Jump to content

Vers fruit/groente OF fruit/groente uit een potje


Vlinder_1976

Groente / fruit uit een potje, hoevaak per week  

18 members have voted

 1. 1. Groente / fruit uit een potje, hoevaak per week

  • 1x
   6
  • 2x
   4
  • 3x
   1
  • 4x
   0
  • 5x
   2
  • 6x
   0
  • 7x
   5


Recommended Posts

Wij gebruik(t)en eigenlijk alleen heel af en toe een potje op vakantie ofzo. Denk dat ze in totaal per kind misschien 8 potjes op hebben - maar voor drie vers klaarmaken is denk ik ook sneller goedkoper en even makkelijk als een potje dan wanneer je maar 1 potje klaarmaakt ;-). Ik vond het wel belangrijk dat ze de afzonderlijke (en échte) smaak van verschillende groenten e.d. leerden kennen voor ik ze gemengde dingen gaf. Ik heb toen ze klein waren regelmatig een voorraadje groente gemaakt en het ingevroren in van die ijsklontbakjes - dan kon ik gewoon een paar ijsklontjes (15-20gr per blokje) uit de vriezer halen. Al snel aten ze wel meer dan 100gr per kind en kookte ik dus gewoon per dag (of voor 2 dagen). Fruit maak ik nog steeds gewoon klaar als ze fruit gaan eten; avondeten eten ze inmiddels bijna helemaal met de pot mee.

 

Ik heb trouwens niet gestemd; voor mij is het antwoord dus '0x' ;-)

Link to comment
Share on other sites

Onze dochter krijgt iedere dag vers fruit. Behalve als mijn schoonmoeder komt oppassen, maar dat is omdat zij dat makkelijker vindt.

En natuurlijk als we dagjes weggaan, dan is het ook puur gemak. Zie mezelf nog niet in een winkelcentrum een appel oid raspen.

Maar mijn voorkeur gaat uit naar vers, zowel groente als fruit!

Link to comment
Share on other sites

Wij gaven tot ongeveer 1 jaar alles uit een potje. Hij proefde wel met ons mee regelmatig. Wij zijn zelf geef fruiteters dus zo krijgt hij toch zijn fruit binnen.

Rond een jaar is hij steeds vaker met de pot mee aan het eten.

Ondanks alle vooroordelen die je vaak hoort over geen makkelijke eters als ze alleen maar potjes krijgen eet onze zoon gelukkig bijna alles ook vers.

Link to comment
Share on other sites

Ik geef zo'n beetje alles uit potjes. De 1 lust dit niet en dat weer wel en andersom..heb het geprobeerd om vers te maken maar vond het er niet lekkerder op worden. Trouwens was het logistiek ook bijna niet te plannen met ons werk en het oppassen door opa en oma en op tijd maken en invriezen en oeps...ook weer ontdooien op tijd natuurlijk haha.

Link to comment
Share on other sites

Bij ons is het antwoord 0 keer, maar dat staat er niet bij.

Ze heeft 1 keer een potje groente op, omdat dat zo uitkwam. Maar ik vond het er zelf totaal niet aantrekkelijk uitzien hoor ..

En misschien 3 keer een potje fruit, als ik ergens heen ging rond het fruitmoment.

 

Ik kookte gewoon 1 * in de week aardappels en 3 / 4 soorten groenten en vroor alles in. Dochter krijgt ook geen vlees (ikzelf eet vegatarisch, maar omdat vis wel erg gezond is, krijgt zij dat af en toe wel, vlees niet), dus dan zijn potjes ook lastiger te vinden. Maar het vers koken vond ik echt geen moeite.

Link to comment
Share on other sites

Ik geef als aanvulling eieren en peulvruchten, gelukkig is ze gek op alle soorten bonen!

Ik maakte dus aardappels, met brocolli en linzen, bijvoorbeeld.

En groene groenten.

En wat belangrijk is, is dat ze bij de avondmaaltijden geen zuivel krijgt, maar juist vitamine C. Want zuivel belemmert en vitamine C versterkt de ijzeropname en dat is juist voor vegatariers van belang.

Link to comment
Share on other sites

Hier beide zoons vaak uit een potje. Tweede zoon misschien nog wel vaker als de eerste. Het is gewoon gemak, want Joris wil sneller eten dan ik begin met koken. Hij krijgt overigens tijdens het eten van ons wel hapjes a la rapley (stronkje broccoli, aardappeltje etc.) toegestopt. Fruit altijd vers gemaakt en al heel snel in stukjes.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb tot ongeveer 1 jaar ook alles uit een potje gegeven. Ook om bovenstaande redenen dat ze nog niet op dezelfde tijd at en naar de opvang en oppas gaan.

Vanaf ongeveer 1 jaar is ze meer met de pot mee gaan eten en ook gewoon op onze tijd. Ze krijgt nu alleen nog een potje groente mee naar de opvang.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use