Jump to content

Paulma

Recommended Posts

Zitten er nog meer dames op het wachtbankje?

Wat zijn die wachtweken toch altijd killing! En extra pittig doordat ik thuis aan het werk ben i.v.m. corona. Ik ervaar dan minder afleiding en meer tijd om er over na te denken. Hoe ervaren jullie dat?

Ik heb nog nooit eerder iets op een forum geplaatst, lees al wel enige tijd mee en waag het er nu maar eens op omdat het toch wel heel fijn is om de ervaring te kunnen delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Zo vond ik het ook heel fijn om te luisteren naar de 6-delige podcast "In afwachting", misschien een tip voor andere dames hier om te beluisteren. De serie is heel respectvol gemaakt en zorgen bij mij voor veel gevoel van herkenning. 30 december een tp gehad van een cryo, dit is mijn derde TP. de vorige waren helaas niet succssvol. Nu weer duimen 🤞en geduld proberen op te brengen...….😬

Link to comment
Share on other sites

Hi Sal2021,


Bedankt, helaas is het duimen niet meer nodig 😢 ik ben afgelopen zaterdag ongesteld geworden.

Ik had echt wel goede hoop, had het idee dat ik op dag 21 een innestelingsbloeding had. Maar helaas toch niet succesvol. Naast de teleurstelling dat het niet gelukt is, vind ik de onzekerheid door COVID (of behandelingen door gaan) ook pittig. Maar gelukkig mag ik meteen door deze maand met mijn laatste cryo terugplaatsing. Dus dat was een opsteker!! NU hopen dat die goed ontdooid, de artsen niet ziek zijn, en echt lekker blijft plakken! Anders begint mijn ICSI traject twee...

Weet jij al wanneer je mag beginnen met IVF? Heb je hiervoor ook andere behandelingen ondergaan? Als je vragen hebt over het traject laat het weten. Want alleen het Labrotorium deel van ICSI en IVF is anders, verder is het (ondanks verschillen tussen behandelende ziekenhuizen) een vergelijkbaar traject. Ik deel graag wat ik kan mocht dat prettig zijn!


Fijne dag!

Groetjes Paulma 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hoi Paulma

 

Sorry voor mn oh zo late reactie!! Wat sneu. Die bloedingen zijn echt vervelend en maken je helemaal in de war!! Ik hoop echt voor je dat de cryo een mooi resultaat oplevert.

Ik ben begonnen met spuiten de eicellen groeien erg langzaam. Ik ben < 30 en zit in de vervroegde overgang 😪😪. Eerste echo stimulatie dag 8  geen eieren te bekennen en als de volgende x niet gegroeid zou zijn, dan zouden we staken en stoppen volgens de arts 😱.  Klap in het gezicht natuurlijk!!  MAAAR Godzijdank zijn ze nu wel aan het groeien. Waarschijnlijk ergens aankomende week de punctie. Dit is mn 1e traject en poging. 

LIEFS

Link to comment
Share on other sites

Hi Sal2021,

Dat moet heftig geweest zijn toen je hoorde dat je zo jong al vervroegd in de overgang bent. Gelukkig zijn deze trajecten mogelijk, hoewel dus niet met een vliegende start.

Maar gelukkig zijn je follikels toch gaan groeien. Nu maar duimen voor een mooi aantal en goede bevruchting. Hoe kijk je aan tegen de punctie?

Ik ga waarschijnlijk binnenkort ook weer beginnen met spuiten. De laatste embryo heeft helaas ook geen positieve test opgeleverd. en nu was de vriezer leeg. De arts wil alleen eerst op 1 maart een consult hebben dus ben benieuwd wat hij wil bespreken. Wat mij betreft starten we gewoon weer. Let's see

Succes nog met het spuiten en hopelijk valt de punctie mee voor je.

Liefs

Edited by Paulma
bericht was nog niet af, per ongeluk gepost
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hi @Paulma 

Ja zeker een harde klap!! Helaas geen enkele bevruchting!!😭😭😭😭😭 7 follikels waarvan 4 eicellen.. de punctie viel op zich mee ik had 2 pijnstilling genomen verder niet..  Was vervelend en ook wel pijnlijk maar draaglijk. Pas later kreeg ik wel echt krampen. En vooral bij het plassen omdat er dan een druk zit daar.

 Maar dit was weer echt een mokerslag. We hebben 24e pas een evaluatiegesprek. Maar ik heb een gevoel dat ze gaan zeggen we stoppen ermee. Maar daar laat ik het niet bij zitten natuurlijk. Ik denk dat ik voor ICSi dan wil pleiten omdat ze dat doen als IVf mislukt is. 

 

Wat jammer van de negatieve test. Altijd een teleurstelling he! Elke keer sprakkel je weer hoop bij elkaar en dan valt alles in duigen. Hoe was je gesprek vandaag gegaan?. Ik ben benieuwd!

Link to comment
Share on other sites

Hi Sal2021!

Natuurlijk laat je het er niet bij zitten! Je wil minimaal ICSI gaan proberen. Hopelijk hoef je er niet te veel strijd voor te leveren en zitten jullie snel op een lijn. Het is al een pittig traject en dan is het extra vervelend als je ook energie moet steken in het overhalen van de artsen in je wensen. Maar als het nodig is... doe je het!!!

Ik vond de punctie ook niet tegenvallen. Aan een kant viel het alles mee en de andere kant deed meer pijn. Maar inderdaad precies zoals je schrijft, het is pijnlijk maar dragelijk. En ik was ook best snel weer vergeten dat ik de dag erna nog best wat last had. Gelukkig werkt het zo met pijn, dat het vervaagd. Beter ook, want anders zou je misschien niet nogmaals aan zo'n traject beginnen.

Mijn gesprek was prima. Ik kan bij mijn volgende ongesteldheid starten. Dus beetje richting eind maart. Misschien lopen we straks wel een beetje gelijk op, als jij na het gesprek ook meteen kan starten. Ben erg benieuwd wat er besproken zal worden, zo balen dat je lang op dat gesprek moet wachten. 

 

Liefs

Edited by Paulma
ik ik was nog niet klaar...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use