Ga naar inhoud

Uitgerekend in augustus 2012


Jheroen

Aanbevolen Berichten

  • Reacties 1,4k
  • Aangemaakt
  • Laatste Reactie

Top Posters in dit Topic

Top Posters in dit Topic

Hoi meiden, nee wij zijn nog niet thuis. J.imi ligt nog op de afdeling neonatologie en ik lig nog behoorlijk in de kreukels en heb erg last van duizeligheid door het bloedverlies. Vanmiddag komen de bloeduitslagen van de kleine en als alles goed is, komt hij bij mij op de kamer (ons, want pappa is hier ook)

 

Apple, ben je al bevallen? Ben zo benieuwd.

 

Dikke knuffel voor iedereen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hee meiden,Na een lange bevalling is maandag onze M.aud geboren! Zondagavond zijn de weeen begonnen alleen waren ze behoorlijk heftig en zorgden ze niet voor ontsluiting... Na de nodige toeters en bellen en allerlei medicijnen, weeopwekkers en pijnstilling kwam ik niet verder tot 4/5 cm. Maandagmiddag om 16u trok ik het niet meer en M.aud dr hartslag ging ook omlaag dus is ze uiteindelijk met een spoedkeizersnede gehaald. We liggen nu nog in het zh maar mogen morgen lekker naar huis. Het was allemaal erg heftig maar zijn super blij en trots op haar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jeeej! Gefeliciteerd Apple! Klinkt allemaal behoorlijk heftig pfff...maaaaarrrrr.....ze is er! Jullie Maud! Heerlijk, geniet van elkaar!!!

 

Verder sluit ik mij aan bij Linda, fijn dat alle augustusbevallingen goed zijn gegaan!

 

Sen: ik hoop dat jullie snel naar huis mogen met zn drietjes! Hoe waren de bloeduitslagen?!

 

Wij genieten enorm van onze kanjer, ze is inmiddels alweer 2,5 week! Ik merk wel dat de gebroken nachten heavy zijn, manlief gaat volgende week weer aan het werk en dan moet ik het toch echt alleen doen, stiekem best een beetje eng maar ook goed voor het vertrouwen!

 

Fijne dag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jaaaaahhh... Alle beebjes zijn er! Van harte Sen en Apple met jullie wondertjes, ik had nog niet weer op het forum gekeken. Mooie namen allemaal, volgens mij hebben we geen dubbele naam, toch? Top dat alle bevallingen goed gegaan zijn en we allemaal gezonde baby's op de wereld hebben mogen zetten, ondanks dat we hier toch een paar zware bevallingen hebben gehad. Wat een rijkdom is dit meiden, ik besef het me iedere dag.

 

You go girls van de 'uitgerekend in september' groep!

 

Druk, druk druk hier, later meer reactie van mij meiden! Genieten allemaal!

Liefs, BG

Link naar reactie
Delen op andere sites

Apple, van harte gefeliciteerd. jij ook een zware bevalling gehad. Nu lekker genieten van jullie meisje.

 

Zo, alle augustus Beebs zijn geboren (waarvan een paar net in september). Dat hebben we maar weer mooi gefixt! Het stokje gaat nu over naar de september dames. Good Luck girls!!

 

De bloeduitslagen van J.imi waren goed en hij ligt sinds dinsdagsmiddag bij ons op de kamer in het geboortehotel van het ziekenhuis. Morgen gaan we lekker naar huis. Jimi heeft last van darmkrampjes. Hopelijk slaapt hij vannacht een beetje zodat wij dat ook kunnen. Echt zielig om te zien dat zo'n kleintje zulke krampjes heeft.

 

Meiden welterusten, geniet van jullie wondertjes. Ik doe het met volle teugen. Ben zo verliefd op mijn mannetje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meiden, was is het stil hier, hoe gaat het met iedereen?!

 

Sen & Apple: hoe gaat het met de allerkleinste?! J.imi nog last van darmkrampjes? Lieve heeft er ook enorm last van, ik ben gestopt met de infacol, geloof er niet echt in, sinds gisteren cinababy, kijken wat dit doet! Momenteel heeft ze een beetje verhoging, ze ligt nu te slapen, ga haar daarna weer tempen want ik denk dat de autorit in maxicosi met dit weer haar een beethe van slag heeft gemaakt!

 

Ben benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Amy,

 

Ik geef J .imi sinds zaterdag ook infacol. Hoe lang heb jij het L.ieve gegeven? Geef jij ook borstvoeding? Vind het zo vreselijk die rotkrampjes. J. Heeft ook een erg droge huid omdat hij 8 dg over tijd was. Hij is helemaal aan het vervellen en heeft rode vlekken over z'n gezichtje en lichaam. Herkent iemand dit?

