Ga naar inhoud

Uitgerekend in Oktober 2011


Valesca

Aanbevolen Berichten

Ellen, heb er even m'n man bijgehaald en die dacht ook een meisje, net als ik. Ik ben benieuwd wat het idd zal zijn.

 

Ik moet wachten voor m'n volgende echo tot 27 mei. Op 17w heb ik een afspraak met de verloskundige. Ik moest normaal een afspraak maken voor 16w maar toen ik belde was het van: het zal op 17w en 1d zijn dat je kan komen. Da's toch niet erg?? Echt frustrerend!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 6,2k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

He heerlijk, bijna allemaal gelige afscheiding, haha! Maar serieus, toch wel heel fijn he, om hier ervaringen uit te wisselen?

 

Marianna, ik slik Gravitamon, een multivitamine die je ook tijdens je borstvoeding nog door kunt slikken. Ach, ik weet ook niet of het wat doet maar ik voel me er goed bij.

 

Violeta, wat is er gebeurd dan, met je schoonvader zojuist?

 

De kinderkamertjes klinken leuk allemaal!

 

Haha, ik heb die Miss Etam broeken ook gezien, zagen er prima uit! Ze hadden ze alleen niet meer in mijn maat, anders had ik er ook in gelopen hoor, gezellig met z'n allen in de miss Etam broek!

 

Vandaag van mijn collega's een heel lief kaartje gehad en drie mooie rompertje van Petit Bateau, heel schattig!

 

Fijne avond meiden,

 

Liefs, Laika

Link naar reactie
Delen op andere sites

Laika ik wou jullie niet te veel belasten met mijn familie drama hoor,maar zegt ie wat of maakt ie een opmerking en dan loopt ie weg......ggrrrr

Iedere keer denk ik zal wel mee valen en dan gedrag ik me normaal maar helaas....meestaal zeg ik geen woord dan kunnen wij elkaar nooit kwetsen

Mijn vriend zegt het altijd over het indonesisch eten.Hij is gek op maar zijn buik kan het niet tegen.....en dan eet ie het een tijdje niet op en dan denkt hij dat het mee zal vallen,dus probeer ie opnieuw en dan krijgt hij spijt van.

Zo heb ik het met hun ook.

 

Maar goed! Ik ga me niet druk om maken.

Ik ga morgen naar jullie goede berichten lezen over de mooie echo's die jullie moeten krijgen :)

Mickey,Wish,Marianne veel plezier morgen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mickey1979,Wish, Marianne heel veel succes morgen!

 

Hier onwijs goed nieuws,we hadden vandaag de 12 weken echo op de ivf afdeling en we zijn helemaal goedgekeurd.

We hebben het hartje horen kloppen(zo onwijs mooi) en de kleine was al aardig gegroeid 61,5 mm,en alles zag er perfect uit.

In de navelstreng zaten netjes 3 bloedvaten en de nekplooi was mooi dun,we konden handjes en voetjes al zien zo ontroerend.

De kleine lag heerlijk te slapen en wou niet wakker worden voor de arts haha,ze heeft een tijd staan duwen op me buik en zei toen:ik heb het subtiel geprobeerd nu ga ik minder subtiel doen,want ik wil wel even beweging zien zodat ik het functioneren kan controleren.Na een hoop duw en por werk werd uk dan eindelijk met veel tegenzin wakker,en dat was goed te zien op de echo haha,echt met de handjes zwaaien/duwen van laat me nou,zo gaaf,nu al lekker eigenwijs.

We zijn nu "onslagen" van de ivf afdeling en morgen moet ik de gyneacoloog bellen voor een afspraak over ongeveer 2 weekjes,dat is dan een controle en ik moet vragen of ik bij haar mag blijven of dat ik naar een verloskundige moet,dus het is nog even onzeker waar ik nu onder controle kom na die afspraak.

Ook liet de arts nog even het knobbeltje tussen de beentjes zien,maar was helaas niet goed op de hoogte van de nubtheorie,dus we moeten nog even wachten of het een jongen of een meisje word,spannend.

