konden doen. Doorbijten dus.dinsdag telefoon gekregen vanuit lab isala, zwolle dat ze 15 eicellen gevonden hebben. Woensdag hadden we controle en hier was alles goed. Geen overstimulatie, geen vocht in de buik, maar wel vergrootte eierstokken. (6x9 ongeveer). Ik mocht dus donderdag voor tp. Tot donderdagochtend veel pijn gehad en misselijkheid. Niet zoals bij een griepje, maar puur van de pijn. Als ik namelijk een 'goed' moment had, had ik zin in alles. Donderdagmiddag tp gehad. Van de 15 eicellen waren er 8 bevrucht(3 goed, 2 redelijk, 1 matig en 2 die ze nog 2 dagen zouden laten doorgroeien,) . Het is nu 04:39 en ben alweer paar uren wakker. De pijn aan mijn rechterkant is nog steeds snachts het ergste. De enige acute oplossing is bij mij een warme/hete douche. De waterrekening zal deze week wat hoger liggen ben ik bang. Ook nu weer paracetamols gehad, maar geen pijnstilling ūüėĒ deze reactie typen gaat dan ook niet zonder wat gehuf en gepuf. Sinds zaterdag avond slaap ik gemiddeld 3 uren per nacht en ben er dan ook zeker klaar mee nu. Maarja, 'je moet er wat voor overhebben', hoor ik dan van alle kanten. Dit klopt natuurlijk wel, maar als ze zobmoe bent en zoveel pijn hebt, dan zijn die rationele gedachten ver te zoeken...¬†

Wat ontzettend vervelend eevje. Hoop dat er nog een mogelijkheid is! Ken je de serie 'niets liever dan een kind'? Hier werd ook een vrouw gevolgd die in vervroegde overgang zat. Wel interessant om te kijken. Ze gaan ook hier naar spanje of dusseldorf voor behandelingen.

@Malika90 verschilt denk ik per ziekenhuis. Bij ons (MCL) konden we meteen beginnen toen IVF de uitkomst bleek! 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hoi allemaal,¬† Heeft iemand misschien ook een behandeling die half ivf en half icsi word gedaan?¬† ¬†
  • Hallo allemaal, Ik zag dat verschillende onderwerpen op het forum op onlogische plaatsen stonden. Vermoedelijk is dit tijdens de migratie ontstaan en daarna niet opgevallen¬†ūüôĄ. Je zult even moeten kijken waar je forum nu staat; heb je suggesties voor het (ver) plaatsen van onderwerpen, nieuwe onderwerpen of verbeteringen aan de website reageer dan op deze post.
  • PGD is een afkorting voor pre√Įmplantatie genetische diagnostiek. Dit is een methode waarmee we embryo's onderzoeken op een ernstige genetische aandoening en daarmee de kans op de geboorte van een aangedaan kind kunnen beperken. PGD wordt uitgevoerd bij paren die een sterk verhoogd risico hebben op het krijgen van een kind met een erfelijke aandoening, bijvoorbeeld een chromosoomafwijking, taaislijmziekte, hemofilie, de ziekte van Huntington of een ernstige spierziekte. Voor PGD is een IVF-behandeling noodzakelijk. Hierbij worden - na bevruchting van eicellen met zaadcellen buiten het lichaam - √©√©n of enkele cellen afgenomen van embryo's die drie tot vijf dagen oud zijn. Deze cel of cellen worden in het laboratorium onderzocht op de aan- of afwezigheid van de betreffende ziekte. Op basis hiervan wordt besloten welke embryo's in aanmerking komen voor plaatsing in de baarmoeder. Alleen embryo's, waarvan de onderzochte cel of cellen de genetische ziekte, waarop het onderzoek was gericht, niet hebben, worden in de baarmoeder geplaatst. De kans op zwangerschap na terugplaatsing is ongeveer 25%. Als de vrouw na PGD zwanger wordt, is de kans groot dat er een kind zonder de genetische ziekte wordt geboren.
  • Hoi, Ik ben nieuw hier dus zal me even voorstellen. Ik ben Angela, 31 jaar en probeer nu ruim 4 jaar zwanger te worden, waarvan de laatste 1,5 jaar met behulp van ICSI. Mijn man is 32 en bij hem is een slechte zaadkwaliteit vastgesteld. Bij mij lijkt alles in orde te zijn. Tot nu toe is het bij ons als volgt verlopen: Poging 1 verse terugplaatsing: mislukt 1 cryo niet goed ontdooid Poging 2 verse terugplaatsing: mislukt 4 cryo's waarvan 1 goed ontdooid en teruggeplaatst: mislukt Poging 3 verse terugplaatsing: zwanger! Helaas stijgt mijn HCG niet goed en moet ik me nu voorbereiden op een miskraam. 3 cryo's Het laatste heb ik vorige week donderdag te horen gekregen. Ik ben er helemaal kapot van, het was eindelijk zover, ik was z√≥ gelukkig. Maar helaas maar voor een paar dagen. Ik ben nu een paar dagen thuis en ga morgen weer werken.¬†Ik probeer nu wel positief te denken, ik weet nu dat ik wel zwanger k√°n worden. Maar tegelijkertijd ben ik nu al bang dat het de volgende keer weer niet lukt. Ik maak mezelf helemaal gek door te denken dat er iets mis is met mij waardoor ik een miskraam krijg. Ook zie ik nu al op tegen het ontdooien, dit gaat bij ons heel vaak niet goed. We willen sowieso een vierde poging in Gent doen, maar hopelijk is dit niet nodig. Eigenlijk wilde ik hier even mijn ei kwijt maar ik zoek ook een beetje hoop. Zijn er vrouwen met vergelijkbare verhalen die uiteindelijk wel zwanger zijn geworden? Ik merk dat ik vertrouwen uit deze verhalen haal, heb ik nu echt even nodig.. Liefs, Angela
  • Ik zoek een ritje naar preg nyande en meno land en gonalliende ik wil best een deel bed¬†benzine betalen ūüėä
 • Topics

