Jump to content

Starten met IVF (MNC) in Jan/febr 2012!


Tess
 Share

Recommended Posts

 • Replies 985
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hallo,

 

Ik ben nieuw hier ik heb mijn eerste intakegesprek op 19/1 in UZ Gent voor IVF. Heb al 3 IUI pogingen ondernomen.

Kan er mij iemand zeggen hoe zo'n intakegesprek verloopt? Mijn gynaecoloog die mij behandeld heeft voor IUI is ook dezelfde voor IVF. (versta dus niet echt waarom ik dan nog eens langs moet gaan voor zo'n gesprek?)

 

Groetjes,

Link to comment
Share on other sites

Hoi,

 

Ik denk dat ze je gaan uitleggen hoe het IVF traject zal verlopen.

Wij hadden al 2 IVF behandelingen geghad en na 4 TP zwanger geworden.

Nu gaan we IVF in de eigen cyclus doen, maar eerst wel weer een intake en uitleg over hoe deze behandeling eruit zal zien.

 

Groeten Tess

Link to comment
Share on other sites

Tess, wat fijn dat jullie weer verder kunnen voor een brusje! Alvast heel veel succes!

 

Er is alleen al een topic jan/febr starten, wellicht kun je daar aansluiten? En er is ook een topic met 'eigen cyclus'...heel veel succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Hallo Tess,

 

Hier ook een "eigen cyclusser" in het umcg. Maar dan met ICSI. We hebben de eerste ronde er op zitten maar helaas zonder resultaat. Alles ging eigenlijk perfect, terugplaatsing gehad van een topembryootje maar helaas is deze niet blijven plakken. De hele behandeling is me wel erg meegevallen, prikken ging me best goed af en de punctie was ook best wel te doen. Nu slaan we een rondje over omdat deze net in de kerstvakantie viel. Wel jammer ik wou het liefst meteen door maar ja, dat wordt dan eind januari. Nou ja, wacht al 2,5 jaar dit kan er ook nog wel bij! Wat fijn dat je een dochter hebt gekregen via ivf, lang leve de medische wetenschap! Hoe was dat in de "grote behandeling" veel bijwerkingen of viel het mee. Hopelijk hebben we dat uiteindelijk niet nodig! Op naar een vruchtbaar jaar!

Link to comment
Share on other sites

Oh wat "leuk" dat jij ook de eigen cyclus doet.

Want ja leuk is natuurlijk niet het goede woord, maar leuk om ervaringen uit te wisselen.

 

Wat jammer dat het niet is gelukt, want jullie waren een heel eind op weg dus.

Ik heb namelijk begrepen dat het best kan zijn dat er een paar keer geen TP zal zijn.

Ik vind het best spannend maar sta er nu wel heel anders in dan dat we onze dochter nog niet hadden.

 

Ik ben gister ongesteld geworden en zal dinsdag mijn eerste FM hebben.

Wat zijn jou ervaringen?

 

De IVF is ons heel goed af gegaan. Ik had weinig last van de hormonen en we waren vooral heel erg positief!

En dat is denk ik wel het belangrijkste.

We kiezen nu voor IVF MNC omdat de gynaecoloog dit voorstelde en het wel zag zitten. Omdat we toch minder haast hebben voelde dit wel goed. Na 6 x hebben we onze 2 IVF behandelingen natuurlijk nog over...

 

Nou heel veel succes met wachten, is het ook eens leuk om ongesteld te worden he?!

Link to comment
Share on other sites

Damn, net een heel stuk getypt, wil ik het posten, en dan ben ik ineens niet meer ingelogd!

Nou ja, wat ik dus wou zeggen: inderdaad leuk om iemand in hetzelfde schuitje te treffen. Gedeelde smart is halve smart is halve smart (liever nog gedeelde vreugde!) zullen we maar zeggen.

 

Het is denk ik wel anders als je al een kindje hebt. De druk is er misschien wat af ofzo. Maar voor ons was het wel gek dat het ineens niet meer vanzelf lukte. Behaalde resultaten uit het verleden geven duidelijk geen garanties voor de toekomst in dit geval! Aan de andere kant voel ik ook wel een soort van haast, omdat ik het zo jammer vind als het leeftijdsverschil heel groot zou worden. Als het ons lag (uuh, tja het ligt ook aan ons..) waren we misschien al wel in de race voor nummer 3.

 

Als je er al eentje hebt weet je ook al hoe leuk het is. Gisteren had ons zoontje bijvoorbeeld weer zo’n briljante opmerking: zijn paps liet een harde scheet (de viespeuk), hij lachen dus mijn man: nou poeh hoor jij laat toch ook wel eens een windje! Neeejjjj Papa, ik heb hele stille billetjes! Hahaha, hoe grappig is dat!

 

Die fm-meting is trouwens echt in een poep en een scheet klaar. Als je er lang voor moet rijden dan is het wel de moeite waard om er een ikea shopsessie oid aan vast te plakken zeg maar!

Ik moet inderdaad mezelf ook wel voorhouden dat het ook wel eens niet tot een terugplaatsing zou kunnen komen. Daar ging ik eerst eigenlijk helemaal van uit maar dat is dus niet zo vanzelfsprekend. Lijkt me wel echt een enorme bummer, dan ben je ook gelijk helemaal “uitgespeeld’voor die maand. Maar zoals gezegd, ik vond de eerste ronde best goed gaan, op het uitblijvende resultaat na dan. Heb ook weinig last gehad van bijwerkingen e.d. Dus ik heb wel goeie hoop voor de volgende poging.

 

Nou, nu een kopje thee, succes met de eerste metingen, wie weet zie je het beginseltje zitten van je 2de kindje!

Link to comment
Share on other sites

Oh ja, das vervelend... Kun je nog een keer!

 

Maar jullie hebben op de natuurlijke manier al een kindje gekregen?

 

Ja mooi is dat, als ze wat groter worden en dan van die prachtige uitspraken!

 

Ik ben de fm gewend, maar vraag me af of het groeien van de folikel net zo snel gaat als met IVF en ben zo benieuwd of er een tp zal zijn...

Spannend!

Wanneer ben jij weer zover om te starten?

Eind januari toch?

 

Groeten Tess

Link to comment
Share on other sites

Ja dat groeien ging heel snel, vond ik althans. Maar heeft dat misschien ook te maken met hoe je eigen cyclus normaal is ofzo? Ik had op een donderdag de eerste meting en kon toen beginnen met prikken, toen op zaterdag nog een meting, toen was de eicel groot genoeg dus 's avonds Pregnyl geprikt en toen hadden we maandag punctie en woensdag terugplaatsing. Dat ging dus allemaal heel vlot voor mijn gevoel. Sowieso, ging alles heel snel. Lang wachten voor je na al die onderzoeken en alles eindelijk kan beginnen maar toen het eenmaal zo ver was ging het allemaal heel snel. In ons geval is bij mij alles goed (voor zover zichtbaar) en ik heb echt een cyclus volgens het boekje dus dat helpt ook wel denk ik. Maar ja dan moeten ze wel door gaan delen natuurlijk, die embryootjes. Dat laatste stapje moet ook nog even lukken.

 

Eind januari zijn we weer aan de beurt, denk iets van 18 januari ongesteld te worden dus dan 8 dagen later ongeveer op voor een nieuwe ronde. En inderdaad ons zoontje was vanzelf gekomen, ook niet na belachelijk lang proberen maar na een maand of 7 waren we toen zwanger. Maar kennelijk is hij toch best wel een wonder te noemen want toen we gingen proberen voor een 2de lukte het dus niet meer.

 

Als het lukt en we willen dan nog een derde dan denk ik dat ik ook wel zo vlot verder zou willen zoals jij (te zien aan je handtekening). Want er zit zoveel tijd in voordat je op de rit bent hiermee. Of ging het voor een 2de veel sneller om aan de beurt te komen? Je hoeft dan neem ik aan geen onderzoeken meer?