 

Ellen ik ga voor een jongetje als ik naar je echo kijk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

marianne ik heb vandaag de bloeduitslagen mee gekregen en kan dus wat uitgebreider vertellen wat er gecontroleerd is.

Erytrocyten,hemoglobine,hematocriet,trombocyten,bloedgroep,rhesusfactor,glucose en dan nog een aantal antistoffen nl,rubellavirus,hiv,hbsag(weet niet wat dat is),toxoplasma en luesscreening.

In de urine hebben ze gecontroleerd:eiwitten,glucose,ketonen en phwaarde.

Een hoop moeilijke kreten vind ik maar dan heb je een idee hoe uitgebreid het was.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooie echo Frann! Wat hebben wij toch een goed clubje hier.

 

Onze nekplooimeting gisteren was ook goed. Ik weet niet hoeveel mm de nekplooi was, maar hij was dun. En er zater 2 armpjes, 2 beentjes, 2 handjes en 2 voetjes en je zag de hersentjes en het ruggengraatje heel goed. Ik vind het nu al een heel lief kindje. Vrijdag krijgen we de uitslag van de bloedtest / combinatietest.

 

Inmiddels zijn we bijna allemaal in het 2e trimester aanbeland, toch een goed gevoel. De ergste kwaaltjes worden bij minder maar helaas komt daar dan weer wat anders voor in de plaats. Hoofdpijn, hartkloppingen, benauwd, kortademig. Ik lijk wel een dikke rokende vijftiger als ik de trap ben opgelopen. Ben dan al buiten adem. Eigenlijk gaat het heel goed, behalve als ik erg actief ben, dan dus niet. Ben net weer bezig om een nieuwe opdracht te vinden voor 24-32 uur maar twijfel of ik dat nu wel moet gaan doen. Financieel red ik het zonder werken wel tot januari, en ik vraag me soms af of ik het niet gewoon moet laten zitten en lekker niksen cq genieten van de zwangerschap. Maar goed, we zien wel wat het leven gaat brengen :-)

 

De zon schijnt hier weer, fijne dag allemaal

 

Liefs

Toverstafje

Link naar reactie
Delen op andere sites

He Toverstafje, wat een dilemma, kan je ook kijken naar opdrachten met een korte doorloop? Bv van een paar maanden? Dan kun je denk ik al een stuk beter inschatten hoe het dan met je gaat.

En wat heerlijk zo'n echo dat je alles ziet wat er nu al te zien is... wat een wonder he?

 

Frann, ook al goede berichten! Het is toch wat... ligt je kindje heerlijk rustig te slapen en dan maken ze hem/haar wakker...

Wel leuk om juist dan weer die bewegingen te zien.

 

Laika, ik heb ook een spijkerbroek gekocht bij de Etam, ik kreeg vandaag allemaal complimenten dat ik een leuke broek aanhad en mensen waren verbaasd dat het een positiebroek is...

En wat onwijs leuk van je collega's dat ze je hebben verwend met de kaart en de rompertjes! Attent hoor.

 

Meiden, gaan we nog in Juli afspreken? Mijn agenda is altijd best wel gevuld en zeker omdat het vakantieperiode is, moeten we wellicht al eens gaan kijken of we een datum kunnen prikken? Dan kunnen we later nog wel de activiteit en de locatie inplannen, de datum lijkt mij het meest lastige.

