Jump to content

Start nieuw ICSI/IVF traject juli/aug 2020


Johanna82

Recommended Posts

Hai lieve dames,

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor ons. Vandaag starten we met onze tweede ICSI ronde. Onze eerste was in 2017, de verse tp is onze dochter geworden. Afgelopen november zijn we weer gestart met de terugplaatsingen. Helaas 2 goede tp gehad, 2 spontane zwangerschappen (wtf??) En 1 niet goed ontdooid embryo later, zijn we nu weer terug bij af. Althans: we zijn een dochter rijker en 4 vroege miskramen... Spannend weer! Wie zijn er ook net gestart of starten er ook weer binnenkort? Hoor graag jullie verhalen!  

Link to comment
Share on other sites

Hoi Johannna82, wij zitten nog in het traject en hebben op 13 juli een terugplaatsing gehad van 2 embryo`s in Riga. Afgelopen week al een test gedaan en vanmorgen weer en deze waren helaas negatief. Maandag mogen we officieel testen, maar onze hoop is inmiddels al vervlogen. We zijn al aan het kijken voor de 2e ronde.

Mocht dit allemaal doorgaan, dan zullen we dan zullen we in september weer beginnen. 

Ik ben mij nu aan het oriënteren op de meds, wij gebruikten Gonal F en Luveris, maar ik ben op zoek naar een alternatief voor de luveris en wil misschien overstappen op Menopur. 

Dus dames mochten jullie tips hebben dan hoor ik het graag.

Liefs Simoon          

Link to comment
Share on other sites

Oh spannend nog even! Al kan ik me voorstellen dat je weinig hoop meer hebt. Geen symptomen verder?
Ik blijf voor je hopen dat het toch gelukt is. Wanneer zou jullie 2e tp zijn, mocht het nodig zijn? In augustus? Krijg jij nu ook utrogestan oid? Dat vond ik erg plezierig, maar doen ze meestal alleen bij de verse tp...

Lijkt me wel pittig om naar Riga te moeten. Weekje vakantie ervan maken?
Hoe ben je in Riga terecht gekomen?

Verstuurd vanaf mijn ZTE A2020G Pro met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ja best wel, alleen de hoop is wel weg. Helemaal geen symptomen meer. Zelfs geen menstruatie klachten meer. 

Als we voor de 2e keer gaan, dan zal dat in september worden, want ik zit nu nog aan de utrogestan en duphaston, als ik dan volgende week niet zwanger blijk te zijn dan kan ik daar mee stoppen en moet ik wachten op mijn menstruatie. Dan hebben we eerst weer een maand en gaan we in de volgende cyclus weer starten.

Het valt wel mee om naar Riga te gaan, wij hebben er een 11-daagse vakantie van gemaakt. Het is daar super mooi en heel rustig mbt corona, dus dat was ook wel even een verademing 🙂 

Mochten we weer naar Riga gaan, wat we nu wel denken, dan gaan we eerst 2 dagen voor de punctie en dan ga ik later nog 2 dagen alleen voor de terugplaatsing.  Ik ben alleen niet zo`n held met vliegen haha.

Ik heb via een ander forum iemand gesproken die in Riga is geweest en zei was zo enthousiast dat wij dat ook werden. Ze zijn heel betrokken en ik kan ze dag en nacht appen en krijg altijd heel snel een reactie. Echt super.

Jij gaat nu deze ronde beginnen of moet je nog een paar weekjes wachten?

Link to comment
Share on other sites

Ja, nog geen symptomen.. dat wordt wel een beetje tijd nu na 10 dagen idd. Elke keer op en neer vliegen, je moet er wat voor over hebben! Doe je controles hier in NL dan? 

Ik ben vandaag ongesteld geworden, morgen aan de primolut en zondag starten met decap. Ik hoop dat ik deze keer niet zo heftig reageer, vorige keer had ik een hoop bijwerkingen. Maar een ander protocol werkt niet voor mijn lijf, ik had nu bij de laatste echo wel al veel minder eitjes dan 3 jaar geleden (toen 16 aan beide kanten, nu 7). Leeftijd begint toch wel mee te spelen, ik ben 38. Maar goed, we gaan het zien! 