 

Vandaag was de kraamhulp er voor het laatst een paar uurtjes. Vanaf nu moeten we het zelf doen, spannend maar komt goed.

 

Hoe gaat het met de rest? Is inderdaad erg stil hier maar natuurlijk heeft iedereen het retedruk.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sen, ik breek even in; dat vervellen is normaal. Heeft fiene ook gehad. Arm kind, de vellen hingen erbij. Weet niet if je J vaak in bad doet? Maar als hij een droge huid heeft, kun je beter eens in de 2-3 dagen badderen. En geen geparfumeerde zalfjes en lotions gebruiken. Zwitsal ruikt lekker, maar fiene lijkt wel een verschrompeld abrikoosje als ik haar daarmee ingesmeerd heb.

 

En krampjes moeten ze helaas doorheen... Zielig hè. Bij F hielp cinababy (vsm) overigens 100x beter dan infacol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hai Sen! Ik heb infacol n week gebruikt ongeveer, ze kreeg er wel enorn veel ontlasting van maar de krampjes bleven, ook vond zij de infacol heel vies, J ook? Sinds gisteren cinababy en ik moet zeggen, vandaag had zij minder krampen, uiteraard zal het nooit helemaal weggaan, het hoort erbij de eerste 3 maanden maar pfff...ik wist niet dat het mij zo zou frustreren als ik haar zie vergaan vd krampjes, je wil van alles doen maar niks werkt ZO zielig...! Overigens ik lees overal dat de ene naby het beter op infacol doet en de ander weer beter op cinababy, tsja...

 

Ik geef borstvoeding, gaat het goed bij jou? De eerste week vond ik het pittig, nu gaat het goed: lieve zuigt zo ook vaak de krampjes een beetje weg, nadeel is dat ze om de 2/3 uur komt, even doorbijten heb ik mijzelf voorgenomen, voor de rest is t een kanjer:-)!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fren, ik doe hem om de dag in bad en dan smeer ik hem in met speciale baby olie van Séba med. Had F ook van die rode vlekjes?

 

Amy, J heeft ook zoveel ontlasting, echt spuitpoep. Gisteren heb ik hem twee keer schone kleding aan moeten doen Het kwam er dwars doorheen. Gisteren herft hij toch weer een paar uur kranpjes gehad. Na de middag/begin avond begint het meestal. Ik kijk het nog even aan tot zaterdag. Als er dan nog geen verbetering is ga ik over op een ander middel

 

Borstvoeding gaat hier ook goed. En idd vaker aanleggen. Met die krampjes soms wel om het uur. Maar kraamhulp had het ook over regeldagen. Hij was eergisteren nl in een dag meer dan een ons gegroeid. Hij is nu al bijna 8 pond

Link naar reactie
Delen op andere sites

sen, volgens mij wel ja, maar ik weet het niet meer zeker (je vergeet het zooo snel!). Zou even checken of er geen parfum aan toegevoegd is, dat droogt nl de huid extra uit. Ik doe fiene nog steeds om de 2 dagen in bad. Ze heeft zo'n droog huidje dat haar armpjes en beentje regelmatig onder het eczeem zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sen: hier te vroeg gejuichd met cinababy: Lieve is vanaf vanochtend aan het huilen met alleen maar krampjes, mijn eerste dag alleen met haar:-( met infacol had ze in ieder geval n dagdeel krampjes maar dit is wel erg lang...misschien toch weer over op de infacol, ze moeten er uiteindelijk toch doorheen maar alles wat het draaglijk maakt doe ik graag!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fren die Séba med is ongeparfumeerd en speciaal voor gevoelige baby huid. Zouden ze last hebben van die droge geïrriteerde huid of is het meer dat wij ons eraan storen?

 

Amy, misschien kan je beter ipv nu al teruggaan naar infacol eerst nog 1 van de andere middeltjes proberen. Je hebt er meerdere. Ook iets met ABC ... Anders moet je even googlen

Link naar reactie
Delen op andere sites

amy,ook wij hebben infcol gebuikt tegen de krampjes wat redelijk hielp, en cinababy geprobeerd. wat ook bij ns niet hielp.

wat pas echt goed hielp bij ons was een draagdoek. lekker tegen je aan en een stukje gaan lopen... Onze S viel vanzelf in slaap en jij hebt even frisse neus.