Link to comment
Share on other sites

Mag ik me hier ook aanmelden?

Mijn naam is Cristine, ben 28 jaar, getrouwd en we hebben een hele mooie dochter van 7.

Deze zwangerschap ging via de normale weg en ik was al de 2e maand zwanger.

Toen we ruim 4 jaar geleden stopte met de pil gingen we er niet van uit dat het nu weer zo snel zou gaan, maar dat het helemaal niet ging lukken hadden we niet gedacht.

Omdat het de eerste keer ook gelukt was, hebben we pas laat hulp ingeschakeld.

We hebben er nu 4 IUI's op zitten en 16 januari hebben we het intakegesprek voor IVF.

Inmiddels weten we dat ik endometriose heb, wat voor mij eindelijk verklaarde waar mijn klachten vandaan komen.

Heb al jaren, ook voor mijn eerste zwangerschap, dagelijks last van hoofdpijn, lage rugpijn waar niemand mij van af kan helpen.

en vaak enorme pijn aanvallen tijdens de menstruatie.

Link to comment
Share on other sites

@Vianne,vanaf het moment dat we naar de huisarts zijn gegaan tot de eerste IVF zat een jaar tussen. Wij zouden voor IUI gaan maar werden gevraagd om aan een studie mee te doen en dan moesten we loten wat we gingen doen en wij kregen IVF. Daat waren we erg blij mee. Na 2 verse pogingen en 2 cryo tp waren we zwanger. Januari begonnen en in augustus een positieve test! We konden heel snel doordat we voorrang kregen ivm de studie. Maar er is volgensmij geen wachtlijst, want wij hebben nu alleen een intake gehad (we mochten zelf beslissen of we voor IUI, IVF of IVF mnc gingen) een info middag en vervogens wachten tot ik ongesteld werd.

Het schiet op voor jou! Spannend!

 

@Crisje83, leuk dat je er bent! Jullie willen niet nog de resterende 2 IUI pogingen doen? Jullie gaan nu ook voor IVF in de natuurlijke cyclus? Succes!

 

Groeten Tess

Link to comment
Share on other sites

Hey Tess, oh dat is wel mooi als je mee kunt draaien in een onderzoek, had dat ook gevolgen voor de verzekering, dat je dan meer pogingen hebt ofzo? Al met al ging het dus best snel. Wij hadden eigenlijk nog langer moeten wachten van het ziekenhuis maar door wat miscommunicatie met een niet zo communicatievaardige nursepractitioner was de onderzoeksfase wat rommelig verlopen. Toen kregen we in september nog een extra zaadtest als en soort van zoethoudertje om te kijken hoe het er voorstond. Toen had mijn hubbie ineens een dramatisch dip in de productie die toch al niet goed was. Dus konden we ineens sneller instromen. Bij de afgelopen behandeling zat hij weer keurig op zijn oude level qua zwemmers. Tja je moet pieken op het juiste moment maar dippen op het juiste moment kan soms ook handig zijn!

 

@Cristine, wat rot lijkt me dat zeg, die endometriose, ik heb wel vaker gehoord dat je daar heel veel pijn van kunt hebben. Maar is er iets tegen te doen? Kun je dat weghalen of met medicatie bestrijden oid? Jammer dat iui niks opgeleverd heeft, dat lijkt me toch een stuk minder ingrijpend dan IVF. Maar zoals je al hebt gelezen waarschijnlijk, vond ik ( en Tess die hier gepost heeft ook) het allemaal goed te doen. Maar ik heb ook nog maar 1 ronde gehad en dat in eigen cyclus, dus misschien heb ik nog niet helemaal recht van spreken ;-)… Als je steeds weer teleurgesteld wordt dan is het ook zwaarder natuurlijk.