Wat betreft medicatie: ik geef bij de arts wel stevig aan wat ik wens, maar uiteindelijk zijn zij arts en ik niet, dus volg ik hun voorstel, in goed overleg uiteraard. Wij hadden ook goede embryo's uit de vriezer, maar helaas bleven ze niet zitten. Elke tp heb je natuurlijk maar zo'n 20% kans... Wij hopen in ieder geval op een broertje of zusje voor onze dochter. Zij is het zoooooo waard! Dus houd de moed erin meid! 

Link to comment
Share on other sites

Ja inderdaad, maar goed ik zal nog braaf doorslikken tot maandag 🙂 Het valt wel mee dat op en neer vliegen, in Nederland willen ze mij niet meer helpen omdat ik te oud ben. Jij bent nog heel jong, ik ben al 46 jaar. De controles doe ik wel gewoon hier in Nederland, dat is wel zo handig. 

Oh dat is wel spannend, dan begint het echte werk weer. Die ken ik niet, primolut en decap, is dat hetzelfde als gonal F en Luveris? De hoeveelheid eitjes zegt niet zo heel veel, als de kwaliteit maar goed is. Ik heb er op mijn leeftijd zelfs nog steeds 15 samen en dat met een AMH waarde van 0.1. Dat zegt dus ook niets. Mijn baarmoederslijm is ook nog steeds 10. Ik voel mij dus nog jong in alle opzichten haha.

Ik hoop zo dat het jullie lukt en dat er een mooi, lief broertje of zusje bij mag komen.

 

Link to comment
Share on other sites

Decapeptyl legt mijn eigen cyclus stil en primolut geeft iets meer tijd, alsof je met de pil start op de 2e dag van je menstruatie, je stelt het min of meer 2 weken uit. 

Als ik weer ongesteld word, na de primolut, komt er weer een echo en dan start ik een paar dagen later met gonal f. En als de eitjes groot genoeg zijn, stop ik daarmee, spuit ik ovitrelle voor de eisprong en 36 uur later de punctie. Dat heet een lang protocol, om optimaal mijn cyclus te onderdrukken. Ik voel me met 38 al aardig oud, had graag voor mijn 30ste moeder geworden, maar het leven loopt zoals het loopt hè? Maar daar weet je alles van. Leeftijd zegt idd ook niet alles. Met 35 stond ik er nog erg goed voor. 

Link to comment
Share on other sites

Ok dus eigenlijk een beetje hetzelfde als hoe het er bij mij aan toe gaat. Ik begin op dag 2 met de Gonal F, Luveris en op dag 6 met Cetrotide. Als de eitjes groot genoeg zijn dan ook de Ovitrelle en 38 uur later de punctie. 

Ja we hebben het niet altijd in de hand zoals het loopt, alleen ben ik mij er wel van bewust dat we het hierna nog 1 keer proberen en er ons dan bij neerleggen. Emotioneel, maar ook mijn leeftijd is wel een dingetje.

Maar goed, voor nu blijven we nog positief 🙂

Link to comment
Share on other sites

Ah ja, jullie hebben een korter traject. Wij hebben nog 2 weken voordat ik gonal f ga spuiten. 

En ja, wij zijn volgende maand 5 jaar bezig met kinderen, 1 kindje van 2,5 jaar, en 4 vroege miskramen, wellicht 5, eentje weet ik niet zeker. Ik vind het wel mooi geweest. We doen deze poging nog en zo niet, dat gaan we onze energie ergens anders op richten. Wellicht komen er dan kinderen op een andere manier bij ons, bijv door pleegzorg. Eke maand weer die hoop en teleurstelling, ik vind dat vooral zwaar. 