Natuurlijk helpt dit niet bij elk kindje, maar het is een tip.

uiteindelijk moeten ze er toch doorheen. en hier is ze er bijna slapend doorheen gekomen. natuurlijk hebben wij ook avonden gehad dat het absoluut niet hielp de doek. Dan droegen we haar als een aapje. met de buik op je arm, hoofdje richting elleboog. en met je andere hand tgen de voetjes aan om de beentje gebogen te houden. en maar sussen ;)

 

succes meiden met jullie wondertjes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Melis die bedoelde ik ja :-)

 

Sandra, Ik heb een draagdoek van bykay, zo'n grijze met blauwe ster. Moet alleen nog wat handigheid krijgen in het knopen. Het voorstuk, waar hij dus inzit, gaat lubberen/uitzakken dus ik doe hem waarschijnlijk niet steak genoeg?

 

Even wat anders: hoe staan jullie tegenover een hydrofieldoek om het hoeslakentje tegen de spuugvlekjes? In het geboortehotel zeiden ze dat het gevaarlijk is en de kraamhulp zei dat ze dat al jaren deed en dat het geen kwaad kan. Erg irritant die tegenstrijdige adviezen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanxs voor de tips ladies, inmiddels heb ik n draagdoek, hoop ik morgen te testen...! Ik heb ook n hydrofieldoek om het matrasje, de kraam deed dit bij ons ook in de reiswieg en zelfs zonder punt: dat moet ik dan ook ff doen!

 

Irritant he, al die tegenstrijdige adviezen: de ene zegt, kind moet in eigen bedje slapen, de ander juist dat we haar in de huiskamer kunnen laten slapen in de reiswieg: de ene zegt 'troosten als ze huilt' de ander weer 'laat ze maar ff huilen' grrrr...irritant!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Meiden! Ben ff benieuwd hoe het met alle augustuswondertjes gaat? Iedereen zijn ritme een beetje kunnen vinden? Hier gaat alles oke, deze week was pittig: Ik was voor het eerst alleen en Lieve weigert overdag te slapen en huilde van sochtends tot savonds, bijn non stop en dat in combinatie met mijn slaapgebrek pfff... Vandaag naar de dokter geweest: we worden doorgestuurd naar de kinderarts op verdenking van reflux en ook heeft ze spruw. Met het cb overlegd, ik mag 1 voeding vervangen door flesvoeding aangemaakt met verdikkingsmiddel, wellicht dat het de reflux tegen kan gaan. Voor volgende week heb ik de hulptroepen ingeschakeld en word ik overdag geholpen door mijn moeder, zus, vriendinnen: nu is manlief thuis, fijn:-)! Maar zal je zien, vandaag bij de dokter leek het bijna of we het zoetste meisje van deze planeet hadden: ze lag heerlijk te slapen met een grote roze speen in en nu vanavond ineens ook weer, tsja...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hey meiden,

 

Ik meld me weer even. Hier alles goed, wel druk hoor! Madelon is nu 6 weken en we beginnen aan elkaar te wennen. Wat een schatje is het. Vorige week flink geschrokken. Ze had koorts en de huisarts stuurde ons door naar het ziekenhuis. Daar heeft ze 3 nachten gelegen, aan de monitor en een infuusje. Ons moppie, zo zielig... Gelukkig mocht 1 van ons bij haar blijven. Kennelijk zijn ze bij baby's onder de 3 maanden zeer alert bij koorts en willen ze uitsluiten dat het een ernstige oorzaak heeft, zoals hersenvliesontsteking. Bij Madelon bleek het uiteindelijk te worden veroorzaakt door een redelijk veel voorkomend virus. Ze knapte al gauw wat op en toen mocht ze weer mee naar huis.

 

Krampjes zijn ook hier een probleem, al heb ik de indruk dat het nu met 6 weken iets begint af te nemen. We gebruikten infacol, maar zijn daar sinds een week mee gestopt. Ik merk niet veel verschil.. 's Avonds heeft ze vaak een huilperiode, dan lijkt niets echt te helpen, maar 's nachts gaat het goed. Ze laat dan steeds meer tijd tussen de voedingen en slaapt meestal goed weer in. Wel spuugt ze vaak na een voeding. Niet de hele fles, maar wel meer dan een mondje. Weten jullie daar misschien iets op..? Ze krijgt genoeg binnen en groeit goed, maar haar kleertjes worden vaak nat door het spugen (ondanks de spuugdoekjes etc). Dan moet ik haar na de fles weer verschonen en dan is ze vervolgens klaarwakker.

 

Ik hoop dat het met de andere augustusbaby's en mama's allemaal voorspoedig gaat!

 

liefs, Simone

Link naar reactie
Delen op andere sites

Amy hoe gaat het nu met L? Huilt ze nog zoveel? Fijn dat je hulp krijgt van je moeder, zus en vriendin

 

Simone, jeetje dat is schrikken! Maar gelukkig niets ernstigs.