Ik merk dat veel mensen in mijn omgeving ook het idee lijken te hebben dat we hier in een of andere vreselijke nachtmerrie zijn beland en dat IVF, laat staan ICSI echt iets afschuwelijks moet zijn om mee te maken. Nou ja, so far kunnen wij het hier best handlen moet ik zeggen. Ik heb ook best het gevoel dat het een keer gaat lukken met die 2de. Maar dan wel liever vandaag dan morgen natuurlijk! Ik kan natuurlijk af en toe ook wel een potje er om janken dat het niet vanzelf gaat maar ja, daar word je ook niet zwanger van (anders ging ik nog wel wat harder janken).

 

Wel grappig trouwens, ik zie nu dat Tess haar dochter Tess heet (leuke naam!). Wij hadden/hebben Vianne staan als meisjesnaam voor als we eens een dochter zouden krijgen.

 

Groeten!

 

Vianne

Link to comment
Share on other sites

Hallo dames,

 

Inmiddels zit ik al zo'n 2 jaar hier op het forum alleen dan bij de gesprekken over IUI.

Inmiddels hebben wij 9 IUI pogingen gehad helaas zonder resultaat, en gaan we nu dan ook door naar IVF.

 

Als het goed is Moet ik dit weekend ongesteld worden en dan gelijk beginnen met de decapeptyl aangezien wij ivm met mijn eigen cyclus het korte protocol gaan doen.

Maandag as heb ik een afspraak bij mijn arts voor een controle echo en mag ik als alles rustig is ook gelijk beginnen met de gonal-f.

 

Nu het allemaal weer zo dichtbij komt (na een pauze van zeker 6 maanden) vindt ik het togh wel weer spannend worden :-s.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

Nou Vianne, het komt me bekend voor! Mensen om je heen lijken er zwaarder aan te tillen dan wijzelf. Ik zeg dat ook wel eens, als je er zelf in zit dan is dit gewoon de manier om zwanger te worden en is het voor ons een uitkomst ipv een straf.

 

Het deelnemen aan een studie betekende voor ons dat we een jaar meededen en in dat jaar alle pogingen kregen (buiten de verzekering om). Dus we hadden in dat jaar zeker 3, misschien we 4 pogingen kunnen doen, maar was het dan niet gelukt dan hadden we onze eigen 3 pogingen nog over. Gaf wel een gerust gevoel. Ookal zal het om financiele redenen nooit over gaan... Toch geeft het een druk als je met de laatste poging bezig bent en stress is natuurlijk nooit goed!

 

@Tabitha, welkom! Jeetje, jullie zijn dus al een tijdje bezig. Helaas zonder resultaat... Het korte protocol, ik heb er vaker van gehoord, maar wat houdt het precies in? Gek he? Dat je ineens hoopt dat je snel ongesteld wordt.. Jullie ook heel veel succes!

 

Wat goed dat we elkaar hier vinden en onze ervaringen kunnen delen!

 

Tess

Link to comment
Share on other sites

bij ons doen ze maar 4 IUI's en gaan dan over op IVF.

Ik heb de afgelopen dagen het boekwerk doorgelezen en het is inderdaad een stuk ingrijpender als IUI.

De arts vroeg ook of we aan IVF wouden beginnen en nog voor dat hij was uitgesproken had ik al ja gezegt. hij zei ook tegen mijn man: oké, jij hebt dus niets te vertellen, haha.

Maar we zaten al in de IUI's, met een rust periode vanwegen een cyste die er nog steeds zit, dus we hadden het al lang over IVF gehad samen.

ik heb zoiets, zolang het allemaal nog word vergoed, pak ik alles aan.

Het is voor een heel goed doel!!

Ik ben ook heel open naar de buitenwereld over waar we mee bezig zijn, niet tegen iedereen, maar toch zijn er een boel die het weten.

en voor mijn gevoel helpt dat ook wel heel erg, je kunt altijd even je ei kwijt.

Link to comment
Share on other sites

@ Tess, dat is wel een mazzeltje als je in een onderzoek kunt meedraaien. Moet je wel geluk hebben dat je de juiste loting treft. Ik ben zelf werkzaam geweest in een sportmedisch onderzoek en moest/mocht aan het einde mensen vertellen of ze echt of placebo-behandeld waren. Soms erg balen als je dus de neppert hebt gehad. Maar in jullie geval werden er behandelmethoden vergeleken neem ik aan?

