Jump to content

urine bij niezen


hoopvol07

Recommended Posts

Hoi meiden!!

 

ik heb een vraag waar ik me nogal voor schaam... Ik heb nu al een paar x bij het niezen dat ik wat urine laat lopen:s is dit een zwangerschaps kwaal? hebben meerdere dames er last van? en kan ik er wat tegen doen? alvast bedankt

 

 

liefs

Link to comment
Share on other sites

Niet niezen :-P nee hoor

Had er zelf niet zo een last van maar lijkt me inderdaad erg vervelend!!

Gebruik je al inlegkruisjes??

Voor de rest kun je er weinig tegen doen.

Je blaas is een stuk kleiner door de groeiende baarmoeder en je dus ook meer moet plassen.

Succes verder.

 

liefs saba

Link to comment
Share on other sites

Yep, zwangerschapskwaal. Ik heb het niet bij niezen of hoesten maar had dan weer last van gedruppel als ik opstond na het plassen. De boel is gewoon wat slapper. Enige wat je volgens mij kunt doen is bekkenbodemspieren trainen. Heeft bij mij wel wat geholpen.

Link to comment
Share on other sites

Je bekkenbodemspieren worden slapper en weker, zodat er straks een kind doorheen past. Je verliest de controle. Straks na de bevalling is het verstandig om oefeningen te doen, zoals aanspannen, zodat je er weer meer grip op gaat krijgen. Maar dat vooral de boel weer steviger wordt. Want na de bevalling is het nog erger en dat blijft ook een poos zo. Trampoline springen moet je dan ook echt niet doen ;)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb laatst met de bevalling met een onderzoek mee gedaan wat hiermee te maken had en ze hebben bij mij 6 weken na de bevalling gekeken hoe sterk mijn bekkenbodemspieren nog waren en het hoort rond de 20 te zitten geloof ik en ik zat op 5 dus dat is echt heel slecht nu moet ik de hele dag door 6 sec aanspannen en 6 sec ontspannen en dat een aantal keer achter elkaar en dat meerdere keren op de dag.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb het na mijn bevalling een paar keer gehad, maar trainen helpt. Het 'liftje' schijnt het beste te zijn, dus langzaam steeds hoger aanspannen tot de 7e verdieping en dan weer langzaam loslaten. Niet een één keer pfffff en los, want dan kan je ze juist verder verslappen. Dat zei mijn bekkentherapeut in ieder geval. Het helpt.... Maar er is toch een hoofd door gekomen, dus zo straks als het was wordt het niet meer, haha! Als je twijfelt of je het goed doet kan je even voelen. Ja sorry hoor dames, maar zo heeft mijn bekkentherapeut het uitgelegd. Beetje gênant oké.... Maar goed, je moet dan als het ware in je vinger knijpen. Nou duidelijker en plastischer kan ik het niet omschrijven. X

Link to comment
Share on other sites

hahahaahah floortje:) ben alleen maar blij als je het zo uitlegd, ik denk dat ik het wel snap, en hoe vaak moet ik dit doen? en hoeveel achter elkaar? ik knijp dus en dan op het ''hoogtepunt'' dan langzaam loslaten?

 

mari hoe hebben ze dat gekeken dan?

Link to comment
Share on other sites

Ik schrok me twee dagen ook het apelazerus .. ik had net gedouched sta ik op het badmatje..

Komt daar heel onverwachts een nies .. zo'n whoops een straaltje.. kon ik en weer douchen..

en het badmatje in de was gooien.

 

Je kan je bekkenbodemspieren daar voor oefenen.. dat leer ik op een zwanger totaal les.. heel handig!

Link to comment
Share on other sites

hoi,

ik ben net terug vd Gyn, omdat ik een klein bobeltje bij de uitgang vd vag. voelde, en paniek!

Ben 21w.

Blijkt mijn vaginavoorwand/blaas verzakt te zijn:-( gaat voorlopig niet terug..

Door t hoesten naar buiten geperst, en door een slappe bekkenbodemspier die week gemaakt is om je lichaam voor te beteiden op de bevalling..

Nu naar en bekkenbodemspec/fysio therapie/oefeningen doen en na de bevalling ook.

Dus hoopvol, dit klinkt als een verzakte blaas.

 

Iemand anders ervaring hiermee? Meestal krijg je die(verzakking) nà de bevalling, door het persen.

Was even vd leg hoor, ziet er vreemd uit.

ik hoop dat het na de bevalling goed komt en dat de oefeningen dit weer terug op zn plek duwen.

Link to comment
Share on other sites

Hier ook onder meer de oefening van "de lift" meegekregen. belangrijk hierbij is dat je geen bilspieren erbij aanspant. Dus even voelen aan de bips als je de oefening doet. Enkel en alleen de bekkenbodemspieren.

 

Ik heb na de bevalling van mijn zoontje enorm last gehad van ongewild urineverlies. Ik kon het totaal niet ophouden en was 9 van de 10 keer al te laat om op het toilet te komen. Dat is langzaam aan toen iets verbeterd. Bij de nacontrole vk, heb ik het toen besproken. Zij vertelde dat het mogelijk wel beter zou worden. In het ergste geval zou operatief ingrijpen noodzakelijk zijn om de blaas weer aan te trekken of zoiets, maar dat wordt alleen gedaan cq aangeraden als er geen kindjes meer zouden komen. (althans, volgens de vk).

Ik ben uiteindelijk toen bij een bekkenbodemtherapeut terecht gekomen en dankzij oefeningen werd het uiteindelijk een stuk beter. Ookal heb ik nooit meer trampoline kunnen springen en met sporten zoals zumba en hardlopen, moest ik toch echt wat gebruiken.

Nu dus zwanger van een tweede kindje en ik merkte ook al urineverlies tijdens niezen en diep hoesten.

Vanwege bekkeninstabilliteit loop ik bij een gespecialiseerde bekkenspecialist. Ik heb met haar ook de urine klachten besproken en nu dus inderdaad weer oefeningen meegekregen (zoals de lift).

 

Jillzz, wat vervelend dat je dus nu al zo';n blaasverzakking hebt. Ik hoop dat oefeningen ervoor gaat zorgen dat het beheersbaar blijft en niet erger wordt. Ik had tot jouw verhaal, ook alleen maar gehoord van dit soort problemen na de bevalling ipv al tijdens de bevalling. (verzakte blaas)

Link to comment
Share on other sites

@wen

Komt door t hoesten, ik las dat chronisch hoesten idd een trigger is:-(

ik heb gek genoeg geen urineverlies etc, maar t ziet er niet uit zoals t hoort... voelt stuk minder vrouwelijk iig,..

Gyn zegt dat het na de bevalling met therapie verbeterd... ik hoop t ook. is trouwens mijn 1e baby, en waarschijnlijk ook tevens de laatste.

Kan niet wachten om mn kleintje in mn armen te sluiten, dan vind ik het wel helemaal prima zo met zn 3tjes:-)

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Mijn bekken, onderrug doen zeer als ik te lang zit..

heb wel oefeningen, en doe deze ook keurig, en probeer lichte pilates met grondoefeningen te doen.

Tevens de bekkenbodemspier te trainen, maar zoals de gyn zei, na de bevalling eerst een half jaar aankijken, en oefeningen doen, en

dan zijn je hormonen uit je lijf en kan je beter trainen. Mocht het niet het gewenste resultaat hebben, dan operatie (maar alleen als je geen kinderen meer

krijgt). Het drukt enorm op mijn onder kantje, waardoor daar de boel weer gaat irriteren steeds. Maar ja, nog even door de zure appel. Heb er nu ook weer een n.ier.bekken onsteking bij, flinke antibiotica kuur erbij:-( gaat lekker zo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use