Jump to content

Fertiliteitskliniek Twente


Eve
 Share

Recommended Posts

 • Replies 487
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja daar ben ik ook wel benieuwd naar ik vond het wel goed maar goed nu liep bij mij ook alles op rolletjes

 

Ik vond alleen dat ze de eerste echo pas heel laat inplanden bij 8w pas

 

Fijne pasen

Link to comment
Share on other sites

Hey meiden,

 

Fijne paasdagen gehad allemaal?

 

Maris, hoe is het nu met je? En met de misselijkheid?

 

Liesjuh, voel jij je al wat beter?

 

Eva, heb je dit topic al gevonden?! ;-)

 

@hier, vandaag wezen brunchen bij mijn schoonouders, was wel gezellig. Mijn nichtjes waren er ook bij en die waren megadruk! Knallende koppijn en vreet paracetamol. Heb nog maar 2 spuitjes deca gezet. Het kan toch niet wezen dat ik daar nu al last van ga krijgen?!! Hoofdpijn, duizelig en warm voelen. Gelukkig geen koorts. Als het zo gaat beginnen kan ik mijn lol op. pffffff!

Nu lekker op de bank met een kopje thee en een filmpje!

Link to comment
Share on other sites

Heej hoi,

 

Eve, wat balen dat je nu al last van hoofdpijn hebt... hopelijk lag het aan de drukte en niet aan de deca!

 

Maris en Eva, hoe is 't bij jullie?

 

Wij hebben beide dagen met de familie bij elkaar gezeten, ik vind het altijd wel een gezellige boel!

Hier heerst de vermoeidheid, kan me van de vorige pogingen niet herinneren dat ik zo moe was. Gisteravond lag ik om 21.00 uur in bed, ben erg gezellig op 't moment, hahaha....

Verder lijkt het dat ik m'n eierstokken contineu voel, denk dat ik woensdag al een heel eind ben... we zullen het zien.

 

Fijne avond!

Link to comment
Share on other sites

Hoi dames hier gaat het meest hetzelfde gister wel weer overgegeven dus hopelijk wa shet eenmalig anders moet ik bellen en gaan ze mij weer opnemen

Ben juist in de avond heel erg misselijk niet normaal maar goed donderdag ben ik 12w en ik hoop zo dat het een keer minder word al kan het ook nog 4 weken duren.

 

Eve dat kan hoor die hoofdpijn dat heb ik ook wel eens gehad gewoon een paracetamol slikken en verder kun je er niet veel aan doen. Succes

 

Lisette ik ben net zo gezellig als jij hoor haha al weken lig ik niet veel later als 9uur in bed maar dat moeten ze maar even voor lief nemen denk ik dan maar haha

Hopelijk is het woensdag al mooi een eind heen en heb je eind van de week de punctie

 

Eva hoe is het met jou?

 

Nou ik doe nog lekker deze week rustig aan heb het werk afgebeld want zelfs al gedoucht heb moet ik weer een half uur gaan liggen doordat ik zo misselijk ben en heel erg moe dus dan is de drukte van al die kids een beetje te veel.

de arts raadde ook aan om even rustig aan te doen zolang ik nog zo misselijk ben dus we gaan het zien

 

Verder zijn we gister bij mijn schoonouders geweest en vanmiddag bij mijn ouders maar beide niet zo heel erg lang aangezien ik na het eten zo misselijk word. Maar was wel weer even gezellig gelukkig.

Link to comment
Share on other sites

Hoi meiden,

 

Ik heb jullie gevonden in deze nieuwe topic. De naam is inderdaad up-to-date ;) Ik ben benieuwd of andere dames bij ons ook willen kletsen ))

 

@ Lisette, Eve,

bahh, wat vervellend die bijwerkingen, niet leuk natuurlijk. Maarja, het hele traject is niet leuk, maar dat is alleen tijdelijk en voor het goede doel! )

Lisette vandaag is FM, wat spannend!!! 12 follikels is geweldig resultaat, vind ik. Nog even en daarna hoef je geen hormonen meer te gebruiken.

 

Eve, wanneer moet je beginnen met stimulatie (misschien dan zul je je beter voelen)? welk hormoon ga je gebruiken?

 

@Maris, nog een beetje volhouden en je misselijkheid moet uiteendelijk afgelopen zijn! Nu is het belangrijkste dat je kleine zich goed voelt, toch? ;))

 

 

Bij mij gaat alles redelijk goed, ik moet nu 3 keer per daag bolletjes Utrogestan gebruiken. Precies op tijd te doen, mag niet worden vergeten en ik vind het een beetje vies. Even ongemak, maar niet echt vervellend.