 

Hier ook nog steeds darmkrampjes. Nu issie alweer vanaf 19 uur aan het brullen echt zo zielig. Duren die aanvallen en huilbuien bij jullie kindjes ook zo lang? Heb hem al een lauw bad gegeven maar dat mag ook niet baten. Heb hem nu even aangelegd. Pfff heb er een gaar hoofd van. Wij zijn gestopt met infacol en gebruiken nu sinds maandag ABC Dophilus. Even afwachten of dat gaat helpen. Wat een crime zeg die krampjes

 

Verder heeft J vandaag de hoortest gehad. Z'n oortjes zijn goedgekeurd. Hij weegt nu 4030gr. Dus hij groeit goed.

 

Ga zo maar eens kijken of ik hem zijn bedje in krijg. Hopelijk een beetje slapen vannacht

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.




  • Berichten

    • Hallo, Wij hebben onlangs een eerste poging ICSI gedaan. We hadden in totaal 13 eitjes die geïnjecteerd zijn. Hier zijn helaas geen bevruchtingen uitgekomen.  Uit het onderzoek is ook niets raars gekomen, geen afwijkende eicellen of zaadcellen.  Nu willen we niet hetzelfde riedeltje nog eens doen zonder verder onderzoek.  We hebben onze zinnen gezet op Gent. Daar schijnen ze meer onderzoek te doen.  Zijn er meer mensen die geen bevruchtingen hebben gehad na een - in principe - succesvol ICSI traject tot dan toe? En wat zijn jullie vervolgstappen?   
    • Hai @Ele   Wij zijn eind 2020 gestart met ivf. Eerste poging hadden ivf gehad en daar kwam helaas helemaal embryovorming. 2de ronde icsi gedaan hier 6 embryo's 1 terug geplaatst, geen succes. 1 was sterk genoeg om ingevroren te worden dus deze in mijn natuurlijk cyclus mogen terug plaats. Hier van zwanger geworden maar helaas een vroege miskraam. Bij de 3de rond niets in de vriezer maar 2 laten terugplaatsen en hieruit is onze zoon Noah geboren. Hij is nu net 1 geworden. Door ziekte van mijn man besloten snel weer de volgende ronde ivf in te gaan nu hij nog zo gezond mogelijk is. Eerste punctie zit er weer aan te komen en moet zeggen dat ik hem best wel weer knijp. Vond de vorige rondes zwaar maar met z'n lief klein mannetje erbij is het er niet makkelijker op. Hoe ervaar jij dat met een dochter van bijna 3?
    • Hoi! Ik ben 40 en voor het eerst bezig met ICSI in UZ Brussel. 3 jaar geleden 6 IUI pogingen gehad in een Nederlands ziekenhuis zonder resultaat. Ik heb afgelopen dinsdag mijn eicelpunctie gehad met 4 eitjes als resultaat. We zijn nu uiteraard in spanning aan het wachten op nieuws. Over 5 dagen worden we pas gebeld door de arts met het nieuws hoeveel embryo's de vriezer ingaan. Als er intussen iets mis zou gaan dan worden we eerder gebeld. De reden dat ik deze cyclus geen terugplaatsing kan hebben is omdat ze hebben ontdekt tijdens de punctie dat ik een poliep heb in mijn baarmoeder. Die moet eerst verwijderd worden voor ze een terugplaatsing kunnen doen. Logisch maar toch was het wel even balen!  Ik zou het leuk vinden om ervaringen te delen met lotgenoten. Hoe gingen jullie bvb om met de wachtperiodes,wat waren jullie ervaringen met de hormonen,de punctie etc... Lieve groetjes, Nathalie 
    • Hi @Aisiya, Ik begin binnenkort met mijn tweede ronde IVF/ICSI! En ik ben 42... 🙂 Ben jij al begonnen of begin je ook binnenkort?  Ik heb mijn eerste ICSI behandeling gedaan 4 jaar geleden, met als resultaat een hele mooi dochter van nu bijna 3 jaar.  Toen heb ik veel steun gehad aan deze forum, en om verhalen te delen en lezen van andere die hetzelfde meemaken.  Het lijkt mij fijn om elkaar te ondersteunen! 
    • Ik begin binnenkort voor de tweede keer met IVF ./ ICSI en ik ben benieuwd of er andere zijn die ook beginnen of net zijn begonnen?  Ik heb 4 jaar geleden mijn eerst ICSI ronde gehad, met de resultaat een hele mooie dochter van bijna 3. 
  • Topics

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...

Belangrijke Informatie

Gebruikers Voorwaarden