Jump to content

ICSI November 2016


Juul1984

Recommended Posts

Onze eerste poging is gestart als IVF, maar afgerond als ICSI. Dat op zich is natuurlijk geen ramp. Helaas is deze poging geëindigd in een drama.......De punctie was ontzettend heftig en er is geen terugplaatsing geweest, omdat de embryo's gestopt zijn met delen. Een enorme domper uiteraard, waarna er vrijwel direct een gesprek met de arts heeft plaatsgevonden. Dit gesprek heeft ons weer hoop gegeven en er werd zelfs al voorzichtig gepland. Voorwaarde was dat mijn menstruatie weer op gang moest komen. Geloof me, die menstruatie was een grote pijnlijke bende en duurde langer dan een week. De pijn en het vloeien was heftiger dan voor mijn operatie. In diezelfde week kreeg ik te horen dat de tweede poging mogelijk op de lange baan werd geschoven, omdat het medisch mogelijk niet verantwoord zou zijn. Afgelopen vrijdag dan tóch de 'go' gekregen, Mijn gynaecoloog heeft de doorslag gegeven. Zij vond het belangrijk om niet nog een extra maand te wachten, omdat de endometriose anders teveel kans krijgt om zich verder uit te breiden.

 

Vandaag zijn we in het ziekenhuis geweest voor de echo en het ophalen van de medicatie. Ditmaal geen Menopur bij de Deca, maar GonalF. Wat zijn jullie ervaringen met GonalF?

Er is ook besproken dat we deze poging als ICSI in gaan steken, wat geen wijziging is in de behandeling ansich. Maar dat hoef ik jullie natuurlijk niet te vertellen :happy8:

Ik slik tot en met zaterdag de pil en kan dan naar alle waarschijnlijkheid mijn menstruatie op woensdag verwachten. Iets waar ik niet naar uitkijk, vanwege de pijn. Desalniettemin zijn we wel blij dat we met poging 2 mogen en kunnen starten.

 

Hoe is het met jullie allemaal?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 155
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Spannend juul.. klote van de vorige keer maar nu maar vooruit kijken..ik verwacht elk moment mijn ongesteldheid en zal dan deze maand voor de enige cryo gaan... ik heb weinig hoop maar we gaan ervoor..succes voor jullie.. okzelf heb eerst gonal gespoten maar kreeg hier hellemaal geen eitjes mee..daarom overgestapt op meno wat vaak beter resultaat geeft. Kwa prikken maakt het niet veel uit alleen de gonal was bij ons een kant en klare spuit.. bijwerkingen het zelfde

Link to comment
Share on other sites

We kijken ook absoluut vooruit, Eslief.

Ik hoop dat het voor jou/jullie ook snel komt en dat de cryo teruggeplaatst kan worden.

De GonalF is bij ons ook een kant en klare spuit, waar we enkel de eenheden op in hoeven te stellen. We starten met 225 eenheden. Ben erg benieuwd, maar vind het wel prettig dat ik niet zelf de apotheker uit hoef te hangen. Bij de eerste poging was ik er wel aardig bedreven in.

Link to comment
Share on other sites

Hallo juul! Heftige periode zeg! Endometriose groeit iedere keer als je menstrueert en word steeds heftiger toch? Of zit ik nu fout? Ik heb beinde keren gonal f gespoten en reageer hier prima op. Eerste keer 150 eenheden toen te veel eicellen 26 en 2de keer 112,5 toen 12 eicellen. Ik ben nu bezig met estradiol voor een cryo tp.

 

En jij heel veel succes!!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Hood, het klopt helemaal wat je zegt over endometriose!

Ik verwacht geen overstimulatie, er waren vanmiddag nog niet veel cellen te zien. Maar inmiddels heeft m'n lichaam me al een aantal keer verrast.....

Het proces van een cryo kennen wij nog niet. Hoop dat de embryo's deze poging wel doordelen en dat er ook ingevroren kan worden.

Wanneer verwacht je de terugplaatsing bij jullie?

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Spannend allemaal weer bij iedereen.

Eslief als alles goed gaat bij ons dan zullen we redelijk gelijk op lopen. Ik heb gister echo gehad en Bms is 7,5 mm dus dik genoeg. Vanavond beginnen met de bollen en dan volgende week 16 nov. de tp. We hebben nog een cryo dus het ontdooien moet goed gaan.

Ze hebben in ons ziekenhuis het protocol verandert. Hij moet nu ook nog een dag overleven na het ontdooien. Vind het wel spannend.

 

Juul1984 ik heb ook gonalf gespoten. Ik heb niet veel last van de bijwerkingen, ik reageer ook heel goed op het hormoon en spuit maar 90 tot 100 eenheden. Misschien scheelt dit ook wel. Succes in ieder geval.

