Ga naar inhoud

Door DIK en DUN meisjes


Sab

Aanbevolen Berichten

Sen, ik ga jouw tip en de tips van Henne doorgeven aan mijn zusje. Ze vroeg er namelijk zelf om dat ik jullie om advies zou vragen :-).

Is het niet wat voor jou om zo'n drukmatje aan te schaffen voor in zijn bed? Dan krijg je geloof ik een seintje als hij niet meer beweegt/lijkt te ademen. Kan me namelijk voorstellen dat hij gewoon graag op zijn buik slaapt als hij er zelf steeds naar toe rolt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 29,8k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

  • Henne

    3759

  • Tool

    2772

  • Sylvino

    2275

  • elinorac

    2259

Top Posters in dit Topic

Geloof dat mijn moeder zo'n zijslaapkussen alleen adviseert bij kindjes met echt een voorkeurshouding en zo. Als ze zelf kunnen draaien is het dacht ik ook minder gevaarlijk om op de buik te slapen. In zo'n zijslaapkussen kunnen ze hun houding juist niet corrigeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

oh dat zijn ook mooie momenten om flesjes te proberen Kaartje :-)

 

Vandaag familie hier ivm verjaardag J. Oa veel emoties door hen te zien met Th. Maar ook door bevestiging van moeder en zus dat Th toch best veel huilt overdag. Verder zag mn zus me voeden en zij zei dat ze me gewoon wit weg zag trekken. Dat ik er naar van word is dus echt re zien blijkbaar, maar daar heeft de lactatiekundige niet op gelef? alles bij elkaar veel te verwerken. Gelukkig gaan de nachten heel goed, dus zo maar snel bed weer in.

 

Fren vitK moet juist met bv mag stoppen zodra helft kv is. D moet je sowieso geven en met bv ook zelf slikken .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Henne, zal inderdaad emotioneel en ook confronterend zijn denk ik. Kun je niet sneller afbouwen en eerder helemaal over op kv als het zo naar blijft? En merk je verschil aan Th na bv of kv? Huilt hij bijvoorbeeld minder na kv of juist na bv? of misschien zoek ik wel weer verbanden die er niet zijn. Ben je nog naar kinderfysio geweest? Die kan mogelijk ook tips geven mbt het huilen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen dames,

 

Ceeke weer thuis in het koude kikkerlandje.

Es, hoe is het bij jullie?

Babeth, hoe gaat het met I

Sen, hoe gaat het bij jullie.

Henne, de kleine Th. vindt het erg gezellig bij jou volgens mij. Hoop dat de kraamvisite toch nog een beetje is meegevallen.

 

Hier zaterdag naar de efteling geweest. Helaas bij de 2e atractie een van de leden gevallen en naar de ehbo gegaan. Door naar het ziekenhuis. Foto'ßmaken en uiteindelijk gips. Niet gebroken. Wel iets met haar elleboog. Dus ruim 3,5 uur in het ziekenhuis gezeten. De andere kids daar wel gebleven met de andere leiding. Het was koud. Tilburg sneeuw maar in kaatsheuvel niet zoveel. Bleef niet liggen.

 

zondag palmpasen optochten gedaan. Bij de verstandelijk gehandicapten en voor de kerk. Echt koud. Maar we hebben het weer gehad voor dit jaar.

Hopen dat pasen iets warmer is....

Verder bij de anwb nieuwe wandelschoenen gekocht voor ons beide.

 

Dikke knuffel..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Henne beetje late reactie... maar ik bedoelde niet: het zijn "alleen maar" allergieen maar bij sensi therapie kijken ze naar veel meer, bijvoorbeeld onverwerkt verdriet uit het verleden, angsten en nog veel meer. Het toverstafje zegt dan ja of nee. Bij onze knul "zei" het toverstafje (heet volgens mij bio sensor?) overal nee op behalve bij allergieen. Aangezien het zo'n lange lijst met andere zaken was waar het toverstafje antwoord op moest geven en dat overal in orde was, zei ik dus "alleen" op allergieen. Niet dat het niets voorstelt, want ik weet inmiddels dat verkeerde voeding bij onze jongen ofwel een hele nacht draaien betekent, ofwel een hele nacht mooi rustig slapen.

