Jump to content

Ervaring 1 follikel ivf


keishia

Recommended Posts

Hallo iedereen ben nieuw en wil graag mijn ervaringen met jullie delen.

 

kort: 2 x een bbz gehad, waarbij beide eileiders zijn verwijderd...nu ivf. Sinds 13-4 spuit 150 puregon en orgalutran. Zaterdag 16- eerste echo gehad...1 follikel 5 mm. Vandaag 20-3 2e echo...10 mm, 1 follikel. A.s.zondag 24-3 krijg ik een derde echo en word er besloten of een punctie zinvol is. Naar mijn zeggen niet, ik vind het zonde en zie het als een verspiling van de poging...

 

Heeft iemand hier ervaring mee, of tips...voel me erg down.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een aantal escape IUI's gehad in de aanlooo naar IVF. Ik had telkens maar 1-3 follikels. Uiteindelijk toch bij 2 stuks aan een punctie begonnen. Bleek 1 eicel te zijn destijds die niet bevrucht raakte.

Ik heb een erg laag AMH (

Bij 450 menopur had ik nooit meer als 4 follikels. Ik ben wel mama geworden!

Ik zou in jou geval nog niet voor een punctie gaan. Misschien reageer je beter op andere hormonen en/of is meer onderzoek nodig.

Heel veel succes!

Link to comment
Share on other sites

Hoi meid, ik heb het zelf nog nooit gehad, maar protocol in mijn ziekenhuis is met minder dan 4follikels geen punctie. Ik zou een escape Iui overwegen.. En volgende poging wellicht met andere meds of hogere dosis ingaan. Zo blijft je IVFpoging intact.

Er was overigens een dame op het forum , ik meen het wachtbankje van februari die zwanger werd van1 follikel. Helaas os dit naa enkele weken toch geëindigd in een miskraam, maar ze is toch mooi zwanger geworden. Lastige beslissing...

Succes in ieder geval.

Link to comment
Share on other sites

Ik geloof dat minoes van dit forum altijd ivf met 1 follikel doet!! Zou je haar eens op moeten zoeken en het haar moeten vragen. Er staat me nog iets van bij dat je met 1 follikel meerdere vergoede puncties krijgt als met een normaal traject nmet meer follikels.

 

Succes ermee!

Link to comment
Share on other sites

Hey zag mijn naam voorbij komen

Klopt ik doe icsi eigen cyclus dan heb je recht op 6 eigen met 1 eitje en twee x gestimuleerd

Maar zo begin ik ook weinig hormonen en spuiten duurt ook minder lang

Ik hoop dat ze jou dat ook kunnen geven maar als het een volle behandeling is zou ik toch overleggen om te stoppen is zonde ben je anders de eerste poging kwijt

 

Ik wens je heel veel succes

 

Liefs Jessica

Link to comment
Share on other sites

Hoi Dames,

 

Erg bedankt voor jullie reacties! Zondag 24-3 ga ik kijken hoe alles verder is gegroeid, maar wat jullie ook aangeven, gewoon stoppen en volgende ronde met een hodere dosering, ik denk dat dat het beste is. Escape IUI...ken ik niet (ben erg onbekend met alles nog) maar ik ga dat even op mijn te vragen lijstje zetten voor zondag! Ik hou jullie zekers op de hoogte. En erg fijn dat ik mijn "ei" kwijt kan!!

 

Gr, Keishia

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use