Jump to content

In Memoriam, gedenkhoekje....


J0se

Recommended Posts

Meiden, hoe denken jullie erover? Ik heb onderstaande gepost in het topic 'vragen en problemen mbt het forum'.

 

 

Oorspronkelijk geplaatst door Jose viewpost-right.png Jheroen,

 

Er bestaat al een topic mbt 'als het fout gaat'.......

Maar is het ook mogelijk dat er een topic komt in het kader van 'in memoriam' of zo?

Een topic waarin alle overleden kindjes herdacht kunnen worden.

 

MommysoonIhope heeft 1 dapper jochie van haar tweeling verloren na 8 dagen. Iets wat vreselijk is!

Daarom lijkt het mij een mooi gebaar dat er voor zulke situaties een forum/topic wordt geopend waarin forumleden hun steun kunnen betuigen in de vorm van een soort condoleanceregister. Alleen vind ik dat woord zoooo zwaar klinken, ouders hebben het al moeilijk genoeg.

 

Jheroen antwoordde:

 

Hoi Jose,

 

Het lijkt mij een goed idee, misschien nog even op het forum naar de reacties vragen?

 

En Sandra81 vond het ook een goed plan. Maar wie weet ook nog een toepasselijke naam voor zo'n topic? Ik kan het juist nog niet echt vinden/bedenken.

Link to comment
Share on other sites

Ja, sluit me er bij aan - mooi gebaar wat denk ik hopelijk steun kan geven...

 

Sja, namen... Die van Pleun is mooi ja...

Iets in de zin van "voor altijd in ons hart"?

Of "te mooi voor deze aarde"?

Link to comment
Share on other sites

Ja, lastig hè....

 

* Een kaarsje brandt ( voor hen die we moeten missen)

* Zover weg en toch dichtbij

* Zij die we moeten missen

* Gedenkhoekje

* In Memoriam

 

 

Maar ook die van Pleun vind ik mooi!

Link to comment
Share on other sites

Ik vind iets als gedenkhoekje trouwens mooi. Dat is een 'neutrale' term die meteen duidelijk maakt wat ermee wordt bedoeld. Met neutraal bedoel ik dat het denk ik passend is voor iedereen. Bijvoorbeeld: 'zo ver weg en toch dichtbij' is heel mooi, maar het is misschien niets iets waar elke moeder met een doodgeboren of overleden kindje zich in herkent.

 

Zoals gezegd: heel mooi initiatief!

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

hoi meiden,

 

zijn jullie er al uit wat het moet worden en waar het op het forum ergens moet komen te staan (onder een bestaand forum of als apart forum, nog andere onderwerpen die als apart forum hieronder zouden kunnen?).

 

laat het even weten dan kan ik het forum aanmaken zodat mensen die het aangaat er gebruik van kunnen maken.

Link to comment
Share on other sites

Hallo meiden,

 

Ik heb dit topic niet geopend maar wil graag even reageren,

 

Ik stel voor " de vlindertuin" in het topic als het misgaat.

 

Ivfsh, ik wil nog graag even reageren op wat jij zei, inderdaad voor ons voelt het niet of de. Jongens ver weg zijn, integendeel. Maar heb het ook niet als vervelend hier opgevat oid.

 

 

Liefs Babeth

Link to comment
Share on other sites

Toevallig heb ik er vandaag nog aan gedacht. Vlindertuin vind ik ook wel mooi en ik zou het wel als apart forumonderdeel willen. Dat daar echt apart de kindjes die te vroeg moesten gaan herdacht kunnen worden.

Link to comment
Share on other sites

Ik denk niet dat we te lang moeten wachten....dit topic loopt alweer even. Hierboven is het wel duidelijk gemaakt dat iedereen het een mooi gebaar vindt dat er zo'n forumonderdeel komt.

Qua naam zou ik gewoon gaan voor 'vlindertuin'. Dus zoals er een topic is van: zwanger, als er iets fout gaat, babbelhoekje enz. Ook een aparte voor vlindertuin.

Misschien kan de vlindertuin dan weer onderverdeeld worden in: vlindertjes tot 12 weken, tot 20 weken en vanaf 20 weken. Zoiets?

 

Denk dat jij als administrator de knoop wel mag doorhakken van iedereen ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use