Jump to content

De allerlaatste kans


 Share

Recommended Posts

Pff we gaan dus beginnen aan onze allerlaatste poging, morgen heb ik de startecho! ik moet zeggen dat ik er vreselijk tegenop zie!! het is zo defintief, hierna houdt het op, blijven we kinderloos of krijgen we dat wonder waar we al 15 jaar op wachten/hopen!!

 

ik hoop dat deze poging niet zo'n achtbaan wordt als de vorige keer! de vorige keer groeiden de follikels niet goed en na de punctie was er maar 1 eitje die helaas niet bevrucht was!! dat voelde zo oneerlijk, het gevoel dat je niet eens de kans krijgt!!

 

we hopen dat er in ieder geval een terugplaatsing plaats vind deze keer, zodat we nog 1 klein kansje krijgen!!

 

ik zie er zo tegenop !!

 

ik heb ook zo het gevoel dat niemand het begrijpt, ik krijg het gevoel dat mensen dit gewoon als een ivf behandeling zien?! maar het is zoveel meer dan dat, ze lijken de angst, wanhoop en het verdriet niet te begrijpen! krijg ook sterk het gevoel of mensen het niet meer willen horen, net alsof ze willen zeggen "nou weten we het wel" alsof je er maar aan gewent moet raken en deze achtbaan normaal is en er bij hoort??

 

ik moest dit gewoon even kwijt!!

 

x monika

Link to comment
Share on other sites

Koekka heel erg veel succes ik ga heel erg hard duimen op dat wondertje het jullie zo gegunt.

 

Ik ken het gevoel dat mensen het niet meer lijken te horen of te willen horen mij is inderdaad gezegd dat ik er maar aan moest wennen en dat doet pijn heel erg veel pijn net of wij hiervoor kiezen om deze molen in te gaan met alle frustraties en klappen op de koop toe.

 

Meid ik hoop echtdat het jullie gaat lukken wij hebben het ook vaak somber ingezien maar kijk naar het resultaat ookal zijn wij nog niet zolang bezig als jullie maar zijn we ook al weer 5 jaar verder wonderen bestaan probeer je daar aan vast te houden.

Link to comment
Share on other sites

@Koekka; heel veel sterkte en succes bij je poging! Het gevoel van erop of eronder ken ik, het is zo spannend....schrijf hier maar lekker van je af meid! Ook wij hebben te maken (gehad) met een omgeving die niet begrijpt of wil begrijpen wat een (laatste) ivf traject inhoudt! Ik heb zelfs te maken met een schoonzus die vindt "dat het gezeur maar eens afgelopen moet zijn, iedereen maakt tenslotte wel wat ergs mee"! Het jammere is dat ze dat niet recht in ons gezicht durft te zeggen maar dat het viavia bij ons terecht komt. Gelukkig hebben wij ook heel veel lieve mensen om ons heen die ons steunen waar ze kunnen en dat is vele malen meer waard meid!

 

Heel veel succes, 1 bevruchte eicel kan genoeg zijn en ga voor de max meid! Blijf erin geloven he?

 

Liefs!

Link to comment
Share on other sites

Guest Guusje

Monika, ik begrijp je heel goed. Wij hebben nu nog 4 cryo's, maar mocht hier geen kindje van komen dan stoppen wij er ook mee. Ik ga weer starten voor 2 cryo's TP, maar zie er als een berg tegen op. Zo veel onzekerheden. Ontdooien ze wel goed, raak ik zwanger, zo ja, gaat het dan goed? Zoveel vragen waar niemand een antwoord op heeft.

 

De omgeving (familie en goede vrienden) zijn van dit alles op de hoogte, behalve dat ik nu weer voor de cryo's ga. Maar ik denk dat het voor hun heel lastig is er naar te vragen, dus zeggen ze maar niks.Mensen die niet in deze situatie zitten zullen het nooit begrijpen. Wel zich proberen voor te stellen, maar begrijpen zullen ze het gewoon niet. En dat is voor beide lastig.

 

Ik wens je enorm veel succes, en blijf hoop houden.

Link to comment
Share on other sites

Monika,

Ook ik wil je heel, heel veel succes en sterkte toewensen!

Jullie hebben al heel wat zware jaren achter de rug.

Wat hoop en gun ik het jullie van harte dat het deze keer zal gaan lukken.

Link to comment
Share on other sites

Koekka, veel succes!

 

Wat mij op de been heeft gehouden tijdens de laatste poging is de gedachte dat er meer vrouwen in de laatste poging zwanger zijn geraakt. Als ik angstig was of in paniek, probeerde ik iets anders te gaan doen en weer aan die gedachte denken dat ook ik in de laatste poging zwanger zou kunnen raken. Wat mij ook geholpen heeft is te denken: Tranen zijn nog niet nodig, die kan ik laten als het echt afgelopen is...dan is er genoeg tijd voor rouw en verdriet. Nu is er nog hoop! Denk vaak aan je emmie, en visualiseer hoe het zich innestelt..

 

Het zijn maar tips meis, echt helpen kan ik je niet want dan had ik er gewoon voor gezorgd dat je zwanger zou worden...;) Maar ik weet hoe moeilijk en zwaar deze laatste poging is, je bent niet alleen...

 

Succes!! KrisKras

 

Als je vragen hebt, of je hart moet luchten, mag je het gerust laten weten.

Link to comment
Share on other sites

Wat een ontzettend lieve reacties hier !!! ik vind het heel fijn dat jullie allemaal gereageerd hebben! het heeft me erg goed gedaan en ontroerd !!

 

uiteraard wens ik voor iedere vrouw die in mmm zit ook dat hun droom uitkomt !!

 

ik ga proberen m'n gedachten op iets anders te zetten!!

 

heel erg bedankt lieve schatten!

x monika

Link to comment
Share on other sites

op dit moment is het zo, dat er rechts 5 follikels zitten waarvan er 1 de overhand heeft en het de vraag is of de rest mee gaat groeien ? links zitten twee follikels die gestopt zijn met groeien en dus niet mee doen!! a.s. donderdag heb ik weer een fm kijken hoe het er dan voor staat??

Link to comment
Share on other sites

gisteren de punctie gehad! en grote verrassing, maar liefst 9 eitjes !! vandaag horen we hoeveel en of er wat bevrucht zijn?

 

moet erg veel rust houden de komende dagen ! en de punctie was erg pijnlijk! maar goed als ik door een wonder over negen maanden een kleintje vast kan houden was het het allemaal waard

 

x monika

Link to comment
Share on other sites

Hey Monika

 

Meid wat een fantastisch nieuws, 9 stuks. Hoe laat vandaag krijg je wat te horen? Ben je je zenuwen nog een beetje de baas :-) Zo zie je maar weer hoe het allemaal nog kan veranderen ivm het aantal follikels. Ik duim hard voor je mee voor een aantal mooie bevruchtingen.

Link to comment
Share on other sites

er zijn er twee bevrucht van de 9!! hopenlijk zit er dit keer echt een gouden ei bij !! woensdag krijgen we ze teruggeplaatst en dan horen we ook doe de celdeling is !! zou echt geweldig zijn zeg als de laatste eindelijk blijft zitten en over negen maanden zo'n wondertje!!

 

wanneer ben jij weer aan de beurt daniella?

Link to comment
Share on other sites

Hoi Monika

 

Zie nu pas je berichtje, dus dat betekent dat je vandaag de TP hebt gehad.

Zijn ze beide teruggeplaatst? Zou inderdaad geweldig zijn als je binnenkort een positieve test in handen hebt. Het is je van harte gegunt. Ik blijf in ieder geval hard voor je duimen.

Ik zit nog steeds te wachten, want ik heb mijn eerste gesprek in Dusseldorf op 26 april.

Daarna hoop ik weer snel van start te gaan, want het begint nu wel weer te kriebelen om te gaan beginnen na zo´n lange "pauze".

Link to comment
Share on other sites

Ik heb inderdaad op 21 maart de terugplaatsing gehad van twee helaas slechtgedeelde embryo's ! ik had helaas vanaf woensdag 21 maart ook steeds meer pijn in de buik, zo erg zelfs dat ik donderdags terug moest naar het ziekenhuis! ze hebben toen in het bloed ondekt dat ik een infectie had/heb ! ik kreeg meteen weer een zware antibiotica mee naar huis! ik moest vrijdags bellen met de arst hoe ik mij voelde en of mijn temperatuur gedaald was, helaas waren vrijdags de klachten nog hetzelfde en de temperatuur was ook niet gedaald met als gevolg dat ik vrijdags weer naar het ziekenhuis moest! in het bloed was toen te zien dat de infectie waarden explosief gestegen waren en ik per direkt opgenomen moest worden!! ik heb tot zondag in het ziekenhuis gelegen aan het infuus! nu ik weer thuis ben zijn de klachten nog hetzelfde maar de temperatuur is gedaald en de infectiewaarden waren zondag ook gedaald dus dat was positief!!

ik moet volgende week wel gewoon testen! mocht deze negatief zijn? dan pas gaan ze verder onderzoek doen waar mijn pijn vandaan komt mocht ik dan nog pijn hebben?

de kans van slagen op een zwangerschap is volgens de artsen zeer zeer klein! de combinatie van alle antibiotica en de slechte deling van de embyo's !!

 

daniella, wat duurt wachten toch lang he? ik hoop dat het gesprek in dusseldorf dat opleverd wat jullie zo verlangen!!

 

moon74, wat fijn dat het bij jullie uiteindelijk tot het fantastische resultaat van een dochter geleid heeft !

 

liefs monika

Link to comment
Share on other sites

Hoi monika

 

Meid, wat een ellende allemaal toch weer. Vind het zo ontzettend rot voor je dat dit je overkomen is.

Je had zo je hoop hierop gevestigd en dan weer dit. Bah, wat is het allemaal toch oneerlijk.

Uiteraard blijf ik voor je duimen voor een positieve test, maar als de dokters al gezegd hebben dat in combinatie met antibiotica de kans zeer, zeer klein is......

Hoe is het nu met je? Is de pijn al minder en moet je nog je bloed laten controleren voor die infectie? Ik hoop dat je in ieder geval snel weer opknapt.

 

Liefs

Daniella

Link to comment
Share on other sites

hoi daniella,

 

hier is het helaas over en uit!! ben al ongesteld geworden! veel vroeger dan normaal na een behandeling maar dat zal dan met die antibiotica te maken hebben denk ik? de pijn is helaas nog niet weg, maar ik moet deze week toch bellen met het zkh om door te geven dat ik niet zwanger ben en dan hoor ik het verder wel!! mijn temperatuur is goed dus daarom mag ik er vanuit gaan dat de infectie weg is? maar misschien dat ze nog een checkup doen nu?

bedankt voor je steun en het duimen dat waardeer ik zeer!

ik zal hier wel wat minder zijn in de toekomst maar probeer het wel in de gaten te houden! ik wens jou uiteraard het allerbeste en ik hoop dat jullie wens wel uit mag komen en zal voor jou en alle andere vrouwen hier blijven duimen!!

 

liefs monika

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use