Jump to content

Wie helpt mij met mijn profielwerkstuk


Colet

Recommended Posts

Hallo ivfmoeders,

 

Ik zit in 6 VWO en ben een profielwerkstuk aan het maken over IVF en complicaties die daar bij kunnen komen. U zou mij erg helpen als u mijn enquête wilt invullen. Het duurt nog geen 10 minuten en is volstrekt anoniem. Er worden geen vragen gesteld die naar uw identiteit kunnen leiden. Als u mij wilt helpen, klik dan hier.

Link to comment
Share on other sites

Hallo Colette, misschien kan je er nog een veldje in maken waarin mensen opmerkingen kunnen schrijven. Ik vind de vragen wel interessant maar soms wat suggestief. Ben jij van mening dat je van IVF kanker kunt krijgen, dat je er onvruchtbaarheid mee door kan worden gegeven en dat het misschien zorgt voor geboorte- of andere problemen?

Ik ben zelf wetenschappelijk opgeleid, en mis dan info en referenties. De vragen maken nu wat onrustig vind ik bij een toch al kwetsbare doelgroep mede oiv onvervulde wensen, jarenlange MMM, toegediende hormonen en soms ontelbare behandelingsmomenten. Daarnaast is het misschien leuk om aan te geven waarom mensen IVF hebben gedaan. En waarom alleen IVF onderzocht? en niet ook IUI en verdere stappen dan IVF? Is er sprake van onverklaarde (sub-)infertiliteit, of zijn er beschadigingen door andere oorzaken ontstaan zoals een bbz, of endometriose.

Verder vind ik het heel knap dat je zo'n mooie enquete hebt weten op te zetten in een actief bezocht forum. Ik hoop dat je veel reacties krijgt. En dat het een prachtig, goed onderbouwd, werkstuk wordt. Groet, niki

Link to comment
Share on other sites

De enquete is zeker genuanceerder geworden.

 

(ik heb nog wel wat puntjes ;-) maar enquêtes maken is mijn werk en niet dat van Colette en ik vind het absoluut stoer dat ze na de reacties op de vorige lijst de aanpassingen heeft gedaan en de vragenlijst opnieuw gepost, denk dat veel 18 jarigen af zouden haken dus complimenten)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use