Maar idd, we gaan het meemaken! Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt over deze tp en duim natuurlijk dat het toch positief mag zijn🙏🙏

Link to comment
Share on other sites

Ja, ik ben zondag ongesteld geworden. Ik was er even een beetje down van, terwijl ik het wel had verwacht, maar toch.

Inmiddels wel weer een nieuw protocol binnen en ze wilden dat ik vandaag al begon, maar dat gaat mij toch echt te snel, dus ik schuif het een maandje op. Wel heb ik gevraagd om menopur deze keer en ze hebben dat ook voorgeschreven, menopur 450 beetje hoge dosering en niet te betalen in Nederland dus heb nu een aanvraag in België gedaan 🙂 Scheelt 1/3 van de prijs.

Oh lekker, dus je bent nu echt weer begonnen, blijft dan ook wel weer spannend de eerste spuit. Hoe vaak moet je de decap spuiten voordat je de eerste echo hebt?

Link to comment
Share on other sites

Oh wat jammer! En herkenbaar hoor toch een beetje down zijn.ondanks dat je het weet, is het dan echt zo. En ik snap dat je even de tijd neemt hoor! Dat gaat wel heel rap. Flinke dosis krijg je!

Ik wist niet dat je dat in België kunt bestellen ook. Dat scheelt veel geld idd! Jij moet natuurlijk alles zelf betalen, toch best kostbaar dan. Ik denk dat ik ongeveer  2 weken deca spuit voor de volgende echo. Ik slik na vandaag nog 5 dagen primolut, krijg dan opnieuw m'n menstruatie en dan dag 4 of 5 de echo. Dus duurt nog wel even. Ze leggen in dit protocol eerst mijn eigen cyclus stil, dat past het beste bij mijn lijf. 

Ik hoop dat je volgende maand een goede maand hebt. Even een beetje bijkomen eerst. Sterkte meid! Dikke knuffel! 

Link to comment
Share on other sites

Ja ik vond de dosis ook wel erg hoog, nu lees ik overal dat de meesten maar tot Max 300 krijgen, dus ik denk er nog over om zelf ook maar 300 te spuiten in eerste instantie. Veel gelezen dat het daar boven niet meer uitmaakt. En het scheelt weer 2 spuiten van €321,- per stuk.

Waarom krijg je dan tussendoor een echo? 
Maar dan lopen we toch een beetje gelijk op, want als alles hier meezit dan heb ik de punctie op 4 september de punctie en terugplaatsing op 9 september. Of ben ik nu helemaal in de bonen 😀.

We gaan dit beiden gewoon fixen.

😘

Link to comment
Share on other sites

Ik heb geen idee wat betreft de dosis, ik vertrouw op artsen wat dat betreft. 150 is voor mij al heftig, vorige keer zat ik daarmee tegen overstimulatie aan. Bizar dat elk lijf zo anders reageert hè? Heb je gevraagd wat hun reden is om voor 450 te gaan? Ik zou inderdaad wel vragen hoe of wat. In Nederland zijn ze een stuk terughoudender heb ik het idee, meer dames hier heb ik over meer dan 300 gehoord in Duitsland en België. Maar zou het even moeten opzoeken dan hier, want dat is wel even geleden. Mss de moeite waard om een aparte vraag over te stellen? 

Ik krijg met 4 a 5  dagen na de tweede bloeding een uitgangsecho, daarmee bepalen ze of alles ok is om te starten met gonal f. Als dat zo is, start je die avond met gonal f. Een week later moet ik dan terug, dan prik ik bloed en maken ze een nieuwe echo. En dan is het vaak om de dag terugkomen: bloed prikken en echo tot de punctie. Ik heb 10 dagen primolut gekregen, een langer protocol. Daarmee stoppen ze je echte, eerste menstruatie en na de primolut komt die dan nog een keer op gang. Maar dan spuit ik ook al een week of 2 decapeptyl, zodat zij mijn cyclus volledig controleren met medicatie. 

