Jump to content

1 of 2 cryo's terugplaatsen


Champietal
 Share

Recommended Posts

Hey Meiden,

 

Het is een tijd geleden dat ik hier was. Vorig jaar hebben we nog een TP van een cryo gehad, deze poging is helaas mislukt, maar door omstandigheden hebben we verdere aktie op een laag pitje gezet.

Vandaag weer bij de arts geweest en we kunnen volgende maand gelijk weer beginnen met de cryo terugplaatsing.

 

Nu heb ik even een vraag. Ben inmiddels ruim 34 jaar en als we willen mogen we van de arts twee cryo's terug laten plaatsen.

(ze zitten 2x2 in een rietje).

Hier wil ik graag goed overnadenken. We hebben al een heel mooi cryo wonder van bijna 2 jaar.

We willen heel graag een broertje/zusje voor hem, maar gelijk twee????

 

Ik wil jullie vragen wie hier twee cryo's heeft laten terugplaatsen en ten eerste er zwanger van is geworden en zoja of je zwanger bent geworden van één of twee kindjes?

 

Dank jullie allen.

 

PS: Het is niet dat een tweeling niet welkom is, maar er zitten gewoon veel risico's aan een tweeling zwangerschap.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 231
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hey Champietal.

 

Spannende tijden gaan er weer voor jullie aanbreken.

 

Ik heb zelf veel aan onderstaande link gehad om een keuze te maken.

 

Wij gaan komende keer voor 2 cryo's. We hebben er nog 6 (2x1 en 2x2 in rietje) Maar dit is ook ivm leeftijd en dat wij hebben besloten geen 3e poging hierna te gaan doen.

 

Succes!

 

http://www.umcn.nl/Informatiefolders/6820-Kiezen_voor_één_of_twee_-i.pdf

Link to comment
Share on other sites

hey meis,

 

moeilijke keuze, maar ze zitten 2x2 in een rietje, dan ontdooien ze dus sowieso allebei? ik zefl( ik geef mijn eigen mening he;)) zou ze allebei terug plaatsen, puur omdat de kans op een tweeling zwangerschap ''slechts'' 15% is dacht ik.... die kans is dus niet erg groot...

 

maar wat t belangrijkste is is dat je doet waarbij je het beste gevoel hebt

 

succes met je keuze

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

heeej!

 

dat is leuk een broertje of zusje voor Finn..

 

maar wij hebben 2 cryo's laten terug plaatsen en zoals je weet ben ik zwanger van 1.. het is 10%kans op een zwangerschap.. ik ben blij dat we er 2 hebben terug geplaatst.

Wij wilden eigenlijk ook echt geen 3 kids, maar mochten ze wel allebei blijven plakken, waren we er natuurlijk hartstikke blij mee!

 

je moet gewoon voor jezelf goed nadenken, wat je wilt.. Dat is het enige wat ik kan zeggen..

 

en hopelijk lukt het een broertje of zusje voor Finn..

 

liefsss

Link to comment
Share on other sites

Wat spannend om weer te beginnen en wat een moeilijke keuze - vooral omdat ze per 2 ingevroren zijn. Ik heb ruim een jaar geleden 2 cryo's terug laten plaatsen (was toen 30) en ik had er nooit rekening mee gehouden dat dat dan ook 3 kinderen konden worden, hahaha. Maar als ze per 2 ingevroren zijn zou ik zelf het moeilijk vinden dat er één weggegooid wordt als ze allebei goed ontdooien (wat natuurlijk al de vraag is) - wij hebben zelfs gekozen voor 2 terugplaatsen terwijl die apart waren ingevroren.

 

Ik kan de keuze niet voor jullie maken, maar denk dat je vooral moet bedenken óf een evt. tweeling ook 'welkom is' (rare bewoording, maar weet niet hoe het anders te zeggen ;)). De kans erop is klein (kans van slagen van een cryo = ongeveer 15%; kans dat het dan een tweeling is weer 15%, dus alles samen is de kans op een tweeling maar iets meer dan 2%), maar wel aanwezig. Als een derde kindje praktisch of financieel of lichamelijk 'lastig' is, is het misschien verstandiger het zekere voor het onzekere te nemen. Succes met het nemen van jullie beslissing!