Zo heeej, 9 iui's daar heb je best een lange adem voor nodig. Jammer dat het geen resultaat gaf. Wat maakt nou dat de een hier 9 x een poging mee doet en de ander na 4 x over moet stappen? verschillende ziekenhuisprotocollen?

 

Zo, en nu even het positieve nieuws van de dag: Mijn zus is na 3 miskramen voor de 4de x zwanger, laat het nu toch eindelijk eens goed gaan! Dat is weer hele andere problematiek en zo frustrerend op meerdere fronten: als je wel zwanger wordt maar het blijft onverklaarbaar nooit zitten dan kunnen ze vrij weinig voor je doen en moet je dus maar blijven proberen. Maar ik heb een goed gevoel deze keer, we worden vast oom en tante en grote neef dit jaar!

 

groet, Vianne

Link to comment
Share on other sites

@ tess

Het korte protocol houdt in dat op de dag dat je ongesteld word gelijk begint met decapeptyl te spuiten ipv op cd 21 een paar dagen later controle echo en dan gelijk beginnen met de gonal-f.

Dus de behandeling is in principe korter.

 

@ vianne,

Het ligt niet alleen aan het ziekenhuis beleid maar ook aan wat de oorzaak van de fertiliteit is, en ook een beetje aan de leeftijd.

Wij zouden eerst 12x IUI krijgen, maar omdat ze bij ons tegenwoordig een nieuw programma hebben op de computer, en die niet verder gaat dan 8 behandelingen, zijn we dan nu beland in het IVF traject.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

@Crisje: Het lijkt misschien heel pittig (en dat kan het ook zijn) maar het gaat stapje voor stapje en dan is het (volgensmij) best te doen. Ik vond alleen de wachtweken het vervelendste. En als het niet was gelukt dan moest ik eerst weer een maand rust en ook dat vond ik heel vervelend, dan gebeurt er NIKS! Maar daar weet jij alles van, vervelend dat je een tijdje niks hebt kunnen doen. Wanneer beginnen jullie? Toen wij in het IVF traject zaten wisten heel veel mensen er vanaf, wel zo gemakkelijk want je moet best vaak naar het ziekenhuis, en om dan steeds smoesjes te verzinnen... Maar wij proberen het nu wel wat stiller te houden, lijkt me zo mooi om na een week of 10 dan te gaan vertellen dat we zwanger zijn! Maar zover is het nog niet, maar heb wel alle vertrouwen...

 

@Vianne: het onderzoek was er omdat ze meerling zwangerschappen zoveel mogelijk willen beperken omdat het best een risico is. En aangezien je met IUI meer kans hebt op een meerling zwangerschap wouden ze vergelijken of het niet beter was om bij iedereen voor IVF te kiezen.

Gefeliciteerd voor je zus! Goed nieuws is altijd welkom! Zou nooi zijn dat jij ook snel zwanger word, samen zwanger zou geweldig zijn toch!?

 

@Tabitha: dan ga je dus ongeveer gelijk op met IVF in de natuurlijke cyclus?

 

Lekker slapen allemaal!

 

Tess

Link to comment
Share on other sites

Als het goed is kunnen we gewoon na het intakegesprek van 16 januari langzaam gaan beginnen.

ik zit dan ook al weer bijna aan het einde van de cycles, dus dat komt precies goed uit.

Er was geen wachtlijst en de cyste die er nu bij zit, zit niet in de weg.

Het zal misscien iets gevoeling gaan worden als er ook meerdere eitjes gaan groeien.

Hij zit in 1 van de eileiders en was 5,5 cm groot, maar er heeft al een keer een eitje naast gezeten dus hij blokkeerd niks.

en verder laat ik alles lekker over me heen komen, dat werkt voor mij het beste.

verder ben ik zelf nogal nuchter ingesteld, dus het zal wel goed komen.

Vianne, gefeliciteerd met je zus!

