Jump to content

Pijn na punctie?


Els

Recommended Posts

Hallo allemal,

 

 

 

Afgelopen woensdag heb ik een eicelpunctie gedaan. Ik heb nu nog steeds pijn in mijn buik. Is dit normaal? Of hoort dit al over te zijn en moet ik me zorgen gaan maken? Wat kan ik er aan doen?

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

elk lichaam is anders natuurlijk.

 

de een heeft er langer last van dan de ander. Bij de eerste punctie heb ik maar een dagje last gehad. en bij de tweede ook een paar dagen flink buikpijn gehad.

 

Ik denk dat het ook ligt aan het aantal follikels wat is aangeprikt, maar das mijn persoonlijke ervaring.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hee,

 

 

 

Els; Ik heb ook afgelopen woendag de punctie gehad en heb nog steeds last van buikpijn het is wel minder geworden na woensdag. Maar ze hebben 19 eicellen aangeprikt en 2 daarvan waren heel lastig en hebben ze op mijn buik lopen drukken. Dus ook logisch dat ik buikpijn heb. Ben net in het zh geweest voor de tp en de gyn zei dat de buikpijn ook nog wel even kon aanhouden er waren ook nog lege eiblaasje te zien. Maar alles was goed.

 

 

 

Sas

Link to comment
Share on other sites

Hoi Els, ik heb na de puncties ook vaak een week buikpijn gehad. Soms idd doordat ze op m'n buik hadden lopen drukken, maar ook doordat ik last had van vrij vocht. In dat geval helpt heel veel drinken. En als je het niet vertrouwd of twijfelt altijd het ziekenhuis bellen. Daar zijn ze voor en dat vinden ze niet erg.

 

 

 

Sterkte,

 

Henne

Link to comment
Share on other sites

Het is iederex anders. De eerste punctie heb ik veel last gehad. Bij de tp na 3 dagen nog steeds heftige pijn en opgezette buik. Na een week werd het minder. Bij de tweede punctie maar een paar daagjes last gehad, maar veeeel minder dan de eerste x. Ik wens je heel veel succes! Veel rusten en water drinken.

 

 

 

Groetjes

Link to comment
Share on other sites

Hoi Els, de 1e ivf heb ik toch wel 4 dagen pijn gehad. Moeilijk lopen en fietsen ging echt niet. De 2e ivf punctie nu 2,5 week geleden was geheel pijnloos. Dezelfde middag kon ik alles weer en had nergens last van. Succes en Rustig aan.

 

 

 

GRoetjes Herma

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Zo even dit hele oude topic omhoog gehaald...

Gisteren heb ik de eerste keer een punctie gehad, was volgens de arts af en toe venijnig omdat ze ook aan een kant door de baarmoeder heen moest prikken. Gelukkig zijn er wel 12 eicellen gevonden. Nu is een dag later en heb ik nog steeds behoorlijke buikpijn. Verder heb ik geen koorts of kortademigheid. Ik drink superveel water en lig expres de hele dag op bed. Ik mag er toch vanuit gaan dat dit dan een normale reactie is van een heftige punctie en geen overstimulatie?

Link to comment
Share on other sites

Vooralsnog lijkt het een normale reactie hoor. Zeker als ze door de baarmoeder heen hebben moeten prikken. Als je buik opzet, je opeens veel aankomt of idd koorts krijgt dan wel aan de bel trekken. In Voorburg moet je de week na de punctie elke ochtend tempen en wegen om het in de gaten te houden. Aan de ene kant irritant, je moet weer wat, maar ook wel een rustig idee. Sterkte!

Link to comment
Share on other sites

Hoi Els, mijn punctie was op 21 Feb. ich heb er 2 weeken lang last van gehaad met pijn. Zelfs nu, ofwel ik zwanger ben, voel ik het nog steeds. Ik was er zelfs een keer met in het ziekenhuis, maar het lijkt alles normaal. Door de punctie heb ik nog steeds vocht waar ze geprikt hebben, en daardoo krijg ik de pijn. Maar ik heb geen overstimulatie. Waar ik echt bang voor was.

 

Dus iederen voelt het natuurlijk anders. Maar ik denk, dat het wel normaal is ...Rustig aan doen anders kan je er niets aan doen :)

 

Liefs

Ang3l

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Ik heb gisteren de punctie gehad en ik heb nu ook echt veel buikpijn. En ik had maar 4 eitjes! Geen idee of ze ergens doorheen hebben moeten prikken, dat hebben ze ons niet verteld. De punctie zelf viel me reuze mee, de nasleep vind ik wel vervelend. Ben blij dat het er toch een beetje bij lijkt te horen, was al bang dat er een ontsteking aan 't opzetten was of zo.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Hallo dames..

 

een vraagje wat voor pijnbestrijding hebben jullie gehad tijdens de punctie? Ik sprak pas iemand die aangaf bij een heftige punctie (40x prikken en een bloedvat aangeprikt wat dichtgebrand moest worden) dormicum via een infuus gehad had..

Link to comment
Share on other sites

Dat zijn wel de uitzonderingen. 40 keer aanprikken zak ieder zh proberen te voorkomen.

In het vu krijg je een tabletje dirmicum en een prik in je bil in Nijmegen waar ik volgende maand een punctie heb, krijg je iets morfine achtigs via een infuus. Lijkt mij fantastisch aangezien mijn eerste punctie verschrikkelijk was.

Link to comment
Share on other sites

Bij mij was de eerste punctie wel even pijnlijk, maar al snel verdween toen de pijn. Toen had ik wel verschijnselen van overstimulatie en had ik daar pijn van.

 

Nu, ongeveer een week na de 2e punctie, kan ik zeggen dat ik toch zeker 5 dagen echt flinke pijn heb gehad in mijn buik. Kramp achtig en ook opgezet. De punctie zelf was ook met veel geduw in mijn buik verlopen. Zelf weet ik er niets meer van want mijn Dormicum infuus, maakte dat ik toch wel 15 minuten echt kwijt ben. Ben blij toe, want volgens mijn man was het geen pretje. De pijn is nu nog niet helemaal weg. Merk zelf dat ik mijn darmen veel beter voel, alsof die tegen je eierstokken drukken. Door veel te lezen en ook door te vragen bij de kliniek, weet ik nu wel het verschil tussen punctiepijn en overstimulatiepijn.

Voor alle dames die invloed hebben op hun roesje/verdoving tijdens de punctie. Dormicum is wel erg prettig, je bent niet helemaal weg, kan gewoon reageren (blijkbaar) maar vergeet een heel stuk, en dat is eerlijk gezegd best zalig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use