 

Jeetje mina als ik het zo lees denk ik zelf ook Mens je bent knettergestoord met je toverstafje. En dan word je ook best na 2,5 jaar amper een nacht doorgeslapen te hebben kan ik je vertellen. Als iemand zegt dat je in je blote bips 3 rondjes om de kerk moet lopen en het dan over is, doe ik het ook! Het is ook een beetje zweverig maar voor een kindje dat erg gevoelig is, kan het misschien goed zijn om ook eens in de 'zachte hoek' te kijken. www.praktijknieuwetijd.nl voor wie het leuk vindt om te zien waar ik nu weer ingetuind ben. haha.

Aan de andere kant.. het was een vrouwke met de beste bedoelingen en ik hoefde ook niet meer terug te komen en hoefde maar 20 euro te betalen. Dus geen enorme rip-off.

 

Maar vooralsnog slaapt meneer wel al sinds vorige week door, alleen 1 keer om 5 uur eruit.

 

Zodra ik weer moed heb, ga ik natuurlijk weer kip geven om te kijken of het dan weer hommeles is. Maar eerst ff bijtanken!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah Noor, ik snap het :-) En joh, als je weet wat ik allemaal gedaan heb in verband met die buikklachten en vermoeidheid, laat staan de kinderwens.... Wel super dat het zoveel effect lijkt te hebben! En zonder kip valt ook prima te leven toch?

 

Kaartje, ik ben vanochtend bij de kinderfysio geweest. De voorkeurshouding lijkt niet meer zo hevig, maar Th was nogal onrustig dus ze kon ook niet alles nu goed bekijken. Al een heel rijtje tips mee. Vervolgens had meneer binnen een uur vier poepluiers - waarvan twee niet in de luier, mamma wast wel weer- dronk hij zijn fles leeg en slaapt nu al bijna 1,5 uur als een roosje. Het huilen -wat gisteren heel erg was- zijn denk ik toch echt voornamelijk zijn darmpjes. Ik ga het nu wel een aantal dagen bijhouden, wanneer huilt hij, wanneer slaapt hij etc.

 

Bv bouw ik al zo snel mogelijk af, ik heb niet erg veel last van stuwing dus kan elke drie dagen een fles toevoegen, maar sneller kan voor Th ook niet. Morgen kan er een vierde fles bij, vrijdag dan de vijfde en over een week zou ik dan helemaal kunnen stoppen. Is dus te overzien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier even kort, zoals verwacht een vroege miskraam. Waarde van donderdag was 40, dus 32 naar beneden... Zouden het ook wel heel apart hebben gevonden als het wel goed was gegaan. Maar goed nu hopen dat het "schoon", wat ik helaas nog niet verwacht. 8 april hebben we weer een afspraak staan in L'dorp en dan zal gekeken worden hoe het er voor staat....

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn er allebei gelaten onder. Denk dat ik er meer moeite mee zou hebben gehad als het goed leek te gaan en dan alsnog de kous op de kop te krijgen. Die MA van 2010 vond ik echt verschrikkelijk. Nu vloeide ik zo erg en waren de "tekenen" reeds vertrokken dat ik echt niet durfde te hopen dat dit stand zou houden, alleen duurt het wel erg lang voordat mijn HCG weer weg is. Dus was ie met 4 weken al goed hoog... Enige is dat ik echt hoop dat het idd vanzelf goed oplost, zit niet te wachten op ook daar nog ingrepen... Genoeg aan mijn mond op dit moment.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dublin wat rot, herken wat he zegt, bij de bbz wist ik ook gelijk dat het niet goed zat. Dat is wel anders maar het blijft ***. Je Hcg halveert elke twee dagen lijkt het, dat is heel netjes dus ik heb goede hoop voor je dat het zich vanzelf netjes oplost. Veel sterkte en een dikke knuffel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dublin, ik snap idd dat je niet durfde te hopen dat dit stand zou houden en dat je hierdoor jezelf al min of meer had voorbereid op een teleurstelling. Ik hoop echt dat alles vanzelf oplost. Je hebt al zo genoeg te verduren met je mond. Heel veel sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ow Dublin, wat erg, heb er geen andere woorden voor. $%

Hier hele avond een praatgrage verzekeringsman over de vloer, wel gezellig maar helemaal gaar..