 

 

Jammerr dat zo slechte weer is, ik wil graag lekker zon en warmte (zucht)…

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Liesjuh, hoe was je FM? Kun je de pregnyl zetten vandaag?

 

Zal later vandaag even uitgebreid reageren, ben nu eerst op zoektoch naar tarwekiemolie, echt bijna nergens te verkrijgen. pffff

Link to comment
Share on other sites

Eve ik heb die van dr vogel geloof ik gehad zitten in een glazen potje heb ik geloof ik bij de etos gekocht en waren capsules

Als je echt niks kan vinden moet je maar even een pb sturen ik heb nog genoeg liggen.

 

Lisette hoe is het gegaan?

 

Eva tja die bollen zijn niet heel prettig maar goed alles voor het goede doel.

En er moet inderdaad ongeveer 8uur tussen zitten maar het komt niet op een half uur neer hoor ga niet alles om die bollen heen plannen. Het is wel verstandig om na het inbrengen even een half uurtje te gaan liggen of zitten als dat kan is mij verteld maar goed dat moet ook maar net kunnen kon ik ook niet altijd.

Succes mijn duimen blijven draaien.

 

Hier gaat het niet zo ik ben sinds zondag weer aan het overgeven en heb nu besloten dat als ik nu nog 1x overgeef ik ga bellen, maar dat doe ik liever nu nog niet omdat de kans heel groot is dat ik weer opgenomen word en daar heb ik niet zoveel zin in.

Wat moet dat moet maar liever niet

Link to comment
Share on other sites

Hoi hoi...

 

Jaaa... mag vanavond de Pregnyl zetten, heb vrijdag om 8.00 uur de punctie. Ik ben helemaal blij dat ik als eerste aan de beurt ben, anders zit je daar 's ochtends zo lang tegenaan te hikken. Het aantal follikels was gegroeid, heb 8 grote en nog 8 wat kleinere, maar de kans bestaat dat die nog wat groeien. Verder krijg ik een roesje tijdens de punctie, dit schijnt het protocol vanuit Almelo te zijn. Geen narcose, maar wel een slaapverwekkend middel, ben benieuwd. Heb een goed gevoel bij vanmorgen, een fijn gesprek gehad en de punctie wordt door m'n eigen arts gedaan.

 

@Eve, waarvoor gebruik je tarwekiemolie?

 

@Maris, ik zou toch maar bellen als ik jou was, dan maar in het ziekenhuis liggen, maar die kleine heeft er ook niks aan als moeders niet goed voor zichzelf zorgt!

Snap dat het niet fijn is, maar ik zou toch maar bellen hoor!!! Het is toch ook wel flink balen dat je dit er nu nog bij moet krijgen.... sterkte ermee!

 

@Eva, fijn dat het naar omstandigheden goed met je gaat. Die bollen zijn inderdaad smerig, jammer dat ze niet een normaal tabletje hebben om in te nemen.... ach ja.... waarom zouden ze het makkelijk maken als het ook moeilijk kan.... hahaha....

Link to comment
Share on other sites

Lisette wat goed en ja dat roesje bedoelen ze geloof ik die dormicum mee en dat is een wonder middel.

Wel fijn dat je zo vroeg al aan de beurt bent dat scheelt weer

En tarwekiemolie is goed voor het bms ik heb dat deze keer ook gebruikt en ik wete niet of dat het geholpen heeft maar ben wel zwanger dus het is het proberen waard lijkt mij.

Link to comment
Share on other sites

Hey allemaal

 

Nou zoektocht naar tarwekiemolie geslaagd, ben maar even de stad in gegaan. Vervelend hoor al die vrije dagen deze week! haha

Ik ga het gebruiken ter ondersteuning voor de BMS en hoop dat mijn emmy's dan straks in een heerlijk gespreid bedje komen te liggen.

heb er niet echt problemen mee (opbouw BMS) maar wie weet!

 

Eva, die bollen zijn idd echt een feest, na 2 weken ben je zo ook helemaal zat. Er zijn wel andere vaginale tabletten maar die schrijven ze niet graag voor. Lutinus, eigen bijdrage volgens mij rond de 50 euro..

Als ik geen grote oogst ga krijgen deze keer ga ik ook zekers vragen of ik pregnyl mag spuiten ipv van die smeerdingen.

