Ga naar inhoud

Uitgerekend november 2010


Chablis

Aanbevolen Berichten

  • Reacties 1,7k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Wauw 2 mooie wondes geboren. Saab en Linda van harte gefeliciteerd met jullie zoon. Lekker genieten.

 

Hier nog een beetje aan het wennen aan al het nieuws. Helaas is de BV mislukt. We hebben het wel op gang weten te krijgen maar niet genoeg. En min kleine mannetje heeft een afkeer gekregen van mijn borst. Ze hadden in het ziekenhuis al de fles gegeven en ik dacht nog ach dat zal wel meevallen. Nog geprobeerd om af te kolven en dat te geven maar ik heb gewoon niet genoeg voor ons gulzige mannetje. Dus sinds vanmiddag geven we de fles en hebben ook ons mannetje terug. Hij is niet meer over zijn toeren maar het lieve vredige mannetje wat we hadden. En een hoop rust in de tent.

 

Ik ga weer snel kroelen tot snel.

 

Ow Dafke heel veel succes hoop dat je ook snel aan de beurt bent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

S&S wat een herkenbaar verhaal over de BV. Dus jullie hadden ook je kindje weer rustig op het moment dat de fles gegeven werd? Was bij ons precies zo. Je zag die kleine meid helemaal tot rust komen en ontspannen bij de eerste volle fles. Jammer dat de BV dan niet gelukt is, maar een tevreden kindje is zoveel belangrijker!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Saab en Linda, van harte gefeliciteerd met jullie, vast prachtige, mannen!! Hopelijk mogen wij ze ook snel bewonderen...

 

Dafke, aan jouw de eer om de hekken te sluiten hier bij de november-mamma's. Hopelijk is het inmiddels zover dat je wondertje er is of zich anders heel snel gaat laten zien.

 

Liefs, Henkie

Link naar reactie
Delen op andere sites

S&S van harte gefeliciteerd met Gijs! Wat een leuke naam..En weer een jochie dus..De verhouding lijkt aardig in evenwicht, he?

Linda, gefeliciteerd met je zoon!

Saaab: gefeliciteerd met jullie zoon Kynan!

 

En Bety, wat toevallig dat Silas ook bij jullie een optie was! Jaja, die van vroeger tijden, dat knappe jochie dat op zijn paard allemaal avonturen beleefde!

 

Ooww..Chantal, jouw probleem herken ik zo van 10 jaar geleden met mijn dochter!

Jankend zat ik boven de fles en te smeken of ze alsjeblieft wilde drinken (zonder resultaat, dát begrjip je:)

Nu heb ik een hongerlapje wat weer veel te veel wil drinken en waarvan de kraamverzorgende aangaf dat het nu wel erg hongerig en behoeftig mannetje wordt. AArghh....

 

Nu oo pas hoorde ik van de verschillende flessen en hun zuigwerking, wist jij dat Chantal? De kraamverzorgende raadde me ipv de advent die we nu hebben, de difrax aan omdat deze langzamer gaat en meer van de zuigkracht van je kind vraagt, ook als je de dop van de speen er te strak op draait kan je kindje te moeilijk krijgen met de melk....!#$&(!@ hadden ze me dat 10 jaar geleden niet kunnen zeggen, dat heb ik allemaal gedaan bij mijn dochter en niemand die me de tip van een andere fles of aandraaien gaf! Wellicht zorgen voor niets!

 

Verder heb ik een probleem met mijn wond die ik heel graag aan jullie wil voorleggen, er zit in mijn binnenste, onderhuids dus (links) een enorm stolsel die pijnlijk is. Hoort dat erbij? Herkennen jullie dit? Heeft iemand van jullie dit ook wel gehad?

Morgen ga ik naar de arts, want het gaat niet gepaard met koorts, dus het zal geen onsteking zijn, maar pijnlijk is het wel.

 

Lopen gaat nog steeds niet. Ik loop moeizaam het pad af naar onze brievenbus, maar dat heeft ook met dat stolsel van doen. Van de week heb ik wel een meter of 60 gelopen. Met als gevolg veel pijn aan met name mijn rug, maar het is het het waard geweest! Want zoveel liep ik al lang niet meer aan het eind van mijn zwangerschap.