Link to comment
Share on other sites

Er was geen aanwijsbare oorzaak voor het niet doordelen van de embryo's, Hood. We hopen dat we deze keer meer geluk hebben.

Ik krijg het idee dat we met een flinke dosis GonalF beginnen, als ik jullie eenheden zo lees. Spannend, Eslief!! Hoop dat het gaat lukken voor jullie!

Minima, heb je nu een tp in je eigen cyclus? Samen met Eslief plof je dus neer op het wachtbankje van November? Ik hoop neer te ploffen in December.

Link to comment
Share on other sites

Vandaag ongesteld geworden en dus gestart met de decapeptyl.

Hoewel ik niet veel vloeide vanochtend, had ik onwijs buikpijn en nu nog steeds. Tel daarbij op dat de naald van de Deca wel bot leek en ontzettend brandend aanvoelde en je hebt garantie voor nog meer pijn. Lang leve een warme douche en een pittenkussen

 

Hoe is het met jullie??

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Hoi allemaal, jeetje wat een verhaal Juul. Hopen dat het deze keer goed/beter gaat. Ik zat op 200 eenheden, dit bleek achteraf te veel te zijn. Bloed werd iets dikker, zat tegen overstimulatie aan. Maar kon gelukkig nog wel gewoon verder. Ik heb gisteren m'n 2e cryo terugplaatsing gehad. Dus nu is het lange wachten weer begonnen.

Link to comment
Share on other sites

En eslief gisteren of krijg je vandaag de tp? Maar ik heb ook een onregelmatige cyclus en krijg mijn cryo in kunstmatige cyclus! Waarom jij dan niet als je niet weet wanner je eisprong is.

 

Juul ik heb altijd heel erge hoofdpijn bij alle hormonen die ik slik/spuit. Gelukkig nu nog niet(ff afkloppen). Maar gewoon een paracetamol pakken als het niet uit te houden is! Dit mag gewoon.

 

Ik had gisteren de echo om te kijken of mijn baarmoederslijmvlies nu dik genoeg is en dat was hij 10,7 dus een mooi bedje voor onze eskimo die 24nov daar mag slapen!

Link to comment
Share on other sites

Hood, wat fijn dat je de 24e tp hebt!

 

Vorige keer had ik niet zo'n hoofdpijn als nu. Ben niet zo van het slikken van pijnstillers, maar als het echt niet anders kan dan gebruik ik zeker paracetamol. De andere dingen zoals ibu mag ik überhaupt niet, ben ik allergisch voor.

 

Eslief, hoe gaat het met jou??

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Vandaag m'n eerste controle gehad van poging 2.

Had al enkele dagen last van m'n eierstokken......de echo liet geen verrassende dingen zien, maar toch gaf de arts aan dat het een normaal beeld was voor dit stadium. Spuit sinds vorige week Deca en sinds afgelopen vrijdag 225eh GonalF.

Vanmiddag ben ik gebeld. De controle van aanstaande vrijdag is geschrapt. Het bloedbeeld in combinatie met de echo gaven geen reden tot aanpassing van de dosis. Voor m'n gevoel zit ik redelijk hoog met de GonalF. Klopt dat??

Ik merk dat ik niet teneergeslagen ben door de uitslag, maar ook ben ik niet echt tevreden. Is dat raar?

 

Hood, gaat morgen door? Hoe laat mag je?

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik vind je kwa dosis ook redelijl hoog zitten maar je had niet veel bij de laatste keer dus denk dat dat de reden is;)ik herken je gevoel.. zo vervelend om wel en niet blij te zijn. Hoe voel je je nu? Wanneer mag je terug?

 

Mijn eisprong liet op zich wachten.. ik ben schijnbaar hellemaal ontregeld door de behandeling. Dinsdag gaan ze onze enige cryo ontdooien

Link to comment
Share on other sites

Ik ben blij te lezen dat ik niet de enige met dit gevoel ben.

Op dit moment heb ik best wat last van m'n buik en rug....in m'n buik voelt het als een soort spierpijn. Maandagochtend heb ik weer controle. Ik hoop dat de punctie woensdag is, maar durf er ook niet teveel op te hopen.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Spannend juul! Lijkt me voor jouw behoorlijk pittig na de laatste keer... wat zal je blij zijn als het gelukt is deze keer en tot terugplaatsing komt.. ik had een vochtcyste zitten na overleg toch besloten te ontdooien... dus aan 1 kant blij en aan de andere weet ik het ff niet.. het ontdooien gaat nooit lekker dus ik reken maar nergens op

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use