 • Similar Content

  • By Kaatje86
   Hoi allemaal, 
   Heeft iemand misschien ook een behandeling die half ivf en half icsi word gedaan? 
    
  • By Kaatje86
   Hoi allemaal, 
   Ik ben benieuwd of er hier ook dames zijn die binnenkort gaan starten voor een tweede ivf behandeling. Wij kunnen over ongeveer 3 a 4 weken gaan beginnen. Nu word eerst ons bloed nog onderzocht, mijn urine en mijn vriend z'n zaad. 
   Groetjes Karin 
  • By Propje1988
   Jeetje... nog 3¬†dagen en dan mag ik eindelijk een test gaan doen. Nog niet ongesteld geworden maar toch al we de krampen.. wat is dat frustrerend! Ik merk wel dat wanneer ik de Utrogestan inbreng ik na een 15 minuutjes krampen krijg! .. Ik ben zo zenuwachtig .. dat wachten is echt verschrikkelijk ... ūüė¶¬†
   ... 
    
  • By Evi.H
   Hallo Allemaal!
   Zijn er nog meiden die ook op het wachtbankje zitten? Ik zit nu op wachtdag 5.. hoor het graag.. ūüôā groetjes
  • By Ejo
   Hoi allemaal,
   Wij zijn nieuw(man 41 vrouw 42) hier, maar zijn inmiddels in Gent beland voor onze 4de ivf behandeling 
   . Hierbij is iom Gent gekozen voor icsi en een zwaardere dosering hormonen tov Nederland. Ons probleem was steeds de innesteling die niet plaats vond. Nu gaan we ervoor, mogelijk de laatste poging. We vinden het heel spannend,  maar heeft iemand van jullie nog tips voor ons voor waar we rekening  mee kunnen houden bij de innesteling? Eventueel qua voeding? Ik lees dat te veel zuivel eventueel niet goed is maar wat is te veel? Verder alleen maar goeds over hoe we ontvangen zijn in Gent. Hoor graag van jullie.
   Groetjes E&E
√ó
√ó
 • Create New...

Important Information

Terms of Use