Jump to content

De allerlaatste kans


Recommended Posts

Pff we gaan dus beginnen aan onze allerlaatste poging, morgen heb ik de startecho! ik moet zeggen dat ik er vreselijk tegenop zie!! het is zo defintief, hierna houdt het op, blijven we kinderloos of krijgen we dat wonder waar we al 15 jaar op wachten/hopen!!

 

ik hoop dat deze poging niet zo'n achtbaan wordt als de vorige keer! de vorige keer groeiden de follikels niet goed en na de punctie was er maar 1 eitje die helaas niet bevrucht was!! dat voelde zo oneerlijk, het gevoel dat je niet eens de kans krijgt!!

 

we hopen dat er in ieder geval een terugplaatsing plaats vind deze keer, zodat we nog 1 klein kansje krijgen!!

 

ik zie er zo tegenop !!

 

ik heb ook zo het gevoel dat niemand het begrijpt, ik krijg het gevoel dat mensen dit gewoon als een ivf behandeling zien?! maar het is zoveel meer dan dat, ze lijken de angst, wanhoop en het verdriet niet te begrijpen! krijg ook sterk het gevoel of mensen het niet meer willen horen, net alsof ze willen zeggen "nou weten we het wel" alsof je er maar aan gewent moet raken en deze achtbaan normaal is en er bij hoort??

 

ik moest dit gewoon even kwijt!!

 

x monika

Link to comment
Share on other sites

Koekka heel erg veel succes ik ga heel erg hard duimen op dat wondertje het jullie zo gegunt.

 

Ik ken het gevoel dat mensen het niet meer lijken te horen of te willen horen mij is inderdaad gezegd dat ik er maar aan moest wennen en dat doet pijn heel erg veel pijn net of wij hiervoor kiezen om deze molen in te gaan met alle frustraties en klappen op de koop toe.

 

Meid ik hoop echtdat het jullie gaat lukken wij hebben het ook vaak somber ingezien maar kijk naar het resultaat ookal zijn wij nog niet zolang bezig als jullie maar zijn we ook al weer 5 jaar verder wonderen bestaan probeer je daar aan vast te houden.

Link to comment
Share on other sites

@Koekka; heel veel sterkte en succes bij je poging! Het gevoel van erop of eronder ken ik, het is zo spannend....schrijf hier maar lekker van je af meid! Ook wij hebben te maken (gehad) met een omgeving die niet begrijpt of wil begrijpen wat een (laatste) ivf traject inhoudt! Ik heb zelfs te maken met een schoonzus die vindt "dat het gezeur maar eens afgelopen moet zijn, iedereen maakt tenslotte wel wat ergs mee"! Het jammere is dat ze dat niet recht in ons gezicht durft te zeggen maar dat het viavia bij ons terecht komt. Gelukkig hebben wij ook heel veel lieve mensen om ons heen die ons steunen waar ze kunnen en dat is vele malen meer waard meid!

 

Heel veel succes, 1 bevruchte eicel kan genoeg zijn en ga voor de max meid! Blijf erin geloven he?

 

Liefs!

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Monika, ik begrijp je heel goed. Wij hebben nu nog 4 cryo's, maar mocht hier geen kindje van komen dan stoppen wij er ook mee. Ik ga weer starten voor 2 cryo's TP, maar zie er als een berg tegen op. Zo veel onzekerheden. Ontdooien ze wel goed, raak ik zwanger, zo ja, gaat het dan goed? Zoveel vragen waar niemand een antwoord op heeft.

 

De omgeving (familie en goede vrienden) zijn van dit alles op de hoogte, behalve dat ik nu weer voor de cryo's ga. Maar ik denk dat het voor hun heel lastig is er naar te vragen, dus zeggen ze maar niks.Mensen die niet in deze situatie zitten zullen het nooit begrijpen. Wel zich proberen voor te stellen, maar begrijpen zullen ze het gewoon niet. En dat is voor beide lastig.

 

Ik wens je enorm veel succes, en blijf hoop houden.

Link to comment
Share on other sites

Koekka, veel succes!

 

Wat mij op de been heeft gehouden tijdens de laatste poging is de gedachte dat er meer vrouwen in de laatste poging zwanger zijn geraakt. Als ik angstig was of in paniek, probeerde ik iets anders te gaan doen en weer aan die gedachte denken dat ook ik in de laatste poging zwanger zou kunnen raken. Wat mij ook geholpen heeft is te denken: Tranen zijn nog niet nodig, die kan ik laten als het echt afgelopen is...dan is er genoeg tijd voor rouw en verdriet. Nu is er nog hoop! Denk vaak aan je emmie, en visualiseer hoe het zich innestelt..

 

Het zijn maar tips meis, echt helpen kan ik je niet want dan had ik er gewoon voor gezorgd dat je zwanger zou worden...;) Maar ik weet hoe moeilijk en zwaar deze laatste poging is, je bent niet alleen...

 

Succes!! KrisKras

 

Als je vragen hebt, of je hart moet luchten, mag je het gerust laten weten.

Link to comment
Share on other sites

Wat een ontzettend lieve reacties hier !!! ik vind het heel fijn dat jullie allemaal gereageerd hebben! het heeft me erg goed gedaan en ontroerd !!

 

uiteraard wens ik voor iedere vrouw die in mmm zit ook dat hun droom uitkomt !!

 

ik ga proberen m'n gedachten op iets anders te zetten!!

 

heel erg bedankt lieve schatten!

x monika

Link to comment
Share on other sites

op dit moment is het zo, dat er rechts 5 follikels zitten waarvan er 1 de overhand heeft en het de vraag is of de rest mee gaat groeien ? links zitten twee follikels die gestopt zijn met groeien en dus niet mee doen!! a.s. donderdag heb ik weer een fm kijken hoe het er dan voor staat??

Link to comment
Share on other sites

gisteren de punctie gehad! en grote verrassing, maar liefst 9 eitjes !! vandaag horen we hoeveel en of er wat bevrucht zijn?

 

moet erg veel rust houden de komende dagen ! en de punctie was erg pijnlijk! maar goed als ik door een wonder over negen maanden een kleintje vast kan houden was het het allemaal waard

 

x monika

Link to comment
Share on other sites

Hey Monika

 

Meid wat een fantastisch nieuws, 9 stuks. Hoe laat vandaag krijg je wat te horen? Ben je je zenuwen nog een beetje de baas :-) Zo zie je maar weer hoe het allemaal nog kan veranderen ivm het aantal follikels. Ik duim hard voor je mee voor een aantal mooie bevruchtingen.

Link to comment
Share on other sites

er zijn er twee bevrucht van de 9!! hopenlijk zit er dit keer echt een gouden ei bij !! woensdag krijgen we ze teruggeplaatst en dan horen we ook doe de celdeling is !! zou echt geweldig zijn zeg als de laatste eindelijk blijft zitten en over negen maanden zo'n wondertje!!

 

wanneer ben jij weer aan de beurt daniella?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Monika

 

Zie nu pas je berichtje, dus dat betekent dat je vandaag de TP hebt gehad.

Zijn ze beide teruggeplaatst? Zou inderdaad geweldig zijn als je binnenkort een positieve test in handen hebt. Het is je van harte gegunt. Ik blijf in ieder geval hard voor je duimen.

Ik zit nog steeds te wachten, want ik heb mijn eerste gesprek in Dusseldorf op 26 april.

Daarna hoop ik weer snel van start te gaan, want het begint nu wel weer te kriebelen om te gaan beginnen na zo´n lange "pauze".

Link to comment
Share on other sites

Ik heb inderdaad op 21 maart de terugplaatsing gehad van twee helaas slechtgedeelde embryo's ! ik had helaas vanaf woensdag 21 maart ook steeds meer pijn in de buik, zo erg zelfs dat ik donderdags terug moest naar het ziekenhuis! ze hebben toen in het bloed ondekt dat ik een infectie had/heb ! ik kreeg meteen weer een zware antibiotica mee naar huis! ik moest vrijdags bellen met de arst hoe ik mij voelde en of mijn temperatuur gedaald was, helaas waren vrijdags de klachten nog hetzelfde en de temperatuur was ook niet gedaald met als gevolg dat ik vrijdags weer naar het ziekenhuis moest! in het bloed was toen te zien dat de infectie waarden explosief gestegen waren en ik per direkt opgenomen moest worden!! ik heb tot zondag in het ziekenhuis gelegen aan het infuus! nu ik weer thuis ben zijn de klachten nog hetzelfde maar de temperatuur is gedaald en de infectiewaarden waren zondag ook gedaald dus dat was positief!!

ik moet volgende week wel gewoon testen! mocht deze negatief zijn? dan pas gaan ze verder onderzoek doen waar mijn pijn vandaan komt mocht ik dan nog pijn hebben?

de kans van slagen op een zwangerschap is volgens de artsen zeer zeer klein! de combinatie van alle antibiotica en de slechte deling van de embyo's !!

 

daniella, wat duurt wachten toch lang he? ik hoop dat het gesprek in dusseldorf dat opleverd wat jullie zo verlangen!!

 

moon74, wat fijn dat het bij jullie uiteindelijk tot het fantastische resultaat van een dochter geleid heeft !

 

liefs monika

Link to comment
Share on other sites

Hoi monika

 

Meid, wat een ellende allemaal toch weer. Vind het zo ontzettend rot voor je dat dit je overkomen is.

Je had zo je hoop hierop gevestigd en dan weer dit. Bah, wat is het allemaal toch oneerlijk.

Uiteraard blijf ik voor je duimen voor een positieve test, maar als de dokters al gezegd hebben dat in combinatie met antibiotica de kans zeer, zeer klein is......

Hoe is het nu met je? Is de pijn al minder en moet je nog je bloed laten controleren voor die infectie? Ik hoop dat je in ieder geval snel weer opknapt.

 

Liefs

Daniella

Link to comment
Share on other sites

hoi daniella,

 

hier is het helaas over en uit!! ben al ongesteld geworden! veel vroeger dan normaal na een behandeling maar dat zal dan met die antibiotica te maken hebben denk ik? de pijn is helaas nog niet weg, maar ik moet deze week toch bellen met het zkh om door te geven dat ik niet zwanger ben en dan hoor ik het verder wel!! mijn temperatuur is goed dus daarom mag ik er vanuit gaan dat de infectie weg is? maar misschien dat ze nog een checkup doen nu?

bedankt voor je steun en het duimen dat waardeer ik zeer!

ik zal hier wel wat minder zijn in de toekomst maar probeer het wel in de gaten te houden! ik wens jou uiteraard het allerbeste en ik hoop dat jullie wens wel uit mag komen en zal voor jou en alle andere vrouwen hier blijven duimen!!

 

liefs monika

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use