Link to comment
Share on other sites

Hallo

 

Wij hebben 2 cryootjes terug laten plaatsen die allebei waren ingenesteld. 1 heeft het er niet gered dus bleef er 1 over en dat is onze trots die vorige maand geboren is.

Ik zou nu niet meer kiezen voor een tp van 2. Puur omdat ik een zware zw heb gehad en de eerste weken waren ook heel zwaar. Moet er niet aan denken dat het er dan toch 2 waren geweest.

Wij hebben nog 2x2 ingevroren liggen en als we besluiten om deze te gaan gebruiken laten we de beste terugplaatsen en gaat de ander naar de wetenschap.

 

Volg je gevoel, maar als je er 2 tp dan heb je een kans op een 2ling. Ook al is dat kleiner dan dat er maar 1 blijft zitten.

 

Succes met het maken van een voor jullie verstandige keuze.

Link to comment
Share on other sites

@ Guusje, dank je wel voor de link. Ik heb deze hele folder gelezen.

@ Dees, ik vind het zo leuk dat Julian een broertje gaat krijgen. We waren samen zwanger van onze boys en ben zo blij voor jullie.

@ Miepie, jeetje zeg.....een drieling. Finn was eerst ook een tweeling. Mijn cryo was doormidden gebroken en bij de echo van zes weken was ik zwanger van een tweeling. Bij de volgende echo was ik nog zwanger van eentje. Vond ik best wel eng, want ik heb nooit iets gemerkt.

 

Het is natuurlijk sowieso de vraag bij de ontdooïing of ze beide goed ontdooien. We gaan natuurlijk van het positieve uit.

De keuze hebben we nog niet gemaakt. Ik zal er nog diep overnadenken en de keuze wel overwogen nemen.

 

Dank meiden voor jullie reacties.

 

Liefs,

Chantal

Link to comment
Share on other sites

Hai Chantal,

 

Ik heb na een aantal mislukte pogingen er ook voor gekozen om er 2 te laten terugplaatsen.

Het was wel spannend want we wilden echt geen tweeling omdat we al een zoontje hadden.

Nu heb ik nog 1 zoontje en is ons gezin compleet.

Link to comment
Share on other sites

@Rachel, wij willen op zich ook geen tweeling. Het klinkt hard hier op dit forum, want er zijn zoveel mensen die er een "moord" voor doen, maar wij voelen ons met twee kindjes ook compleet. Daarom is die twijfel er ook.

Mocht ik zwanger raken van een tweeling is het natuurlijk wel welkom, maar liever eentje.

Ook brengt het zwanger zijn van een tweeling brengt risico met zich mee.

 

We moeten het gewoon goed overwegen. We hebben nog een maand en dan zullen we ons besluit maken.

Link to comment
Share on other sites

Wij hebben ook 2 cryo's terug laten plaatsen, waarvan er eentje is ingenesteld. De komende cryo pogingen laten we ook weer elke keer 2 terugplaatsen (we hebben 7 cryo's verdeeld over 3 rietjes) Ik vind het ook een spannende beslissing, want er bestaat een mogelijkheid dat ze beide innestelen. De kans daarop is 25% las ik ergens. Dus nog altijd veel minder kans op een tweeling dan op een eenling. En toch meer kans op een zwangerschap doordat je er 2 laat terugplaatsen... voor ons was dat de reden om er 2 terug te laten plaatsen. Maar eerlijk is eerlijk, toen ik vorige keer zwanger was na de terugplaatsing van 2 cryo's was ik best opgelucht om te horen dat het er maar eentje was die was blijven plakken... ;-)

Link to comment
Share on other sites

Hallo! Ik heb ook een vraagje. Wij gaan, zodra ik ongesteld word, ook voor onze 1e cryopoging. Ik had altijd begrepen dat je er maar 1 terug kan krijgen als je onder de 35 bent, en het niet je 3e poging is.Wij lopen in het VU en zouden er wel graag 2 teruggeplaatst krijgen. Heeft iemand daar ervaring mee in het VU? Moest je echt 'lullen als Brugman' om dat voor elkaar te krijgen?Groetjes, SterreMaud

Link to comment
Share on other sites

Hoi SterreMaud! Ik loop ook bij het VU en vind dat ze best gehoor geven aan persoonlijke verzoeken. Zo wilde ik bijvoorbeeld graag zelf het korte protocol volgen, ipv eerst aan de pil en dan de deca en dan pas de stimulering. Dat was geen allerdaags verzoek, merkte ik, en moest ook eerst overlegd worden. Maar daarna stemden ze wel in. Denk dat het dus wel meevalt met het lullen als Brugman. En sowieso met cryo's is de kans op een zwangerschap kleiner en doen ze volgens mij niet zo moeilijk over 2 terug.