 

Gr Zomer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toverstafje,

Ik ben opgelucht dat je dat allemaal zegt! Nu ja, eerst blij over je goeie nekplooimeting gefeliciteerd! Maar ik bedoelde dus over je kortademigheid en een rokende vijftiger voelen. Ik heb dat dus ook en vraag me af hoe ik ooit een huttentocht in Noorwegen kan doen als ik bij de minste inspanning mijn hart al voel bonken en mijn hoofd zuurstoftekort lijkt te hebben. Ook de reden waarom ik bijna flauwviel zaterdag volgens mij. Dat bloed moet veel harder pompen. Ik vertrek zodadelijk naar de vroedvrouw en ga het zeker eens vragen, of dat nog voorbij gaat, want ik wilde vandaag voor het eerst gaan fitnessen :-s

 

Ik zou naar een halftijdse gaan kijken, want het geeft je toch wel wat afleiding en sociaal contact, wat je misschien gaat missen na een tijdje. En zo blijf je actief om na je zwangerschapsverlof makkelijker weer aan het werk te kunnen. Maar je moet doen waar je je het best bij voelt natuurlijk :-)

 

Gisteren voor het eerst heel erg duidelijk het hartje kunnen beluisteren, en ook een stukje hoger dan ervoor. Heel erg schattig en kon het niet laten om te denken dat ik ermee in verbinding stond.

 

liefs,

Ellen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Zomer en Ellen,

 

Dat is ook het beste, een korte tijdelijke opdracht. Want werken is leuk (vind ik)! Ben er naar op zoek, maar valt niet mee. Vaak is het wel voor 32 uur minimaal. Als het niet lukt, ook goed. Dat overleef ik wel :-)

 

Lijkt me leuk om in juni / juli af te spreken. Hier loopt de agenda ook langzamerhand vol. Bovendien vertrekken wij 9 juli naar La Douce France, en daarna gaat de rest van dit clubje ws ook op vakantie.

 

Ellen erg he, die kortademigheid. Ik had het bij mijn vorige zwangerschap ook. Echt hyperventilatie en pijn op mijn borst. Soms ging mijn hart zo tekeer, dat mijn bloes op en neer bonkte. Ik had toen continu bloedverlies ivm een laagliggende placenta en mocht vanaf week 23 niet meer werken, maar dat had ik anders ook niet gekund. Ik durf dan ook niet te zeggen dat het over gaat...Ik hoop het voor ons! Ik slaap er 's nachts ook slecht van, ik heb het zo benauwd en pas als ik een keer goed kan zuchten, krijg ik weer lucht. Misschien moeten we op ademhaling-les. Om opnieuw en goed te leren ademen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

Ja, ik heb ook geen enkele conditie meer...Ik woon op drie hoog en die trappen zijn nu echt een crime geworden, terwijl ik ze voor mijn zwangerschap fluitend op rende, hoort er blijkbaar ook allemaal bij!

 

Ja, laten we een datum prikken! Wat dachten we van zaterdag 2 of zondag 3 juli en dan in de omgeving van Utrecht? Dat lijkt me wel redelijk centraal namelijk....

 

Liefs, Laika

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uitgerekend

5 oktober: KBR (Karin)

7 oktober: Valesca,27, 2e kindje

7 oktober: Ceece (mk)

8 oktober: Mickey1979, 31, 1e kindje

10 oktober: MarMira, 34, 1e kindje

12 oktober: Rebelletje

13 oktober: Akara, 28, 1e kindje

15 oktober: r00sje

12/17 oktober: T.K, 26, 1e kindje

15 oktober: Mamavannoah,30, 2e kindje

16 oktober: Doortje (Dorien), 27, 1e kindje

18 oktober: Toverstafje, 38, 2e kindje

18 oktober: Laika, 35, 1e kindje,

18 oktober: Marianne, 41, 1e kindje

19 oktober: Zomer71, 39, 1e&2e kindje

21 oktober: Ellentrik (Ellen), 30 jaar, 1e kindje

24 oktober: Frann19, 35,1e kindje

24 oktober: vlok

24 oktober: MissGriet, 27, 3de kindje

25 oktober: Wish 31, 1e kindje

26 oktober: Violeta 30,1MK, 1e kindje

21 oktober: Pebbels (mk)

31 oktober: Karin (ivfmoeder), 41, 2e kindje

 

Echo/controle

13 april: Mickey1979 (controle gynaecoloog en 3de echo)

13 april: Wish (controle verloskundige 12 wkn)

13 april: Marianne (intake verloskundige)

14 april: MissGriet (nekplooimeeting)

15 april: Violeta echo 12 weken

18 april: Dorien (intake verloskundige)

18 april: MissGriet (3de echo)

20 april: Toverstafje, controle gyn.

20 april: zomer (5e echo)

21 april: T.K ( 3 de echo) Hartje luisteren....

26 april: ivfmoeder (verloskundige)

26 april: Frann controle gyn.

27 april: mamavannoah (controle gyn)

28 april: MarMira (verloskundige)

4 mei: Laika (16wkn controle in ziekenhuis)

10 mei: Wish (16 wkn controle)

11 mei: Dorien (echo in ziekenhuis)

16 mei: MissGriet (echo + co gyn)

18 mei: Zomer (6e echo

23 mei: Valesca 20 weken echo

23 mei: MarMira 20 weken echo

14 juni: MissGriet 20 weken echo zk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Valesca idd een heerlijk gevoel nu van de ivfafdeling af te zijn,dat geeft echt het gevoel nu het "normale"traject in te gaan,eindelijk.

 

Ik heb ook totaal geen conditie meer,gelukkig lees ik hier dat het normaal is en erbij hoord,wat fijn toch zo'n topic!

 

Utrecht is voor mij ook wel goed te doen.

Ik kan alleen 2 juli niet helaas,wel de 3de.

 

Ik heb even de lijst weer na boven gehaald en aangepast want me afspraak voor over 2 weken is bekend.

Ik mag 26 April naar de gynaecoloog,dus dat is al lekker snel weer gelukkig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat schrijven jullie veel! Ik mis telkens een paar dagen en dan weet ik niet meer precies wat er hier allemaal gebeurd is... maar gelukkig vooral goede berichten en mooie echo's, fijn zeg!! Ben ook benieuwd naar de dames die vandaag naar hun kindjes mogen kijken!

Ik heb ook geen conditie meer; ben een weekendje weg geweest en heb daar veel gefietst, maar dan was ik 's avonds behoorlijk gesloopt... en de twee (!) trappen naar mijn kantoor haal ik ook niet meer zonder boven te moeten uithijgen. Pff.

Ik heb heel lief een cadeautje gekregen van mijn collega's, omdat ze het allemaal zo leuk voor me vinden. Wel super fijn hoor, dat er zo wordt meegeleefd!

Ik tel de dagen af tot de 28e als ik eindelijk weer een afspraak bij de VK heb. Duurt best lang nog... en ik wil zo graag dat hartje horen! Buik groeit nog niet zo heel hard, en daar ben ik aan de ene kant wel blij om, maar aan de andere kant wil ik natuurlijk ook wel graag kunnen pronken met een buikje!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uitgerekend

5 oktober: KBR (Karin)

7 oktober: Valesca,27, 2e kindje

7 oktober: Ceece (mk)

8 oktober: Mickey1979, 31, 1e kindje

10 oktober: MarMira, 34, 1e kindje

12 oktober: Rebelletje

13 oktober: Akara, 28, 1e kindje

15 oktober: r00sje

12/17 oktober: T.K, 26, 1e kindje

15 oktober: Mamavannoah,30, 2e kindje

16 oktober: Doortje (Dorien), 27, 1e kindje

18 oktober: Toverstafje, 38, 2e kindje

18 oktober: Laika, 35, 1e kindje,

18 oktober: Marianne, 41, 1e kindje

19 oktober: Zomer71, 39, 1e&2e kindje

21 oktober: Ellentrik (Ellen), 30 jaar, 1e kindje

24 oktober: Frann19, 35,1e kindje

24 oktober: vlok

24 oktober: MissGriet, 27, 3de kindje

25 oktober: Wish 31, 1e kindje

26 oktober: Violeta 30,1MK, 1e kindje

21 oktober: Pebbels (mk)

31 oktober: Karin (ivfmoeder), 41, 2e kindje

 

Echo/controle

13 april: Mickey1979 (controle gynaecoloog en 3de echo)

13 april: Marianne (intake verloskundige)

14 april: MissGriet (nekplooimeeting)

15 april: Violeta echo 12 weken

18 april: Dorien (intake verloskundige)

18 april: MissGriet (3de echo)

20 april: Toverstafje, controle gyn.

20 april: zomer (5e echo)

20 april: Wish (hartje luisteren)

21 april: T.K ( 3 de echo) Hartje luisteren....

26 april: ivfmoeder (verloskundige)

26 april: Frann controle gyn.

27 april: mamavannoah (controle gyn)

27 april: Wish (hartje luisteren)

28 april: MarMira (verloskundige)

4 mei: Laika (16wkn controle in ziekenhuis)

10 mei: Wish (16 wkn controle)

11 mei: Dorien (echo in ziekenhuis)

16 mei: MissGriet (echo + co gyn)

18 mei: Zomer (6e echo

23 mei: Valesca 20 weken echo

23 mei: MarMira 20 weken echo

14 juni: MissGriet 20 weken echo zk

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

sorry maar ik kan nu echt niet op iedereen reageren, moet zo weg.

 

Echo vanmiddag was super!

Ons kleintje was zo druk aan het bewegen dat we hem/haar goed hebben kunnen bekijken. (van alle kanten)

Maar een meting zat er niet in omdat hij/zij niet goed ging liggen om dit te kunnen doen.

Maar goed, de datum staat al vast dus was geen probleem.

Zal zo nog een foto plaatsen.

Voor mijn vertrouwen mag ik volgende week woensdag en de woensdag erop naar het hartje komen luisteren.

Dit geeft mij een erg goed gevoel om te laten doen en de verlosk. die ik nu had leefde zo met ons mee en gaf ook aan dat het niet niks is geweest hoe dat ik zwanger ben geraakt en begreep mij volkomen. Erg prettig gesprek gehad, voelt goed!

 

Frann,

Zag een mooie foto van jullie kleintje! Super dat alles goed gaat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wish,

Wat fijn zeg dat alles er goed uitzag en dat je nu twee woensdagen achter elkaar mag komen voor een echo. Ik kan me helemaal voorstellen dat je die extra bevestiging graag wilt hebben. Je hebt ook een lange weg gehad dus even genieten van z'on hartje heb je wel verdiend.

Grappig trouwens dat bij jou de kleine ook niet stil wilde liggen om te meten. Dat wilde die van mij ook al niet. Ik hoop eigelijk dat ik de verloskundige volgende week nog zo gek krijg om een echo te maken. Zou wel mooi zijn. Maar een hartje is natuurlijk ook prima

Link naar reactie
Delen op andere sites

weer fijne berichten super!!!

 

ik ben vanmorgen wezen shoppen,en ik heb zo'n last van mijn rug nu had het bij sanne ook alleen kwam het toen pas later...bah maar goed opletten weer dus!

 

ik kan zaterdag 2 juli wel,zondag niet

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Laika,

Gister heb ik toevallig ook gravitamon gekocht: was de enige die ze hadden bij de apotheek. Vond t wel grappig want mijn moeder slikte ook gravitamon toen ze van mij in verwachting was! Alleen hoor ik vandaag bij de vk dat je eigenlijk geen extra vit meer nodig hebt na de eerste 12 wkn. Mits je gezond eet natuurlijk.

Nou ja, ik slik ze wel maar ik hoef dan niet bang te zijn als ik n dagje mis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Ellen,

 

Het zal wel aan m'n iPhone liggen maar ik kan r geen beentjes of billetjes of überhaupt iets menselijks van maken ( van je foto). Jammer want ik ben ook zo benieuwd! Ik zou zeggen dat als er wat te zien is, het wel een jongen zal zijn want bij n jongen valt nu eenmaal meer te zien... Ja, boerenlogica kom je ook n end mee hoor! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden