Jump to content

Vraag over nieuwe wet embryobeleid


Wish

Recommended Posts

Een goede vriendin van mij is bezig met Icsi en wil onderstaande graag weten. Ik kon haar hierbij niet helpen omdat ik het antwoord ook niet weet.

 

 

De nieuwe wet luidt dat je onder de 38 jaar maar 1 embryo mag laten terugplaatsen. (mits het de derde of meerdere poging zou zijn)

Nu heb je in het buitenland zoals zij het begrepen heeft, zelf de regie in handen en wordt bovenstaande ook niet vermeld op facturen.

 

Maar stel nu dat je er twee terug laat plaatsen en je raakt zwanger van tweeling.

Dan heb je natuurlijk een dubbele Seo/Guo die gedeclareerd wordt bij de zorgverzekering.

Zal dit het moment zijn waarop een zorgverzekering zal gaan uitzoeken hoe het zit?

En in het ergste geval, je evengoed zelf laten betalen?

Dit vermelden ze overal, bij meer dan 1 terug laten plaatsen, komt de rekening voor de patiënt.

 

Weet iemand hoe dit nu precies zit?

Link to comment
Share on other sites

Ik weet niet hoe het officieel zit, maar ik zou het heel gek vinden als je om die reden zelf onderzoeken zou moeten betalen die met een tweelingzwangerschap te maken hebben. Voor zover ik weet mag de 'oorzaak' van een ziekenhuisonderzoek of behandeling niet van invloed zijn op de behandeling of rekening ervan. Dan zouden rokers zelf meten betalen voor behandeling van longkanker etc. Maar als je vriendin het zeker wil weten kan ze toch gewoon haar zorgverzekering bellen?

Link to comment
Share on other sites

Ik ben in behandeling in Duitsland. De dokter is bereid om er 2 terug te plaatsen. Op de facturen staat inderdaad niet om hoeveel embryo's het gaat, dus die kun je declareren bij je zorgverzekering. Maar op het moment dat de zorgverzekering de declaratie ontvangt, sturen ze een vragenlijst die je moet laten invullen door je behandelend arts. Daar wordt gevraagd om de hoeveelste poging het gaat en hoeveel embryo's er zijn teruggeplaatst. Als de vragenlijst terug is bij de zorgverzekering gaan ze kijken of je in aanmerking komt voor een vergoeding.......

Link to comment
Share on other sites

trouwens in het ergste geval moet je het niet alleen zelf betalen, maar wordt je uit de verzekering gezet ivm "fraude"....je komt dan op een soort zwarte lijst en krijgt dus niet zomaar een nieuwe zorgverzekering...dus ik zou het niet durven gokken.....

Link to comment
Share on other sites

Suzy, ik heb in 2011 een poging ondergaan in DD en afgelopen januari en april. Heb nog nooit een vragenlijst in hoeven laten vullen.

 

wat raar, ik heb ook in januari 2013 een ICSI gedaan in Dusseldorf en vervolgens kreeg ik een vragenlijst van mijn zorgverzekering. Dan hangt het dus van de zorgverzekering af waar je onder behandeling bent....(ik bij IZZ)

Link to comment
Share on other sites

Maar het is toch niet strafbaar om in het buitenland een behandeling te ondergaan? De regels in NL over terugplaatsing zijn strenger, maar dat maakt het toch niet frauduleus of verboden om in het buitenland een behandeling te hebben volgens de regels die daar gelden?

Link to comment
Share on other sites

Maar het is toch niet strafbaar om in het buitenland een behandeling te ondergaan? De regels in NL over terugplaatsing zijn strenger, maar dat maakt het toch niet frauduleus of verboden om in het buitenland een behandeling te hebben volgens de regels die daar gelden?

 

 

Nee ik zeg ook niet dat het niet mag om er 2 te laten terugplaatsen, maar je komt dan niet in aanmerking voor een vergoeding! Maar het zou wel fraude zijn als je doorgeeft dat je er maar 1 hebt laten terugplaatsen (terwijl het er 2 waren) en dan op die manier de behandeling toch vergoed krijgt...

 

niet dat ik het eens ben met deze regeling, juist niet! Ik wil er ook het liefste 2 laten terugplaatsen, wij overwegen om de behandeling zelf te betalen... Erg triest....die stomme regels, we zijn bij poging 2 voor ons 2e kindje en we hebben nog maar 2 rietjes zaad, dus willen de pogingen zo optimaal benutten!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use