Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Vlinder_1976

Vers fruit/groente OF fruit/groente uit een potje

Groente / fruit uit een potje, hoevaak per week  

18 leden hebben gestemd

 1. 1. Groente / fruit uit een potje, hoevaak per week

  • 1x
   6
  • 2x
   4
  • 3x
   1
  • 4x
   0
  • 5x
   2
  • 6x
   0
  • 7x
   5


Aanbevolen berichten

Wij gebruik(t)en eigenlijk alleen heel af en toe een potje op vakantie ofzo. Denk dat ze in totaal per kind misschien 8 potjes op hebben - maar voor drie vers klaarmaken is denk ik ook sneller goedkoper en even makkelijk als een potje dan wanneer je maar 1 potje klaarmaakt ;-). Ik vond het wel belangrijk dat ze de afzonderlijke (en échte) smaak van verschillende groenten e.d. leerden kennen voor ik ze gemengde dingen gaf. Ik heb toen ze klein waren regelmatig een voorraadje groente gemaakt en het ingevroren in van die ijsklontbakjes - dan kon ik gewoon een paar ijsklontjes (15-20gr per blokje) uit de vriezer halen. Al snel aten ze wel meer dan 100gr per kind en kookte ik dus gewoon per dag (of voor 2 dagen). Fruit maak ik nog steeds gewoon klaar als ze fruit gaan eten; avondeten eten ze inmiddels bijna helemaal met de pot mee.

 

Ik heb trouwens niet gestemd; voor mij is het antwoord dus '0x' ;-)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Op de dagen dat ze naar de opvang gaan krijgen ze fruit uit een potje. Dat is voor het gemak. We proberen ook nu de groente ook allemaal vers te geven, dit is soms wel lastig nog....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Onze dochter krijgt iedere dag vers fruit. Behalve als mijn schoonmoeder komt oppassen, maar dat is omdat zij dat makkelijker vindt.

En natuurlijk als we dagjes weggaan, dan is het ook puur gemak. Zie mezelf nog niet in een winkelcentrum een appel oid raspen.

Maar mijn voorkeur gaat uit naar vers, zowel groente als fruit!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wij gaven tot ongeveer 1 jaar alles uit een potje. Hij proefde wel met ons mee regelmatig. Wij zijn zelf geef fruiteters dus zo krijgt hij toch zijn fruit binnen.

Rond een jaar is hij steeds vaker met de pot mee aan het eten.

Ondanks alle vooroordelen die je vaak hoort over geen makkelijke eters als ze alleen maar potjes krijgen eet onze zoon gelukkig bijna alles ook vers.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hetzelfde als bij José, wij geven ook 1 keer per week een potje fruit omdat schoonmoeder dan op komt passen. ;)

Dan koop ik wel potjes fruit met fruit erin verwerkt wat ik zelf niet/of niet vaak klaar maak.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik geef zo'n beetje alles uit potjes. De 1 lust dit niet en dat weer wel en andersom..heb het geprobeerd om vers te maken maar vond het er niet lekkerder op worden. Trouwens was het logistiek ook bijna niet te plannen met ons werk en het oppassen door opa en oma en op tijd maken en invriezen en oeps...ook weer ontdooien op tijd natuurlijk haha.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wish, ik lees jouw berichtje ook met een knipoog.... dan weet jij wel waarom hihi....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast SJSL

Bij ons is het antwoord 0 keer, maar dat staat er niet bij.

Ze heeft 1 keer een potje groente op, omdat dat zo uitkwam. Maar ik vond het er zelf totaal niet aantrekkelijk uitzien hoor ..

En misschien 3 keer een potje fruit, als ik ergens heen ging rond het fruitmoment.

 

Ik kookte gewoon 1 * in de week aardappels en 3 / 4 soorten groenten en vroor alles in. Dochter krijgt ook geen vlees (ikzelf eet vegatarisch, maar omdat vis wel erg gezond is, krijgt zij dat af en toe wel, vlees niet), dus dan zijn potjes ook lastiger te vinden. Maar het vers koken vond ik echt geen moeite.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

sjsl wat geef je als aanvulling dan wel, aangezien je geen vlees geeft? Ben zomaar eens nieuwsgierig wat je een vegetarische baby ;) dan geeft, aangezien je nog geen noten mag geven vb.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast SJSL

Ik geef als aanvulling eieren en peulvruchten, gelukkig is ze gek op alle soorten bonen!

Ik maakte dus aardappels, met brocolli en linzen, bijvoorbeeld.

En groene groenten.

