Jump to content

Vers fruit/groente OF fruit/groente uit een potje


Vlinder_1976
 Share

Groente / fruit uit een potje, hoevaak per week  

18 members have voted

 1. 1. Groente / fruit uit een potje, hoevaak per week

  • 1x
   6
  • 2x
   4
  • 3x
   1
  • 4x
   0
  • 5x
   2
  • 6x
   0
  • 7x
   5


Recommended Posts

Wij gebruik(t)en eigenlijk alleen heel af en toe een potje op vakantie ofzo. Denk dat ze in totaal per kind misschien 8 potjes op hebben - maar voor drie vers klaarmaken is denk ik ook sneller goedkoper en even makkelijk als een potje dan wanneer je maar 1 potje klaarmaakt ;-). Ik vond het wel belangrijk dat ze de afzonderlijke (en échte) smaak van verschillende groenten e.d. leerden kennen voor ik ze gemengde dingen gaf. Ik heb toen ze klein waren regelmatig een voorraadje groente gemaakt en het ingevroren in van die ijsklontbakjes - dan kon ik gewoon een paar ijsklontjes (15-20gr per blokje) uit de vriezer halen. Al snel aten ze wel meer dan 100gr per kind en kookte ik dus gewoon per dag (of voor 2 dagen). Fruit maak ik nog steeds gewoon klaar als ze fruit gaan eten; avondeten eten ze inmiddels bijna helemaal met de pot mee.

 

Ik heb trouwens niet gestemd; voor mij is het antwoord dus '0x' ;-)

Link to comment
Share on other sites

Onze dochter krijgt iedere dag vers fruit. Behalve als mijn schoonmoeder komt oppassen, maar dat is omdat zij dat makkelijker vindt.

En natuurlijk als we dagjes weggaan, dan is het ook puur gemak. Zie mezelf nog niet in een winkelcentrum een appel oid raspen.

Maar mijn voorkeur gaat uit naar vers, zowel groente als fruit!

Link to comment
Share on other sites

Wij gaven tot ongeveer 1 jaar alles uit een potje. Hij proefde wel met ons mee regelmatig. Wij zijn zelf geef fruiteters dus zo krijgt hij toch zijn fruit binnen.

Rond een jaar is hij steeds vaker met de pot mee aan het eten.

Ondanks alle vooroordelen die je vaak hoort over geen makkelijke eters als ze alleen maar potjes krijgen eet onze zoon gelukkig bijna alles ook vers.

Link to comment
Share on other sites

Ik geef zo'n beetje alles uit potjes. De 1 lust dit niet en dat weer wel en andersom..heb het geprobeerd om vers te maken maar vond het er niet lekkerder op worden. Trouwens was het logistiek ook bijna niet te plannen met ons werk en het oppassen door opa en oma en op tijd maken en invriezen en oeps...ook weer ontdooien op tijd natuurlijk haha.

Link to comment
Share on other sites

Bij ons is het antwoord 0 keer, maar dat staat er niet bij.

Ze heeft 1 keer een potje groente op, omdat dat zo uitkwam. Maar ik vond het er zelf totaal niet aantrekkelijk uitzien hoor ..

En misschien 3 keer een potje fruit, als ik ergens heen ging rond het fruitmoment.

 

Ik kookte gewoon 1 * in de week aardappels en 3 / 4 soorten groenten en vroor alles in. Dochter krijgt ook geen vlees (ikzelf eet vegatarisch, maar omdat vis wel erg gezond is, krijgt zij dat af en toe wel, vlees niet), dus dan zijn potjes ook lastiger te vinden. Maar het vers koken vond ik echt geen moeite.

Link to comment
Share on other sites

Ik geef als aanvulling eieren en peulvruchten, gelukkig is ze gek op alle soorten bonen!

Ik maakte dus aardappels, met brocolli en linzen, bijvoorbeeld.

En groene groenten.

En wat belangrijk is, is dat ze bij de avondmaaltijden geen zuivel krijgt, maar juist vitamine C. Want zuivel belemmert en vitamine C versterkt de ijzeropname en dat is juist voor vegatariers van belang.

Link to comment
Share on other sites

Hier beide zoons vaak uit een potje. Tweede zoon misschien nog wel vaker als de eerste. Het is gewoon gemak, want Joris wil sneller eten dan ik begin met koken. Hij krijgt overigens tijdens het eten van ons wel hapjes a la rapley (stronkje broccoli, aardappeltje etc.) toegestopt. Fruit altijd vers gemaakt en al heel snel in stukjes.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb tot ongeveer 1 jaar ook alles uit een potje gegeven. Ook om bovenstaande redenen dat ze nog niet op dezelfde tijd at en naar de opvang en oppas gaan.

Vanaf ongeveer 1 jaar is ze meer met de pot mee gaan eten en ook gewoon op onze tijd. Ze krijgt nu alleen nog een potje groente mee naar de opvang.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share • Posts

  • Hai goedemorgen dames, na lang wachten is op 5 Juli onze zoon geboren. Het is een heftige maar mooie bevalling geweest.    Hopefullness, zie na jou berichtje van 27-04 geen nieuwe meer. Hoe is het gegaan?
  • Proficiat @Chrissy wat een fantastisch nieuws! 8 Weken alweer, wat gaat het snel he? Fijn dat ze niet zo groot was als vantevoren ingeschat, bij mij viel het ook reuze mee, ze zat op de +1 lijn dus dat is helemaal prima, die heeft ze een poosje gevolgd, daarna ging ze aan het dalen, nu zit ze tussen 0 en -1 vinden ze ook prima. Ze ontwikkeld zich goed, plast en poept, met borstvoeding zien ze dat wel vaker dat ze in het begin heel hard groeien en dat het later stabiliseert. Ze krijgt inmiddels ook hapjes natuurlijk, ze is nu bijna 7 maanden en heeft maatje 68 weegt ruim 7 kg. Ik heb even nagekeken wat zij woog met 8 weken, ze was toen ook 5 kg, toen zat ze nog op de +1 lijn ongeveer. Ze hebben je wel lang door laten lopen zeg, jeetje, waarom doet een ziekenhuis niet wat een fertiliteitsarts adviseert? Dat zeggen ze toch niet voor niks? Gelukkig dat het uiteindelijk wel goedgekomen is, maar dat je hebt moeten praten als brugman zal niet fijn geweest zijn. Ik had gelukkig een gynaecoloog in het ziekenhuis die dat zelf al bedacht had, ze zei hetzelfde als jouw arts, niet voorbij de 40 weken laten gaan, eerder inleiden. Gelukkig dat je nog een fijne bevalling hebt gehad uiteindelijk, ja, wat is fijn, een bevalling is nooit fijn denk ik, maar als je er met een goed gevoel op terugkijkt dan is het goed toch? En dat je de zwangerschap aan het eind beu was moet je je niet schuldig over voelen hoor, dat heeft iedereen! Ik ook! We wilden dat heel graag idd, maar die laatste loodjes zijn heel zwaar, voor iedereen, de zwangerschap is ook enkel een doel om dat te verkrijgen wat je graag wil, een kindje en dat is ons mooi gelukt! Wat een stomme opmerking van die kraamverzorgster, alsof je daar op zit te wachten en alsof wij, iets minder piepjonge moeders al een soort van oma's zijn. Tegen mij zeiden ook veel mensen... Maar je bent een stuk ouder nu! Ja? En? Dus? Ik ben gezond, dus? Heb er niks mee geleden met de bevalling en kuierde zelf naar het bureau voor de 2 weken afspraak daar (half uurtje lopen enkele reis). Ik voelde me prima, zij deed het goed en de gebroken nachten vond ik ook reuze meevallen. Het leek wel alsof iedereen er een punt van maakte behalve ik. Die arts had helemaal gelijk. Mijn huisarts zei destijds, de kansen zijn misschien niet hoog, maar als je niks doet is het sowieso 0. Elke kans, hoe klein ook, is een kans. En zie, je grootste wens is in vervulling gegaan, met IUI notabene! Niet eens IVF. Ik sluit me helemaal aan bij jouw woorden Chrissy, neem alle kansen die je krijgt met beide handen aan, laat die artsen maar lullen! Geniet van je wondertje, maar dat komt vast goed.   
  • Lieve allemaal,  Het is alweer bijna 8 weken geleden, maar eind mei is ons mooie meisje geboren. Gezond en wel! En.... Ze was ook helemaal niet zo groot als ze werd ingeschat! Was dat bij jou ook niet zo @Kitje? Inmiddels is het een flinke dame die al 5 kilo weegt hihi.   Uiteindelijk wel ingeleid, maar toen liep ik al bijna tegen de 40 weken. Zat er ook behoorlijk doorheen tegen het einde en voelde me daar ook weer slecht over, want ik wilde dit toch zo graag? Nog moeten praten als brugman om uiteindelijk op tijd ingeleid te worden. De fertiliteitsarts had ons namelijk benadrukt om niet langer dan 40 weken door te lopen ivm de achteruitgang van de placenta, maar hier in het ziekenhuis wilden ze daar nog niet zo aan zucht...  Uiteindelijk wel een hele fijne bevalling gehad (tenminste, tot zover dat kan) dus het ziekenhuis heeft het weer een beetje goed gemaakt met me 😉 Ik was ook heel snel weer hersteld na de bevalling. Ik hoor het de kraamverzorgster nog zeggen tegen mijn man: "Ze herstelt heel snel voor een oudere moeder". Jawel, wij oudere moeders kunnen dat gewoon 💪 Deze tijd denk ik nog regelmatig terug aan vorig jaar rond deze tijd.... Toen net de deceptie in het ziekenhuis achter de rug en net aangeklopt bij de fertiliteitskliniek. Nog al die onzekerheid of onze grootste wens ooit nog in vervulling zou gaan. Het verdriet en toch ook weer de hoop die ze ons in de kliniek weer gaven. Ik hoor het de oudere arts nog zeggen: :"Je moet altijd hoop blijven houden". En inmiddels ligt er een mooi en heel gezond meisje in mijn armen.  Meiden die hier nog meelezen: Houd vol! Net na mijn 42ste verjaardag ben ik zwanger geraakt van een gezond kindje. Het is dus zeker mogelijk en laat je niks aanpraten door artsen die het denken beter te weten.     
  • Helaas is het hier heel stilletjes de laatste tijd @Mini123 maar fijn te horen dat je wat aan de informatie hebt gehad die wij allen gepost hebben hier. Het zijn voornamelijk eigen ervaringen en onderzoeken dat we gedeeld hebben, hopelijk heb je er wat aan. Ik ben momenteel niet in traject, ik ben een half jaar geleden bevallen van een gezonde dochter, heb nog wel een cryo, maar ik heb momenteel nog geen plannen deze te laten terugplaatsen, maar misschien dat er nog meiden aansluiten hier die wel in traject zitten, ik heb het als heel prettig ervaren om mijn ervaringen en gevoelens te kunnen delen met mensen die weten en snappen wat er in je omgaat, het is geen gemakkelijk traject, met veel ups en downs, hoop en verdriet. Ik wens je heel veel succes toe met je eerste ICSI traject, je zal binnenkort wel een echo hebben denk ik om te kijken hoeveel eitjes er groeien bij je, hopelijk heb je flink veel eitjes om te oogsten! Als je zin hebt kun je altijd een berichtje achterlaten hier om te laten weten hoe het met je gaat, ik kom af en toe nog weleens kijken, maar ben niet zo heel vaak meer online hier. Groetjes!
  • @Hopefulness hoe is het afgelopen meis? Ik kon een tijdje niet inloggen en kan niet zien of ik wat van je berichten gemist heb.    
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use