 

Kaartje, hier een 8,9, keuze van een bijpassend toetsenbord blue tooth, heel goedkoop voor rond 50 euro, bevalt goed! manlief heeft een maatje groter, we zijn er over uit, dat de kleinste maat een goede optie is om overal mee naar toe te nemen, en om ook te gebruiken als e reader en heel gemakkelijk mee te slepen, terwijl de grotere maat iets fijner is om te internetten, maar ja, daar had ik deze niet voor uiteindelijk ; - )

 

sAN, had jij nog wat willen hebben voor ethiek, had wel voor je gekeken in Adam op de opleiding, maar aanvankelijk weinig gevonden, nu dus een kast vol gevonden, en op intranet een reader die ik je zo kan sturen, maar wist niet meer of je het nu al gehad had...

 

Henne, hoop dat je je snel beter gaat voelen en t mannetje wat relaxter, mooie foto weer laatst op fb

 

Fren fijn dat je wat liet weten van edr, was toch wel mee bezig, was benieuwd hoe het ging, hoop zo dat de rust een beetje heeft geholpen x

 

fijne avond en slaap lekker iedereen xxx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dublin wat verdrietig voor jullie! Ik had het zo anders gehoopt! Heel veel sterkte! Ik hoop echt dat jullie hier samen op een goede manier mee om kunnen gaan, elkaar op kunnen vangen en dit kunnen handelen samen!

 

Hier even kort een update die we ook aan fam. en vrienden hebben gestuurd:

 

Dag allemaal,

Vanmiddag hebben we Jedidjah weer mee naar huis genomen.

Afgelopen vijf dagen hebben wij mogen gebruiken om even te kunnen opladen en ontspannen. Daarnaast hebben we in het zh de nodige 'tools' gekregen op verschillende manieren om weer verder te kunnen. We zullen structureel wel een aantal praktische dingen veranderen; Gerard gaat niet meer dan 1 tentamen maken deze periode, we zullen proberen het zo te organiseren dat ik 1 of 2 x in de week even weg kan (lijkt me heerlijk om b.v. weer een x te kunnen mountainbiken). Dat betekent praktisch gezien dat we gaan kijken of er mensen zijn die af en toe een x op willen passen hier zodat we toch voorlopig nog zo min mogelijk op sjouw hoeven met ons meiske (op advies van het zh). Verder krijgen we begeleiding van het maatschappelijk werk en video interactie begeleiding voor thuis.

Jedidjah is nogmaals lichamelijk onderzocht maar er zijn geen lichamelijke oorzaken voor haar huilbuien. Wat men wel ziet is dat zij erg alert en 'bij' c.q temperamentvol is wat w.s. ook zorgt voor de nodige huilbuien waarin ze e.e.a. verwerkt. De afgelopen maanden hebben er nogal ingehakt en ik moet proberen om weer terug naar de basis te gaan zonder al te veel stress. Het ontspannen om kunnen gaan met haar huilbuien ben ik in de afgelopen maanden wat kwijt geraakt.

Bedankt voor jullie meeleven!

 

Groetjes Gerard en Esther

p.s......mochten er mensen zijn die zin hebben om een keertje op te passen zodat ik even eruit kan...wees welkom :)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ps....vanavond trouwens een heerlijke avond! Ze heeft een uurtje gehuild en slaapt verder tnt! Ik ga haar zo wakker maken voor de laatste voeding!

En nu echt hard aan het werk om het vertrouwen in mezelf en in de situatie terug te krijgen!