En wat belangrijk is, is dat ze bij de avondmaaltijden geen zuivel krijgt, maar juist vitamine C. Want zuivel belemmert en vitamine C versterkt de ijzeropname en dat is juist voor vegatariers van belang.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

kijk zo leer ik ook weer eens wat, wist wel van zuivel remt opname ijzer, maar niet dat vit.C zorgt voor betere opname.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier altijd uit een potje omdat ik met mijn eigen zaak gewoon niet de tijd heb om voor de kleine apart te koken. Bij de jongste ook altijd gedaan en die lust alles dus geen probleem :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hier beide zoons vaak uit een potje. Tweede zoon misschien nog wel vaker als de eerste. Het is gewoon gemak, want Joris wil sneller eten dan ik begin met koken. Hij krijgt overigens tijdens het eten van ons wel hapjes a la rapley (stronkje broccoli, aardappeltje etc.) toegestopt. Fruit altijd vers gemaakt en al heel snel in stukjes.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb tot ongeveer 1 jaar ook alles uit een potje gegeven. Ook om bovenstaande redenen dat ze nog niet op dezelfde tijd at en naar de opvang en oppas gaan.

Vanaf ongeveer 1 jaar is ze meer met de pot mee gaan eten en ook gewoon op onze tijd. Ze krijgt nu alleen nog een potje groente mee naar de opvang.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden
Log in om dit te volgen   • Berichten

  • Hoi Catlover, hopelijk heb je nu een mooie terugplaatsing achter de rug en blijft deze 9 maanden zitten. ja druk met de verhuizing. Ik heb dat qua stressnivo echt ouderschap. 30 maart is al zo dichtbij en er moet nog zo veel ingepakt en verhuisd worden, en dan weer uitgepakt. Nu een dochter van 4 jaar erbij werkt ook niet erg vlotter😉 wij hadden een financiële tegenvaller. Ik ben inmiddels 43 jaar en heb nu dus 2 mislukte terugplaatsingen achter de rug van een punctie uit 2012. Ik ben bij zorgzaam goed verzekerd, ster 4 en kregen daar een 4e icsipoging vergoed. masr nu ontvingen wij een consultrekening van 320 euro van de gyn! Blijkt dat na je 43 jaar de tp niet meer gwordt vergoed. Dit was alleen nog de 1e rekening, dan komt tp en medicatie er nog bij. Nou onze dikke spaarrekening is door de verhuizing dus ook leeg😫 ik had voor de tp nog gekeken op de website daar stond dat als je nog embryo’s over hebt uit een eerdere poging je deze vergoed krijgt en er stond geen leeftijd bij, maar dat zal ik dan wel verkeerd geïnterpreteerd hebben🤨 onze 2 laatste cryos gaan we derhalve niet meer terugplaatsen😥  onze kans voor een 2e is ook verkeken helaas. Maar wij hebben al een dochter mogen krijgen en in Ons geval dat geld is maar geld, jammer maar helaas. Staat niet gelijk aan jouw situatie. Ik hoop echt met je mee voor een geslaagde tp😘
  • Beste Dames, Vanmorgen was ik in Düsseldorf. Ik heb heel leuk zitten praten met een vrouw van 41 jaar uit Wageningen.  Indien deze vrouw op het forum zit dan contact opnemen? Ik vind het erg leuk om even te praten en ervaringen uit te wisselen. groeten, Catlover
  • Ik heb een ritje in de aanbieding! 62 km naar UTRecht  Vertrek max augustus '19 vanuit omgeving Zwolle, PB als je mee wil 🙂
  • Beste Caro-linn, DD heeft mij niet gebeld vanmorgen. Dus dan moet mijn embryo nog leven. Woensdag terugplaatsing.  Het is een en al ellende. Ik vind het zo naar dat ik het nu moet opgeven. Had ik maar een dikke bankrekening. Dan kon ik nog een laatste poging wagen. Dan ben jij nog druk zat met een verhuizing in zicht. Heel veel succes daarmee en heel veel geluk in jullie nieuwe huis!
  • Tjee wat heftig. Ik snap dat dit een tranendal is. Is er nu al iets bekend verder? Ik hoop met je mee😘  ja wij hebben nu nog 2 cryos van de 4e punctie uit 2012. Ik ga deze in april/ mei laten terugplaatsen mits goed ontdooit. We gaan nu eerst verhuizen en dit is dus een stressvolle periode. Heel veel sterkte en hopelijk geluk met die ene emmy. Mijn duimen draaien🤞🏼
 • Topics

×

Belangrijke informatie

Gebruiksvoorwaarden