 

Bedankt voor de tip van het uploaden van de foto, dat ga ik ook proberen een dezer dagen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

kyra ik heb van binnen een mega blauwe plek of zoiets. Dat doet ook mega zeer. Kan ook heel moeilijk lopen en bewegen. Maar het schijnt erbij te horen zegt de VK en mijn kraamzorg. Hoop voor je dat het snel beter gaat.

 

Hier is eindelijk rust in de tent, kan de laatste daagjes lekker genieten van de kleine met de kraamzorg, echt heerlijk om zo verwend te worden, ik zal haar echt missen. Ik moet allleen van de VK onze kleine man in zijn eigen bedje leggen en niet meer bij ons in de slaapkamer en ja daar heb ik dus mega veel moeite mee. Herkennen jullie dit? En hoe is het bij jullie

 

Heb geprobeerd om een foto te plaatsen maar zal het nog even uivogelen. Wel de profielfoto aangepast.

 

Dafke ben je al bevallen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

he s&s wat een mooie foto!!!

mag ik vragen waarom jullie kleine man op zijn eigen kamertje moet?? Maureen slaapt ook in de wieg bij ons op de kamer en overdag in de kinderwagen beneden. is dat niet goed??

ik wil haar straks overdag ook in haar wiegje leggen, maar heb dan het idee dat ze de hele dag boven ligt.

 

hoe doen de andere mamas dit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Meiden,

 

Wat een lieve foto Sjors en SJimmie, echt schattig!

Herkenbaar hoor! Die pijn na een keizersnee. Ik heb 2 keer eerder een Keizersnee gehad en deze keer heb ik er echt veel meer last van. En vooral als je zelf weer wat mobieler wordt en meer dingen doet. Ik vond trouwens wel dat je erg snel weer thuis was S&S. 2 dagen! Ik heb, met de dag van de operatie erbij, 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Die had ik ook echt wel nodig om bij te komen.

@Kyra, als je last van een stolsel hebt, zou je lichaam dat in principe zelf "op moeten ruimen" hopen dat de ha een goede oplossing heeft.

 

Verder gaat hier alles goed. Robine krijgt om de 4 uur een flesje van ca. 90-100 cc en dat gaat prima, ze huilt haast niet en slaapt onzettend veel. Ze is ook al weer op haar geboortegewicht. Moet er wel aan wennen dat de kraamhulp weg is. Wat een verwennerij is dat!

 

Snoeske

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wilma de VK wil dat gijs in zijn eigen bedje ligt om meer vertrouwen te krijgen. Ik wil hem niet loslaten en wil hem graag dicht bij me hebben. Heb ook gezegd dat we zo lang deze wens hebben en nu hij is uitgekomen wil hem zo dicht mogelijk bij me houden. Hij moet ook vanaf nu op zijn ruggetje liggen. Hij lag op zijn zij. Hoe leggen jullie je kindje in zijn bedje?

 

Snoeske ik was idd erg snel thuis maar heb wel een mega terugslag gehad hoor van het weekend. Sinds vandaag gaat het gelukkig beter met me. Alleen savonds heb ik mega veel pijn. Maar dag zal er bij horen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meiden, bedankt voor jullie geruststellende woorden, ik maakte me toch wel zorgen!

 

Silas ligt ook in een ledikant bij ons op de kamer en dat blijven we ook lekker doen.

Het is zo'n overgang van de warme buik naar de koude wereld. Ik weet dat niet iedereen deze zelfde opvatting heeft, mijn kraamverzorgende ook niet. Maar een heleboel andere mensen wel en ik wil doen wat bij mij past en goed voelt.

Zeker in het begin kun je, wat mij betreft, niet nabij genoeg zijn!

 

Lekker doen wat goed voor je voelt. Een pasgeborene kun je niet verwennen. En hoeveel veiligheid geeft het om je ademhaling te voelen en te horen en je te ruiken. Zooo belangrijk!

Het is niet natuurlijk om je kind na de geboorte weg te leggen, is mijn opvatting.

 

Kan er nog veel over vertellen wat ik er van vind, dit is echt mijn stokpaardje meiden...