Dikke knuffel voor jullie allemaal, stuk voor stuk in jullie eigen situatie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Knuffel terug Es! Put moed en kracht uit deze goede momenten en vertrouw op je eigen kunnen. Als ik puf heb pb ik je even binnenkort nav situatie hier. Veel herkenning al huilt Th bij lange na niet zo veel, lang en heftig als J.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat fijn om iets van je te lezen, es! Ik sluit mij aan bij henne: vertrouw op je eigen kunnen. Je bent een topmama! Hopelijk krijgen jullie veel oppas hulp zodat jij en G regelmatig kunnen ontspannen en bijtanken. En wie weet gaan de tools en andere aanpak toch binnenkort hun vruchten afwepen. Hele dikke knuffel terug. x

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi es

 

Wat fijn dat jullie t weer een beetje trekken!

 

over het wakker maken voor de fles.... Dat gaf hier altijd veel onrust. Als ze lekker slapen dan zou je ook een zg droomvoeding kunnen doen. Gewoon speen erin in de slaap en dan drinken ze heel mooi rustig terwijl ze gewoon verder tukken. Op een of andere manier hoeft die boer dan ook niet ws omdat ze zo rustig drinken. Misschien eens t proberen waard... Ik vond t voor onze knul een perfecte oplossing want die heeft gewoon altijd even een ochtendhumeurtje van een half uur, ook als je m 's nachts wakker maakte.

 

Ik vond t veel beter dan het hele circus van wakker maken etc. maar t idee moet je wel aanstaan natuurlijk. Maar tis echt grappig hoe ze gewoon drinken in hun slaap en hoe mooi rustig dat gaat.

 

grtz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dublin, balen dat het toch niet gelukt is. Lijkt een beetje op mijn mk van vorig jaar. Ik hoop dat alles schoon is bij de controle en dat er geen nasleep is. Je beheer al genoeg deze ronde meegemaakt.

 

es, fijn dat J. weer thuis is. Hopelijk kunnen jullie de rust nemen en creëren die jullie nodig hebben en dan komt het zeker goed. Knuffel van mij.

 

henne, heb ik het goed begrepen dat je wit wegtrekt als je Th. De fles geeft? Vind je het zo moeilijk? Ik geloof dat ik de stukjes niet helemaal heb meegekregen de laatste week. Zoveel info en voor mij een heel klein beetje vervan m'n bed show omdat er bij ons geen kleine komt. Niet dat ik niet met jullie meeleef. Graag bv willen geven en het lukt of gaat dan niet zoals je zou willen, moeilijk lijkt me dat en kan me voorstellen dat dit pijn doet. Maar niet vergeten dat jullie het gewoon goed doen. Jullie zijn verse ouders en Tuurlijk is alles vreemd en onwennig. Maar dat is normaal. Knuffel van mij.

 

babeth, vandaag fm? Succes. Heb je veel last van de hormonen? Wanneer denk je de punctie te hebben? Zaterdag?

 

ben de rest weer kwijt. Ben weer verkouden aan het worden, keelpijn alsof er een bolletje schuurpapier in zit, flink niezen, neus verstopt, wattenkop. Zat me te bedenken dat dit vorige week langzaam begon te beginnen, en ik zit na mijn ei, dus mss zijn het wel afstotingsverschijnselen. We'll never know...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dublin, hier ook een knuffel. Erg balen dat het niet gelukt is, ondanks het feit dat je er rekening mee hield. Ga je nog een gesprek aan met de Gyn? Stimuleren ging toch niet helemaal vlekkeloos?

 

Es, hoe is jullie nacht geweest? Fijn dat J het gisteravond goed deed en heel goed dat jullie bij vrienden en familie aan de bel trekken! Als ik dichter bij zou wonen, zou ik je absoluut willen ontlasten, maar ik ben bang dat het met fiene lastig te combineren is. Vind het overigens wel echt top hoe goed jullie door het zh begeleid worden!

 

 

Henne, las dat Th veel huilt, heb je de draagdoek al geprobeerd? Dat hielp bij Fiene ook erg goed tegen krampjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden