Jump to content

Wachtbankje september


MariaG

Recommended Posts

Ik heb vandaag mijn tp gehad. Was wel even spannend, maandag 3 eitjes geprikt, gisteren nog maar 1 in de race. Vandaar dat ze deze vandaag al hebben teruggezet 😞 Een 4-cellige, heb er zelf niet zoveel vertrouwen in, maar goed je weet maar nooit. 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb vandaag mijn tp gehad. Was wel even spannend, maandag 3 eitjes geprikt, gisteren nog maar 1 in de race. Vandaar dat ze deze vandaag al hebben teruggezet  Een 4-cellige, heb er zelf niet zoveel vertrouwen in, maar goed je weet maar nooit. 

Oh wat balen! Maar 1 optie dus, van deze punctie.. je weet het nooit, dit zou natuurlijk ook helemaal goed kunnen gaan. Maar ik begrijp je reactie.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

Bij is was het 7-cellig. Ging met 8 cellen de vriezer in en kwam er met 7 cellen uit. De laborante zei dat het nog niet was gaan delen, dus toen dacht ik meteen: als t niet deelt, leeft het niet.
Maar toen ze de embryo nog een keer bekeek, om hem in t rietje te zuigen, was het toch gaan delen. Dus dat gaf me wel wat hoop


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Huh, dat is ook bijzonder toch? Van 8 naar 7? Ik weet niet zo goed hoe het gaat met cryo`s. Ja dat snap ik, wanneer mag je testen?

Ik heb wel echt krampen vandaag na de tp, dat had ik de vorige keer ook, maar dan een dag later. Merk jij al iets?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook geen idee.. wist niet dat het kon, van 8 naar 7 cellen. Ik mag de 19de testen. Heb nu vooral veel last van m’n borsten, ze zijn mega groot en pijnlijk. Hopelijk is het een teken, maar kan ook gewoon door de medicatie komen natuurlijk.
Ik slik nu progynova en duphaston. Wat gebruik jij?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Oh die utrogestan, wat een smeerboel is dat. Ik heb nu alleen orale tabletjes en hoewel ik die vaginale capsules best smerig vond gaf het toch een veilig gevoel. Mijn ziekenhuis is overgestapt naar alleen orale tabletjes dus, weet nog niet zo goed wat ik ervan vind..


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Embryo's kunnen cellen verliezen in de vriezer en moeten soms weer even kickstarten na het ontdooien. Vaak hebben ze een of meerdere cellen minder, dat is op zich niets om je druk over te maken zei de arts tegen mij, als het daarna maar weer groeit. Ik duim voor jullie dames!! 🙏🙏🙏

Link to comment
Share on other sites

Dankjulliewel
Dit is dag 11 na de tp. Embryo was 5 dagen oud. Offieel mocht ik zaterdag testen. Maandag moet ik bellen naar het zk met de uitslag. Dan mag ik komen voor een echo, bloedtest doen ze niet bij ons.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Dag lieve meiden,

Hier een verdrietig bericht. Met 8 weken hadden we een echo. Het vruchtje was te klein, er klopte wel een klein hartje, maar te traag.
De arts was heel lief en heel duidelijk. Dit was niet goed. Als er een groot wonder zou gebeuren kon de kleine nog een inhaalslag maken, maar die kans was zo klein.
Twee dagen daarna was de spanning op m’n borsten ineens weg, ik voelde aan m’n lichaam dat t voorbij is.
Vandaag is de miskraam begonnen en verlies ik bloed.
Een afscheid van een zo gewenst kindje.

Maandag hadden we al een afspraak staan in t ziekenhuis, om te kijken hoe het met het kleintje is. Die kunnen we nu gebruiken om te kijken of m’n baarmoeder helemaal schoon is.

Ik ben zo verdrietig. En ik voel me ook dankbaar dat we toch een paar weken heel gelukkig zijn geweest. Ik vind het ook fijn dat we toch een kloppend hartje hebben gezien. Alsof die kleine het volhield tot we hem/haar hebben gezien op de echo en daarna het leven losliet.

Heel fijn ook dat ik hier m’n verhaal kan delen.
🤍

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use