Jump to content

Icsi sep/okt 2015


Lau86

Recommended Posts

 • Replies 341
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ik ben ook weer begonnen. Heb eerder meegeschreven in het uitgerekend in topic en een week of twee geleden begonnen in hallo lieve dames topic maar aangezien het daar erg rustig is, kijk ik maar eens of het hier wat drukker wordt...

Vorig jaar ben ik zwanger geworden na vijf jaar met stuk of acht iui en twee keer icsi. Na twee verse en ik geloof zeven cryo terugplaatsing ben ik zwanger geworden. Vond het een super spannend periode maar afgelopen februari is onze zoon geboren. Ik besef dat dit al een groot geluk is en ik voel me dan ook een beetje schuldig tegenover sommige van jullie die nog wachten op het eerste kindje. Vanwege mijn leeftijd, over anderhalve maand word ik 39, hebben we besloten nu toch nog een poging voor een tweede te gaan wagen. Borstvoeding is inmiddels afgebouwd. Zodra de cyclus weer op gang is gekomen, mochten we weer een afspraak maken bij de kliniek. Hier liggen nog een paar cryo's van een dag oud. Ik merkte aan mijn lichaam dat eisprong eraan zat te komen. Met lh testen in de gaten gehouden en afgelopen zaterdag en zondag positief resultaat. Toen twee keer zelfinseminatie (op de normale manier lukt bij ons helaas niet) gedaan met het idee baat het niet dan schaadt het niet. Vanochtend ineens lichtroze afscheiding. Ik merk dat ik gelijk weer in de alert-op-alle-symptomen-modus zit. Pfff, wat is dit toch een gekmakend traject. Zou het bloed van instelling kunnen zijn? Is dit niet te vroeg? Voel ik verder nog wat? Betekende het dan toch wat dat ik maandag zo duizelig en misselijk was? En zo maalt het maar door in mijn hoofd.

Ik ga nu maar eens even teruglezen hoe het met jullie allemaal gaat.

Link to comment
Share on other sites

Lau spannend!! Ik sta in de start blokken zodra mijn menstruatie zich aankondig mag ik beginnen met de pil.

Tien je hoeft je totaal niet schuldig te voelen, we hebben allemaal ene kinder wens en ja als ik geen medische molen nodig had wilde ik ook meer kinderen, dus waarom zouden we dat nu niet mogen.. De dames zijn top op het forum!

Link to comment
Share on other sites

Spannend allemaal tien! Je hoeft je inderdaad niet schuldig te voelen. Je hebt dus al een heel traject achter de Rug met een mooi resultaat, het feit dat je de molen weer ingaat geeft mij een beetje goede hoop! Het wachten lijkt me zo spannend!

 

 

@mijn baby heb je al een prikschema gekregen? En ga je ook voor icsi?

Ik ben begonnen met lucrin. Heeft 1 van jullie hier ervaring mee? Ik kan er weinig over vinden op internet. Alleen in combinatie met endometriose.

 

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

@mijnbaby, weet je al wanneer je menstruatie ongeveer komt? Normaal hoop je dat hij weg blijft, maar nu hoop je vast dat het snel begint.

 

@Lau hoe gaat het spuiten? Is best lastig in het begin. Hoe lang moet je er ongeveer me door?

 

Mijn menstruatie is goed gestart. Heftiger dan voor zwangerschap. En maar vier dagen na eisprong, daar maak ik me wel een beetje zorgen om. Op 7 oktober heb ik de eerste afspraak voor een nieuwe intake.

Link to comment
Share on other sites

@tien,

Je menstruatie komt dus op gang? Voor jullie beiden idd heel dubbel normaal wil je niet ongesteld worden en nu wacht je er op. Moet je dan eerst nog een paar weken aan de pil mijn baby?

 

Ik vond het bijna een leuk spannend gevoel al die dingen in de koelkast. Zo van nu gaat er eindelijk echt wat gebeuren. Tot nu toe heb ik helemaal nergens last van. Het spuiten valt erg mee en heb geen bijwerkingen. Misschien komt dit nog?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog een beetje zoekende ben hoe mijn verdere behandeling er precies uit gaat zien, ik ben nu sinds zat lucrin aan het spuiten, en heb ook al gonal in huis.. Maar heb nog geen instructies gekregen wanneer ik daar mee mag beginnen. Dinsdag heb ik een eerste echo.

Ik merk dat ik erg veel info op internet zoek en toch wel nieuwschierig ben, hoe het verder in zijn werk gaat. En tot wanneer je de hormonen in welke Combie moet gebruiken.

 

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hallo allemaal,

 

Ik en mijn partner gaan hopelijk snel starten met icsi, we moeten nog een paar onderzoeken o.a. echo info avond.

Maar wat duurd het wachten lang! Hopelijk mogen jullie snel zwanger zijn! Hoelang duurde het bij jullie van eerste intake gesprek voor icsi tot dat je mocht gaan starten?

 

Groetjes Hood

Link to comment
Share on other sites

In Zwolle waren we ook vrij snel aan de beurt. Binnen 4 weken mocht ik aan de pil beginnen en 26 dagen later ben ik begonnen met hormonen spuiten. Wij wisten alleen ook al vanaf 2012 dat de zaadkwaliteit van mijn man niet goed is. We hebben er zelf voor gekozen om te wachten dus misschien dat we daarom snel aan de beurt waren.

 

@mijn baby. Ik heb er lichamelijk weinig last van. Alleen kom ik nu wel aan en houd ik vocht vast. Eergister toch ongesteld geworden en nu voel ik me het hele weekend toch wel emotioneel en beetje down. Snel huilen. Denk toch de bijwerkingen. Heb jij hier veel last van gehad bij je eerdere pogingen?

 

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Wat een spannende zenuw slopende tijd is dit. Ik moet zeggen wij zijn nog niet zo lang bezig 1 jaar en 4 maanden. Maar uit onderzoek bleek dat icsi de enige mogelijkheid is voor ons ernstig verminderd zaad. Wij lopen in het Catharina in eindhoven. Zijn er meer die ook in ehv Catharina lopen??

 

@lau86 dat is best snel dat je bent mogen beginnen wel heel fijn hopelijk ziet de echo er goed uit! Ben benieuwd...

 

Gr Hood

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use