Ik verwacht dat mijn punctie ongeveer een week eerder zal zijn, maar het hangt heel erg af van de groei van mijn eitjes natuurlijk. We gaan het meemaken! Vandaag dag 6 primolut, ik verwacht dat ik volgende di of woe weer zal menstrueren. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ja ik zal eens een vraag stellen hier op het forum daarover. Ook best heftig om om de dag terug te gaan voor een echo en bloed prikken, maar ja alles voor een goed resultaat toch?

Wel heel spannend hoor. Maar je hebt dus de vorige keer ook Menopur gespoten en nu Gonal F, wat is de reden daarvan?

Link to comment
Share on other sites

Nee, ik heb vorige keer ook gonal f gespoten, toen 150. Ik had 18 eitjes, zat tegen overstimulatie aan, ik was echt zo ziek als een hond. Nu blijk ik bij de start 14 eitjes te hebben, 3 jaar geleden nog 32 bij de start, waarvan er dus 18 gerijpt waren. Dus ik doe hetzelfde protocol nog een keer, de arts verwacht dat het nu beter zal lopen, omdat ik minder eitjes heb. Ben benieuwd hoeveel er nu dan rijpen? Ach, van de 18 vorige keer, zijn er maar 5 tot een goed embryo doorontwikkeld, dus het zegt allemaal zo weinig. 

 

Link to comment
Share on other sites

Oh echt? Poeh dat is wel heftig bijna een overstimulatie. Ik had zonder de meds 13 eitjes en toen ik begon met Gonal F 300 had ik er 4 die alle 4 aangeprikt zijn en 3 daarvan zijn bevrucht en 2 hebben het tot de terugplaatsing volgehouden. De reden dat ik nu Menopur ga spuiten is dat dit vaker bij vrouwen die wat ouder 🙈 zijn gebruikt wordt. Daar heb ik dan mijn hoop maar een beetje op gevestigd, maar ik ben wel heel realistisch, mocht het niet lukken dan hebben we het in ieder geval geprobeerd en moeten we het accepteren.

Link to comment
Share on other sites

Ja, dat is ook zo. En ik heb vaker gehoord dat vrouwen goed reageren op verschillende medicatie. Ik reageer sowieso heftig op medicatie, dus het verbaasde me niet. Maar de laatste week kon ik nauwelijks meer een gesprek voeren, zo out of touch was ik. Niet ok. Benieuwd hoe dat deze keer gaat zijn. So far so good 😉

Link to comment
Share on other sites

Lief! Dankjewel! Ik voor jou! Fijn dat we straks ongeveer gelijk lopen. Kunnen we die f*** wachtweken effe lekker door klagen haha. Nee, zonder gekheid, het is een ingewikkeld traject om uit te leggen soms aan mensen die het niet meemaken zelf. Fijn om elkaar te kunnen steunen. 

Link to comment
Share on other sites

Ja dat ben ik met je eens. Ik had het de vorige keer aan 1 vriendin verteld en die begreep er niets van, ze was wel blij voor mij, maar ik merkte dat het niet echt van harte ging. Dus nu heb ik haar niets verteld. We gaan dit samen fixen. Inderdaad soms even lekker klagen haha.

 

Link to comment
Share on other sites

Ah ja, vonden de artsen dat wel ok? Het is natuurlijk jouw lijf, ik ben toch ook wel benieuwd waarom ze je 450 hebben voorgeschreven. 

Anyway, heel veel succes! Wanneer start jij weer met stimuleren? 

Met mij is het prima, wat misselijk, hoofdpijn, moe, verder wel ok. Hoort erbij zullen we maar zeggen 😝

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Hoe is het nu met je? Hier alle medicatie binnen en nu wachten op de menstruatie, zal nog ca 2 weken duren denk ik. Ben er nu wel heel relaxed onder en dat vind ik wel zo fijn. 

Ik heb geen overleg meer gehad over de medicatie en de hoeveelheid, ik heb het zelf wat naar beneden gebracht. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Posts

  • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
  • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
  • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
  • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
  • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
 • Topics

×
×
 • Create New...

Important Information

Terms of Use