Link to comment
Share on other sites

@ tess,

Jhaa ik denk het eigenlijk wel Jhaa.

 

Nou ik moest 5,6 of 7 januari ongi worden, volgens mijn arts, maar dat ben ik niet geworden dus moest ik vanmorgen testen die was helaas negatief.

Ik hoop dus dat ik vandaag ongi word en kan beginnen met de decapeptyl want morgen heb ik een afspraak in het ziekenhuis.

 

Liefs

Link to comment
Share on other sites

@ Tabitha, oww wat irritant, zit je een keer te wachten op die suffe ongesteldheid en dan komt het weer ineens niet, en dan niet om de juiste reden! Heb ik ook wel eens zomaar gehad, dan denk je toch stiekem weer dat er een wonder gebeurd is.

 

@Crisje tjee, een cyste van 5,5 cm, dat klinkt best groot! Maar kennelijk hangtie daar dus gewoon een beetje "doelloos" rond, gelukkig maar.

 

Ik denk ook zeker dat je het maar een beetje over je heen moet laten komen. Net als bij bevallen, dat moet je ook gewoon laten gebeuren en niet teveel verwachtingen vooraf hebben. Ik moet altijd een beetje lachen om mensen die een bevalling plannen met kaarslicht en romantische achtergrondmuziek en alles. (sorry als ik nu iemand beledig..) Een kind krijgen kost gewoon letterlijk bloed, zweet en tranen (in ons geval zelfs al als ze er nog niet eens inzitten) en als je pech hebt moet je ook nog poepen ook als je ligt te bevallen, hoe onromantisch is dat!

 

@ Tess, ja dat zou echt zooo leuk zijn om tegelijk met mijn zus zwanger te zijn (wederom: laat het alsjeblieft deze keer goed gaan!)! Ook leuk voor mijn ouders, ze hebben nu nog maar 1 kleinkind dus 2 in 1 jaar dat schiet dan lekker op, doen ze weer helemaal mee in opa&oma-land! Heb je ook nog verslag gekregen achteraf over de uitkomsten van het onderzoek trouwens, ben wel benieuwd wat de conclusies daar uit waren. Een tweeling krijgen lijkt me behoorlijk heftig, denk dat ik daar in eerste instantie best van zou schrikken gezien de risico's eromheen. Aan de andere kant zou onze kinderwens dan wel 1 x ingevuld zijn. Maar goed, eigen cyclus is natuurlijk ook een methode waarbij naar minder meerlingen gestreefd wordt.

 

Groetjes!

Link to comment
Share on other sites

Tja je kunt vanalles plannen wat betreft bevallen, maar mijn vliezen braken na 34 weken en 2 dagen dus dat liep ook helemaal anders.

Ik heb een geweldige bevalling gehad, maar dat ik meteen daarna riep dat ik NOOIT weer wou zegt natuurlijk wel wat.

Gelukkig verdween dat gevoel heel snel en wou ik na een paar dagen alles graag nog eens over doen!

 

Het onderzoek loopt nog dus daar is nog niets over bekend.

 

Nou nog 2 nachtjes slapen en we hebben onze eerste fm, ben heel benieuwd!

 

Tess

Link to comment
Share on other sites

5,5 cm valt best mee, ze zijn er wel van 18 cm. alleen zit hij bij mij in de eileider dus eigenlijk moet je het zien als 2 eitjes boven elkaar.daardoor is de linkerkant met de fm ook altijd een beetje gevoelig.

ja en inderdaad over je heen laten komen net als bij een bevalling.

ik weet nog dat we het ziekenhuis binnenkwamen toen ik moest bevallen. liepen we over de gang naar de kamer waar ik moest bevallen.

lag er in de kamer naast me 1 te schreeuwen en te gillen.

Toen werd ik wel een beetje bang, maar ik mag best zeggen dat ik me helemaal stil heb gehouden.

en tussen de persweeën door nog even aan manlief gevraagt of alles wel goed ging, want hij zat en was zo stil, haha.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use