 

Succes! We gaan ongeveer gelijk op zo te horen. Wanneer moet je ongeveer ongesteld worden? Ik rond 10 oktober.

 

groetjes,

Mariek

Link to comment
Share on other sites

@ Mariek, Wij gaan ook bijna gelijk op. Ik moet rond 5 oktober ongesteld worden.

 

@ Sterremaud, bij ons stelde de arts het zelf voor.

Ik loop op het LUMC en daar zijn ze ook vrij streng, maar ik ben al een jaar van de pil af en vorig jaar één poging gehad en daarna ook niet spontaan zwanger geworden.

 

Nog even goed nadenken wat we willen.

Link to comment
Share on other sites

@Mariek: dat klinkt hoopvol, dat ze dus best begrip hebben voor persoonlijke situaties. Maar open-minded het gesprek in dus.

Ik ben vandaag ongesteld geworden en ik werd vanmiddag gebeld dat we mogen starten. 5 oktober 1e echo en het recept van pregnyl is onderweg. Het is wel weer spannend zeg. Vorige keer waren we gezegend dat het meteen de 1e ICSI raak was. Ik durf bijna niet te hopen dat het nu weer zo soepel gaat...

Helaas kan ik op ipad geen handtekening zien, maar jij gaat dus ook op voor een cryo? Hoeveelste keer is het voor jou?

Link to comment
Share on other sites

Dus alle drie op voor een tweede, en alle drie met cryo's. Bekend 'gezicht' Champietal, we zijn vorige keer ook veel online geweest. En nu dus inderdaad bijna gelijk op. Laten we hopen dat het meteen raak is met deze cryo's!

 

SterreMaud, we gaan dus voor een broertje of zusje voor onze dochter. Zij is in 2009 geboren na de eerste ICSI poging, maar wel pas na de 2e cryo-tp. We hadden, net als nu, 7 cryo's na die poging, maar helaas had het ziekenhuis ze toen verdeeld over slechts 2 rietjes. Nu zijn ze gelukkig verdeeld over 3. Drie extra pogingen voelt enorm luxe. En heb goede hoop dat het gaat lukken een van die drie keer....ons meisje was tenslotte ook een eskimootje ;-)

Heel veel succes met deze poging!! Terugplaatsing voor jou dus rond de tijd dat ik me mag melden. Spannend!

Link to comment
Share on other sites

@Sterremaud, nee ik ben er nog niet uit. Ik denk twee, maar mocht er maar eentje goed ontdooien, dan zal ik niet zwaar teleurgesteld zijn

 

@Mariek, ja dat klopt. We waren toen veel online samen. In het begin toen Finn was geboren ook nog veel online geweest, maar op een gegeven moment toch andere dingen doen dan dagelijks het forum checken, je bent er gewoon een stuk minder mee bezig.

 

Leuk dat we alle drie met "hetzelfde" bezig zijn. Voor alledrie een tweede.

Sterremaud, is jouw eerste kindje via Embryo of Cryo ontstaan?

Link to comment
Share on other sites

He meiden, binnenkort de eerste echo voor jullie! Spannend weer. Beetje goed gevoel over?

 

Voor mij is het aftellen tot de ongesteldheid een beetje begonnen. Nog een week, dan mag ik me melden. Ga proberen wat slaap in te halen, ben gesloopt. Al jaren, haha, na de geboorte van de kleine, maar nu ook nog eens verkouden en hoesterig. Wil zo fit mogelijk zijn als de emmie(s) aan boord komen. Doen jullie er verder nog wat aan, wat voedingssupplementen, alternatieve geneeskunde etc betreft?

 

Duim voor jullie dat de cryo's goed ontdooien en dat ze mooi doordelen na de ontdooiing!

Link to comment
Share on other sites

@Champietal: onze dochter is geboren via de eerste versie ICSI. Enorm bevoorrecht dus. Nu van die 1e poging nog 5 cryo's over. 2x2 en 1x1.

@Mariek: jaja, het wordt spannend! Woensdag 1e echo. Heb de pregnyl al in huis. Begrijp alleen niet helemaal waarom ik 2x 5000IE mee heb gekregen. Volgens mij een foutje van de apotheek, kan me namelijk niet herinneren dat ik 10.000IE heb gespoten de vorige keer..

 

Ik merk trouwens wel dat ik er veel relaxter insta. Tijdens de 1e ICSI kon ik echt aan niets anders denken. En dat heb ik nu gelukkig niet. Ik hoop gewoon echt ENORM dat er uit de cryo's een broetje of zusje geboren gaat worden, ik vond de punctie echt een hel namelijk. Nog erger dan mijn bevalling..pfff..

Link to comment
Share on other sites

@SterreMaud, wat fijn zeg, dat je deze keer geen spuiten hebt moeten zetten (op de Pregnyl na dan) en geen punctie. Ik vond het puncties ook erg vervelend. Heb er gelukkig maar 2 gehad, maar kijk beslist niet uit naar nog een derde. Zoveel eiblaasjes die aangeprikt moesten worden... maar daardoor gelukkig nu dus wel die extra cryo pogingen. Ik heb alle keren 10.000IE Pregnyl moeten spuiten, dus dat kan best kloppen die dosering.

 

Ik hoop met je mee dat het deze keer direct raak is! Ook wel heel bijzonder eigenlijk, dat je kindjes op hetzelfde moment verwekt zijn, maar dat er wel een paar jaar tussen zit met de geboorte.

Link to comment
Share on other sites

Zo, eerste echo zit erop. Was nog geen dominante follikel, dus zaterdag 2e echo. Wel gek om daar weer rond te lopen. Nog even in het boek gespiekt met de geboortekaartjes en die van onze dochter zat er keurig tussen geplakt. Bijzonder om te zien.

Ik heb gevraagd over 2 embryo's terugplaatsen maar dat gaan ze niet doen. Ik val niet in de doelgroep. (te jong, pas 1e poging). Ze zei letterlijk: ik denk dat je niemand gaat vinden hier die dat goedkeurt. Dus, daar heb ik het maar mee te doen denk ik!? Blijf het vreemd vinden. En inderdaad bijzonder, dat als uit deze cryo's een kindje geboren wordt, dat het dan een soort van tweeling is, alleen dan met 2 jaar ertussen qua geboorte. :-)

Link to comment
Share on other sites

@ Mariek, ik heb voorlopig nog geen echo. Zal één van deze dagen ongesteld moeten worden en dan bellen voor een afspraak.

 

@ SterreMaud, dat heb ik ook altijd gedacht. Als ik weer zwanger wordt van de eerste IVF, dan is het eigenlijk een tweelingbroer/zus van Finn.

 

Wel spannend allemaal. Ik ben ook vrij relaxed. Vorige keer hoefde ik ook geen Pregnyl te zetten, dus dat was wel prettig. Alles helemaal in een normale cyclus.

Link to comment
Share on other sites

Hey Mijnbaby,

 

Wat leuk om weer even van je te lezen. We samen toch een soort van lief en leed gedeeld hier op de site.

Zou leuk zijn als we weer tegelijk zwanger zullen zijn.

Helaas ben je nog niet zwanger zie ik. Keep my fingers crossed for you!!

 

Succes

Link to comment
Share on other sites

He meiden,

 

Hoe gaat het met jullie?

@Champietal, da's waar ook, wij gaan gelijk op ongeveer. Al ongi geworden? Ik heb nog een paar dagen te gaan. Vind het nu ook wel weer spannend worden, maar op een goede manier. Het is inderdaad zoveel relaxter om zonder alle hormonen een tp te hebben.

@SterreMaud, benieuwd wat de 2e echo vandaag laat zien. Succes!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use