Wat Maris als schreef je hoeft het niet heel nauw te nemen hoor. Bij het opstaan, halverwege de dag en voor het slapen gaan is prima. Heeft mijn zus ook gedaan en zij is inmiddels bevallen van een prachtige zoon. er moet zo ongeveer 8 uur tussen zitten en als het lukt ook even gaan zitten of liggen na de tijd.

 

Maris, nog gebraakt? Hoop het echt niet voor je.... kan me voorstellen dat je er helemaal moe van bent. Maar het is goed om tegen jezelf te zeggen nog 1x en dan ga ik bellen! Zo lang hier na toe geleefd/gewerkt en dan voel je je zo beroerd! Heb het echt met je te doen. Kun je er nog wel een beetje van genieten?

 

Liesjuh, jeeeuujj vrijdag je punctie! Pregnyl nu ook binnen? dan gaat H.bach je punctie doen dat is wel fijn zeg! :-) Ze vertelde mij ook al dat de punctie nu beter geregeld is, ipv rapifen krijg je nu dormicum, is echt een stuk beter!!

Minimaal 8 stuks, mooie opbrengst, gaat vast een baby tussen zitten.

Succes vanavond bij Katja

 

Vandaag uitgangsecho gehad, alles zag er goed uit. Eerst weer een hele zoektocht naar mijn eierstokken hihi

Zover ze kon zien lagen er een stuk of 5 in totaal klaar, maar dat zegt nog niets.

Was lekker vrij vandaag en voel me direct een stuk beter, geen hoofdpijn enz. denk dat de combi werk/drukte en meds niet zo goed samen gaan.

Wel ben ik nu in 2 dagen 1.8kg aangekomen. Schrok hier echt van, vorige keren niet gehad! Jullie?

Link to comment
Share on other sites

Zow... de laatste spuit zit er in, bijzonder om te weten dat er zo'n tekort is aan Pregnyl, terwijl het zo'n klein ampulletje is hè!

Ben er ook net weer van de magnetiseur, ze heeft me weer lekker rustig gemaakt (was erg onrustig in m'n hoofd) en probeert de kleine follikels nog even goed te laten groeien voor vrijdag... we zullen het vrijdag horen of 't gelukt is! Wat een heerlijk idee dat je dormicum krijgt bij de punctie, denk dat je er dan toch wat minder gespannen heen gaat (hoop ik...).

 

@Eve, wat goed dat je uitgangsecho er goed uitzag! En toch fijn te weten dat er in ieder geval 5 klaarliggen toch?

Ik zou het niet weten of ik aangekomen ben, weeg me bijna nooit. Straks na de punctie is het wel verstandig om het gewicht in de gaten te houden hè?

 

@Maris, hoe is het nu? Heb je nog moeten overgeven? Hoop voor je van niet, want dan wou je het ziekenhuis bellen..... sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi dames ik heb vanmiddag toch maar gebeld. en ben weer opgenomen in het zh

Met dezelfde verschijnselen maar heb nu wel andere medicijnen die ik pas vanaf 12 weken mocht hebben en die helpen wel al iets gelukkig maar verder is het weer afwachten de echo was wel weer helemaal goed dus we hebben de 12 w gehaald hihi

Link to comment
Share on other sites

Och Maris... wat balen zeg, je was er al bang voor! Hopelijk helpt deze nieuwe medicatie beter, toch fijn te weten dat de echo wel goed is en je de 12-weken grens bereikt hebt!!!

Wens je heel veel sterkte en hopelijk mag je snel weer naar huis, dikke knuffel!!!!

Link to comment
Share on other sites

@Maris, alweer in het zh?! Ahh, meid, is het natuurlijk niet leuk maar in dit geval is het toch beter voor je dan thuis blijven met ongerust gevoel! Hoop dat die nieuwe medicijnen je beter zullen helpen en je snel naar huis mag. In ieder geval is de meest kwetsbare periode voor de kleine al voorbij. Je hebt al zo veel gedaan voor je droom, ..er moet nog een beetje volhouden. Dikke knuffel van mij ook

 

@ Lisette, wat goed zeg dat je zo goede oogst heeft (8 grote en misschien nog meer. Hopelijk zit daar een brusje tussen van je dochtertje )). Vrijdag is de punctie, wat spanend! En je hoefde niet lang te spuiten, allen maar voor 9 dagen, toch?

Het is ook helemaal super dat ze in de kliniek een betere pijnstilling hebben. Ik heb over dormicum alleen maar goede ervaringen tijdens puncties gelezen, dus ik denk dat je weinig zorgen hoef te maken. Ik vraag me alleen af waarom ze eerder zulke soort roesjes niet wilden gebruiken als die zo goed werken…

 

@Eve, wat goed dat je uitgangsecho goed is. En die 5 follikels is niet definitieve aantal. Er kunnen nog meer bijgroeien, afhankelijk hoe je op medicijnen reageert. Mag ik vagen welke doktor heb je?

 

Ik gebruik zoals jullie ook tarwekiemolie (die heb ik in Kruidvat in Enschede gekocht). Welke nog andere vitamientjes gebruiken jullie? Ik gebruik tarwekiemolie, foliumzuur, omega 3 en vitamine D.

En bedankt voor de tip om een halfuurtje te liggen of te zitten na het gebruik van bolletjes. Daar hebben ze mij niets over verteld.

Link to comment
Share on other sites

Bah bah bah, Maris wat is dat toch?!! Hoop dat de nieuwe medicatie gaat werken en je hier wel beter van gaat voelen

Maar meid, je hebt de 12 weken bereikt!! gefeliciteerd :-)

 

Liesjuh, morgen is het dan zover, spannend hoor. zal voor jullie duimen!

 

Eva, ik gebruik alleen de tarwekiem olie, verder foliumzuur maar niet bijzonders ernaast. Heb tot nu toe geluk gehad als ik Liesjuh mag geloven. Elke keer nog H.bag gehad bij de afspraken. Zet er bewust een punt tussen ivm privacy doktoren. Maar iedereen weet denk ik wel wie ik bedoel. Maar mijn oorspronkelijk arts is O.huis, die heb ik nog helemaal niet gezien in de kliniek.

Dacht dat je ook al eens vroeg wat ik gebruik voor de stimulatie: puregon 250IE maar dat gaat dinsdag pas van start!

 

Heb trouwens nog geen bloeding gehad sinds ik gestopt ben met de pil, maandag voor het laatst geslikt.

Link to comment
Share on other sites

Ja we hebben de 12 weken gehaald ben daar wel zo blij mee

Mag ook morgen naar huis omdat de nieuwe meds goed hun werk doen

 

Dat kan dat je nog geen bloeding hebt gehad door de deca kan day iets later worden

 

Lisette succes morgen hopelijk vind je de dormicum net zo fijn als ik haha dat maakt de puctie een stuk draaglijker

 

Eva mijn duimen draaien nog steeds

Link to comment
Share on other sites

*breek even in*

Eve, granaatappel schijnt een innesteling van een embryo te bevorderen. Ik heb granaatappelsap van Healthy People gebruikt, het staat oa. bij AH in het koelvak met verse sappen. Deze heeft het hoogste % granaatappel, die van Pom en Coolbest zit heel weinig in. Bij mij heeft het geholpen, ik ben nu 28 weken zwanger. Op dit forum staan enkele oude topics over pillen en drankjes om de innesteling te bevorderen. Succes met de wachtweken!

*breek weer uit*

Link to comment
Share on other sites

Jessi, bedankt voor het inbreken ;-) Had deze topics al gevonden!

 

Liesjuh, als het goed is heb je nu de punctie achter de rug en lig je te wachten op goed nieuws uit Zwolle. heel veel succes meid!

 

Eva, hoe is het met je?

 

Maris, mag je naar huis vandaag?

Link to comment
Share on other sites

Heej dames,

 

Bedankt voor jullie succes wensen, het heeft geholpen! Er zijn 13 eitjes gevonden, krijg morgen een telefoontje of er bevruchtingen hebben plaatsgevonden en zo ja, dan krijgen we dinsdag de TP. De punctie is me meegevallen, de dormicum zorgde voor ontspanning, waardoor ik niet zo krampachtig ben en dus minder pijn had. Ik was de enige die vanmorgen een punctie had, dus had het "rijk" voor me alleen, kon rustig slapen, boekje lezen, bellen, erg relaxed! Om 11.45 was mijn man erweer en konden we naar huis, vanmiddag moet ik met de Utrogestan bolletjes beginnen.

 

@Maris, fijn dat je naar huis mag, hopelijk helpt de nieuwe medicatie goed, zodat je voorlopig ook thuis kunt blijven! Super dat je de 12-weken bereikt hebt, Gefeliciteerd!

 

@Eva, hoe is het met jou?

 

@Eve, hoe gaat ie met spuiten, heb je nog last van hoofdpijn of wordt het al minder?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
 • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use