 

Morgenvroeg naar de ha, maar jullie hebben me al grotendeels gerustgesteld!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook onze kleine meid slaapt bij ons op de slaapkamer. Voor mij en mijn man veel praktischer dat de wieg aan het voeteneind staat, want nu kunnen we vanaf het bed zo de wieg inkijken. Ik moet er niet aan denken dat we bij ieder huiltje wat we niet thuis kunnen brengen naar de andere kamer toe moeten. En ik vind het wel gezellig zo met z'n drieen.

 

Judith slaapt op de rug. Op de zij werd al afgeraden door de kraamhulp, want dan kunnen ze doorrollen naar hun buik en dan kunnen ze problemen krijgen met ademen. We moeten wel oppassen dat ze geen voorkeurshouding krijgt. Verder is vandaag de verpleegkundige van het consultatiebureau geweest en Judith is al 4110 gram, dus ze groeit als kool.

 

Om de hoeveel tijd voeden jullie trouwens jullie kinderen? Judith komt nog bijna altijd om precies de 3 uur, dus de vermoeidheid begint hier al toe te slaan. Gisteravond was ze ook helemaal van slag en heeft ze tussen 18.00 en 22.00 veel liggen huilen. Niks aan, vooral niet als je al zo moe bent. Ik denk dat ik zo maar eens even een middagdutje ga doen, want dan ben ik misschien snel weer wat fitter. Dan kan ik mijn man ook wat ontzien, want die moet nu zoveel extra doen omdat ik niet mag tillen en autorijden en dan zal je net zien dat de auto naar de garage moet en de kat naar de dierenarts, allemaal dingen die ik niet voor elkaar krijg. Even alle hens aan dek dus. Mijn man zou nog kijken op zijn werk of hij wat zorgverlof kan opnemen. Ben benieuwd!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

wat herkenbaar. Gijs komt ook iedere 3 uur. Hij groeit als kool en drinkt al 100 cc. Het breekt wel op idd. Ik slaap nog wel smiddags, en helaas moet ik donderdag echt mijn kraamzorg uit zwaaien, zal haar echt zo missen. Maar ze woont iets verderop en we kenden haar al dus dat komt wel goed.

We hebben een babysleep gekocht zodat gijs op zijn zij kan slapen en niet kan doorrollen. Ik had geen goed gevoel over het rugslapen ivm het overgeven van zijn melk en de kans dat hij stikt. Hoop dat ik nu weer lekker rustig kan gaan slapen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey meiden,

 

Ook frederique slaapt op aar zij wij hebben ook z'n babysleep gekocht vond het ook geen fijn idee dat ze op de rug moest slapen.

Verder hebben wij haar al lang niet meer op onze kamer ik sliep namelijk heel erg slecht hoorde van alles en werd daar erg onrustig van en ook Frederique is rustige gaan slapen nu ze op haar eigen kamertje ligt.

 

Wij zijn vandaag ook nog weer bij de kinderarts geweest en ons meisje is maar liefs 205 gr aangekomen deze week en nu dus boven haar geboorte gewicht moet wel zeggen dat ze nog niet vaak de fles leeg drinkt ( 100cc) dus wij moeten haar ook zeker om de 3 uur de fles geven ze krijgt dan ook nog steeds 8 flessen per dag.

 

Helaas gaat het hier met mijn BI nog steeds niet goed kan nog steeds niet lang staan max 5 min en lopen gaat ook moeizaam dus ik rust nog veel tussen de flessen door en dat vind wel erg verveled hoor had zo gehoopt dat ik na de bevalling wat beter te been zou zijn.Hoe zit dat bij jullie???

 

Dafke, spiek elke dag even of er al nieuws van jou is hoop dat je snel mag bevallen en dan ook kan genieten van jullie kleine wonder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

haai meiden!

 

Wat heerlijk allemaal he! het knuffelen en genieten, ik had geen idee dat je zo vreselijk dol kan zijn op zo'n hummeltje zeg!

De bevalling was wel echt zwaar... Ik kreeg woensdag nacht om 3 uur beginnende weeen. Ik dacht dat ik naar het toilet moest voor nummer 2 zeg maar, maar dat kwam dus niet en na een uur dacht ik, ik denk steeds dat ik moet drukken maar het komt niet...zou het? Op zn uitgerekende datum nog wel :)

Tussen half 5 en 5 uur had ik 3 keer flinke krampen gehad en toen wist ik. OK, dit zijn weeen.

Om half 9 zijn we naar het ziekenhuis gegaan, na overleg VK en om half 10 had ik al 3 cm ontsluiting. Dit kan ik hebben, dacht ik toen.

Maar ik bleef na een paar uur zwaardere weeen steken bij 6 cm. Hierna heb ik geschreeuwd voor pijn medicatie, en een infuus gekregen. Eindelijk een beetje rust in de tent, zo erg dat ik kon slapen en dromen van de drugs... Toen stopte de weeen en kreeg ik wee opwekkers erbij. Toen begon het zwaar onprettig te worden.

Kynan bleek klem te zitten omdat hij een sterrekijkertje was. verder dan 7 cm leek de ontsluiting niet te gaan en de gyna kwam praten over evt keizersnede als het niet verder op gang kwam. Gelukkig ging het langzaam toch door en om half 5 moest ik gaan proefpersen om te kijken of we hem lager kregen. Dit was heel zwaar en de gyn stond klaar met de vacuumpomp. Dit wilde ik zo lang mogelijk voorkomen en zelf proberen hem lager te krijgen omdat die kleintjes zo lang last houden van die pomp. Ik kreeg toen een flinke knip en ik moest persen alsof me leven ervan af hing zeiden ze tegen me, het lukte hierdoor om hem lager te krijgen. Toen wachten dat het laatste randje weg ging en de ontsluiting volledig was. om 17.35 is onze prachtige Kynan geboren! Wat een gevoel om je kindje dan op je buik te krijgen zeg!!

Ook ik heb veel last van de hechtingen! vooral 'savonds, gister moest ik er ook bijna van huilen en paracetamol is mn beste vriend nu. Vandaag de VK gebeld en ze hebben de buitstenste hechtingen weggehaald. Echt wel een opluchting want ik was te strak gehecht. Ookal doet het nog steeds veel pijn nu.

Hoort erbij zeggen ze, maar ik had ze toch liever niet gehad...

Kynan is een ukkie van 50 cm maar wel 3560 gram. en ik ga proberen een foto te plaatsen.

Hij sliep de eerste nacht in het ziekenhuis op zn zij, maar nu op zijn rug. En hij slaapt zeker ook bij ons op de kamer. Zodra hij in zn wiegje gelegd wordt gaat hij huilen, vooral snachts. Dus de tweede nacht hebben we een reiswiegje tussen onze kussen gehad en nu 2 nachten het wiegje heel dicht naast mn bed. Zodra je je handen onder zn oksels leg stopt ie met huilen, hihi t is een echte kroelkip gewoon. Ze willen gewoon dichtbij de bekende geluiden zijn.

Verder doet hij het nu heel goed. Mn borstvoeding kwam niet op gang, waardoor hij enorm lage bloedsuiker had. Dus na 2 dagen is hij aan de fles gegaan. Ik wou hem het beste geven en helaas is het niet gelukt. Maar wat een verademing om te zien dat er wat ingaat en dat er dan ook uitkomt! Hij had namelijk geen plasluiertjes ook.

Gelukkig komt hij nu weer aan in gewicht en krijgt ie mini spekkies op zijn buikkie.

Heerlijk om met zn 3en thuis te zijn!!

 

groetjes van een hele gelukkige Saab! :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Saaab, wat klink jij gelukkig zeg!!! De moeizame bevalling, de knip en het niet op gang komen van de BV vallen allemaal in het niet als je nu naar je zoon kijkt, volgens mij. Ik ben nog wel steeds benieuwd waar de naam Kynan vandaan komt.

 

Linda, hoe is het verder met jou? Ben ook erg benieuwd hoe het met jou gaat en hoe je jullie zoon genoemd hebben.

 

Dafke, is er bij jou al actie? Ik hoop het voor je.

 

Onze meid is gisteren ook weer flink bezig geweest. Tussen 18.00 en 23.00 weer veel aan het huilen geweest. De dame van het consultatiebureau zei al dat baby's vaak een huiluurtje hebben. Nou, dan kan Judith duidelijk nog geen klok kijken, want ze is gewoon niet in slaap te sussen. Echt zo zielig om te zien dat ze vecht tegen de slaap en niet die rust kan vinden om lekker te gaan slapen. Als het goed is komt de huisarts straks nog even langs om kennis te maken met Judith en zij werkt ook op ons consultatiebureau dus wie weet heeft ze nog tips. Maar zo overdag gedraagt Judith zich voorbeeldig. Nu ligt ze ook heerlijk te slapen.

 

Verder ook nog even stress gehad vanwege onze poes. Die had de laatste tijd aanvallen dat ze leek te stikken. Vandaag is ze geopereerd en er is een 3 cm grote tumor of poliep uit haar keel gehaald. Voorlopig zal ze dus weer beter adem kunnen halen, maar nu is het afwachten of de tumor goed- of kwaadaardig is. En zo gaan die dingen in het leven ook gewoon weer door, he?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Saaab wat fijn om te horen dat jullie zo genieten van jullie kleine mannetje!

Wel vervelend dat je bevalling zo pittig is geweest, maar je hebt het toch maar mooi even zonder keizersnede voor elkaar gekregen! Oerkracht noemen ze dat toch?

 

Geniet lekker van je kraamtijd!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey Saab,

 

Zo, wat een bevallingsverhaal! Dat klinkt vrij heftig allemaal. Ik hoop dat je snel weer wat hersteld. Hechtingen na een knip lijkt me ook super pijnlijk. En van voortdurend pijn wordt je ook moe en emotioneel. Hopen dat het snel goed heelt. En indd. Wat onvoorstelbaar dat je zoveel van je kindje kunt houden en genieten he? Jammer dat de borstvoeding niet gelukt is. Maar van flesvoeding worden ze gelukkig ook wel groot;-)

 

@Chantal, wat vervelend dat je nog steeds zo'n last hebt van je bekken. Daar zit je niet echt op te wachten met zo'n kleintje om voor te zorgen. Ik herken het wel enigzinds. Ook ik had de eerste dagen na de bevalling echt enorm last van m'n bekken terwijl je zou verwachten dat het na de bevalling wel over zou zijn. Het heeft er natuurlik ook mee te maken dat alles z'n positie weer in moet nemen. Ik hoop voor je dat het snel beter wordt!

 

Ook hier laat ik Robine nie top de rug slapen. Ik vind het zelf geen prettig idee en zij vind het ook een minder prettige houding. S'nachts leg ik haar half op de rug/zij. V.w.b. het doorrollen kun je eventueel ook een opgerold handdoekje voor het buikje van je kindje leggen, werkte bij mijn dochter ook prima. Hangt er natuurlijk wel vanaf hoe rustig of onrustig eenkindje slaapt.

Hier nog steeds 6 voedingen van ca. 100 cc. Wat een verschillen daarin onderling, grappig is dat. Robine was ook lekker gegroeid en is weer boven haar geboortegewicht.

 

Snoeske

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi allemaal

 

Dafke hoe is het?? trek je het nog??

 

saaab: zo he wat een bevalling!! gelukkig is het achter de rug, en zo te lezen geniet je enorm van jullie kleine man!! en eh die pijn van de hechtingen gaat echt over hoor!! ik heb er nu na 3 weken haast geen last meer van.

 

chrissy: balen dat judith in de avond zo moet huilen..... af en toe is Maureen ook de hele avond wakker en wil dan alleen lekker bij mama of papa liggen. ik kreeg de tip om s avond het badje te doen met lekker badspul voor het slapen. misschien kan je er wat mee.

en wat sneu voor de kat, hopenlijk is het niet kwaadaarig die tumor.

 

 

jullie hadden het over de hoeveelheden die de kleintjes drinken, nou Maureen krijgt 6 flessen van 120 cc-4 deze gaan s avonds en s nachts helemaal op, Maureen komt om de 3,5 a 4 uur en s nachts mag er 6 uur tussen zitten maar dat red ze niet, meestal is het bijna 5 uur. echt een ritme zit er nog niet in, elke dag zijn de tijden weer anders.

we mogen ook 150cc-5 proberen als ze nog honger heeft, dit heb ik vannacht gesprobeerd, in de hoop dat ze wel 6 uur zou slapen, maar helaas. ze had de fles ook niet helemaal leeg, dus is ze er ws nog niet aan toe.

verder gebruiken we voor elke voeding infacol, dit voor de darmkrampjes, elke dag heeft ze er wel een paar, na de druppels kan ze het wel kwijt, en laat ze de windjes flink waaien haha. wat een geluid komt er uit zo'n klein kontje!!!!

 

welk merk voeding gebruiken jullie?? wij hebben hypoallergeen voeding , eerst van nutrilon maarwe zijn nu overgestapt op appie heyn eigen merk, dat scheeld 3,60 per bus!!!

 

vanmorgen is mijn zusje hier geweest om Maureen in bad te doen, hebben we ff een maffe foto gemaakt, zal hem ff showen :)

 

[ATTACH=CONFIG]271[/ATTACH]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wilma, het in bad doen 's avonds werkte eergisteren helaas niet. Vanavond nog maar een keer proberen.

 

Bij ons is het gebruik van infacol afgeraden. De kraamhulp zei dat de werking van het middel kalmerend is. En een middel waar een kind suf van wordt ... lijkt me niet echt geweldig. Nu heeft Judith gelukkig weinig tot geen darmkrampjes.

 

Wat de voeding betreft gebruiken wij het eigen winkelmerk van het Kruitvat want daar hadden we een pak van staan, maar we gaan straks over op het eigen merk van Etos. Ik vind zelf het eigen winkelmerk van Etos erg goed, dus dan de voeding ook maar daar vandaan. Ik heb even 2 goede bewaarblikken van Friso besteld, zodat we het ook goed kunnen bewaren.

 

Wat vervelend om te horen dat een aantal meiden nog zeker niet van de BI klachten af zijn. Wat een teleurstelling moet dat zijn dat je nog steeds zo beperkt wordt. Bij mij zijn alle zwangerschapsklachten wel verdwenen. Wat ik het meest prettig vind is dat ik weer normaal kan plassen. Niet ieder uur van die kleine beetjes, maar om de paar uur weer gewone hoeveelheden kunnen plassen ... echt zalig. De rusteloze benen zijn weg en de aandelen Gaviscon zijn vast in waarde gedaald, want ik heb geen last van maagzuur meer.

 

En hoe is het verder met jullie buik/gewicht? Mijn buik wordt met de dag platter. Het gewicht loopt langzaam terug, maar daar moet volgend jaar nog wel wat werk van gemaakt worden.

 

Mijn man heeft het geboortekaartje gescand. Ik laat jullie de buitenkant zien, zodat jullie een indruk krijgen van het kaartje.

 

vkgeboortekaartje.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi meien,

 

Super om te lezen dat iedereen volop aan het genieten is van de kleintjes. Inclusief de gebroken nachtjes, haha!

Onze binken liggen gewoon op hun rug te slapen en dat gaat prima. Soms leggen wij ze op hun zij en een rol in hun rug, zo lagen ze in het ziekenhuis ook.

Wij geven de jongens 7 voedingen per dag en dan ongeveer 60-70cc. Ze zijn inmiddels bijna 6 pond en dus alweer een kilo gegroeid en bijna 10 cm!!

 

Wel hebben wij weer een nachtje in het ziekenhuis gelegen. Jesse was erg verkouden en hoesten en liet flessen staan. Voor de zekerheid gebeld met het ziekenhuis en we moesten maar even komen. Ze waren bang voor het RS virus (verkoudheidvirus) en dat kkan voor de kleintjes op de lange termijn heel vervelend zijn.

Dus wij met z'n allen in het ziekenhuis en een nachtje aan de monitor. Gelukkig mochten wij 1.5 dag later weer lekker naar huis.

 

Wel heb ik nog echt handjes te kort en ik regel dus zo veel mogelijk hulp bij elke voeding.

HP; hoe doe jij het in je eentje????

 

Meiden geniet van de kanjers!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.



  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden