Jump to content
Sign in to follow this  
Vlinder_1976

Vers fruit/groente OF fruit/groente uit een potje

Groente / fruit uit een potje, hoevaak per week  

18 members have voted

 1. 1. Groente / fruit uit een potje, hoevaak per week

  • 1x
   6
  • 2x
   4
  • 3x
   1
  • 4x
   0
  • 5x
   2
  • 6x
   0
  • 7x
   5


Recommended Posts

Wij gebruik(t)en eigenlijk alleen heel af en toe een potje op vakantie ofzo. Denk dat ze in totaal per kind misschien 8 potjes op hebben - maar voor drie vers klaarmaken is denk ik ook sneller goedkoper en even makkelijk als een potje dan wanneer je maar 1 potje klaarmaakt ;-). Ik vond het wel belangrijk dat ze de afzonderlijke (en échte) smaak van verschillende groenten e.d. leerden kennen voor ik ze gemengde dingen gaf. Ik heb toen ze klein waren regelmatig een voorraadje groente gemaakt en het ingevroren in van die ijsklontbakjes - dan kon ik gewoon een paar ijsklontjes (15-20gr per blokje) uit de vriezer halen. Al snel aten ze wel meer dan 100gr per kind en kookte ik dus gewoon per dag (of voor 2 dagen). Fruit maak ik nog steeds gewoon klaar als ze fruit gaan eten; avondeten eten ze inmiddels bijna helemaal met de pot mee.

 

Ik heb trouwens niet gestemd; voor mij is het antwoord dus '0x' ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Op de dagen dat ze naar de opvang gaan krijgen ze fruit uit een potje. Dat is voor het gemak. We proberen ook nu de groente ook allemaal vers te geven, dit is soms wel lastig nog....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onze dochter krijgt iedere dag vers fruit. Behalve als mijn schoonmoeder komt oppassen, maar dat is omdat zij dat makkelijker vindt.

En natuurlijk als we dagjes weggaan, dan is het ook puur gemak. Zie mezelf nog niet in een winkelcentrum een appel oid raspen.

Maar mijn voorkeur gaat uit naar vers, zowel groente als fruit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wij gaven tot ongeveer 1 jaar alles uit een potje. Hij proefde wel met ons mee regelmatig. Wij zijn zelf geef fruiteters dus zo krijgt hij toch zijn fruit binnen.

Rond een jaar is hij steeds vaker met de pot mee aan het eten.

Ondanks alle vooroordelen die je vaak hoort over geen makkelijke eters als ze alleen maar potjes krijgen eet onze zoon gelukkig bijna alles ook vers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hetzelfde als bij José, wij geven ook 1 keer per week een potje fruit omdat schoonmoeder dan op komt passen. ;)

Dan koop ik wel potjes fruit met fruit erin verwerkt wat ik zelf niet/of niet vaak klaar maak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik geef zo'n beetje alles uit potjes. De 1 lust dit niet en dat weer wel en andersom..heb het geprobeerd om vers te maken maar vond het er niet lekkerder op worden. Trouwens was het logistiek ook bijna niet te plannen met ons werk en het oppassen door opa en oma en op tijd maken en invriezen en oeps...ook weer ontdooien op tijd natuurlijk haha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wish, ik lees jouw berichtje ook met een knipoog.... dan weet jij wel waarom hihi....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest SJSL

Bij ons is het antwoord 0 keer, maar dat staat er niet bij.

Ze heeft 1 keer een potje groente op, omdat dat zo uitkwam. Maar ik vond het er zelf totaal niet aantrekkelijk uitzien hoor ..

En misschien 3 keer een potje fruit, als ik ergens heen ging rond het fruitmoment.

 

Ik kookte gewoon 1 * in de week aardappels en 3 / 4 soorten groenten en vroor alles in. Dochter krijgt ook geen vlees (ikzelf eet vegatarisch, maar omdat vis wel erg gezond is, krijgt zij dat af en toe wel, vlees niet), dus dan zijn potjes ook lastiger te vinden. Maar het vers koken vond ik echt geen moeite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

sjsl wat geef je als aanvulling dan wel, aangezien je geen vlees geeft? Ben zomaar eens nieuwsgierig wat je een vegetarische baby ;) dan geeft, aangezien je nog geen noten mag geven vb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest SJSL

Ik geef als aanvulling eieren en peulvruchten, gelukkig is ze gek op alle soorten bonen!

Ik maakte dus aardappels, met brocolli en linzen, bijvoorbeeld.

En groene groenten.

En wat belangrijk is, is dat ze bij de avondmaaltijden geen zuivel krijgt, maar juist vitamine C. Want zuivel belemmert en vitamine C versterkt de ijzeropname en dat is juist voor vegatariers van belang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kijk zo leer ik ook weer eens wat, wist wel van zuivel remt opname ijzer, maar niet dat vit.C zorgt voor betere opname.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier altijd uit een potje omdat ik met mijn eigen zaak gewoon niet de tijd heb om voor de kleine apart te koken. Bij de jongste ook altijd gedaan en die lust alles dus geen probleem :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier beide zoons vaak uit een potje. Tweede zoon misschien nog wel vaker als de eerste. Het is gewoon gemak, want Joris wil sneller eten dan ik begin met koken. Hij krijgt overigens tijdens het eten van ons wel hapjes a la rapley (stronkje broccoli, aardappeltje etc.) toegestopt. Fruit altijd vers gemaakt en al heel snel in stukjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb tot ongeveer 1 jaar ook alles uit een potje gegeven. Ook om bovenstaande redenen dat ze nog niet op dezelfde tijd at en naar de opvang en oppas gaan.

Vanaf ongeveer 1 jaar is ze meer met de pot mee gaan eten en ook gewoon op onze tijd. Ze krijgt nu alleen nog een potje groente mee naar de opvang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this   • Posts

  • Hallo lieve mensen, Na 7 miskramen die vroegtijdig waren afgebroken, waarvan de 1e een buitenbaarmoederlijke was hierbij is de eileider verwijderd. En de langste zwangerschap duurde  13 weken. Hebben we hulp gekregen van de fertiliteitskliniek. Inmiddels 5 behandelingen IUI gehad zonder resultaat. En nu dan de eerste Ivf gehad. 8 dagen na de terugplaatsing kreeg ik licht bruine bijna grijze afscheiding. Op de 9e dag werd het al heel donker rood. Heb er voor gekozen toch nog utrogestan nog in te brengen, 3x daags 2x 100mg. Misschien heel slecht maar we hebben geslachtsgemeenschap gehad, hierna kwam er helderrood bloed uit. Heb 2 weken Geen geslachtsgemeenschap gehad terwijl we eerder echt als konijntjes waren.  Ben vandaag ook niet verder gegaan met de utrogestan omdat ik dacht dat ik ongesteld zou zijn. Normaal gesproken heb ik veel krampen en pijn vooral bij een miskraam of menstruatie. Maar ik voel helemaal niks, maar heb wel helderrood bloedverlies, maar ook niet zo veel als bij een menstruatie..  Morgen bel ik de kliniek op, want dinsdag zou ik mogen testen.  Bedankt voor jullie tijd, hopelijk kan iemand mij voort helpen! Groetjes Chell  
  • Gebruik je nog medicatie @Shadow1987 ? Hoeveel daagse embryo heb je teruggeplaatst gekregen? 
  • IVM (In Vitro Maturation) is een procedure waarbij weinig vruchtbare medicijnen worden gebruikt om onrijpe eieren te produceren die worden verzameld door middel van kleine operaties en vervolgens gerijpt met hormonen. Ik heb over dit IVM-proces in deze onderstaande link gelezen en ik hoop dat dit nuttig voor u zal zijn. https://www.swcic.com/treatments/ivm-in-vitro-maturation.php
  • Lage AMH-niveaus worden over het algemeen beschouwd als een indicator van een lage ovariële reserve. Een lage AMH-vruchtbaarheidsbehandeling kan bestaan uit IVF samen met hormoonbehandeling.
  • Hallo Ik heb vanmorgen op wd 9 negatief getest na een cryo terugplaatsing. Wie heeft hier ervaring mee? 
 • Topics

×

Important Information

Terms of Use