Jump to content

Chagrijnig


Roos1982

Recommended Posts

Lieve Dames,

 

Sinds een weekje gebruik ik decapeptyl in combinatie met de Puregon(komende maandag mijn eerste echo) Ik begin nu een zeurende gevoel te krijgen in mijn onderbuik vooral aan de rechterkant.

Ik begrijp ook wel dat me fokkels gestimuleerd worden. Maar ik wordt er zo chagrijnig door niet normaal meer!!!! Maar komt ook mede dat ik niet meer goed op mijn buik kan slapen:mad:

 

Aan de andere kant denk ik ook van het is juist een goed teken dat me lichaam aangeeft dat het aan het veranderen is :icon_smile:

Ik vraag me af als jullie ook zoveel last hadden/hebben van de puregon.

Alle tips zijn welkom!

Link to comment
Share on other sites

Roos,

 

heel erg deze uitspraak maar: welkom in de wondere wereld van de puregon!!

Ik ben een heel erg geduldig persoon, kan me heel goed (vaak té goed) inhouden, maar op de puregon ben ik een smeulend kruidvat. Kan zomaar ontploffen.

Helaas, het hoort erbij. :(

 

Grtjs, lala

Link to comment
Share on other sites

Het is een goed teken, er groeien vast een flink aantal mooie eitjes!

 

En den maar zo, als het allemaal lukt kun je op je buik slapen voorlopig wel op je buik schrijven. En daar is het allemaal om te doen, nie waar?

 

Succes!

Link to comment
Share on other sites

Ik was emotioneel compleet instabiel met Puregon. Ik ging toen voor de eerste echo en voelde me zo ellendig/opgeblazen. Dat was met 175EH. Echt afschuwelijk ik had het idee dat mijn hele buik vol follikels zat maar helaas... er zaten er maar 2. Toen boos, verdrietig en zo teleurgesteld in mijn eigen lichaam. De echo 2 echo liet niets mooiers zien dus toen helaas een escape IUI. En de maand er na gestart met 225 EH en zo mogelijk me nog rotter gevoeld.

Maar ook dit keer bleef het resultaat uit maar na 10 dagen stimuleren schoten de follikels in een keer de breedte in en met 15 dagen de punctie gehad met als resultaat 8 follikels waaruit 5 bevruchtingen zijn ontstaan.

Ik heb me dus ook vreselijk gevoeld met Puregon en vind jouw verhaal heel herkenbaar.

Sterkte hoor meid en ik hoop op een prachtig resultaat!

Link to comment
Share on other sites

Momenteel zit ik op de wc omdat ik een opgeblazen buik heb! Geen suc6 helaas.... De deca geeft nu tijdens mijn 3e iui meer bijwerkingen: hoofdpijn ( de paracetamol vliegt er doorheen), moe, hijgen als ik de trap oploop, erg veel dromen, stijve onderrug, gespannen borsten en emotioneel van de week ingestort. Mijn eten komt steeds omhoog omdat mijn buik is opgeblazen. Pfff, en ook erge spanningen op mn werk. Het lijkt wel of dit laatste de bijwerkingen laat toenemen..... Ik had dit 1 maal eerder ook nl.

Maar ach, life goes on dames.

Link to comment
Share on other sites

Jeetje wat ben ik blij dat ik dit allemaal lees, want wat ben ik erg zeg.. Sinds vorige week spuit ik decapeptyl, maar ik ben gewoon een compleet ander mens! Vreselijke hoofdpijn en dan de misselijkheid, en dan nog dat ik zolang zamerhand helemaal geen lontje meer heb.

Ik wist voor ik met de medicijnen begon dat het moeilijk kon worden, maar nu ik er zo middenin zit.. Vind ik het toch wel een beetje moeilijk hoor!!

Link to comment
Share on other sites

Inderdaad heel herkbaar die chagarijnige buien. Ik had vooral veel last van de decapeptyl. Niet de eerste dagen, maar pas na ander halve week als je hele eigen hormoonhuishouding goed plat ligt. Maar ja.. het was inderdaad voor een goed doel en het gaat ook weer over hoor!!

En als je straks zwanger bent, kun je binnen de korste keren niet meer op je buik liggen. Ik moest daar heel erg aan wennen en heb echt weken slecht geslapen, maar inmiddels gaat het prima op mijn zij.

 

Nog even volhouden meid! Zet m op!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use