Jump to content

Grootte follikels bij punctie


Henne

Recommended Posts

Hai meiden,

 

 

 

Hoe goot zijn / waren bij jullie de follikels ongeveer toen de punctie werd ingepland?

 

 

 

Bij ons gaan ze uit van 18mm voor de grootste en de kleineren minimaal 15 mm. Maar ik heb dus telkens niet rijpe eitjes na de punctie. Volgens het ziekenhuis ligt dat aan mijn lijf / eitjes, volgens ons ligt het aan het punctie moment. We hebben nu afgesproken ze de volgende keer laten iets langer door te laten groeien, het ziekenhuis wil doorgaan tot ongeveer 20mm. Ik vroeg me af wat in andere ziekenhuizen de 'norm' is.

 

 

 

Groetjes,

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

He Henne,

 

 

 

18mm klinkt wat klein in de oren, eerlijk gezegd. Bij mij waren de grote follies rond de 22-23mm toen ze werden aangeprikt. Dat was ook wel de norm, vertelden ze. Aan de andere kant, ze moeten natuurlijk niet springen uit zichzelf, en dat risico loop je naarmate je langer wacht en de follies verder groeien... blijft een tricky proces.

 

 

 

Heel veel succes!

 

 

 

liefs,

 

Mariek

Link to comment
Share on other sites

Hi Henne,

 

 

 

Toen bij mij de punctiedatum werd afgesproken waren er vier eitjes van 2 cm, de rest zat tussen de 19 en 17 mm en er was er nog 1 van 15 mm. Bij de punctie zijn 12 eitjes weggehaald, er zaten 8 goede cellen bij waarvan er 6 bevrucht zijn.

 

 

 

Bij mijn iui's moest ik pregnyl zetten als de eites 2.0 of 2.1 waren.

 

 

 

Groet, Michelle

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne,

 

 

 

Bij mn laatste poging had ik in totaal 10 eicellen waarvan er 8 bruikbaar waren. De kleinste was 15mm en de grootste 4 waren zo'n 20 tot 22 mm. Van de 8 bruikbare eicellen waren er 5 bevrucht, heb 2 8-cellige teruggekregen en er zitten er 3 in de vriezer.

 

 

 

In het UMC vertelden ze wel dat als ze kleiner waren dan 14mm dat er dan vaak geen bruikbaar eitje in zat.

 

 

 

Hopelijk heb je hier iets aan!

 

 

 

Liefs, Jane

Link to comment
Share on other sites

hallo,

 

bij mij waren er 8 follikels rond de 22 mm en de rest wat kleiner. na de pregnyl hebben ze nog meer follikels gevonden. Ik had 9 eitjes en daarvan zijn er 5 bevrucht 2 zitten in mijn buikje en de rest moet ik zo bellen naar het ziekenhuis of ze ingevroren konden worden.. dat is dus nog even een half uurtje afwachten.

 

 

 

Liefs

 

Desiree

Link to comment
Share on other sites

Jeetje zeg...ik krijg toch echt de indruk dat ze in Rotterdam de punctie best snel inplannen. Hopen nu dat de volgende ronden dan meer rijpe eitjes op gaat leveren. Zelf maar goed meekijken met de echo's en flink voor onszelf opkomen. Geen punctie voor we aan de 22 mm zitten!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Henne,

 

Ik weet niet precies hoe groot ze op de dag van de punctie zelf waren, maar 2 dagen ervoor had ik er 2 van 19 mm, vier ofzo van 17-18 mm en een heel stel van 14-16 mm. Uiteindelijk zijn er in de 17 follikels die aangeprikt zijn 14 eitjes gevonden, waarvan er 7 bevrucht zijn. Lijkt me dat de grootste in elk geval rond de 2 cm waren dus....

 

Hoop dat het gaat schelen bij jullie de punctie iets later te doen, ik duim voor je!

Link to comment
Share on other sites

Guest Butterfly

Vandaag tijdens het gesprek gehoord dat ze streven naar follikels rond de 20 mm, in Tilburg.

 

Ik had er destijds 19 in totaal maar er waren er maar 2 van 20 mm de rest was allemaal kleiner. Vandaar dat ze geen punctie deden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use